torsdag, juni 20, 2024

På Torpet

 Japp, vi kom upp vid 22:20-tiden igår kväll. Drygt att köra men säkert bättre än i eftermiddag/kväll i alla fall. Så nu är det dags att jobba. Först ska jag sitta inne och jobba och titta ut över allt jobb som finns därute. Sen skall jag väl ut och jobba om vädret tillåter. Lite grått nu. Men så länge det inte regnar så får man väl vara nöjd.

Funderar på om vi skulle hinna till E-tuna på söndag när vi kommit hem härifrån. Det finns ett 800-meterslopp där som Freddie skulle kunna tänka sig att eventuellt vara med på. Vi får väl se. Anmälan har gått ut men det går att efteranmäla t o m imorgon. Men frågan är hur pigg hon är efter en dag i bilen. Och frågan är även hur pigg jag är att köra t o r E-tuna efter att ha kört hem från Kramfors...

Nä, nu får ni ha en fantastiskt fin dag!

onsdag, juni 19, 2024

Mittvecka typ

 Men ändå inte. Fast med tanke på att jag var ledig måndag och det är ledigt fredag så blir det ju för mig verkligen mittvecka.

Igår körde jag ett intervallpass medans Freddie tränade. 9*40 sek i 4:05-tempo skulle det vara med 3 min lugn jogg mellan intervallerna. Och det blev skapligt bra. Fick i alla fall ihop över 9 km, vackert så.


Idag drar vi iväg till Torpet efter jobbet. Blir jobb "hemifrån" imorgon och sen blir det nog mest jobb. Gräset lär ju ha växt sen senast och allt hanns ju inte klippa sist heller. Så det får väl bli det vi fokuserar på den här helgen oxå. Hoppas på bra väder men det vet man ju aldrig...

Ha en fin mittvecka!



tisdag, juni 18, 2024

Dags för jobb igen

 Ja, tillbaka i verkligtheten. Tur det är en kortvecka i alla fall. Och förhoppningsvis åker vi till Torpet på onsdagkväll och jobbar från Torpet på torsdagen. Har några Teamsmöten då och hoppas verkligen att mobilnätet inte gör mig besviken. Det brukar ju fungera helt ok där men ibland har det varit lite sämre.

De är på mig från alla håll här på jobbet. Man är borta två dagar och det är flera som behöver hjälp. Så här mycket hjälp behövs ju aldrig när man väl är på plats. Eller så är det så att man kan ta en sak i taget då. Nu har det kommit in problem på flera ställen och jag har inte varit hät och "städat" undan under tiden....

Nåväl, om jag har kraft och ork så blir det lite löpning ikväll. Det känns som om jag skulle behöva signa upp mig på något lopp i höst och köra ett träningsprogram inför det. Då blir det oftast bäst och inga känna efter om man verkligen orkar idag... osv.

Ha en fin tisdag!

söndag, juni 16, 2024

Söndag

Dags att checka ut från hotellet idag. Efter det tog vi en promenad genom parken in till stan. Stannade till vid Jack Horner och tänkte ta en Sunday Roast. Men varken jag eller Lalle var hungriga. Så vi åkte ut till hotellet vid Stansted och checkade in. Men sen tog vi bussen till Bishop Stortford. Det i sig var ett litet äventyr. Vi hade ju ingen aning hur det såg ut där och när man borde gå av bussen. Men det gick bra. Vi hittade en restaurang som vi trodde skulle vara bra. Och det var den. Det var en rätt fin restaurang och kostade därefter. Men vi käkade en sirlion steak med pommes. Det var riktigt gott och man blev tokmätt.

Gårdagen

Det blev en sväng till Bank. Skulle käka lurre på Counting House. Men det var uthyrt och därmed stängt. Hittade sen ett ställe vid Monument så käkade en Fish and Chips där. Några pubbar senare avslutade vi med att käka på Angus Steakhouse.

lördag, juni 15, 2024

Morgonjogg

Det blev en morgonjogg i Hyde Park. Dock så var mina gamla skor inte alls sköna att springa i. I övrigt var det dock bra. Inte ens regnet på slutet störde mig.


Kvällsmat

fredag, juni 14, 2024

Gissa vart?

På Svanen

Anchor and Hope

Självklart

Fredag

London calling! Men det har varit en usel natt. Jenna mår inte så bra så hon har voffat och velat ut ibland. Ibland bara voffat och jag har sprungit upp för att släppa ut henne men då har hon ändå inte gått ut. Men kanske kan man, pga lite sömn i natt, sova på planet ner. Det vore ju en dröm 

Jag har med mig ett par avställda löparskor ifall jag får feeling och vill ut i parken imorgon och lufsa lite.

Annars inte så mycket att orda om. Ha en fin fredag och en fantastisk helg!

torsdag, juni 13, 2024

Sista arbetsdagen

 Ja, varje vecka borde bara vara 4 arbetsdagar lång. Imorgon bär det av till London för ett par dagars vila och återhämtning. Eventuellt tar jag med mig ett par löparskor dit och joggar en sväng på lördagmorgon i Hyde Park. Men jag har inte bestämt mig helt än. Vi får se, beror ju lite på vädret oxå.

Igår blev det en sväng till ABB-joggen. Joggade dit och tog femman innan jag åkte hem med fru Blogg och Jenna. Av någon konstig anledning så kändes benen rätt så tunga igår. Måste vara de vegetariska luncherna som vi bjuds på den här veckan på jobbet. Vi har tydligen slutat ta in annan mat en vegetarisk mat vid catering. 

Nåväl, ha en fantastisk torsdag!!

Gårdagens pass:


onsdag, juni 12, 2024

Mittvecka

 Japp, onsdag, inte fel! Fortfarande rätt så trött. Fattar inte varför jag sover så konstigt. Jag sover men det känns inte som om jag sover. Trött när jag vaknar. Och den här veckan har jag inte hunnit ta någon eftermiddagslur som jag gjorde några dagar förra veckan. Jaja, det är väl bara att bjuda till!

Vårens sista ABB-jogg ikväll. Vi har ju varit på alla hittills så kanske kan man vinna något på kvällens utlottning. Förmodligen inte... men man vet ju aldrig.... Hoppet är det sista osv........

Midsommar nästa vecka. Det blir förhoppningsvis en sväng till Torpet. Men som det känns nu är det helt beroende på om man får jobba torsdagen från Torpet och kunna åka på onsdagkväll upp dit. På torsdagen är det sån jäkla trafik när alla skall åka iväg och fira midsommar. Så jag vet inte om jag vill ge mig ut i den trafiken... vi får väl se hur det blir.

Ha en fantastisk onsdag!

tisdag, juni 11, 2024

Bättre väder idag

 Det är ju så här man vill att sommarmornar skall vara. Sol, frisk luft och ljusa! Allt känns ju så mycket lättare då. Passa på att njuta medans det går. Jag firar den fina morgonen med att gå in på jobbet och göra en insats. 

Idag har vi ett gäng Italienare här. Så det blir nog ganska tunga dagar. Engelska hela dagarna är inte min grej (om jag nu inte är i London :-)). De ska vara här resten av veckan.

Igår blev det en lite runda igen. Tycker att det kändes tungt att springa igår. Men det är bara att kämpa på. Mindre än ett år kvar tills Stockholm Marathon. Och jag står nu i valet och kvalet om jag skall springa Stockholm Halvmara i höst. Vi får väl se vad jag bestämmer mig för.

Ha nu en fantastisk dag!

Passet igår:


måndag, juni 10, 2024

Tillbaka

 Ja, då är man både tillbaka i Västerås och på jobbet! Det blev en regnig hemresa igår. Men vi kom hem i alla fall. Helt slut efter några dagar med kroppsarbete. Allt gräs blev inte klippt. Och inte heller blev allt gräs slått. Men hann i alla fall slå på ett ställe där det växer så det knakar. Så det är ju bra till nästa gång. Det blev annars ganska bra när man slog gräset först och sen klippte det med gräsklipparen. Gräsklipparen klippte ner det slagna gräset på ett bra sätt. Och i och med att det blev slaget först så vek sig inte bara gräset som det bitvis kunnat gjort tidigare när man bara kört med gräsklipparen.

Fyra arbetsdagar denna vecka! Jag och Lalle drar till London på fredag. Vi sa, när det var som jobbigast på PBG21, att vi skulle åka en sväng till London när det mesta var över. Och det mesta är förhoppningsvis över nu. Så dags att åka!! Inget planerat utan bara ta dagen som den kommer. Flyger både till och ifrån Västerås vilket gör att hemresan är extremt tidig på måndagen. Så vi sover ute vid flygplatsen natten innan för att hinna med.

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Bara att kavla upp och göra aktieägarna glada!! Ha en fin måndag!

fredag, juni 07, 2024

Mycket gräs

Idag har det varit gräsklippning. Vi började dock med att montera ihop slåtterbalken vi köpte i våras. Det var en av de sämre montageanvisning arna jag sett. Höger visade sig vara vänster röda handtag var i verkligheten svarta osv osv. Men till slut så fick vi ihop det. Det var magiskt att klippa med slåtterbalken. Det höga gräset bara föll när man körde.

Efter klippningen (som inte är färdig) drog jag iväg på en joggingtur. Det blev typ 9,4 km. Får se om jag pallar att jogga imorgon oxå.

Ha en fin fredagskväll och en fantastisk helg!

onsdag, juni 05, 2024

Onsdag som är fredag

 Japp, sista arbetsdagen denna vecka. Eller sista arbetsdagen här för denna vecka. Imorgon drar vi till Torpet och det lär ju bli lite arbete även där. Men en annan sorts arbete. Och ett arbete vi gör för oss själva. Blir nog en dryg resa upp då vi har släpvagn denna gång. Men eftersom vi skall få upp gräsklippare och slåtterbalk mm så passar det ju bra med en släpvagn. Den får sen stå där uppe på Torpet. Får väl försöka oss på att bygga ett litet tak till den senare i sommar så att den slipper stå i snö hela vintern.

Igår slocknade jag nästan direkt efter jobbet. Jag satt hemma under eftermiddagen med Jenna eftersom fru Blogg var på jobbet. Men jag kände i slutet på arbetsdagen att jag fick svårare och svårare att hålla ögonen öppna. Så direkt efter jobbet la jag mig på sängen och knoppade in en stund. När väl fru Blogg kom hem så drog vi iväg till återbruket, Jula och Maxi.

Nä, jobb nu! Ha en fin dag och en fantastisk långhelg!

tisdag, juni 04, 2024

Cykel till jobbet

 Japp, idag hände det, första gången i år! Jag tog cykeln till jobbet och det gick väl som vanligt ungefär. Grät som en tokig. Men annars så gick det bra. Lite kallt i bara t-shirt men o andra sidan så blev man inte svettig.

Igår blev jag lite gladare efter marathonet i lördags. Trots att jag, som jag själv tyckte, sprang långsamt så var det många som ändå var imponerade att man tog sig runt hela vägen i den värme som var. Och kanske är det så att man trots allt får vara glad över det. Den största besvikelsen är kanske att man inte fick chansen att se om man kunde persa eller till och med gå under 4 timmar. Nu börjar man ju bli sugen igen att anmäla sig till nästa år. Om inte annat så får man ju ett mål att träna inför! 

Annars är det väl inte så mycket att orda om idag. Ni får ha en fantastisk tisdag!!

måndag, juni 03, 2024

Sliten idag

 Ja, det hade inte varit fel med en dag där man bara var.... Känner mig rätt så trött. Tyvärr så kan man inte vara ledig hur mycket som helst. Men om man nu skulle springa ett marathon igen så kanske man skulle ta en dag ledigt efter loppet. Alltså en extra dag, inte bara söndagen. 

Nä, det är väl bara att köra på. Det är ju snart långhelg. Även om den kan bli rätt så jobbig den med. Åka till Torpet på torsdag med släpvagn. Känns som om det kommer ta en evighet. Sen lär det ju behövas fixas en del när man kommer dit. Och sen åka hem igen. Och då kommer man återigen sitta här nästa måndag och tycka att man skulle behöva någon dag att bara vara....

Ikväll ska jag väl med Freddie på träning. Hon blev ju verkligen peppad efter gårdagens lopp. Att hon persade så pass mycket men ändå efteråt verkade återhämta sig väldigt fort. Bara fortsätta att träna så kanske hon kan komma under 2:40 innan sommaren är slut.

Här är för övrigt helgens lopp. Och några bilder.






söndag, juni 02, 2024

En dag i Bålsta

Idag drog jag och Freddie från Stockholm till Bålsta för Kraftmätningen. 800 m var huvudgrenen för Freddie men hon kastade spjut, stötte kula och hoppade längd oxå. Hon persade i längd och sjut(det har hon ju inte tävlat i, inte tränat heller). Sen avslutade hon med ett rejält pers på 800 m. Hon kapade sitt pers med ca 8 sekunder. Så hon var helnöjd!

Nu är man ganska mör efter maran igår och en heldag i Bålsta idag. Tur man får åka och jobba imorgon så man får vila upp sig lite.

lördag, juni 01, 2024

En riktig mara!

Det var fruktansvärt varmt. Jag var slut redan vid 7-8 km. Funderadypå att bryta vid 14 km. Men tänkte sen att man kunde dra ner tempot och kanske snitta 6 min/km. Men det var oxå omöjligt. Började gå i backar, började gå lite närsomhelst. Kroppen sa ifrån och jag lyssnade på den. Trist när jag hoppats under våren på mycket bättre. Tyvärr så blev det tillfälligt slut på vatten några vattenkontroller. Inte ok i den här värmen. Nåväl jag kom runt på strax under 5 timmar....

fredag, maj 31, 2024

Målgången

Med lite tur så springer man i mål här imorgon vid 16-tiden.



Sista dagen i Maj

 Då har vi snart avverkat Maj oxå. Maj är ju ofta en bra månad på det viset att det finns lite röda dagar och några klämdagar att ta ledigt på. I år blev det ju dessutom några extra dagar i och med Londonresa. Så det har nog i stort varit en rätt så bra månad, dvs mindre jobb :-)

Igår åkte Jenna på semester. Hon skall bo hemma hos Lalle och Mia medans vi är i Stockholm. Så kul för Jenna med lite omväxling. 

Idag drar vi till Stockholm för nummerlappsutdelning och expo. 27 grader väntas imorgon eftermiddag. Skönt att slippa frysa i alla fall. Sprang ett sista pass igår och tyckte det kändes varmt. Men det var ju inte så varmt i jämförelse. Men det blir nog bra.

Ha nu en fin fredag och en underbar helg!


torsdag, maj 30, 2024

Härlig årstid

 Det är ju rätt sjysst att bara dra på sig shorts och tisha och dra iväg till jobbet. Inga jackor, mössor och vantar. Bara dra på skorna och gå iväg. Blommorna blommar och fåglarna kvittrar! Synd bara att man måste till jobbet... :-)

Igår var vi en sväng till ABB-joggen. Jenna är ju helt galen i ABB-joggen. Så fort man säger att vi skall dit så blir hon uppspelt och börjar skälla och säga att vi skall åka iväg på en gång! Jag vet inte vad det är som är så kul just med ABB-joggen. Men är väl kul att gå i skogen kanske.

Det skall fortfarande bli 26-27 grader på lördag. Riktigt skönt att slippa frysa under loppet! Det gäller bara att fylla på med vätskor, gels och lite frukt så skall det nog gå bra. Försöka springa i skugga så mycket som möjligt och kanske till och med springa igenom de där duscharna som brukar finnas.

För nu är det ju rätt nära start!! Vi åker ju till Stockholm för nummerlappshämtning och expo. Ja, just det, pastapartyt lär man ju gå på oxå. Man har ju ändå betalat för det indirekt.

Nä, ha en fin torsdag nu vänner!!

onsdag, maj 29, 2024

Mittvecka

 Snart har halva veckan avverkats. Tiden går fort! Vädret är varmt!

Igår läste jag på Stockholm marathon om att springa i värme. Och värme skall det ju vara på lördag. De skrev hur som helst att man skulle börja ladda redan innan helgen med diverse salter mm. Och det som de rekommenderade var att man skulle börja dricka sportdryck redan flera dagar innan loppet för att fylla på depåerna. Så vad gör jag då? Jo, jag beställer likadan sportdryck som används på loppet och får den levererad hem till dörren. Och den kom imorse! Så nu har jag med mig en vattenflaska med sportdryck som jag skall pimpla i mig under dagen tänkte jag. Att det dessutom är samma sportdryck som på loppet känns ju smart då jag nu kan upptäcka om den funkar för mig eller om t ex magen börjar strejka.

Igår var Freddie iväg på träning i värmen. 10*300 m skulle de köra innan de skulle träna "vanliga" grenar inför söndagens Kraftmätning i Bålsta. Hon har problem med pollen och med värmen som var fick hon kämpa rätt så hårt! Hon/vi skicka in om receptförnyelse lite sent men vi får hoppas att de kan fixa det innan helgen så hon i alla fall kan få i sig lite medicin och få hjälp med pollen. 

Nä, dags att göra ett ryck. Ha en fin onsdag!!

tisdag, maj 28, 2024

Sover dåligt

 I natt känns det som om jag sovit och vaknat om vartannat hela natten. Förmodligen har jag sovit bättre än det känns. Men det är ju en föga tröst.

Det blev en stressig löpning igår. Försökte hinna mellan att jag kom hem från jobbet tills att vi skulle vara nere i källaren på lasarettet för att justera in Inas knäskydd. Jag hann, men hann inte svettas klart :-D

De satte in en annan stopp på skyddet som skulle göra att Ina inte översträcker knät så mycket. Hon tyckte i alla fall det kändes bättre efter ändringen än innan. Åtmindstonde de få steg hon tog där inne. Men vackert så!

Är lite nojig över temperaturen på lördag. Igår sa Yr 28 grader. Det är ju inte 28 grader i solen utan i skugga. Så det finns alla möjligheter att det blir ett varmt lopp där man slipper värma upp inför....

Ha en fin tisdag!

Passet:


måndag, maj 27, 2024

Marathonvecka

 Ja, det börjar bli lite nervigt. Kommer det bli varmt? Har jag tränat tillräckligt? Kommer kroppen hålla ihop? Så många frågor och svaret kommer på lördag.

Jag var iväg på ett pass, helt enligt schemat, i lördags. Det tragiska var att det kändes rätt så tungt. Jag hoppas verkligen att det lättar under den här veckan. Det är ju tre lättare pass (än vanligt) som skall köras bara. Och jag skall nog inte göra annat än vad det står i programmet. Även om det verkar larvigt att gå ut och lufsa 3 km. Men får väl helt enkelt lita på att programmet är gjort med någon form av tanke...

Så med tanke på att det är avfärd till Stockholm vid lunchtid på fredag för nummerlappsuthämtning med mera så blir det ju i alla fall en kortare veckan än annars.

Ha en fin vecka och en fantastisk måndag!

Passet:

fredag, maj 24, 2024

Fredag

 Ja, inte fel med fredag igen! Skönt med en kortvecka dessutom. Och nästa vecka blir oxå kortare. Åker ju med familjen till Stockholm på fredagen för att springa på lördagen.

För 28 år sen typ så stod jag i verkstaden och pratade med dåvarande högsta ABB-chefen Percy. Jag berättade då om hur vi jobbade med beställningar med mera i förrådet för kontaktorerna. Igår stod jag och pratade med den nya divisionschefen för Electrification. Vi berättade om det projektet vi jobbar i nu med införandet av ett MES-system. Han till och med fist bumpade mig. Vi pratade om vilka länder inom EL som börjat med MES och en chef här sa då att vi var tvåa efter Italien. Så det var ju öppet mål, det var ju bara att tillägga att vi snart var etta!! :-)

Det blev en sväng igår medans Freddie tränade på Vallen. Jag skulle springa 8 km enligt schemat men det blev 9 km. Det är inte så lätt att veta exakt hur långt det blir när man inte vet innan hur långa vissa sträckor är. Men en tur upp mot Önsta och sen ner mot Tunbytorp och under Norrleden mot Nordanby för att sen springa över Norrleden mot Önsta igen innan Bellevue. Sen raka vägen ner till Vallen igen. Bara 8 dagar kvar till maran nu....

Ha en fin fredag och en fantastisk helg!!

Gårdagens pass:

torsdag, maj 23, 2024

Körigt...

 Så en kortis idag bara. Det blev ett pass igår. Det var 3*1500 meter i 5:00-tempo. Det gick rätt ok.

Idag är det 8 km lugnt tempo. Och imorgon vila!! :-)

Ha en fantastisk dag!

onsdag, maj 22, 2024

Olika dagar

 När jag var i London så tyckte mitt träningsprogram att jag skulle ha sprungit 8 km på söndagen. Men jag hade för mig att det var på måndagen jag skulle springa. Och kollade jag passen efter det så var alla pass framskjutna en dag. Så jag trodde ju att jag var tvungen att köra ett intervallpass igår. Men när jag tittar på programmet här i Sverige så är det precis som jag kommer ihåg det, första idag som jag skall intervallträna. Och 8 km var i måndags. Jag misstänker att telefonen anpassar sig till det landet man är i. I Sverige är dag 1 i veckan på en måndag. I England är det på Söndagen. Och om programmet är gjort så att den går på siffervärdet av dagen så blir ju allt givetvis förskjutet. 

Igår var jag ner och hejade på tjejerna som sprang Vårruset. Och döm av min förvåning när fru Blogg kom springandes där jag stod. Hon som alltid promenerat runt på Vårruset. Det hade ju verkligen tur med vädret. Även vi som hejade på hade ju tur med vädret.

Nä, dags att börja jobba. Ha en fin onsdag!

tisdag, maj 21, 2024

Marathonphoto

Foto från söndagens lopp.


Tillbaka på jobbet

 Efter en långhelg är det segt att behöva åka tillbaka till jobbet. Jag hade det ju rätt så bra i London. Men nu är jag i alla fall här!

Ikväll är det Vårruset för några i familjen. Kanske kan man komma ner och kolla lite på fru Blogg och Freddie. Det verkar ju vara ok väder i alla fall. Men jag har tydligen ett pass på schemat idag oxå. Vet inte vad som har hänt med schemat men mina träningsdagar har flyttats verkar det som. Eller så är det för att det skall passa bättre in med loppet nästa helg.

Ha en fin tisdag nu vänner!

måndag, maj 20, 2024

Sunday Roast

Den här resan intogs den på The Victoria.

Bra med plts

Det blev 8 km i parken och en lurre innan vi åkte ut till Gatwick.

Sitter nu och väntar på att få lyfta!

Vi överlevde

Det gick ju helt ok på loppet igår. Målet för mig var att kunna springa i 5:30-tempo och ändå inte vara slut i mål. Tempot höll jag men jag var rätt så sliten i mål. Ändå var det en ganska flack bana. Det var väldigt mycket folk med och det stod folk runt hela banan och hejade. Kul lopp!

Idag är det dags för hemfärd men först en jogg i parken.

lördag, maj 18, 2024

Lördag

Efter frullen drog vi iväg och joggade lite i Hyde Park. Efter det åkte vi ut till evenemangsområdet för uthämtning av nummerlapp. Sen åkte vi till The Counting House för Ale and Pie.

Morgonjogg

Vi starta dagen med frulle och en morgonjogg i Hyde Park. Frullen intogs vid det vanliga bordet.
Igår provade vi ett ställe som heter Bella Italia. Bruschetta och lasagne för mig.

fredag, maj 17, 2024

Black Lion

Ja, det blir lurre här. Vi började på Svanen men var för tidiga dit. Så vi tog bussen till Turnham Green och tänkte äta lurre på Puben i närheten av Fullers. Men den öppnade kl 13. Så en promenad till Black Lion och nu väntar vi på en burgare.

Gott om plats

Men ruggigt försenade... 

Grattis Norge!

 


Tidig morgon

Vaknar långt innan klockan som ska ringa 03:30. Ingen skräll precis. Kanske kan man, med lite tur, sova en stund på planet sen. Får hoppas på det.

Ha en fin fredag och en fantastisk helg!

torsdag, maj 16, 2024

Långsamt

 Eftersom att jag jobbar hemifrån idag så var jag ut med Jenna på morgonen. Och hon är så extremt långsam nu på morgonpromenaderna. Det skall luktas och pinkas om vartannat. Men det är ju hennes motion, att få nosa och jobba med näsan. 

Igår skulle jag ju köra intervaller. Och jag gjorde ett försök. Men det gick inget vidare. Den första och kanske den andra gick ok men sen fanns det absolut inget mer i kroppen. Jag var helt slut. Tredje intervallen lufsade jag bara igenom. Den fjärde och sista försökte jag i alla fall öka lite men det märktes knappt. 

Hur kan det bli så då? Ja, det finns väl alla möjliga förklaringar. Dåligt med energi. Jag var sen hem och var tvungen att dra iväg direkt för det var ju ABB-joggen igår. Så jag tänkte att jag kör mitt pass på vägen dit osv... Att det blev stressigt kan ha berott på att när jag kom hem och hoppades att det skulle ligga en nummerlapp i brevlådan så låg det något helt annat där. Jag hade fått brev från posten att mitt paket från Storbrittanien låg hos Tullen. Det fanns inget värde angivet på paketet som innehöll T-shirt och nummerlapp. Så jag skulle behöva gå in på webben och fylla i lite kompletterande uppgifter om paketet. Vad är det för värde tex? Ja, vad är det för värde. Det jag betalat för är ju ett Halvmarathonlopp. Nummerlappen är ju liksom ett måste och ingår i det priset. En T-shirt, vad är den värd i det hela? Jag skrev värde 1 kr. Och i meddelandet sen skrev jag att värdet kanske är 0 kr då jag ska springa på söndag men inte kommer ha min nummerlapp tillgänglig.....  Sen kan värmen spelat in i mitt usla pass oxå....

Nåväl, får väl hoppas att det löser sig på plats. Vi ska ju ut till Hackney på lördagen för Jesper var ju så smart så att han valde att hämta nummerlapp på plats. Jag tänkte att det var skönt att inte behöva göra det och slippa åka ut dit på lördagen oxå. Jaja, nu är det som det är. Det värsta som kan hända är väl att jag missar loppet. Men det är väl i det stora inte hela världen. Det är ju om två veckor jag har mitt verkliga examensprov....

Nä, dags att dra igång verksamheten nu. Ha en fin torsdag så får vi se om det blir något dyrbloggande från London!

onsdag, maj 15, 2024

Mittvecka

 Och det fina vädret håller i sig. Igår var jag, fru Blogg och Jenna med till Orientalen där Freddie skulle ha sin löpträning igår. Så vi övriga tog en sväng i spåret medans Freddie tränade. Shorts och t-shirt i skuggan av alla träd och ändå inte kallt, underbart!

Jag får väl se ikväll om det är så underbart då det är dags för ett intervallpass igen. 4 * 1,2 km med 400 m joggvila. Det blir nog kanon! Gäller att dricka mycket vatten bara.

Igår satte jag mig och kolla lite på våra sämre grannar i norra London. Tänkte att med en jäkla massa tur så kan de knipa en pinne av Shitty. Men jag vet inte hur jag kunde hoppas det, det är ju ett notoriskt loosergäng och gjorde som de brukar göra, förlorade. Men vi får väl vara nöjda med en andraplats. Det är inte fy skam att ändå pressa Shitty in i det sista. Synd bara att det inte räckte hela vägen bara.

Btw så är det nära London nu. Imorgon eftermiddag bär det av till Arlanda för en extremt tidig avfärd mot London-Gatwick på fredag morgon.

Ha en fin onsdag!

tisdag, maj 14, 2024

Tisdag

 Vilket väder det har blivit. Riktigt skönt! Men varmt när man är ute och lufsar... 

Igår blev det dryga 5 kilometer och det var riktigt jobbigt. Kändes nästan jobbigare än de 32 kilometrarna i lördags. Kanske är det dessa kilometer som sitter i benen och gör det tungt. Vem vet?

Snart är det i alla fall avresa till London! Ska bli kul att komma ner dit och att träffa Jesper igen. Jag hade turen att sänka hotelpriset med 115 pund dessutom. Var in nu på morgonen och kolla vad det kostade om man bokade nu och det var mycket billigare. Så jag bokade ett rum och sen avbokade jag vårt förra rum. Lätt värt 115 pund :-)

Provade att se hur det var när jag och Lalle åker ner i Juni. Men ingen skillnad på pris då. Inte än i alla fall... Man får väl hålla ögonen öppna!!

Ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, maj 13, 2024

Ny vecka

 Ja, då är vi framme vid en ny vecka igen då. Långhelgen gick alldeles för fort! Det är ju tur att det blir ännu en långhelg till helgen. På torsdag eftermiddag åker jag till Arlanda. Ska ju åka och träffa Jesper och springa halvmara i London på söndag. Och eftersom flyget går redan 06:50 så åker jag till Arlanda redan på torsdagen. Annars så skulle det bli sjukt tidigt som man måste dra från Västerås på fredag morgon. Eller natten till fredagen för att vara mer exakt. Jag kommer ihåg när vi skulle åka till Italien för 10 år sedan. Då gick planet toktidigt från Bromma. Och vi drog iväg redan vid 3-tiden på natten med taxi.

Igår var jag till Vallen och tittade på när Freddie skulle springa 3000m. Hon persade och kom in på strax under 13:30 efter en rejäl spurt. Det finns nog en hel del mer att ta på den tiden i sommar. Själv sprang jag inget igår. Det fick räcka med de 32 km jag körde i lördags. Men idag är det dags igen. Dock ett pass utan krav på tempo vilket känns bra för jag känner mig fortfarande sliten efter lördagens pass. Funderar på att springa på Björnö idag. Vi får väl se...

Ha en fantastisk måndag nu vänner!!

söndag, maj 12, 2024

Tufft

 Igår var det dags för träningsprogrammets längsta pass. 32 km skulle avverkas och 24 av dessa i 5:36-tempo. Det blev 32 km i 5:32-tempo. Men då var jag helt slut. Hur ska jag kunna fixa en mil till i samma tempo. Eller överhuvudtaget fixa en mil till. Dessutom på en tuffare bana. Jaja, jag får vara nöjd och glad med gårdagens pass även om det känns i kroppen idag.


torsdag, maj 09, 2024

Fullers bokat

Nästa fredag blir det en tour igen. Ska bli spännande att se vad man får se då!

Gårdagens pass

Jag kom iväg direkt efter jobbet och kunde få ett löpband som håller på i mer än 60 min. Skulle bli 13,2 km men jag nöjde mig med 13 km då vi skulle på ABB-joggen sen oxå med Jenna. Men kompenserade med att sista 800-ingen blev en tusing istället.

onsdag, maj 08, 2024

04:39

 Så det var klart bättre vakningstid än igår! Bättre sömn oxå. Inte för att man är pigg men ändå inte lika sliten som igår. Då kändes det som om jag balanserade på gränsen till migrän hela förmiddagen. Så jag beslutade mig till slut för att skjuta på gårdagens pass till idag istället. Jag hoppas komma iväg i tid till gymmet och riva av mitt löppass där. Intervaller funkar bra på bandet eller bana. Och jag har inte tillgång till någon bana så det får bli bandet idag. Passar ju bra när det regnar oxå!!

Idag borde slåtterbalken komma hem. Eller de har lovat utkörning idag så jag räknar med att den även kommer idag. Ska bli spännande att se hur det är packad. Hur svårt det blir att få in den i huset. Det visar sig.

Tidigare hade jag tänkt att åka till Kramfors denna helg. Men snön låg kvar så länge där och det är lite väl tidigt så jag skjuter det framåt. Jag gissar att nationaldagshelgen passar bättre. Då är alla lopp och träningen inför loppen klara. Då kan det vara lämpligt att köra upp slåtterbalk, gräsklippare och släpvagn till Torpet. Så får det bli!

Ha en fin onsdag och en fantastisk långhelg!

tisdag, maj 07, 2024

Trött

 I natt vaknade jag 01:57 och kunde sen inte somna om. Eller det kunde jag ju visst göra. Men då var klockan 04:30. Och efter det sov jag och vaknade och somna om och sen ville jag inte gå upp. Så jäkla trött! Jag var ju pigg när jag strax innan 04:30 funderade på om jag inte skulle gå upp och åka till jobbet. Sen sover man dryga timmen och är helt död!!

Idag har jag ett intervallpass att köra. Lite nervig för det. Totalt skall jag avverka 13,2 km. Det är 3 km uppjogg och 3 km nerjogg mellan 6*800 m i 4:40-fart med 6*400 m joggvila. Och en sån här gång så hade det ju varit grymt om de kunde ha Arosvallen öppen för allmänheten. Men i Västerås är man väldigt försiktig med att ha öppet. Vilket naturligtvis är bedrövligt!! På Arosvallens schema är det tomt mellan 15:00 - 16:30. Så varför skulle man behöva ha stängt den tiden? Bara i Västerås.... :-(

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Idag får vi förmodligen hem en slåtterbalk jag beställt för att ha på Torpet. För tyvärr är det ju så att man inte kan åka dit och klippa var och varannan helg före juli (den period då gräset växer som mest). Så gräset blir så högt att det är svårklippt med en vanlig maskin. Slåtterbalken kapar gräset nertill och sen får man räfsa bort gräset. Med gräsklipparen är det så att man klipper 3-4 ggr på samma ställe och ändå så har 20% av gräset bara lagt sig ner. Så det blir nog bra!

Och så var jag till "mammas" hus igår. Det hade tydligen kommit lite post dit. Posten skulle ju vara adressändrad men ändå dyker det upp 2 brev där. Tur de är snälla och meddelar mig det så jag kan gå och hämta den. De håller på och renoverar och bygger om. Jag fick gå in och kolla och kunde inte låta bli. Det var några väggar och skåp som var borttagna så det blev väldigt öppet. Hoppas att de blir nöjda när de är klara!! 

Ha en fantastisk tisdag!

måndag, maj 06, 2024

Helgen är över!

 Och det var en bra helg ända tills igår vid 19-tiden.

Det blev ett långpass i fredags, det var städning i samfälligheten på lördagen i strålande sol. Det var konfirmation för Freddie på söndagen men efterföljande lurre hemma hos fru Bloggs föräldrar. Det var glass på Slagsta och det var 5 lugna km. Och under dessa 5 lugna åkte dvärgarna till Yompyard och hoppade. Ina med sitt stora knäskydd. Men det gick bra och det var fantastiskt kul ända tills hon skulle studsa ut därifrån. Då hände något och sen kunde hon inte gå längre. Så nu hoppar hon omkring på kryckor. 1177 tyckte alvedon och högläge i natt. Så nu har jag sagt åt henne att kontakta ortopeden så får vi se vart det tar vägen.

Det är så tråkigt för hon har ju verkligen sett fram emot sommarsäsongen och få kasta diskus. Men nu lär det ju inte bli någon sommarsäsong. Frågan är ju hur illa det är men sommarjobba kanske oxå ligger i farozonen. Jag kan inte förstå hur hon kan ha sån otur jämnt. Det är inget som hon har förtjänat i alla fall :-(

Ha en fin måndag!

söndag, maj 05, 2024

Slagsta

Det blev en glass på Slagsta idag. Kanske hade det varit mer lämpligt igår...

lördag, maj 04, 2024

Städdag

Har varit rätt så sliten i kroppen och det kändes att jag sprungit en del den sista veckan. Mycket röfsande, grävande och upp på förrådstaket för att kolla hängrännor.
Ha en fin lördag!

fredag, maj 03, 2024

Fredag!

 Japp, den här veckan kom fredagen lite snabbare. Inget negativt i det, tvärtom! I helgen är det städdagar i samfälligheten. Är det något jag är opepp på så är det just det, just nu! Jag är trött och sliten som det är, jag behöver inte ut och räfsa löv med mera för att blir trött och sliten. Jag börjar misstänka att den här maratonträningen tar rätt hårt på en gammal gubbe som mig. Om jag kollar de senaste 7 dagarna inklusive idag så har jag sprungit 57 km och då är inte dagens runda som är 19 km inräknat. Det hamnar då på 76 km de senaste 7 dagarna. Om jag nu inte viker ner mig vilket jag inte har tänkt att göra. 

Men efter dagens långpass är det bara två långpass kvar. Det är nästa veckas 32 km och sen halvmaran i London veckan därpå. Sen är ju frågan om man är redo för någon mara ytterligare 2 veckor senare. Men det visar sig då. På något vis ska man väl klara av att ta sig runt i alla fall.

Nu får ni ha en riktigt fin fredag och en fantastiskt trevlig helg!!

Gårdagens:


torsdag, maj 02, 2024

Tvådagarsjobb

 Det är ju inte så dumt med en ledig dag mitt i veckan. Och tänk vad man innan fått för sig att man skulle hinna med att göra. Och sen när dagen är över så har man inte gjort något av det. 

Jag åkte på förmiddagen med Freddie till hennes löpträning. Och då passade jag på att träna själv oxå. Det skulle vara ett tempopass innehållande  4*1,5 km i 5:00-tempo och promenad som vila i 1 minut. Det kändes konstigt att lägga in promenad i passet så det skippade jag. Det blev lite lugnare jogg istället. Och jag hade inte lagt in passet i klockan så det blev inte bara en minut mellan utan försökte få till så att jag började springa snabbare på en jämn hundring. Lättare att se när man sprungit 1,5 km sen. Det gick skapligt första 2, kan ha berott på att det var lite nerför då. I alla fall på den första. Den sista var dock tung och där fick jag ta i för att orka. Vet ej om det blev exakt 5:00-tempo på den heller. Men inte långt ifrån i så fall.

Så hem till lurren och dusch. Sen la jag mig på sängen en stund. Och där somnade jag. Måste ha sovit 1 timme typ. Vaknade upp och var helt slut. Hade naturligtvis sovit för länge. Men sen skulle jag byta slang och däck på fru Bloggs cykel. Och det började bra. Men när jag skulle sätta dit den nya slangen så visade det sig att den där grejen som ska gå genom fälgen och som man sen pumpar däcket i var för kort. Så det gick inte att fortsätta. Så då åkte vi iväg för att fixa nya. Det tog sin lilla tid och när vi kom hem var det dags för kastträning med Ina. Så iväg till Arosvallen för lite diskus. Dryga 2 timmar senare var det över och dags att åka hem. Hem och laga lite mat. Sen var jag så trött så jag orkade inte något mer. Cykeln får vänta tills det finns tid nästa gång....

Det var i alla fall fint väder igår. Shortsspringväder! Vilket jag gillar. Jag invigde ett par nya löparskor i tisdags och har nu kört två pass i dessa skor. Eller nya och nya, men första gången jag sprang i de skorna. Jag köpte de redan i höstas eller vintras. Kommer inte ihåg. Men passade på när det var billigare. Det är aldrig fel att ha några skor i reserv som man köpt för flera hundra kronor billigare än de kostar normalt.

Nä, dags att göra en insats. Ha en fantastisk torsdag!!

Passet:


tisdag, april 30, 2024

Gillar ledig dag

 Ja, det är lite lättare att ta sig till jobbet idag när man vet att man skall vara ledig imorgon! Eller ledig och ledig... Man skall väl ut och demonstrera, det är ju det man skall göra på våran dag, arbetarnas dag! Vi kan väl inte låta överheten styra våra liv utan att säga hur vi vill att det skall vara? 

Eller så passar man på att verkligen ta en ledig dag och göra sånt man själv vill eller sånt man behöver göra utanför jobbets väggar. Det skall ju enligt rykten bli skapligt väder oxå. Inte helt fel!

I natt vaknade jag vid 2-tiden och det var ett himla tjut som lät utifrån. Vet inte varifrån eller vad det kan tänkas ha varit. Men det hördes skapligt högt som jag uppfattade det. Efter det kunde jag inte somna om. Så ikväll lär man väl somna i skaplig tid. Och på det viset vakna tidigt imorgon och verkligen utnyttja den lediga dagen!

Ha en fin valborg!!

måndag, april 29, 2024

Måndag igen då

 Men den här veckan är lite bättre än vanliga veckor. Det är ju ledigt på onsdag!! Vilken lycka!!! Och det sägs att det kanske till och med skall bli lite varmare. Hoppas!!

Helgen gick som vanligt alldeles för fort. Hade tänkt att springa mitt långpass på lördagsmorgonen innan det var dags för nån pelargonhändelse i Kolbäck. Då det inte var något vidare väder så drog jag till Friskis på Finnslätten och började. Det skulle bli 28,5 km. Men jag började få problem med magen redan efter några kilometer och vid 5 km var det bara att vika ner sig och åka hem igen. 

Så igår var det dags för revanch. Och då det var liite bättre väder så körde jag ute. Passet skulle inledas med 7 km i lugnt tempo för att sen hålla tänkt tävlingstempo i 21,5 km. Så jag tänkte att jag skulle ju kunna köra 7 km först, springa förbi hemma och dricka vatten (som jag ställt utanför ytterdörren) och sen köra resten. Fin tanke! Blev det så då? Nä... Drog iväg. Första kilometern på 5:45, brukar sällan starta så "snabbt". Andra kilometern 5:26. Tredje och fjärde på samma tid. Började, dum som jag är, tänka att jag kör tänkt tävlingstempo hela vägen, det blir bra! Och då skippade jag tanken på att springa hem och dricka vatten. Jag hade ju ändå 3 gels med mig. Kanske kan man springa förbi någon vattenstation och få i sig några droppar vatten där. 

Så jag fortsatte och det gick rätt så bra i alla fall 16 km. Då låg jag nästan en minut före den fart som skulle hållas (5:36). Men där någonstans började det att bli tyngre. Och kilometerna gick långsammare. Vid 23 km låg typ på tänkt fart men jag var helt slut. Och då visste jag att jag har backarna upp på slutet kvar. Jag tänkte nästan ett tag kasta in handduken och börja gå. Men jag lufsade i alla fall vidare. Men när jag sprungit/joggat/lufsat 28 km och var utanför hemmet då slutade jag. Det fick vara nog. Jag pallade inte mer.

Så mindre än 5 veckor kvar till maran och man pallar bara 28 km. Eller man pallar ju bara 23 km typ. Finns det hopp?

Ha en fantastisk måndag nu vänner!!

Passet:

 

fredag, april 26, 2024

Stegtävlingen är igång!

 Japp, idag startar det. Nu gäller det att samla så mycket steg som möjligt fram tills den 25 maj då det är över. Lite tur att man tränar inför ett marathon under den här perioden. Det blir ju några steg under träningen. Några långpass är det ju kvar än. I helgen hoppas jag få ihop ett 28,5 km långt pass. Det som är lite synd dock är att när man kört sina pass så brukar man vara rätt så nöjd med det och inte göra så mycket mer. Men nu behöver man ändå få ihop en massa steg även på vilodagarna.7

Så imorse drog jag till Friskis i snöstormen. I bil alltså. Och väl där så blev det 9 kilometer löpta på bandet. Så snart är jag uppe i 10 000 steg så här långt. Behöver nog snitta mellan 15-20 tusen för att det skall vara ok.

Ha nu en riktigt trevlig fredag och en magisk helg!!

Passet:


torsdag, april 25, 2024

Sista gången

 Jaha, då har man varit här inne för sista gången, förmodligen.





Tidig

 Idag vaknade jag tidigt. Vilken skräll!! Så tidig på jobbet. Det betyder att man har möjlighet att sluta i skaplig tid oxå. Och det är ju bra.

Det är så jäkla kallt på jobbet. Ja, det tycker i alla fall jag. Och det gör att man är småkall hela dagen. Och sen när man kommer hem och borde ut och springa. Ja, då är det kallt ute. Så det känns dubbelt jobbigt att försöka ta sig ut när man redan fryser och det är oskönt ute. Kan vi inte bara få upp mot 15 grader så det skulle kännas lite enklare att ta sig ut och lufsa. Nu är det motigt varje gång.

Det känns till och med som om de skruvat ner värmen på kaffet. För det är inga som helst problem att dricka det direkt efter bryggning. Det ska ju vara liite för varmt första klunken. Då vet man att man inte behöver stressa i sig kaffet för att hinna dricka det innan det blir för kallt. Men nu kan man nästan svepa en kaffe när det är nybryggt. Och man måste nästan göra det för att det inte skall hinna bli kallt innan man är klar.

Sorry för att jag sprider lite negativitet idag. Det var inte meningen. Det bara blev så.... 

Hur som helst så får ni ha en fantastisk torsdag!! 

onsdag, april 24, 2024

Trött och sliten

 Vet inte varför jag är så trött. Men jag är trött! Jag sov nästan till kl 6 imorse ändå. Freddie har extralektioner, eller tid då hon skall göra prov, då hon missade en vecka när hon var sjuk. Så hon skulle vara i skolan kl 07:30 senast. Så fru Blogg skjutsade henne dit på vägen till jobbet. Och jag tog en sväng med Jenna innan jag åkte till jobbet. Och eftersom fru Blogg är på jobbet så måste jag åka hem på lurren oxå. Och då kan man ju undra varför jag fick med mig en matlåda till jobbet... Det lär jag ju ändå trycka i mig hemma.... Finns en liten möjlighet att jag glömmer att ta med lådan hem på lurren och står då där utan mat... Men kan ju alltid göra gröt!! 

På tal om att gå ut med hunden. Jag kan inte fatta att det är så många som verkar "skita" i att ta upp efter sin hund! När jag plockar upp efter Jenna så brukar jag kolla mig runt omkring för att se om det finns mer att ta upp. Och det gör det oftast! Och ligger det inte i närheten så ser man det längre fram. Hur svårt kan det vara? Finns det inte en lag för det där? Jag blir faktiskt lite småförbannad varje gång jag ser det. Men det hjälper ju föga....

Igår blev det 8,8 km ute i lugnt tempo. Men jag trodde inte att det var så lugnt som klockan berättade för mig att det var. Eller lugnt.. det var långsamt men ändå jobbigt... ingen bra kombo. Det är helt klart jobbigare att springa ute än på löpband. Kan nog skilja en 30 sekunder/km. Så kanske är det så att om man skall springa löpband så får man dra upp tempot ytterligare för att det skall ge samma träning som om man springer ute.

Ha en fantastisk mittvecka!!


tisdag, april 23, 2024

Grattis!!

 Ja, idag får vi gratulera The Real, Badbyxan, Esset m fl på namnsdagen!

I övrigt finns det inte mycket att orda om idag. Vaknade alldeles för tidigt, sov alldeles för dåligt och det är ju tur att man nu får 8 timmar på sig på jobbet att ta igen lite förlorad sömn :-)

Ha en fantastisk St George day!

måndag, april 22, 2024

1 år

 För ett år sen somnade världens bästa mamma in. Svårt att sätta ord på hur det här året varit. Men saknaden är enorm! Jag har aldrig träffat något som kunnat vara positiv även i de svåraste stunderna. Ingenting var omöjligt och det fanns alltid något positivt att säga om saker och ting. Alltid så snäll! Det har varit ett jobbigt år men på något sätt så finns hon alltid där och lyfter upp en, fast hon inte är här fyskiskt!

Saknar dig mamma!