lördag, mars 27, 2010

Bortamatch

Arsenal spelar borta mot Birmingham idag. För två år sen när Arsenal åkte till Birmingham för match ledde man ligan och allt såg rätt så bra ut. Men bara några minuter in på den matchen fick Eduardo benet avsparkat och när matchen var över stod dett 2-2 på resultattavlan. Gallas, den dåvarande kaptenen, satt och grät i mittcirkeln. Många säger att det var där, i den matchen, som Arsenal förlorade ligan.

Nu har det gått två år och det är åter dags för en tripp till Birmingham. Nu som ligatrea men bara två pinnar efter ledarna. Kan vi i år ta igen det vi förlorade för två år sen? Skulle en seger idag betyda något mer än bara 3 poäng? Skulle det kunna vara en match där vi visar att det är våran tur i år? Visst, det återstår många matcher efter denna men ändå, på något psykologiskt sett.

Mr Wenger har i alla fall, i mitt tycke, en bra inställning. Det är nästa match som gäller. Barca är inte nästa match, Birmingham är det. Och då spelar han det bästa laget han har för dagen. Det betyder att Sol spelar idag. Och det är precis den inställning jag gillar. Nästa match är den enda viktiga matchen. Det går inte att se längre fram och tro att man kan vila spelare för kommande uppgifter. Då kanske det redan är för sent.....

Nu är det dags att gå ner i tvättstugan igen.....suck.

Heja Arsenal!!!

Inga kommentarer: