onsdag, juli 29, 2020

Inget firande

Igår fyllde bloggen 14 år. Hur sjukt är inte det? 14 år av svammel! Det blev inget firande av detta i år. Anledningen var att jag igår inte hade en tanke på detta.

I övrigt intet nytt! 

Ha en fin dag! 

tisdag, juli 28, 2020

Tisdag

Och jag kan meddela att jag redan nu, några dagar innan månadsskiftet, berätta att jag har slagit nytt mängdrekord över löpta km under en månad. Juli 2019 sprang jag 242 km och det har jag nu slagit. Vi får se vad det hamnar på när vi summerar på fredag. Kul att man fortfarande kan slå något rekord. Fartrekord verkar jag långt ifrån. Men, men, det kanske är åldern som tar ut sin rätt gällande farten.

Garmin är ju tillbaka i matchen någorlunda igen så här är dagens pass:0


Ha en fin dag nu vänner!

fredag, juli 24, 2020

Fuller's

En ESB på Black river tour.

Fritag

Då är det fredag igen och ännu en semestervecka har avverkats. Shit vad fort veckorna går nu då!!
Har sprungit både onsdag och torsdag men Garmin är hackat och det går inte ladda upp rundorna. Så jag har inget bevis än för att de är gjorda, ni får tro mig!!

Det blir väl strax en runda till och borde ta mitt långpass idag så det är gjort. Så kan jag kanske köra lite korta intervaller på Vallen imorgon eftermiddag.

Ni får ha en trevlig helg!!

onsdag, juli 22, 2020

Onsdag

Och dagen börjar på lasarettet. Nej, det är ingen fara. Ina är hos sjukgymnasten.

Igår åkte vi hem från Torpet. Och när vi kom hem blev det min dagliga löpning. Igår fick jag ihop en mil. 10 dagar kvar på månaden att slå mitt mängdrekord från juli förra året. Det finns hopp! Idag blir det nog intervaller på Vallen.

Ha en fin dag! 

Här är gårdagens pass. 

måndag, juli 20, 2020

Freddie jobbar hårt

Här fyller hon dammen.

Träning

Här är de senaste tre dagarnas löpning. Stänger förra veckan på 69,6 km. Hade jag vetat det så hade jag sprungit ett varv till igår på IP. Börjar denna vecka med drygt 9 km. Lite snabbare idag då jag har varit väldigt bekväm den senaste tiden.

Fler blommor

Lite mer blommor till Jennas minnesplats.

söndag, juli 19, 2020

Thailändska paviljongen

Det här är nog det närmsta man kommer Thailand. Den Thailändska paviljongen står i Jämtland.

torsdag, juli 16, 2020

En torsdag på torpet

Det började med 3 timmars gräsklippning för mig medans fru Blogg räffsade löv. Sen drog vi iväg till Sollefteå. Där köpte jag lite mer bensin till gräsklippningen. Och Fru Blogg köpte lite blommor som sattes på Jennas minnesplats. Jag drog ut och joggade elva kilometer.

onsdag, juli 15, 2020

Vinbär

Tyvärr långt kvar innan skörd.

Invigde spisen igår

Japp, igår fick jag äran att inviga den nya spisen. Men det blev pannkaka av det. Och det var ju tur, för det var precis det jag lagade!

I morse blev det en kort sväng med tunga ben. 6 km och streaken lever!

Ha en fin onsdag! 

Här är passet typ:

tisdag, juli 14, 2020

Träna

Igår blev det 5*800 m och idag blev det 13 km. Bra jobbat!

Imorse fick vi ugn och spis installerat oxå, skönt! Dessutom fick vi markisen inkopplad oxå! 

Ha en fin dag! 

måndag, juli 13, 2020

Första riktiga semesterdagen

Ja, för hittills har det ju bara varit helg.

Har kört tre pass sen sist, 12 km, 6 km och igår 21 km. Förra veckan landade på 70 km. Det är nog lite i överkant. Men över 50 km per vecka ska det ju minst vara när man är ledig.

Ha en fin dag nu alla vänner! 

Btw så har jag klurat på nästa Londonresa. Vi tar turen åt andra hållet, från Fuller's bort mot? Det blir ju kanon! 
/Reisenleiter 

fredag, juli 10, 2020

Sista dagen

Jaha, då är man framme vid sista arbetsdagen innan semester. Det blir en arbetsdag som förmodligen slutar vid lunch. Det låter lagom.

Sen är det bara att fundera på vad vi skall göra på semestern. Vi ska väl till Kramfors och klippa lite gräs. Men frågan är när? Vi vill nog få igång den nya ugnen och spisen först. Så det gäller att försöka få tag på någon elektriker som har tid och möjlighet att hjälpa oss koppla in den. Men sen så finns det väl nog inge hinder för att dra iväg. Vi har några saker som är spikade, Gurkspelen för Freddie och Ina har något besök hos sjukgymnasten inplanerat någon gång oxå.

Igår blev det en kortare runda igen. Kort och långsam, det är melodin just nu. Det tar på lite att springa varje dag. De som hållt på ett tag säger att det blir lättare. Och att de kortare rundorna bara skall vara 1,6 km. Jag har fortfarande svårt att fatta att man bara skall gå ut och springa 1,6 km. What's the point? Mer än att hålla streaken igång då.... Nu har jag kört 10 dagar i alla fall.

Här är gårdagens runda:


Det kan ju hända att jag under semestern missar att blogga någon dag. Men det kan även hända att det kommer alltför många inlägg oxå (vilket det redan gör....).

Ha en fin helg nu vänner!

torsdag, juli 09, 2020

Bilblogg

Ja, nu sitter man utanför lasarettet igen och väntar på att Inas sjukgymnastik skall bli klar. Vilken lycka att man kan koppla upp datorn en sväng och sätta igång med det aktieägarna vill att man skall hålla på med.

Igår blev det en joggingtur igen. Återigen en vända i lugnt tempo. Fick ihop en mil till slut. Tyvärr så kan jag inte länka till passet idag då garmins hemsida inte verkar gå att logga in på just nu. Men 10 km lite drygt på strax under timmen.

Igår kväll började vi även fundera på spisen och ugnen igen. Så vi försökte få till en demontering av det gamla för att se vad vi behöver göra för att få plats med de nya prylarna. Så jag började även att såga bort lite bänkskiva för att den nya spisen skall få plats i hålet. Kan väl säga att de som monterade dit den gamla spisen inte verkade varit helt nykter när han/hon höll på. Men det kanske inte är så lätt....

Hur som helst så kommer vi även behöva flytta ner ugnen ett snäpp för att spisen är lite djupare än den gamla är. Så en låda under ugnen där plåtar förvarats kommer ryka. Alltså förhoppningsvis inte ryka som i brand utan ryka som att den måste bort.

Två dagar kvar nu att jobba innan semestern. Bara att bita ihop och idag är det ju halvårs-PDA, yippie!!

Ha en fin torsdag nu vänner!!

onsdag, juli 08, 2020

Marathon

Sitter och funderar på om man skulle köra Stockholm virtual marathon i september. Då har man ju ett mål att kämpa mot. Man skulle ju kunna springa Mälarmarabanan här i Västerås. Då skulle ju dessutom alla mina fans och följare (läs fru Blogg och dvärgarna) stå och heja på. Och kanske till och med langa lite vätska och bananer.

Vi får se hur det blir. Man behöver inte anmäla sig förrens någon vecka innan. Men som sagt, man skulle ju kunna ha det som mål och något att träna mot!

Mittvecka

Japp, onsdag och halvvägs till helg och därmed semester!

Det känns som om man är värd lite semester nu faktiskt! Ska dock tydligen hinna med ett halvårs-PDA. Men det lär ju gå rätt så fort hoppas jag. Kanske ska fråga om man kan köra det över Skype?

Igår blev det en lite runda igen. Åttonde dagen i rad som jag sprang. Försökte hålla nere pulsen under passet. I juli ska jag äntligen, förhoppningsvis, komma över 200 löpta kilometer igen. Det har inte hänt sedan juli 2019.

Här är gårdagens pass:


Är det någon fler än jag som uppmärksammat att Kenneth och Maggans båt har lagt ner? Tragiskt på något vis. Jag gillade Birka Paradise! Men i dessa tider är det ju svårt att få det att gå runt. Deras koncept byggde väl på att pensionärer skulle åka söndagar till torsdagar och lite yngre skulle åka på helgerna. Svårt i dessa tider....

Annars är det väl inte så mycket att orda om, onsdag och Lottodragning ikväll! Kanske skriver jag morgondagens blogg som ekonomiskt oberoende!!! Ha en fin dag!!

tisdag, juli 07, 2020

Tisdag och 4 dagar kvar...

Andra morgonen i rad som jag vaknar av att klockan ringer. Antingen är det ett tecken på att jag sover bra eller på att jag somnat sent. Vem bryr sig? Nu är jag här i alla fall...

Sprang igår oxå. Men bara 5 km. Det var rätt så blåsigt, det regnade ibland. Sen sken solen en stund. Man hinner med många olika väder på en lugn femma.

Här är passet:


Det är så tragiskt att tänka på att man inte kan åka någonstans i dessa tider. Jag skulle inte ha något emot att åka på en kryssning. Jag skulle gärna ha en Londonresa bokad i höst som man kunde se fram mot. Men det är som det är. Man får hålla sig i Sverige, i behörigt avstånd från medmänniskor.

Ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, juli 06, 2020

Ett minne

Det var ett tag sen jag la in ett minne här men jag har väl helt enkelt glömt bort att göra det :-)
Här är från Pubben Victoria när vi var nere med grabbarna i månadsskiftet september-oktober 2017.
En riktigt trevlig pub som jag skulle kunna tänka mig att gå in på nu faktiskt....


Redan?

Hur är det möjligt att det redan är måndag? Jag gick ju från jobbet alldeles nyss!

I fredags satte jag igång ugnen. Skulle laga lite mat. En stund senare så har vi "strömavbrott". Typiskt, just som man skulle laga mat. Förväntade mig att jag skulle få SMS från Mälarenergi om avbrottet men ingenting. Går in på deras hemsida och kollar driftinfon, men inga drifstörningar. Hm, jag ser att det lyser från en grannes förråd en bit längre bort. Hm, är det lokalt hos oss? Jordfelsbrytaren har slagit ifrån. Ok, drar igång den igen och det verkar gå bra. Drar igång ugnen igen och efter en liten stund så slår jordfelsbrytaren av igen. Shit! Har vi ingenting att laga mat på? Det började bli lite sent och man var rätt så hungrig. Så vi drog iväg och hämtade hem lite Pizza. Efter maten testar vi om spisen ändå funkar. Och det gör den! Bra, vi kan ju i alla fall laga mat nu!

Vi har en inbyggnadsugn och en inbyggnadsspis. De är gemensam reglagepanel. Så det är ju som så att om vi byter ugn så måste vi ju nästan byta spisen oxå. Och då kanske man skulle ha en induktionshäll. Så vi åkte iväg till IKEA av alla ställen (kanske för att det gamla skräpet är därifrån och en förhoppning om att saker och ting skall passa finns/fanns). Eftersom det är en fast el-installation så kan/får vi inte göra något själva. Men man kan ju börja läsa och försöka förstå. Och då visar det sig att induktionshällen är tjockare (den går djupare ner mot ugnen). Jaha, kommer det då att funka för oss? Bra fråga? Fortsättning följer......

I helgen blev det även en tur ut till Björnö. Jag luffsade runt milspåret där. Och trots felspringning vid ett ställe så fick jag inte ihop 10 km på spåret. När jag kom i mål så hade jag 300 m kvar att springa. Är inte milen en mil? Eller är min klocka usel även på att mäta sträcka. Borde haft på mig den gamla klockan oxå.... Det blev även lite löpning i fredags och i söndags......

Helgens pass:




Annars är det väl inte så mycket mer att orda om, det är sista arbetsveckan och jag är redan trött på den..... Ha en fin dag!

fredag, juli 03, 2020

Fredag!

När denna dagen är fixad så är det bara 5 dagar kvar att jobba innan semestern börjar. Det låter ju inte så dumt.

Imorse vaknade jag vid 4-tiden och kände att jag kan lika gärna gå upp. Men jag låg ändå kvar. Och jag måste ha somnat om några gånger. Men till slut gick jag upp och då blir man tidig till jobbet. Jag lurar på att bara jobba fram till lurren idag. Vi får se.. Men det vore rätt så skönt. I eftermddag är det allmänhetens löpning på Vallen igen. Igår sa jag till övriga familjen att vi skulle dit och träna. Nu är jag så jäkla trött så jag ångrar lite att jag sa så.... Men jag piggnar kanske till under dagen. Vore ju kanon om man kunde få till några intervaller......

Igår blev det en runda igen, återigen planlös men ändå en runda. Fick ihop 7,5 km i alla fall. Och nu har jag sprungit i 3 dagar i rad. Målet är att jag skall, om jag är frisk, springa varje dag fram till och med att semestern är slut. Så det borde bli 60+ dagar... Vi får väl se hur hälen känner sig efter ett tag....

Gårdagens runda:


Ha en riktigt skön helg nu vänner!!

torsdag, juli 02, 2020

Torsdag

Och det närmar sig helgen! Bara idag och imorgon kvar sen är det två lediga dagar!! Inte helt fel!

Igår var jag ut en runda igen. Och eftersom jag hade så jäkla hög puls i tisdags så tänkte jag att jag tar på mig min gamla klocka oxå. Då kan jag få en jämförelse om det är något fel på klockans pulsmätare eller inte.

Så jag drog iväg ganska planlöst men hamna på samma spår som i tisdags men när jag kom förbi Vallen så tänkte jag att jag lika gärna kunde ta några varv därinne oxå. Och efter ett par joggvarv så fick jag för mig att jag skulle köra lite snabbare 200 m och sen jogga 200 meter. Så det gjorde jag i 4 varv. Sen tänkte jag att jag skulle avsluta min tid inne på Vallen med ett helt varv lite snabbare men eftersom jag startade det vid 200 m starten så efter 1 varv så tänkte jag att jag lika gärna kan springa in i mål oxå. Så det gjorde jag. Tog lite vatten där och fyllde på med nytt vatten innan jag drog vidare. De här "snabbare" löpningarna var ju inga maxlöpningar men ändå en liten pulshöjare. Och jag tänkte att det kunde ju göra utslag på mitt lilla klockpulstest.

Hur som helst när jag kom hem och kollade snittpulsen så skiljde det bara ett slag. Mao så skiljde det ingenting. Däremot så skiljde sträckan jag sprungit över hela 300 meter. På mitt pass gjorde det 8 sek/km i snittfart. Så det hade ju varit roligare att regga gamla klockans sträcka....

Här är gårdagens pass:


Annars är det väl inte så mycket att orda om. Vi kämpar på mot helgen!!

onsdag, juli 01, 2020

Mittvecka och mittår

Då är det onsdag och mitt i 2020, mitt i arbetsveckan och livet leker!! Det kanske var att ta i men jag kände för att skriva så. Och eftersom det är jag som bestämmer vad som skrivs här så skrev jag det jag ville skriva.

Jag var ut och sprang igår. Tänkte mig en lugn runda med låg puls. Tempot var lugnt med pulsen var hög. Formen verkar gå åt motsatt håll. Det kanske bara är att inse att man är för gammal för att komma i form igen. Måste nästan ta på mig en klocka till nästa pass för att se om det verkligen stämmer det där med pulsen. Tycker inte att jag var så sliten som jag borde varit med den höga puls jag hade ett tag. Fick stanna ett par gånger för att få ner den igen.

Här är passet:


Annars är det väl inte så mycket att orda om. Det är ny månad och jag hade tänkte mig en runstreak under Juli.... Får se hur det blir med den. Förra året i Juli fick jag ihop fantastiska 242 km. Målet i år är i alla fall att komma över 200 km i Juli.

Ha en fin onsdag och en fantastik juli!