fredag, april 30, 2010

Rätt eller fel?

Jag är inte mycket för att läsa nyheter och jag tittar heller inte ihjäl mig på nyhetsprogrammen på TV. Men på morgonen, när jag bläddrar fram till sportsidorna i VLT, kan det hända att jag ser någon rubrik i alla fall. Igår, tror jag det var, stod det att Västerås kommun skulle stötta flygplatsen rejält. Vad rejält innebär vet jag inte eftersom jag bara såg rubriken.

Men man börjar ju fundera lite på om det är värt dom "rejäla" pengarna kommunen skjuter till. Ska man år efter år pumpa in pengar i något som aldrig går runt? Ja, om man tänker på vad annat skit som pengarna går till (fallskärmar till inkompetenta "höjdare", alldeles för höga löner till pajasar som inte kan ett skit) så tycker i alla fall jag att det är ok.

Men det är ju givetvis för att jag mer än gärna flyger från Hässlö. Skulle det inte gå att flyga direkt till London från Hässlö så skulle jag inte åka flera gånger per år till London. Så för mig är det helt ok att vi fortsätter stötta flygplatsen. Men jag kan förstå dom som inte tycker det är ok.

torsdag, april 29, 2010

The Toucan


Jag lovade TB's Brorsa för länge sen att fixa en vägbeskrivning till pubben The Toucan i London. Och eftersom Brorsans farsa skall åka dit i helgen så måste jag ju leverera nu. Så här är en liten kartbild med beskrivning :-)

tisdag, april 27, 2010

Dryga milen


Närmare bestämt 11 km avverkade på bandet idag. Inget jättetempo men ändå. Jag är helnöjd!

måndag, april 26, 2010

Strålande!

Internet är bra! Jag kunde på bilprovning direkt se att bilen blev godkänd. Jag behöver inte vänta tills fru Blogg kommer hem för att få höra domen. Och att bilen blev godkänd gör det hela ändå bättre. Fast med tanke på hur mycket stålar vi plöjt ner i den det senaste året så hade det varit en besvikelse om den inte gått igenom.
Besiktning

Jag har precis skickat iväg fru Blogg på besiktning av pärlan. Jag tänkte att jag skulle få sova ut idag och softa medans hon åkte iväg på besiktningen. Men det blir inte alltid som man tänkt. Ina vaknade före klockan 5 och sen är det full fart.

Jag hade tänkt träna idag men jag känner att benen inte riktigt är med idag. Riktigt tunga efter gårdagens pingis. Det måste vara för att jag har den i särklass jobbigaste spelstilen :-)

söndag, april 25, 2010

Inte som planerat

Efter en dags pingisspelande kan jag konstatera att det inte gick som jag hade tänkt mig. Målet innan tävlingen var att inte ta några klassningspoäng alls för då skulle jag gå upp en klass. Men tyvärr kunde jag inte låta bli. En klockren seger i tävlingens huvudklass (kanske inte huvudklass men ändå:-)). Jag var dock illa ute i semin där jag hade svårt att tända till riktigt. Och jag hade nog torskat med 3-0 i set om inte motståndaren, när han leder med 1-0 i set och det står 10-10 i andra hade ossat nåt så fantastiskt. Han vann även det setet men sen var det spel mot ett mål.

Måste få nämna sekretariatet som suttit i 2 hela dagar och skött ruljansen på ett utomordentligt sätt. Nu är frågan om det blir någon mer pingis eller om detta var sista framträdandet vid bordet. Allt hänger på hur Brorsan gör nästa säsong....

lördag, april 24, 2010

0-0

Arsenal kryssade hemma mot Shitty. En rätt så färglös tillställning utan några farligheter. Nu ska det dock mycket till om man skall missa tredjeplatsen men det är inte helt omöjligt.... Det är dock helt klart att man blir sämst 4 och det är ju vackert så.

I övrigt hann jag nästan med allt jag tänkt göra idag. Köpa TV till mor och far hann jag med. Döma pingis i Hallsta hann jag med. Slipa rost och måla igen hann jag med till hälften. Men jag hann inte installera TV'n hos mor och far. Men senast måndag har jag lovat. Beror lite på hur länge pingisen håller på imorgon. Men risken är att det drar iväg innan allt är klart.
Körigt program

Denna helg är det full rulle från morgon till kväll. Idag är det först biltvätt följt av inköp av TV till mor och far. Efter det hoppas jag hinna med lite lurre innan jag åker till Hallsta för att vända blad. Hem igen. Om jag hinner, skrapa lite rost och fylla på med färg på bilen. Till mor och far och installera TV'n (tror inte dom fixat det själva.....). Sen är det Arsenalmatch hemma mot Shitty. Tyvärr blir det toktorsk men jag måste ju titta i alla fall. Kanske hemma hos mor och far.

Sen imorgon blir det en heldag i Hallsta. Pingisspel (i värsta fall) och bladvändning följt av bordsbärning. Sen är det kväll och då är det innebandy. Men jag är inte hundra på att jag orkar det denna helg.

torsdag, april 22, 2010

Stort!


Idag fick jag en stor stjärna för nattens insats. Och idag har jag lekt it-support.

På plats igen


Ibland kan man undra varför man överhuvudtaget åker hem från jobbet? Och ännu mer snö har det kommit.

Snö


För info till alla er som sover så snöar det nu:)

Dags att åka hem


Efter en härlig stund på jobbet, tänk att man är oumbärlig.

onsdag, april 21, 2010

Kommer på mig själv

Jag kommer på mig själv med att sitta och nynna på "Men se det snöar, men se det snöar, det är väl roligt, hurra!". Det kan vara för att när jag sitter här och äter min matlåda och tittar ut över åkern så ser jag att det snöar. Och det är ju skönt att det fortsätter snöa. För man var ju lite rädd för att vintern var på väg att ta slut. Men den kämpar vidare! En fighter helt enkelt!

tisdag, april 20, 2010

Vilken ära!

Jag har idag pratat med Köpings ordförande och kraftig plusspelare i tvåan. Det är inte varje dag man får göra det. Vi pratade lite om säsongen som varit och kommande säsong. Insidertips gör gällande att Köping skall göra sig av med "ryssen" och att broder pokerspelare och ytterligare ett kex förmodligen skulle lira med Köping.
Grattis på födelsedagen!


Stort grattis på födelsedagen Pappa! Ha en riktigt bra dag!

måndag, april 19, 2010

Dags att avsluta?

Har funderat på att lägga ner två saker som jag håller på med:

  • Pingis (i och för sig samma fundering som efter alla säsonger)
  • Innebandy med Rådjuren

Risken finns dock att jag håller på med bägge sakerna även i höst men just nu känns det fördel nerläggning. Dock så skulle jag sakna vissa delar av dom men andra delar skulle jag med fördel slippa.

Grejen är att när man väl är på plats och träffar kompisarna så är det rätt så kul men det blir jobbigare för varje år att behöva känna ett "måste" att man skall dit till träningar och matcher. Och eftersom jag skall vara pappaledig i höst så skulle en nerläggning av dessa aktiviteter även innebära att man sparar en slant och det kan behövas då. Jag måste fundera vidare......

söndag, april 18, 2010

Nya hanskar?

Det har under hela säsongen sett ut som om det vore en tvål Arsenals målvakter försökt att fånga så fort det kommit en höjdboll in i straffområdet. Är det så enkelt att man har fel handskar på sig när dom spelar? Fast ska jag vara ärlig så är dom nog inte bättre. Med andra ord är det läge för att inhandla en bra målvakt till nästa säsong. Det duger inte med de pajasar som står nu.

Nu är vi bara 4 poäng före Sp*rs om dom vinner sin hängmatch och det börjar bli mer och mer nervöst om man skall klara en CL-plats.

lördag, april 17, 2010

Skumt

Chelski ligger under mot Bottenham med 2-0. Jag, som innan matchen, tänkte skriva om varför Chelski skulle vinna enkelt mot Sp*rs osv. Och visst kan det vända. Men i första halvleken var inte ryssarna bra. Och jag tyckte att Bottenham spelade rätt så bra. Mycket bättre än i onsdags då dom slog oss. Då var dom inte bra. Vi var ännu sämre. Framför allt så visade inte många i laget någon vilja. Det trodde jag ryssarna skulle göra idag. Och det skulle räcka för att vinna ikväll. Eller är det så enkelt att det är mitt fel? Jag har ju spelat på ryssarna.....

Arsenal möter Wigan borta imorgon och vi får väl se vilket lag som ställs på planen. Sol och Silvestre är väl gjutna som mittbackar. Och anledningen är naturligtvis att det inte finns några andra mittbackar att tillgå. Vermaelen gick ju sönder i onsdags och Gallas har sin vanliga 1-2 månaders skadeperiod. Denilson är tveksam till start (vem bryr sig?) och v Persie testas sent för eventuell start i förstaelvan sedan i början av november. Viktig match hur som helst för att behålla tredjeplatsen i ligan och därmed direktplats till CL.

Vilken rysare


6-5 till Rönnby just nu.

Känns konstigt


men jag håller på USA mot Shitty av den enkla anledningen att jag inte tror Arsenal vinner en enda match till. Och då är Shitty ett hot mot Arsenals CL-plats.

fredag, april 16, 2010

Pingis

Ett reportage från helgens pingissammandrag i Karlstad. Stort att se Brorsans höga uppkast i serven!
Skönt!

Jag var lite orolig att snön skulle vara slut för den här vintern. Men idag när jag tittade ut så såg jag att det ordnat till sig igen, skönt! Mer snö till folket!

torsdag, april 15, 2010

3 saker från igår

  • Det var helt onödigt att vara nervös inför matchen igår. Hade jag vetat att inställningen skulle vara lika med noll hade jag kunnat gå och lägga mig tidigare
  • Man kan inte vinna matcher i Premier League om man inte vill vinna/kämpa/kriga. Inte ens mot Sp*rs
  • Hade RvP varit skadefri hela säsongen så hade vi vunnit ligan. Han spelade ca 15 min igår efter 5 månaders frånvaro. Men han visade trots det på fantastisk teknik. Där har många forwards mycket att lära!

Nu gäller det att hålla undan nedåt för att inte missa CL nästa säsong. Hoppas bara Arsenal själva är medvetna om det....

onsdag, april 14, 2010

Viktig match ikväll

Kanske en av de två viktigaste matcherna under säsongen, hatmatcherna mot Sp*rs. Egentligen är ju Sp*rs en rätt enkel match om det inte hade varit för att det är ett derby. Riktigt lokalderby. Arsenal har inte förlorat i ligan mot Bottenham sedan 1999. Och det är ju kanske som man brukar säga, man kommer närmare och närmare en förlust för varje vinst/oavgjord match. Och bortamatch ikväll med Fabregas borta så kan det bli tufft. Vi får verkligen hoppas att Song är skadefri igen. Men även han är ett stort frågetecken.

Nervigt börjar det dock bli och det skall bli skönt att gräva ner sig i lite jobb under dagen :-)

Heja Arsenal!!!

söndag, april 11, 2010

Trött

Det är skönt att vara hemma igen efter en seriehelg i Karlstad. Men jag är rusktigt trött. Jag hade hoppats att jag inte skulle behöva spela alla 4 lagmatcher. Men det blev 4 lagmatcher ändå. Så nu är jag ruggigt trött och sliten. Jag vågar inte tänka på hur det kommer kännas imorgon när det är dags att gå upp och åka till jobbet. Efter en seriehelg skulle man behöva ha helg för att vila upp sig.

Vi lyckades i alla fall ta 8 pinnar av 8 möjliga. Så det måste ju till och med Coachen vara nöjd med? Vi började igår med att slå Munken (seriesegrarna) från Eskilstuna med 8-4. Sedan avfärdade vi Solsta från Karlstad med 8-2. Idag slog vi först Motala med 8-4 för att sen avsluta serien med en 8-3 seger mot Vikingstad. Detta innebar att vi hamnade på en hedrande andraplats i serien.

Här


såg vi Stefan Holm spela fotboll igår.

Utsikt


från hotellrummet i Karlstad. Strålande solsken!

lördag, april 10, 2010

fredag, april 09, 2010

Helg

Nu är det helg igen men ingen fotboll. Fast det är tur det denna helg. Arsenal skulle spelat mot Bottenham imorgon 13:45. Då är jag i en idrottshall i Karlstad och tittar på pingis. Med andra ord hade jag missat Arsenalmatchen om den spelats imorgon. Men Sp*rs spelar FA-cup på söndag så matchen är flyttad till på onsdag.

torsdag, april 08, 2010

Humor

Inter-Barca i semifinal i CL. Visst vore det väl lite kul om Inter slår ut Barca? Flatan går från Inter till Barca för att han vill vinna CL (förutom en kista med stålar). Och sen går Inter och vinner CL. Det mina vänner, det skulle vara humor? Jag skulle i alla fall skratta gott :-)
Möjlighet

Jag hade precis möjlighet att köpa matchbiljetter till Arsenal-Shitty den 24/4. Men så kom jag på att det är Hallstamästerskapen då, synd...... Men det är ju i och för sig roligare att spela pingis än att titta på en korpmatch i fotboll i ett vårvarmt London.

Sponsor


Undrar om jag är Bilias största sponsor?

onsdag, april 07, 2010

7 månader


Idag är Fredrika 7 månader. Det går undan.
Tomt

Usch vad tomt det känns efter uttåget ur Champions League igår. Nu är ju säsongen över. Det är bara några placeringsmatcher kvar att spela. Men chansen att vinna något har försvunnit. Visst är det viktigt att behålla tredjeplatsen för att få spela Champions League även nästa säsong men det är ju roligare om man kan vara med och spela om att vinna något tills säsongen är slut.

Heja Arsenal!!!

tisdag, april 06, 2010

3-1 i paus

Men även om det är bra gjort av Barca så är det några saker jag blir så förbannad på:

  • Bendtner är onside och frispelad men blir avvinkad
  • En Barcaspelare är onside i samma linje som Bendtner var innan men får fortsätta. Det blir mål
  • En Barcaspelare tar bollen strax före Nasri och sen bensax, ingen åtgärd (helt rätt)
  • Denilson är en vecka före Messi som oxå fastnar i bensax efter det, gult kort

Hade Arsenal fått 2-0 i det läget Bendtner hade så hade det varit en helt annan match. Men eftersom det är Barca man möter så kommer detta inte nämnas överhuvudtaget. För alla j-la pajasar till experter kommer hylla Barca om dom så spelar som VSK.....

2


goda ting på en bild!

måndag, april 05, 2010

Arsenal borta mot Barca borta imorgon?

Ja, det är det man funderar över just nu. Song blev skadad i lördags och kommer inte till start. Saknade kommer även Arsjavin, Fabregas och Gallas att vara. Och sedan tidigare är ju RvP, Djourou, Gibbs och Ramsey borta. Dessvärre är även Sol ett stort frågetecken. Och det skulle betyda att vi skulle tvingas spela med Silvestre som mittback. Och då är frågan om det inte är bättre att spara in flygpengarna ner till Barcelona och lämna WO?

Det är nog bäst att jag ser denna avgörande match själv i soffan hemma. Då slipper jag visa mitt dåliga humör när Arsenal åker ur.
Sötnosarna


En bild för Farmor och Farfar!

söndag, april 04, 2010

lördag, april 03, 2010

2000

Jag har funderat hela dagen på vad jag skulle skriva om just detta inlägg. Ja, detta är inlägg nummer 2000. Det är några inlägg det. Ja, jag vet, det kunde varit fler. Och framförallt bättre kvalla men å andra sidan så är det jag. I sommar fyller bloggen fyra år. Kanske kan man till dess hitta på något seriöst att skriva om. Eller varför inte en födelsedagsfest? Haha, en jättestor tillställning på något av stans pubbar där alla 3 läsare av bloggen firar 4 år.

Det hela började i alla fall med att jag var tvungen att regga ett konto för att kunna skriva på Terroristens blogg. Ja, han hade en sådan inställning på den bloggen den första tiden. Och när jag ändå reggat ett konto så kunde jag ju lika gärna börja skriva något. Och på den vägen är det. Grattis Ryddes Stygga Pojkar till 2000 inlägg!
Dags att fokusera!

Idag är det en ny match för Arsenal. Denna gång mot Wolves i Premier League. Nu gäller det att flytta fokuset från Champions Leaguematchen på tisdag till dagens match. Det är viktigt att hålla undan i ligan för jagande lag. Det gäller att inte tappa suget nu bara för att man är borta från ligavinsten. En tredjeplats är jätteviktig då man skulle slippa kvala för CL i höst. Och man får absolut inte tappa till en femteplacering i ligan. Det skulle vara en katastrof.

Idag är det många spelare som inte kommer till start. Fabregas är borta för resten av säsongen. Gallas och Arsjavin är även dom borta pga av skador. Mitt tips är att Silvestre får spela idag och att Sol sparas till på tisdag. Men vad vet jag. Framåt tror jag att Eduardo kommer in tillsammans med Rosicky och Walcott. Mitten blir nog Song, Nasri och Denilson.

Heja Arsenal!!!