fredag, augusti 30, 2024

Det blev fredag

 Ja, det blev fredag till slut även denna vecka. Det kändes ju tveksamt där ett tag. Men nu är det bara sista 8 timmarna innan helgen tar vid. Det blir en tripp till Hedesunda imorgon för lite friidrott. Ina skall kasta diskus men har även anmält sig till kula. Hon har ju inte kört kula på hela året och ingen träning. Men kul att hon testar igen i alla fall.

På måndag ska bilen besiktigas. Så kanske, om jag orkar, så ska jag tvätta den innan. För personalens skull så är det säkert trevligare att besiktiga en ren bil än en som är rejält skitig. Vi får väl se, är så jäkla trött just nu så det känns som om man inte orkar göra något annat än att jobba idag.

Annars inte mycket att orda om, ha en fin fredag och en fantastisk helg!!

torsdag, augusti 29, 2024

Borde ha kört en DNS igår

 Ja, Blodomloppet igår blev ju inte vad jag hade hoppats för några veckor sedan. Men blir man krasslig så blir det inte bra. Inget man kan påverka om man inte vill isolera sig... 

Jag tänkte att jag skulle jogga lite lätt innan som uppvärmning. Men efter några hundra meter så kändes det inte så himla bra. Kollade på pulsen och den låg på samma nivå som snittet när jag körde 4*1,5 km (totalt 10,66 km). Och tänkte att det här är ju inte bra. Funderade på om man skulle ställa in men tänkte att om jag tar det jäkligt lugnt så kanske det går bra. Ställde mig bland de sista i startfältet och när starten gick så blev det ändå en lucka fram till övriga. Så det gick väldigt lugnt. Kollade pulsen efter en km. Över 150 och då gick den ändå på 6 min. Sen är det lite nerför så jag fortsatte att ta det lugnt så pulsen höll sig därikring. Sen kom det en liten uppför mot Hovdestalund nerifrån Svartån. Och då steg pulsen och upp på Trumlagarbacken steg den. Såg att den ibland när jag kollade var över 170. 

Uppe vid Bågebacken låg det en person som fick hjälp av några andra och jag hörde ambulansen var på väg i full fart och med blåljusen på. Där skulle man ju verkligen inte vilja ligga. Så jag fortsatte i lugnt tempo med hög puls. Kom in på 57:16 och en snittpuls på 162, bedrövligt! Men jag överlevde ju i alla fall :-)

Det verkar som om jag skall åka till Italien i oktober. Veckan  som börjar med 7 oktober. Och vara borta hela den veckan. Får se hur det blir. 

Ha en fantastisk torsdag!


onsdag, augusti 28, 2024

Ikväll blir det milen

 Ja, så är det. Det är ju Blodomloppet ikväll. För två veckor sedan såg jag fram emot detta. Men efter två veckors fiasko så känns det mer som ett tvång. Det skall i alla fall bli fint väder så får väl njuta av det.

Igår blev det i alla fall en promenad medans Freddie sprang på och kring Vallen. Över 5 km fick jag ihop. Inte illa för en gammal gubbe som känner sig äldre än så.....

Idag blir det ett besök på sjukhuset med Ina. Hon har en tid med läkaren som skall sätta kniven i henne om dryga veckan. 

Nä, måste få ihop några timmars jobb oxå. Ha en fantastisk dag vart Ni än in världen befinner Er!

tisdag, augusti 27, 2024

Nya pjuck!

 I två veckor har jag hållt upp från löpningen pga förkylning. På onsdag är det Blodomloppet. Jag hade ju hoppats kunna springa bra där. Men den tanken har jag givit upp. Hur som helst, när man är krasslig och inte kan springa så hinner man titta på skor. Och helt plötsligt dök det upp en sko från Asics som jag inte hört talas om tidigare, Superblast 2. Så uppenbarligen så har det väl funnits en Superblast tidigare. Hur som helst så jämfördes den med den sko jag sprungit med i 4 år nu, Novablast. Det man kunde läsa var att den gav mer energi i löpsteget och var verkligen till hjälp under ett marathonlopp. Man kunde läsa att den var snabbare än Novablasten osv osv. Klart man blev intresserad.

Så då försökte jag hitta någon som sålde dessa skor. Stadium skulle ha den. Men bara i vissa butiker. Runnerstore skulle ha den. Löplabbet skulle ha den. Men överallt var den slut. Jag hittade en butik i New York. Och den hittade jag när Lalle var där. Men sen tänkte jag att han har bättre saker för sig att göra än att leta upp någon skobutik. Och sen behöva släpa med dessa runt USA och sen hem. Man kunde beställa därifrån. Priset var som här ungefär, runt 2500:-. Men sen med frakt, tull och moms så skulle det bli strax under 5000:-. Nä, det är för mycket.

Men en vacker dag, söndagen vi var i Stockholm för friidrott, så dök den upp på någon site i hm, kanske Tjeckien eller Slovakien eller något land där i trakterna. 2400:- inklusive frakt. Och dessutom i min storlek. Eller i alla fall i den storleken jag har på de andra skorna. Det kändes lite läskigt att köpa en ny sorts sko som man aldrig provat från ett annat land via webben. Men jag gjorde det ändå. Och i fredags så stod de utanför dörren hemma, magiskt! Och aldrig har jag köpt så dyra skor. Jag har under alla år köpt utgående modeller för halva priset så kanske var jag värd att få köpa ett par nya skor i senaste modellen. En gång i livet i alla fall :-)

Igår tänkte jag att jag måste ju köra ett pass innan Blodomloppet. Och kanske skulle man passa på att testa skorna oxå. Så en femma i lugnt tempo vore ju lämpligt. Drog iväg, kändes lätt. Första kilometern landar på 5:17. Det brukar vara närmare 6 min första kilometern. Lite snabbare om jag tar i. Ok, fortsätter och den andra kilometern är ganska lättsprungen med lite nedför oxå, 5:06, ändå snabbt. Fortsätter och trejde kilometern 5:05. Vad är det som händer. Jag tycker ändå inte att jag tagit i så jäkla mycket. Det kändes rätt ok. Fjärde kilometern 5:17 och sen kommer backen upp mot Pettersberg på sista kilometern men 5:17 även på den. Så det blev en, för mig, snabb femma!

Jaja, ha en fin tisdag nu vänner!!







måndag, augusti 26, 2024

Tyngre denna vecka

 Förra veckan gick rätt bra att jobba. Ända tills fredagen. Då var det fruktansvärt tungt. Och idag kändes det lika tungt att behöva gå upp för att åka hit. Ändå somna jag in en stund på eftermiddagen igår. Ändå är jag trött nu på morgonen. 

Igår var vi och hämtade urnan efter Jenna på Strömsholm. Hon skall få sin vila på Torpet. Det hade nog i alla fall mamma velat. Så då får det bli så! Men det får bli nästa år. Så vi kan sätta lite fina blommor där samtidigt. Det är märkligt hur Jenna ändå fortfarande är med. Man hör henne voffa lite då och då. Det låter ju helt sjukt men så är det. Det var en fantastisk hund!!

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Blodomloppet på onsdag kväll. Jag har inte sprungit på två veckor pga förkylning. Det känns som om det är på bättringsvägen. Så kanske kanske joggar jag en väldigt lugn kort runda idag. Imorgon är det för sent. Gissar att jag behöver en dags vila imellan. 

Tävlingen för Ina i Uppsala var lite märklig. Hon hade möjligheten att verkligen drilla innan tävlingen och göra några kast på kastplan. Såg fantastiskt bra ut. Ut till tävlingen och köra några kast till och de snuddar vid 30 meterslinjen. Sen börjar tävlingen och 5 av 6 kast blir går in i nätet. Ett godkänt på 27 m någonting. Blev det för mycket kast innan? Började hon bli trött? Jaja, det är en tävling kvar nu på lördag.

Ha en fantastisk måndag och en fin vecka!!

lördag, augusti 24, 2024

Uppsala

Snart dags för en tripp till Uppsala. Diskustävling på schemat. Förr i tiden åkte man till Uppsala för att spela pingis. Kan sakna det ibland. Pingisen alltså, inte just Uppsala.

Ha en fin lördag!

fredag, augusti 23, 2024

Fredag!

 Och snart är det bara 47 veckor kvar tills nästa semester! Shit vad tiden går fort!!

Ikväll skall skorna jag beställde förra helgen komma enligt PostNord. Vi får väl se... Tyvärr ser det inte ut som om jag kan inviga dessa i helgen då det fortfarande känns segt i kroppen. Men en vacker dag så kanske jag kan få ut och testa dessa fantastiska skor (som jag hoppas att det är)... 

Imorgon bär det av till Uppsala för lite diskuskastning för Ina. Vi får hoppas på skapligt väder och bra kastvindar :-) Huvudsaken att hon tycker det är roligt. Och det verkar hon ju tycka så det är ju bra. Är ju bara två tävlingar kvar innan operation och efterföljande rehab.

Nä, dags att jobba lite. Ska presentera via Teams lite av det jag gjort så här långt på det nygamla programmet. Är dock på engelska så det blir väl fiasko. Brukar aldrig hitta orden jag behöver använda då....

Ha en fin fredag och en fantastisk helg! Och Coach, om du kommer iväg på resan så får du ha det fantastiskt bra!!

torsdag, augusti 22, 2024

Två dagar kvar

 På denna vecka alltså. Man har med andra ord lyckats stå ut 60% av arbetsveckan. Det har faktiskt gått rätt så fort om jag skall vara ärlig. Kom in i ett rätt bra flyt med programmet jag fixar till nu för att ett gammalt program skall funka ihop med det nya systemet som kommer under vintern. Inte klart än men det känns lovande i alla fall.

Igår var dett ABB-joggen och jag och fru Blogg skulle ta en promenad på Rocklunda. Men när vi drog iväg så ösregnade det, så på med regnkläder och så stack vi. Först lämna Ina i friidrottshallen (de hade flyttat in kastträningen då det skulle bli så mycket regn). När vi kom fram till Rocklunda så hade det slutat att regna. Men eftersom det var utlovat regn så behöll vi regnkläderna på och började gå. Inte en droppe regn på hela promenaden. Så regnkläderna som skulle skydda mot att man skulle bli blöt orsakade att man blev blöt innanför istället. Det blev ju så varmt med regnkläderna på. Jaja, vi hjälpte väl övriga med att slippa regnet.....

Idag får vi lurre från företaget. Och eftersom man inte serverar någonting med kött som företaget har betalat så är det med andra ord en sallad. Går rykten om att en annan enhet inom koncernen idag skall få hamburgare... jobbar man på fel ställe?

Nåväl, ha en fantastisk tordag!!

onsdag, augusti 21, 2024

Krya på dig Coach!

 Det har kommit till kännedom för bloggen att the one and only Coach har åkt på Covid! Bloggen vill naturligtvis önska dig ett snabbt tillfrisknande! Krya på dig!!

tisdag, augusti 20, 2024

Flytt

 Ja, det har flyttats här på jobbet medans jag var borta. Jag har fått en sämre plats. Jag tycker det är drygt att behöva montera upp skärmar och koppla in alla grejer igen. Jag gillar inte förändringar.... :-)

Och när jag kom till parkeringen imorse och skulle gå in på firman så kom jag på att jag hade glömt passerkortet. Och det är ju ingen reception öppen den tiden. Men jag smet in med en annan snubbe. Klarade både huvudentrén och speedgaten utan problem. Men sen när jag kommer en trappa upp till mitt kontor så är det stopp. Då kommer samma snubbe som jag passerade in bakom och ropade upp till mig, "har du glömt passerkortet?". Japp, så han sprang upp för trapporna och öppnade åt mig. Vilken hjälte!!!

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Jag försöker få en nerseedning på Lidingöloppet. Jesper hade naturligtvis inte skrivit in några tider på lopp han varit med på innan. Så han hade blivit insatt i grupp 9 och jag hade grupp 5. Så jag har skickat en förfrågan om en kompisseedning. Dvs att jag får starta i grupp 9 oxå. Vi får väl se hur det går.....  Hoppas bara man hinner börja träna innan dess... men det känns som om det är på bättringsvägen ändå. Jag sitter ju på jobbet....

Nä, ha en fantastisk dag!

måndag, augusti 19, 2024

Back to work!

 Japp, nu är semestern över :-(  Men jag åker inte till jobbet idag. Jag har ont i halsen och en rinnande näsa. Tror ingen vill ha mig på plats då.... i så fall får det väl säga att jag skall komma in och jobba. Hade lite feber igår kväll. Men att ställa in jobbet helt kostar för mycket. Så det är ju bra att datorn var med hem.

Nu är det ju bara 48 veckor kvar tills nästa semester. Tiden går så fort när man har roligt så det är nog semester snart igen... eller inte... Har faktiskt verkligen ingen lust att börja jobba igen. Men man har ju inget val. Pengarna måste ju in. Går inte att leva på bara luft. 

Jaja, det är väl bara att bjuda till och ge allt för aktieägarna. Ha en fin måndag!!

söndag, augusti 18, 2024

Nytt pers

Ina klämde till med nytt PB idag på Stockholm Stadion. Strax under 30 m så hon har ett par tävlingar till på sig att ta sig över 30 m.
Eftersom hon var själv i sin klass så fick hon kliva högst upp på pallen.

lördag, augusti 17, 2024

På Stadion

Freddie ska snart springa 800 m. Får se om hon kan springa fortare än jag gjorde när jag "spurtade" in på stadion efter en mara...

fredag, augusti 16, 2024

Sista semesterdagen

Jaha, sista semesterdagen, tragiskt! Vaknar upp med halsont. Har en halvmara att springa idag. Ingen bra kombo. Får se hur det blir. Kanske får ta en lugn lufsa istället.

I helgen är det friidrott i Stockholm. Freddie ska springa 800 imorgon och kasta lite diskus på söndag. Ina kastar oxå på söndag.

Ha en fin helg!

onsdag, augusti 14, 2024

Skolstart

Idag är det skolstart för Freddie. Sista året i grundskolan. Sjukt ändå....
Ina börjar sin skola på måndag. Sista året på gymnasiet. Själv har jag bara några dagar kvar på semestern om inte ... Lotto ikväll, allt kan hända!

Det blev bowling på Olearys och mat på Choice Garden(om det nu heter/stavas) igår på Inas födelsedag. Ina fick välja och då blev det så. Idag jobbar hon några timmar igen för Rocklunda. Gräsklippning på schemat. Känns som om jag har en gräsklipperska till nästa sommar på Torpet.....

Idag drar ABB-joggen igång igen efter sommaren. Man lär ju dit för att samla närvarolotter. Ett presentkort efter säsongen vore ju inte fel att vinna.

Ha en fin onsdag!

tisdag, augusti 13, 2024

Grattis Ina!

Helt otroligt att lilla Ina blir 18 år idag! Att hon blir myndig. Det var ju bara några år sen hon föddes. Känns det som i alla fall. Stort grattis på födelsedagen och ha den bästa dagen!

måndag, augusti 12, 2024

Grattis Lalle

 Idag fyller världens bästa brorsa år! Finns ingen som ens är i närheten av att vara så bra!!

Ha en fantastisk födelsedag och en grym resa till USA!!


lördag, augusti 10, 2024

Grattis Lalle!

Idag har Lars namnsdag. Så självklart uppmärksammas det här på bloggen. Grattis på namnsdagen Lalle!

torsdag, augusti 08, 2024

Vilken vändning

Igår kollade jag på lagmatchen mot Japan. Det började ju inte så bra och när Källberg låg under somnade jag. Blev väckt av Ina efter tredje. Hon skulle gå och sova. Jag tänkte oxå knoppa in men blev sittande. Vilket spel! Det var verkligen "drompingis". Riktigt imponerande! Final imorgon.

Nä, dags att dra ut och springa. Ett tufft pass idag onnehållande 3*1,5 km.

Ha en fin torsdag!

onsdag, augusti 07, 2024

Fönstertvätt

Startade den här dagen med att skjutsa Ina till sitt sommarjobb på Rocklunda. Jag hade precis ätit frulle och kunde ändå inte ge mig ut och lufsa på en stund. Men när jag kom hem så drog jag iväg. Fick ihop 9 km i lugnt tempo. 

När jag kom hem hade fru Blogg duschat blommorna i vardagsrummet. Så hon tyckte att jag skulle passa på att tvätta fönsterna när blommorna var borta. Så då fick det bli så. Sen var det dags för lurre.

Efter lurren så tyckte jag att det var läge att börja klippa lite på äppelträden. Så då gjorde jag det. Snart är t det dags att hämta Ina och dra iväg på kastträning.

Ha en fortsatt fin onsdag!

tisdag, augusti 06, 2024

Vila i frid fina Jenna

Det är så tomt och tungt utan dig. Du var så glad och snäll. När man kom hem från jobbet så vifta du på svansen och välkomnade mig hem. Och dina tassar som man hörde när du gick. Om du var på övervåningen och man själv var nere i köket och tog fram knäckebrödet så kunde man höra de små tassarna springa ner för trappan. För en liten ruta knäckebröd. Du är redan saknad och tårarna vill aldrig sluta trilla på mig. Du var och är den bästa!

söndag, augusti 04, 2024

Långpass

 Igår skulle jag ha kört detta pass. Men jag hade sån huvudvärk hela dagen igår. Så jag var bara ut på en kortare runda. 

Passet på 18 km var uppdelat på 4,5 km uppjogg, 9 km i 5:04 tempo och sen avslutande 4,5 km. Så jag la upp ett sånt pass i appen och skulle skicka över det till klockan. Tyvärr var det redan fullt med pass i klockan så jag struntade i läsa över det. För att det skulle bli enklare så körde jag 4 km uppjogg och sen 9 km snabbt och sen 5 km lugnt. 

Uppjoggen gick alldeles för fort. Skulle vara som snabbast 5:40 men jag snittade typ 5:18 på dessa. Sen drog jag igång den "snabba" delen. Jag snittade 5:02 typ på den delen och sen var det "bara" 5 km kvar som max fick gå i 6:20 tempo. Så totalt är jag rätt så nöjd med passet!

Ha en fin söndag!


fredag, augusti 02, 2024

Hemma

Men om man längtar tillbaka så är det bara att kolla i kamerorna.

Hem

 Idag är det dags att åka hem. Tråkigt men Ina fick jobb på Rocklunda en vecka och börjar redan på söndag. Man skulle kunna vara här längre för det finns att göra. Men det gör det ju hemma oxå.

Igår blev det sista joggen i Kramfors för den här gången, dryga 9 km. Blåste en del men det hör ju till. Visste att det fanns ett Stravasegment på träspångarna och gav det en chans. Jag lyckades ta mig in på fjärde plats genom alla tider. Får väl vara nöjd med det.

Nä, nu gäller det att plocka ihop och packa. Städa och sen dra. Ha en fin fredag!


torsdag, augusti 01, 2024

1 augusti

 Sommaren närmar sig sitt slut. Jag vill inte det. Känns som om den nyss börjat. Det blev en hel del jobb på tomten igår. Gräsklippning och sen kapning av småträn längs med vägen in mot Torpet. Man vill ju ta bort de innan de blir för stora. Och det finns fortfarande kvar att plocka bort men kroppen skriker efter vila. Har så ont i leder med mera.

Det blev även lite löpning igår. Ett intervallpass. 4*800. Ingen ståvila utan 400 m jogg. Så med jogg till och ifrån IP så blev det över 8 km.


Räven

Fick en bild på räven i morse. Han kom och drack vatten.