torsdag, november 30, 2017

En lugn runda igår

Igår var det ju gymnastik igen och jag drog igång första passet av första 9 av 800 kilometrarna på nästa träningsschema. Målet är maraton den 21/4. Vi får väl se hur det går. Får man bara vara tillräckligt hel och frisk så ska det väl gå vägen.
Tidigare när jag lagt in en inbäddad visning av passet från Garmin så har man sett vart jag har sprungit. Men nu verkar bara start och målpunkten visas på kartan. Nåväl, jag fortsätter väl bädda in den här på sidan så får vi se om Garmin en vacker dag får till hela rutten igen.... Eller är det bara jag som inte ser hela rutten?

onsdag, november 29, 2017

Onsdag

Och vad händer på en onsdag? Inte något annat än det vanliga. Jobb, skjutsning till gymnastik och förhoppningsvis lite löpning under tiden.

Annars är det inte så mycket att orda om. Det mesta rullar på som vanligt och det är bara att hänga med....

tisdag, november 28, 2017

Sova

Nu är jag inne i ett stim då jag vaknar vid 3-tiden och inte kan somna om. Så nu sitter jag här på jobbet, före halv 6, och ger allt för aktieägarna. Inte dumt det heller!!

Och när jag sitter här så kommer jag ihåg att det snart är dags för att åka till London igen. Nästa fredag! Det är ju inte så långt dit. Och efter det är det ju inte jättemånga veckor kvar till jul och några lediga dagar.

Ha en fin tisdag!

måndag, november 27, 2017

Måndagsfys

Det blev lite löpning medans Freddie tränade gymnastik. Dryga milen fick jag ihop. Och jag har hittat ett sätt att bli av med knävärken under löpningen. När jag börjar få ont i knät så kör jag några "spark i rumpan" med det onda benet så känns det bra ett tag igen. Blir några rumpkickar per kilometer. Men så länge det funkar så kan man ju fortsätta träna.

Eine neue Woche

Eller vad det nu heter på tyska......

Det blev pingisspel i lördags. Kändes riktigt bra i första singelmatchen för att sen bli sämre och sämre. På slutet kändes det som om jag inte hade någon träff alls.... Märkligt hur det kan vara. Och svårt att hitta tillbaka när man väl kommer in i fiaskokänslan. Jag fick i alla fall ledigt från söndagens spel och kunde leka friidrottstränare istället. Jag körde kulstötning med barnen.

Jag hann även ut på en liten runda medans det var ljust ute igår. Men det har känts bättre. Knät gjorde sig påminnt igår igen. Och min gamla häl som jag hade ont i efter VEM i somras har även den börjat kännas. Kanske bara att inse att man är slut som idrottare.....

Ha en fin vecka!

fredag, november 24, 2017

Fredag

Äntligen fredag, skönt! Nu kan vi se fram emot en snabb helg.... Pingis imorgon och eventuellt på söndag. Jag har bett om ledigt på söndag om övriga är friska och skadefria... Vi får väl se hur det blir... Jag hoppas verkligen jag slipper söndagens lir.

Ina ska tävla i friidrott i Eskilstuna imorgon. Hon fick lite ont i låret på gymnastiken i onsdags så hon tänker avstå dagens träning för att vara ok imorgon. Hon gör som hon vill.

Ha en trevlig helg!!

torsdag, november 23, 2017

Varmt idag

Imorse när jag klev ut så var det riktigt varmt ute. Första tanken var, "man borde ju ut och springa nu". Men tyvärr skulle man till jobbet.

Idag blir det lite pingis på lurren. Det är ju sammandrag i helgen så det kanske är en bra idé.

Ha en fin dag!

onsdag, november 22, 2017

Kallt idag

Ca 6 minusgrader på morgonen, friskt... Eller sjukt.... Beror på hur man ser på det :-) Själv föredrar jag sommar och värme och shortsväder.

Kom just på att det i helgen är sammandrag igen. Är det ok att tycka att det inte känns så lockande just nu? Jag har faktiskt ingen lust..... Men bara att bita ihop. Sista säsongen!!

tisdag, november 21, 2017

Snö

Nu känns det som om det är vinter. Men förmodligen regnar det väl bort om några dagar.

Igår blev det en tur i snöyran medans dvärgarna tränade gymnastik. Det var tungt igår. Kändes inte alls som om man någonsin ska kunna springa en mara.... Men det kan ju bero på att jag hade huvudvärk hela dagen igår.... Snart måste jag nog ta tag i att göra ett träningsprogram som jag kan följa. Nu kör jag lite när det passar och hur det känns. Visst, bättre än inget men det är nog bättre med ett program...

måndag, november 20, 2017

Snabbaste helgen någonsin?

Den här helgen försvann ju innan den ens börjat. Det känns som om det var nyss jag stämplade ut för att åka till tandläkaren i fredags....

Helgen började med att Freddie hade tävling i gymnastik. Samling kl 8 på Bellevue. Hon höll på till ca 12:30. Och det slutade med en förstaplats. Hennes lag, VGF lag 8, fick kliva högst upp på pallen. Hon såg rätt så glad ut!

Efter det så var det snabbt lite käk på donken innan Arsenal-Sp*rs. Jag missade första 5 minuterna men fick sen se resten av den härliga matchen!! 2-0 slutade matchen och det var ju kul!!

På söndagen var det sen VF-cupen i friidrott. Först Freddie och sen Ina. Båda två persade i längdhopp och Freddie persade även i 200 m. Inas hopp såg riktigt bra ut. Hon hade bra höjd på hoppen och det finns nog lite till att ta där så 4 meter är nog inte omöjligt framöver.

Vi kom hem vid 13:45 så lite snabb mat innan Freddie absolut ville till sin gymnastikträning som började 15. Vi andra hann handla lite under tiden.

Sen var ju helgen i princip slut och nu sitter man här och önskar att man hade en ledig dag..... :-)

Ha en bra vecka!!

fredag, november 17, 2017

Freitag

Härligt! Äntligen! Snart slut på veckan. Ikväll ska jag dessutom på middag. Vi, Asfaltsnötarna, ska inkassera våran middag vi vann på stegtävlingen vi var med på i somras.

Imorgon ska Freddie vara med på sin första gymnastiktävling. Hur spännande som helst. Får se hur det går. Hon verkar i alla fall se fram emot det. Och det är ju kul. Ina ska på sovaöverläger med friidrotten ikväll. Och hon slipper ha mig med sig eftersom jag skal på middag. Tror i och för sig att hon gärna haft mig med men ibland krockar saker och ting....

Igår kväll var jag ut på en liten runda igen. Men det är lite lurigt nu på marken. Igår fick jag ta några skridskoskär på blankisen. Men jag klarade mig från att ramla i alla fall. Efter det blev ju tanken på ett löparband än mer lockande. Vi får se hur det blir. Platsbristen är det största problemet som jag ser det.......
Gårdagens 7 km:

torsdag, november 16, 2017

Torsdag

Då är man här för ännu en dag. Kylan sitter i, det måste skrapas rutor på morgonen. Jag tycker det är jäkligt kallt men jag har i och för sig ännu inte tagit fram vinterjackan. Det kanske är dags....

Idag kanske det blir lite jogging igen. Vi får se. Det vore ju bra om cykelbanorna blev lite mindre isiga så att man kan hålla sig på benen. Jag har funderat ett tag på att skaffa ett löpband att ha hemma. Jag vet inte riktigt vart bara.... Det lär ju ta lite plats och man vill ju inte störa övriga när man tränar. Så då har tanken funnits på att gå på något gym och springa där. Fördelen med det är ju att man sparar plats hemma och man kan passa på att träna lite styrka oxå. Nackdelen är ju att man måste ta sig någonstans för att träna. Så för mig just nu borde Bellevues gym passa bäst. Jag är ju på Bellevue 3 ggr i veckan när dvärgarna tränar och skulle då kunna gå in och köra lite på gymmet i alla fall några av dagarna. Vi får se, svåra beslut.....

Ha en fin torsdag!

onsdag, november 15, 2017

Tandläkaren och träning

Idag ska jag till tandläkaren. Det är väl inte det roligaste här i världen men är ju bra att man får komma dit ibland i alla fall. Det jobbiga är att man måste ut i kylan igen om en liten stund.....

Igår var jag ut i snön och joggade lite igen. Fick ihop 9,5 kilometer vilket är längre än på länge. Snart kanske man kan springa över milen igen!!

tisdag, november 14, 2017

Skrapa rutor

Tänk att det bara är mitten av november och att man skall behöva skrapa rutorna på bilen i ytterligare typ 4 månader. Och jag som redan tröttnat på det......

Igår gick Sverige vidare till VM-slutspelet i fotboll nästa sommar, kul! Framförallt kul att det var på Italiens bekostnad :-)

måndag, november 13, 2017

Full fart hela helgen

Det började redan i fredagseftermiddag med Inas träning. Jag skulle ha hand om 600 m. Så varje grupp skulle först springa 600 m där man ökade farten lite för varje varv. Sen skulle dom springa 600 m i sitt eget tempo och där tänkte jag att jag skulle sporra de som sprang snabbast. Sen avslutade vi med 200 m. Där man jogga lätt de första 100 m för att sen ge järnet sista 100 m. Detta gjorde jag med 3 grupper.

På lördag förmiddag blev det en sväng ner till Klövernhallen för lilte pingisspelande. Och på eftermiddagen bytte jag till vinterdäck. Redan på första däcken fick jag en grym kramp i ena benet. Det var ingen hit! Men det gick över och sen gick det bra att byta resterande däck.

På söndagen var det DM i pingis hela dagen. Och det kan jag lova känns i kroppen idag. Det blev 3 guld och 1 brons. Ett helt ok resultat. Även om man gärna hade vunnit allt :-)

Nu är jag, som sagt, ruggigt sliten i kroppen. Benen är riktigt tunga och stela. Det blir till att vila idag. Jag hade en lite tanke på att jogga lite i eftermiddag, och kanske gör jag det oxå, men just nu känns det inte aktuellt....

Ha en fin vecka!!

fredag, november 10, 2017

Fredag!

Skönt att vi är framme vid fredagen igen. Ska bli skönt att slippa jobbet ett par dagar. Att sen däckbyte är ett måste i helgen känns väl så där...

Jag var ut och sprang igår. 5 km fick jag ihop. Lite ont i senan vid knät men inte smärtsamt i alla fall. Det känns mer i uppförsbackar och nästan inget i utförsbackar. Kanske skulle man investera i ett löpband och bara köra slättförs ett tag. Eller skaffa gymkort och springa där. Men då måste man ta sig någonstans för att träna. Det bästa är ju om man kan slippa den transporttiden....

torsdag, november 09, 2017

Lite varmare, lite senare

Varmare idag, skönt! Inget skrapa rutor och frysa som en galning. Lämna på fritids och kom senare. Men eftersom jag ändå måste jobba senare än vanligt så får jag nog tiden att gå ihop ändå.

Vill börja springa igen. Även om knät inte är bra. Det som stoppar mig nu är halsont igen.... Verkar aldrig vilja ta slut. Eller är det så att jag får halsont för att jag inte springer något..... Kanske ska ta en lugn runda ändå och bara njuta av den härliga luften ute i naturen längs med E18... mohahaha....

onsdag, november 08, 2017

Onsdag

Idag var det lite småkallt när jag gick till bilen. Och bilen var alldeles isig. Det tar sin lilla tid att skrapa rutorna på bilen. Men kan man inte ha bilen på annat sätt än ute så blir det så här.

I helgen blir det till att byta till vinterdäcken oxå. Det kan ju slå till och bli halt när som helst nu. Men det är ju så jäkla tråkigt och drygt att byta däck. Men det är ju inte gratis att få det gjort av annan heller så det är bara att bita ihop.....

Ha en fin onsdag!

tisdag, november 07, 2017

Ja, jag vet....

Jag vet att jag är sen..... Men bättre sent än aldrig.. kanske...

Det började med att jag skulle lämna på fritids imorse. Sen när jag kom till jobbet var jag tvungen att fixa till en grej ute på en av linorna för att det skulle kunna gå och köra där. Sen fick jag skynda till en workshop som skall hålla på resten av veckan. Dessutom med en Indier som håller i den. Det är rätt så jobbigt att förstå alla gånger vad han säger.

Nåväl, det är i alla fall min ursäkt för att blogga sent idag.

måndag, november 06, 2017

Då kör vi igen!

Måndag morgon och man är rätt så tidigt på plats. En ny vecka fylld med enorma möjligheter. Det blir säkert roligt!

I lördags lirade jag lite pingis. Gick väl inte jättebra men kändes lite bättre än i tisdags. Min bh-platta är nu 14 månader gammal och jag vet inte när jag hade en platta så länge. Det känns även i vissa lägen... Men jag har bestämt mig för att inte köpa något mer bt-material nu. Det är ju bara ett halvår kvar tills pensionering.

Jag gick även ut och joggade en kortis i solen i lördags. Men bara 3,4 km och på den lilla sträckan hann jag inte få ont i knät så det var ju bra. Jag sprang i spåret så det var ju lite mjukare underlag än asfalt oxå. Men rätt så tungt. Man tappar mycket och det snabbt...

Ha en fin vecka!

fredag, november 03, 2017

Promenad

Idag blev det en promenad till jobbet. Runt 0:an men inte så mycket vind så det var faktiskt rätt så skönt. 8 arbetstimmar kvar denna vecka, bara att bita ihop!

Helgen bjuder väl på lite friidrott på söndag och så är det väl dags att byta till vinterdäck. Såg att det skulle bli skapligt väder i eftermiddag, får hoppas att det håller i sig över morgondagen oxå.

Ha en trevlig helg!

torsdag, november 02, 2017

Bellevue

På förmiddagen var vi på Expectrum och mattematikcentrum. Beppe, "känd" från TV fick 150 ungar att lyssna och klura lite matte. Kul även för mig som träffade på några som jag inte träffat på länge.

Nu har vi spelat bowling och Ina fick över 100 för första gången. Själv höll jag på att komma under 100 för första gången på många år. 84 efter 9 rutor... Det var nära ögat. Hamnade på 102 till slut... Skönt!

onsdag, november 01, 2017

Fiaskopass

Det blev ett, som väntat, fiaskopass igår. Det är bara att inse att jag är alldeles för trött på kvällen för att spela pingis. Skallen är inte med, kroppen är inte med. Jag la matcher mot korpspelare.... Spelar väl i och för sig ingen större roll men det känns så där....

Idag vaknade jag upp med huvudvärk och halsont igen. Alltså mer än vanligt... Halsen har ju inte känts bra på länge men idag var den än sämre. Och trött som en tokig är jag. Och mörkt är det ute. Och kallt med för den delen....

Nä, nu får jag sluta att skriva så mycket positivt här på bloggen.... :-)