onsdag, maj 31, 2023

Tidigt pass

I morse, väldigt tidigt, började Jenna voffa lite ibland. Tänkte att hon kanske ville ut. Men nä, inte då i alla fall. Sen tänkte jag, hm, man kanske skulle ta en morgonjogg? Man är ju ändå vaken. Så jag käkade frulle och vilade en stund. Jenna hade gått ner när jag åt och var kvar där. Strax kom det ett kraftigare skall, nu var det dags att gå ut på tomten.

Hur som helst så drog jag ut och hamnade på Wennströmska IP. Körde några varv där och sprang hem igen. Fortfarande är det bloggning via mobilen så ni får nöja Er med bilden längst ner som bevis.

Ha en fin onsdag nu vänner!

tisdag, maj 30, 2023

Ja, vad säger man?

Eller skriver... Passar kanske bättre i en blogg. Tycker jag sov skapligt men det var länge sen jag kände mig så trött som nu. Skulle lätt kunna somna på jobbet....

Blev en liten runda på 7km igår. Inget tempo och rätt så jobbigt. På lördag tar jag ytterligare 5 varv.... Får hoppas att jag piggnar till lite innan dess...

I eftermiddag blir det nog en sväng med gräsklipparen hos mamma. Det växer så det knakar den här årstiden. Men som tur är så brukar det lugna sig efter midsommar.

Ha ebufin tisdag!

måndag, maj 29, 2023

Ny vecka igen

Och det är Marathonvecka! Det blev en sväng i fredags genom de farliga områdena i stan. Tänkte inte på det då men efteråt. Det var genom Råby, Bäckby, Vallby och Pettersberg. Man kan väl säga att jag väntade på startskottet....

Annars rätt soft. Rensade ut lite gammalt skräp från mamma. Skrapade lite på ytan.

Friidrottsträning igår. Första jag var med på på lång tid. 

I övrigt inget nytt. Ha en fin måndag!

fredag, maj 26, 2023

Fredag

Det måste man väl ändå säga är positivt? Ska bli bra med två lediga dagar.

Annars har jag idag inte så mycket att bjuda på i bloggen. Eventuellt så tar jag mitt sista långpass innan nästa lördags Marathon. Sov dock uselt i natt så kan vara så att jag inte kommer ha någon ork till det i eftermiddag, vi får se.

Klippte lite gräs igår och såg dessa fina.

Ha en fin helg nu vänner!

torsdag, maj 25, 2023

Det närmar sig helg

Det gick väl skapligt hos juristen igår tror jag. Vi hann förbi banken oxå och fimpa några autogiron.

Sen var det hem och ut och spring. Jag hade tänkt mig en lite snabbare 10:a. Och det blev det till slut oxå. En 10:a alltså, kanske inte så snabb men snabbare än vanligt ändå. Jag fick deala med mig själv hela tiden för att inte vika ner mig tidigare. 24 grader säger appen att det var när jag sprang. I Stockholm ska det bli 27 grader.....

Ha en fin dag!

onsdag, maj 24, 2023

Mittvecka

Alltid något! Idag är det date med juristen. Se hur det blir. Tur vi är två som går dit. Det är så ruggigt mycket att ordna känns det som. Och jobbet är en mardröm med den här jäkla kursen. Som tur är så har jag ingen press från chefen att fixa den. Men man är ju som man är och vill ju inte framstå som en idiot. Men jag vet redan att jag inte kommer fixa det...

Typ 10 dagar till maran. Är inte alls förberedd. Men att försöka ta ikapp den träning som inte blivit av fram tills nu är ju omöjligt. Så det får gå som det går. Misslyckad även för!

Nä, jag ska inte gräva ner mig. Dags att göra sitt yttersta osv....

Ha en fin dag!

tisdag, maj 23, 2023

En ny dag

Ja, återigen fick man slå upp ögonen och möta en ny härlig dag!

Jag sprang en sväng igår, typ 6,5 km. Då stannade jag hos mamma och klippte gräset. Sen gick jag hem. Det var tunga kilometer fast de var långsamma. Känner verkligen inte toppform komma så här strax före nästa veckas Marathon.

Fortfarande bloggar jag bara via telefonen. Det i sig är ett stort fiasko. För att skriva på telefonen är inte min starkaste sida. Jag vet, jag vet, skriva överhuvudtaget är inte min starka sida.

Ha en fin tisdag!

måndag, maj 22, 2023

Hemma igen

Eller hemma och hemma, nu är jag på jobbet.... Klämde in ett långpass i lördagsförmiddag. Dryga halvmaran med en hel del höjdmeter. Körde lite gräsklippning efter det. 
Igår åkte vi hem och jag hade en liten tanke att jag skulle klippa gräset hos mamma. Men efter att ha varit och köpt bensin så var jag helt slut. Får göra det en anna gång ..

Ha en fin måndag!

onsdag, maj 17, 2023

Grattis Norge!

Sista arbetsdagen

Ja, till slut fick jag ledigt på klämdagen som är på fredag. Så nu lever hoppet om att kunna åka upp till Kramfors och kratta lite löv. Det hela hänger på om våran rör-kille hinner öppna upp vattnet idag. Jag ringde först igår om det så det finns ju en liten risk att han inte hinner.

Det blir bara jag och Ina som åker upp i så fall. Freddie har både scoutläger och gymnastiktävling i helgen.

Nåväl, ha en fin onsdag. Nu ska jag njuta av nedanstående nybyggda kaffet.

tisdag, maj 16, 2023

Promenad

Idag börjar vi dagen med en promenad. Sen blir det begravning. Så inget jobb idag.

Ha en fin dag!

måndag, maj 15, 2023

Ny vecka

Och även denna vecka börjar med bloggning från mobilen. Vi får inte tillträde till internet än. Så inläggen blir ju lite jobbigare att skriva. Det ska ju naturligtvis inte behöva drabba Er läsare men in direkt gör det ju det ändå.

Jag hade tänkt skriva lite om loppet i lördags men det skippar jag idag. Och lika glada för det är säkert Ni.

Mindre än tre veckor kvar till Stockholm Marathon nu och efter lördagens lopp känner jag mig långt ifrån redo. Jag skulle behöva ett långpass på över 30 km senast i helgen för att, inte minst mentalt, känna mig lite mer redo. 

Ha en fin dag nu vänner!



söndag, maj 14, 2023

lördag, maj 13, 2023

Frulleutsikt

l Göteborg

Var iväg till expot igår och hämtade nummerlapparna. Jag köpte en keps för att skydda flinten idag. Vi bor på våning 27 på Gothia Towers. Utsikt över Liseberg.

fredag, maj 12, 2023

På väg!

Nu sitter vi på tåget mot Göteborg. Ska bli fint väder så lär bränna flinten.

Ha en trevlig helg!

torsdag, maj 11, 2023

Torsdag

Och sista arbetsdagen för veckan. Imorgon bär det av till Göteborg. 07:12 går tåget.

Fortfarande bloggande från luren. Lite småjobbigt men bloggen måste uppdateras!

Det blev en mil igår. Ruggigt tungt. Förhoppningsvis nyttigt dock! 

Ha en fin dag!

onsdag, maj 10, 2023

Fortfarande fiasko

Kan inte logga in. Kan inte göra något. Det blir med andra ord ett inlägg från mobilen. Och det blir kort.

Jag joggade igår, ca 5 km. Inte långt, inte snabbt men det gjordes. På lördag är det 21,1 km, i Göteborg. Hoppas på fint väder.

Ha en fin onsdag!

tisdag, maj 09, 2023

På jobbet!

 Eventuellt så kommer jag få lite hjälp idag av en tysk via Teams med utbildningen. Han går delvis samma  kurs som jag och han erbjöd sig att hjälpa mig. Bra och dåligt! Bra att han vill hjälpa. Dåligt för att jag har absolut ingen koll och det kan bli riktigt pinsamt. Jag funderar nu mest på hur jag när jag är helt på läktaren ska kunna avsluta samtalet och berätta att jag ger upp. Känns ju taskigt att komma till det läget att han hjälper till, jag fattar nada. Det kommer vara så jobbigt. Och fel språk är det oxå. Jag vet hur man beställer en Pint ale i baren och en lasagne av kyparen. Men det är typ den nivån min engelska ligger på....

Annars är det ju fint väder, det är ju bra :-)

Ha en fin ångestfri tisdag!!

måndag, maj 08, 2023

Datastrul

Känner mig lite förkyld hade huvudvärk igår eftermiddag. Tänkte gå till jobbet i morse men fru Blogg fick mig på andra tankar. Får meddelande från en på jobbet att det inte går att logga in. Jag testar hemifrån, det går att logga in men inte så mycket mer. 

Så detta inlägg är skrivet fr mobilen. Med andra ord så blir det ett kort inlägg. Skärmen är ju inte så stor! 😂

Ha en fin måndag!

fredag, maj 05, 2023

Prov

 Härligt med fredag ändå. Men idag är det ett delprov i kursen jag går på jobbet. Jag är inte i närheten av att ha hunnit med alla delar som skulle gjorts tills idag. Men vem bryr sig? Jag har inte begärt att få gå denna kursen. Det har från firman som kör kursen givits alldeles för lite tid till detta. Jag är helt felplacerad på denna kurs. Har inte de förkunskaperna som man borde ha. Det positiva är att chefen håller med om att det är alldeles för kort om tid för det här och hon har inga som helst krav eller förväntningar på att vi skall klara proven idag. 

Jag kommer naturligtvis göra ett försök. Men vet resultatet. Jag bryr mig naturligtvis och har lite ångest för det. Men samtidigt så måste man ibland inse att man inte räcker till!

Träffade prästen igår. Vi har gått igenom ungefär hur begravningen skall vara. Familjens jurist ringde igår och tid är inbokad med någon där om några veckor. Avlsutade mammas tv med Boxer. Så några grejer blir i alla fall ordnade under tiden man ska hinna med allt annat. Men man kan inte göra mer än sitt bästa. Och det är mer än nog.

Städhelg i samfälligheten börjar oxå idag. Lär väl ut och jobba lite. Jag skulle behöva hinna med ett långpass i helgen. Och på söndag eftermiddag är det friidrottsträning. Jag har inte kunnat/orkat vara med som tränare på några veckor nu så jag lär väl försöka ta mig dit och hjälpa till.

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ha en fantastisk helg nu alla glada!!

torsdag, maj 04, 2023

TT

 TorsdagsTrött! Ja, idag var det segt att gå upp ur sängen. Värre än vanligt. Men nu sitter man här på jobbet till aktieägarnas stora förtjusning.

I eftermiddag skall vi till Domkyrkan och träffa prästen inför begravningen. Får se vad hon vill prata om. Skönt att Lalle är med oxå!

Igår på lurren var jag ut en kortis. Dryga 5 km. Men jag blev så jäkla stum i vaderna. Gjorde fruktansvärt ont och efter 3 km fick jag stanna och försöka stretcha. Men inte ens det gick. Blev en pina sista 2 km hem. Sjukt så det kan vara. Men jag har i och för sig redan när jag gått upp ur sängen på morgonen de senaste dagarna kännt att det inte varit stabilt i vaderna. Har varit som stelt eller som mjölksyra eller jag vet inte vad. Kanske det som spökar. Kanske var de 27 km i söndags mer krävande än vad jag trott?

Här är passet igår i alla fall:


Jaja, ha en fin torsdag nu vänner!!

onsdag, maj 03, 2023

Mittvecka redan

 Ja, det får man väl säga att det är bra att vara framme vid mittveckan redan efter en dags jobb. Så skulle varje vecka vara!!

Det blev ingen löpning igår heller. Jag var så jäkla trött efter arbetsdagen så jag skippade löpningen. Måste bli idag. Önskar man kunde göra det mitt på dagen istället... Och idag så jobbar jag hemifrån så då skulle jag kanske kunna ta en längre lurre och ta en snabb runda. Vi får väl se.... Det blir i alla fall en sen eftermiddag så skönt att ha det gjort innan jobbet är över och man är trött och sliten.

I och med att jag kör hemifrån idag så var det jag som gick ut med Jenna en sväng på morgonen. Det gäller att inte vara stressad när man går med henne på morgonen. För det skall nosas och kissas och kissas och nosas om vartannat. Och den stunden måste man ju ge henne oxå. Det är ju hennes höjdpunkt på dagen typ....

Nä, dags att se till att i alla fall aktieägarna har det bra! Ha en fin mittvecka!!

tisdag, maj 02, 2023

Ny kortvecka

 Ja, det blir bara 4 dagar kvar av veckan när måndagen är röd (i dubbel bermärkelse).

Så nu är man tillbaka på jobbet efter helgen. De röda fanorna är undanplockade för denna gång och om ett år igen så får vi plocka fram de igen. 

Vad har helgen bjudit på då? Ja, det lär ju alla undra.... Efter att jag och The Real varit till Fonus i fredagseftermiddag så gick jag hem, snörade på mig löparskorna, och sprang en sväng. Det blev dryga 14 km. Och sen blev det inte så mycket mer av den dagen. Så vad gör man då på lördagmorgon? Jo, man snörar på sig löparskorna och drar iväg på en runda, 7 km blev det denna gång.

På eftermiddagen gick jag till mammas hus och räffsade löv. Och shit vad det är jobbigt! Räffsade långt ifrån hela tomten men efter några timmar rann svetten från pannan och jag fick till slut vika ner mig. Lite kvar att göra med andra ord. Frågan är bara när? I helgen som kommer är det städning i föreningen. Och det lär ju ta sin lilla tid det oxå. Fick även med mig lite skräp från mamma så det är i alla fall lite plast och kartonger mindre att städa undan sen.

Hur som helst det var ju dags för söndag oxå. Och då hade jag bestämt tid med Jesper för en runda. Min tanke först var att vi skulle ses på jobbet och springa lunchrundan 3 varv. Dvs det skulle bli ca 24 km. Vi ses på jobbet och redan första varvet börjar vi ändra lite på planen. Vi tar första varvet via Lundby kyrka, så det blir ca 10 km. Sen ändrade vi andra varvet till att köra den runda han och en annan brukar springa en gång i veckan efter jobbet. Den är mot stan och vänder vid kajen ungefär. Men på tillbakavägen så lägger han på en liten tvist även på denna runda så vi är nu uppe i 19,7 km. Tyvärr har Jesper fått ont i knät och jag får ta sista turen själv. Den kör jag som en lite kortare variant av den ursprungliga lunchrundan som var planen från början. Så jag hamnar på 27 km. Årslängsta med 6 km. Så jag är jäkligt nöjd! Och jäkligt nöjd med löparhelgen.

Måndagen användes för återhämtning. Jag sov rätt dåligt på natten men somna in en stund under förmiddagen och jag somnade in en stund under eftermiddagen. Och när jag vaknade vid 04:40 imorse så tänkte jag att jag ska nog stiga upp, ska bara vila lite till och helt plötsligt ringer klockan, 05:30. Då var det bara att gå upp och så småningom dra iväg till jobbet. Jenna fick lite mat och var ut på baksidan en sväng oxå. Promenaden får någon av de tre tjejerna fixa idag.

Här är i alla fall de tre passen:




Nåväl, nu har Ni nog mycket annat som behöver göras! Ha en fin tisdag!!