måndag, augusti 31, 2009

Planering

Det är alltid lika kul att börja planera Londonresa. Nu är det Champions League som gäller och november är månaden. Det finns två matcher att välja mellan. Den 4:e och 24:e. Härligt i alla fall att det är på gång. Bra att ha en Londonresa att se fram emot i höst.

Heja Arsenal!!!

söndag, augusti 30, 2009

Fika


Jag och Ina är på ICA Maxi och fikar. Sen ska vi gå in och handla oxå.

lördag, augusti 29, 2009

Jag skulle kunna

Skriva mycket om matchen idag. Men jag tänker inte skriva om konstiga domslut, usla kommentatorer eller annat som rörde dagens match. Det finns dock till en hel uppsats.....

Heja Arsenal!!!
Eduardo

UEFA med, Platini i spetsen, skall utreda hurvida Eduardo lurade domaren att blåsa straff i onsdags mot Celtic. Två matchers avstängning kan han få för det. Jag undrar varför man just nu skall statuera ett exempel? Varför har fjollan Ronaldo fått hålla på i alla år och filmat? Och är det så konstigt att Eduardo, med tanke på benbrottet han fick efter en ful tackling för två år sen, försöker undvika att bli klippt igen? Jag förstår om han inte vill bli kapad igen. 1½ år på skadelistan är väl nog kan man tycka.

Och varför passerar råa överfall, som sker då och då, förbi med ett gult kort i bästa fall. Där motståndaren är borta i år får förövaren ett gult kort. Hm, jag tycker nog det är dags att se över reglerna igen. Och jag tycker oxå att man skall bli avstängd för filmning, men det skall gå att bevisa och det skall gälla alla!

Heja Arsenal!!!

fredag, augusti 28, 2009

Helg

Äntligen helg. Ska bli skönt att slippa åka till jobbet ett par dagar. Nu är det laddning inför USA-matchen. Det vore så underbart om vi kunde spöa jenkarna. Men det blir som vanligt tufft. Och lyckas vi få med oss en pinne hem så får vi nog vara nöjda med det. Fabregas är 50/50 inför matchen och det känns som om han är lite halvviktig i en sådan här match.

Jag laddar med att gå på dop innan matchen. Carolinas kusin skall döpas i Uppsala. Det är nog bäst att jag sätter matchen på inspelning och stänger av mobilen utifall att vi inte hinner hem i tid.

För övrigt så känns kroppen riktigt sliten nu. Jag har precis kommit hem från jymmet där jag sprungit, sorry luffsat, 9 km följt av lite styrketräning. Detta var femte träningspasset på 6 dagar. Innebandy, löpning/styrka, innebandy, pingis och löpning/stryka. Det var bara i måndags som jag inte tränade något denna vecka men då klippte jag gräset istället. Det kan vara nog så jobbigt. Så det skall bli skönt att inte träna något imorgon. På söndag blir det innebandy igen, kanske även styrketräning men det är mera osäkert.

Heja Arsenal!!!

tisdag, augusti 25, 2009

Match imorgon

Arsenal möter Celtic i Champions Leaguekvalet. Och jag vet inte var jag skall se den. Matchen visas på Viasat sport fotboll. Och där vi bor nu finns inte den kanalen. Hemma har jag ännu inte beställt den (brukar säga upp den under sommaren). Så antingen beställer jag kanalen hem och åker dit och ser matchen. Eller så åker jag ner på Pitchers och ser matchen. Eller så går den att beställa som Viasat on demand och ser den på datorn. Men det sista alternativet känns inte allt för roligt. Så det får bli någon av de första alternativen. Frågan är bara vilket?

Heja Arsenal!!!
Funderar

Jag funderar allvarligt på att helt sluta träna. Det spelar ingen roll hur ofta eller sällan jag tränar numera så är det alltid vråltungt. Känns som om jag aldrig orkar nånting. Är det åldern som börjar ta ut sin rätt? Eller har jag något skit i kroppen som gör att det går så tungt? Jag börjar faktiskt bli lite fundersam/orolig. Det är kanske så att det bara är saftblanderi som gäller för mig framöver....

söndag, augusti 23, 2009

Ina


Ina leker. Måste vara riktigt kul för hon har inte stört mig under fotbollsmatchen jag tittar på.

lördag, augusti 22, 2009

Av en ren slump såg jag på nätet att Bernie Marsden, orginalgitarristen i Whitesnake, ska spela i Sala ikväll. Så nu är man på väg dit, coolt!
I topp!

Arsenal toppar Premier League, stort! Ja, jag vet att det är 36 omgångar kvar men jag måste väl få njuta medans det går bra. Snart är vi väl tillbaka i gamla synder och torskar mot Stoke eller Hull. Och det har man inte råd med om man skall vara i topp i PL. Lite oroande att Fabregas gick ut i halvtid idag. Måtte det inte vara något allvarligt. Han har börjat säsongen på ett strålande vis och det skulle vara förädiskt för laget om han nu skall vara borta ett gäng matcher.

På onsdag är det returmatchen i kvalet till Champions League mot Celtic. Tyvärr ligger den inte helt rätt i tiden för oss. På lördag är det ManUSA borta. Ett USA som har vilat en vecka. Det kan bli vårat fall nästa lördag. Hoppas dock på motsatsen.

Heja Arsenal!!!

TB's Brorsa


Visar sig i sitt favoritlags färger. Det sägs att han trivs utomordentligt bra på Emirates Stadium. Man har svårt att tro att han en gång i tiden höll på Leeds. Men det kan vi ju alla se att lämnat bakom sig. Heja Arsenal!!!

En överdomare


som klär sig i de rätta färgerna, stort! Heja Arsenal!!!

Tänk om


Tänk om man var innehavare av dessa plåtar. Då hade man varit i London nu. Vad jag längtar hem till London! Heja Arsenal!!!

Senaste ryktet från London


TB's Brorsa och farsa kommer i eftermiddag att befinna sig på Emirates Stadium. Tänk att Brorsan äntligen har hittat hem! Heja Arsenal!!!
Matchdags igen

Idag är det match igen för Arsenal. Idag är det hemmapremiär mot Portsmouth. Det borde bara kunna sluta på ett sätt. Men med tanke på att USA kunde torska mot Burnley så kan nog även Arsenal förlora mot sopgäng. Den största motståndaren är nog dom själva. Underskattar man motståndet och bara ställer in skorna så blir det nog tufft. Är man däremot på tårna från start så blir det överkörning. Svaret får vi i eftermiddag med början kl 16:00.

Heja Arsenal!!!

fredag, augusti 21, 2009

Jag är nog inte gjord för träning. Efter dagens pass på gymmet så börjar jag åter känna av halsont. Ska man inte kunna träna utan att man börjar känna sig sjuk efteråt?

Glad


Klart att Carolina är glad när hon har så fin tröja.

torsdag, augusti 20, 2009

Djäkneberget


Är på väg mer på stan. Jag ska nära på nån kurs där idag. Trevlig promenadväg det här. Synd att det inte är lika trevlig promenadväg i vanliga fall till jobbet. Då hade jag nog promenerat oftare.

onsdag, augusti 19, 2009

Fantastisk match igår

Arsenal gjorde en riktigt bra match igår borta mot Celtic. Men vad är det som gör att det går så bra just nu för The Mighty Gunners? Bra fråga. Är det så enkelt att Moneybayor är borta och övriga spelare slipper höra hans gnäll och slipper se hans ointresse på plan? Ja, vem vet? Men ett som är säkert är att alla ser ut att kämpa för varandra. Dom uppträder som ett lag där alla drar åt samma håll. Det kan verka löjligt att man "klatchar" händerna med varandra efter bra försök. Men det ger i alla fall mig den signalen att man är ett lag och alla inser att man måste hjälpas åt om det skall bli bra.

Nu är det ju bara 2 matcher spelade än. Men fortsätter det så här så behöver man nog inte vara oroliga för att hamna utanför "top four" i år heller.

För övrigt måste det ju vara underbart skönt för Moneybayor att slippa spela kval till Champions League. Jag menar, snart drar väl Kalle Anka Cup igång igen och det är grejer det!

Heja Arsenal!!!

Spåret


Ja, visst är jag i Rocklundaskogen. Men det är inget träningspass utan en stilla promenad med fru Blogg och Ina.

tisdag, augusti 18, 2009

Snart matchstart

Och jag börjar bli riktigt nervös. Det är så himla mycket som står på spel i det här kvalet till Champions League. Det är nog inte bara det sportsliga som det är viktigt för, utan även ekonomiskt är det bra för klubben med ett avancemang. Arsenal kommer starta med exakt samma lag som senast mot Everton. Så med andra ord var inte skadorna på Fabregas, Denilson och Sagna så farliga som man först trott, bra. Nu kör vi!

Heja Arsenal!!!

söndag, augusti 16, 2009

Varför?

Varför måste vissa spelare snacka massa strunt i media om saker dom inte har med att göra? Det jag tänker på just nu är mannen, eller man och man, som under förra sommaren gjorde allt han kunde för att få lämna Arsenal för Milan eller Barca. Det hela resulterarde då i att han istället blev kvar med en löneökning som hette duga.

Och det hade väl varit ok om han fortsatt att leverera som han gjorde säsongen innan (07/08). Då såg man verkligen hur han kämpa och slet för laget. Men förra säsongen (08/09) var han totalt ointresserad av att jobba för laget. Och i och med det tog Arsenal första bästa bud nu i sommar för att bli av med honom. Det var bara ManCity som var intresserade numera. Han försökte själv med agentens hjälp desperat få Chelsea eller ManUSA att köpa honom men ingen av dessa var intresserade. Så det blev ManCity han hamnade i.

Det är, som ni redan förstår, Moneybayor jag menar. Och nu måste han i pressen även berätta att han tror nog att Kapten Fabregas kommer lämna nu. Vad får honom att tro det? Och vad är det som gör att han behöver berätta det för hela världen? Frågan är ju givetvis oxå varför tidningar trycker sånt i tidningarna. Det är ju rena spekulationerna. Moneybayor har ju inte ens något med det hela att göra längre då han valde att lämna för Citypengarna. Men han kanske inte vill vara den enda, tillsammans med Kolo, som sviker klubben. Skillnaden, som nog inte han har förstånd att förstå, är att om, och jag skriver bara om, mot förmodan, Fabregas skulle lämna så skulle han vara fruktansvärt saknad. Men att Moneybayor lämna gör oss supportrar bara glada.

Heja Arsenal!!!

lördag, augusti 15, 2009

Vilken start!

Arsenal vann med tennissiffrorna 6-1 borta mot Everton. Och det var väl lite bättre än vad jag hade vågat hoppas på. Det var skapligt jämnt i 25 minuter men efter att Arsenal gjorde första målet så var det en enkel resa mot slutsignalen.

Nu gäller det att inte tappa fotfäste för detta. Det gäller alltid att vara ödmjuk inför kommande uppgifter och ta en match i taget. Celtic på tisdag i Champions League-kvalet. Då är det en helt ny match och en väldigt viktig sådan. För det skulle vara svårt att tänka sig ett Champions League utan Arsenal i turneringen.

Heja Arsenal!!!

Carolina jublar!


Så här glad blev Ina när Arsenal gjorde 3-0.

Arsenalkanon


Är det nån mer än jag som ser en Arsenalkanon i Inas teckning?

fredag, augusti 14, 2009

Inge bra
Jag har 39,4 grader och hals- och huvudvärk. Jag slutade i alla fall frysa som en tok när jag kom upp i den tempen. Alltid något....

torsdag, augusti 13, 2009

onsdag, augusti 12, 2009

Grattis på födelsedagen!


Idag fyller The Real One år, grattis! På bilden ses han på Emirates Stadium dit han mer än gärna åker. Det sägs att han är där denna vecka även om han själv sa att han skulle åka till Grekland.

tisdag, augusti 11, 2009

Träning

Jag har varit iväg på gymmet och tränat lite idag. Först joggning och sedan lite maskiner. Men det är en maskin som jag blir helt slut av. Det är benpressen. Jag fattar inte varför just den skall knäcka mig så. Efter att jag har kört den känns det som om jag får andnöd och skall tuppa av. Helt sjukt! Om det är någon därute som kan förklara varför just den maskinen är så jobbig så feel free!

måndag, augusti 10, 2009

Början till slutet?

Är detta början till slutet för Coach gäng, Derby?
Derby County are on the verge of signing 19-year-old Tottenham midfielder
Jake Livermore on loan.

Att överhuvudtaget tänka på att låna spelare från Sp*rs är ju ett svaghetstecken...

Arsenals försvar

De senaste åren har det varit lite si och så med försvaret i Arsenal. Detta på grund av en massa skador på de mittbackar vi har. Så här säger kapten Fabregas om saken på Arsenal.com
Last year, because of a few injuries, we would see a different partnership
in central defence every week,” said the Spaniard. “It might have been William,
Johan, Kolo, whoever, we would have little [injury] problems which made the
shape of the team always change a bit.

Intressant att han inte nämner Fishface vid namn utan kallar honom whoever. Men det är väl så vi alla känner för den f d USA-spelaren.....

VAB

Idag är det första VAB-dagen på länge. Jag har nog inte VABbat sedan april. Men nu är det som sagt dags igen. Igår hade Ina 39,1°C. Idag är det något lägre, ca 38°C. Men det är inget man går till dagis med.

söndag, augusti 09, 2009

Dyrt

Sommarens hamburgetallrikar och annan god mat blev dyra. Kanske inte så mycket i pengar räknat men väl i blod, svett och tårar. Blodet är blodsmaken i munnen när man tränar, svetten likaså. Och tårarna släpper jag bara fram regniga dagar så att dom döljs av regndropparna. För det är nu man får betala. Och det är inget man betalar med bara en avbetalning. Nä, det blir några månaders slit. Varför låter man det gå så långt innan man tar tag i saker och ting? Nåväl, det är bara hårt arbete som gäller nu!

fredag, augusti 07, 2009

Nu


är jag så mätt så mätt. Men helt ok var det.

Rejäl förrätt


Skagencananpé på kavring. Undrar om man kommer orka burgaren sen. För att inte tala om glarren.

Mmm


Ser gott ut!
Celtic i kvalet

Arsenal får möta Celtic i kvalet till Champions League. Normalt skall inte detta vara några som helst problem. Men i bästa av två matcher kan vad som helst hända. Det känns i alla fall svårare än de senaste årens kvalmotståndare som vi kört över totalt.

Det som kan bli tufft för The Mighty Gunners är det tuffa spelschema som man har i augusti. Först är det landskamper den 12:e för en del av spelarna. Sen börjar serien den 15:e med Everton borta. 18/19 kvalmatch mot Celtic. 22:a ligamatch mot Portsmouth. 25/26 returmatch mot Celtic. 29:e ManUSA i ligan. Men det är väl förhoppningsvis detta dom tränat för under försäsongen.

Heja Arsenal!!!

torsdag, augusti 06, 2009

Första passet

Nu är första bordtennispasset avklarat. Och det var inte helt enkelt att spela. Värmen gjorde ju inte det hela lättare men den största orsaken till att det var så jobbigt är ju att man är ovan att spela. Förhoppningsvis känns det lättare efter några fler pass. Kul var det i alla fall.

tisdag, augusti 04, 2009

Hamburgare

Det har blivit några burgare i sommar. Och jag tänkte här redovisa vilka som har, eller i alla fall hade vid aktuellt tillfälle, den godaste burgaren. Här är topp 5:

  1. Restaurangen vid Höga kustenbron. Helt outstanding!
  2. Pitchers hamburgare. Överraskade mig lite för det har varit lite si och så under senaste åren. Men den gång jag var där i somras var den riktigt bra.
  3. Cinderella. En helt ok hamburgare utan överraskningar.
  4. Oliwer Twist. Liten skräll för mig faktiskt.
  5. Bishops Arms. Blev faktiskt lite besviken på denna. Dom hade ju grymma burgare där förr om åren. Förrätten var dock väldigt bra.

Jag har inte tagit med burgare på McDonalds och övriga gatukök. McDonalds skulle för övrigt ändå aldrig hamna på topp 5.

Vallby friluftsmuseum


Ina har börjat på en ny avdelning på dagis och då är det ny inskolning med korta dagar. Så i detta fina väder passar vi på att gå hit.

söndag, augusti 02, 2009

Kaffe


Gott, gott! Verkligen behövligt efter ett pass på Nautilus. För övrigt så har jag kommit på varför det känns så tungt att träna. Men det skall jag ge en ledtråd om i senare inlägg. Annars är det risk att kaffet hinner kallna.

lördag, augusti 01, 2009

Emirates Cup

Denna helg spelas Emirates Cup på, givetvis, Emirates Stadium i norra London. Arsenal spelade idag mot Atletico Madrid och vann med 2-1. Där alla målen kom till under dom sista 5 minuterna. Jag tror det var rättvist, även om jag är färgad och fast A M hade några chanser att göra fler mål. Det hade dock även Arsenal så det var nog rätt så rättvist. Arsjavin (eller hur det nu skall stavas, jag kommer i alla fall stava det på detta vis) gjorde båda Gunners mål.

En som imponerade på mig var Jack Wilshere. Han påminde mig om Arjen Robben när han spelade som bäst i Chelski. Kvick och vände bort motspelare i farten. Vi får väl se hur det kommer gå i Premier League för honom. Ett som är säkert är att de inte så duktiga backarna i motståndarlagen kommer få order om att kapa honom duktigt när det väl gäller något. Synd, men hoppas att domarna vågar sätta stopp för dödgrävarna.

Imorgon är det match mot Glasgow Rangers som idag besegrade PSG med 1-0. Jag såg dock inte den matchen så jag har ingen aning om hur pass bra dom är. Men normalt känns det som om det är ett lag som Arsenal skall slå. Och gör vi det så vinner vi cupen.

Heja Arsenal!!!