fredag, september 28, 2018

Jag vek ner mig....

Det blev inge löpning i mörkret igår. Det finns gränser även för mig. Det kändes som ett riktigt beslut när jag hörde regnet smattra ner på altantaket igår. Jag kan gå ut och springa i mörker en annan gång när det inte ösregnar.

Idag är det i alla fall fredag. Ina skall till tandläkaren och jag har fått äran att få följa med. Inte helt fel. Sticker från jobbet 10:20 och kommer inte tillbaka förrens på måndag. Det låter väl som en plan?

I eftermiddag blir det friidrottsträning precis som på söndag. I övrigt är det väl förhoppningsvis lite löpning och mekande med bilar......

Ha en trevlig helg!!

torsdag, september 27, 2018

En del har tur...

Igår var det sista ABB-joggen för detta år. Och i och med det så var det även utlottning av presentkort på närvarolapparna. Efter vårterminen vann Freddie 250:- på Intersport. I gårdagens dragning så vann hon 500:- på Intersport. Snacka om att ha tur. Själv har jag knappt missat en gång de senaste 3 åren men aldrig vunnit någonting (mer än bättre hälsa då såklart...). Kul för Freddie ändå!!

Ikväll är det Nightrun mellan Surahammar och Skultuna. Jag anmälde mig för länge sen. Men jag ser idag att det skall bli väldigt mycket regn ikväll så det lutar stort åt att jag hoppar över detta lopp.

Ha en fin dag!

onsdag, september 26, 2018

Bättre sömn inatt

Det var visserligen en bra mycket bättre natt inatt. Men jag skulle inte ha ställt klockan. Idag skulle man ha fått sova så länge man kunnat. Men mitt i veckan så får man inte göra det.

Jag invigde vår nya pannlampa igår. Så jag körde några varv i motionsspåret i närheten av där vi bor. Eftersom spåret saknar lampor så blev det ju ett bra test. Det kändes helt ok att ha lampan på huvudet. Och lampan lyste upp bra i skogen. Dock så är man lite ovan med ljuset som blir. Det är lite besvärligt att synfältet nertill får en så stark "kant". Om jag skall göra ett försök att beskriva det så tänk er att ni har ett par glasögon på er. Under glasögonens nedre kant så är det bara svart/mörkt. Så känns det att springa med pannlampa tycker jag.

Ha en fin onsdag!

tisdag, september 25, 2018

Kan ha varit den sämsta natten någonsin...

Ja, vad ska man säga, svårt att sova? Eller jag somnade och sov ett par timmar riktigt bra. Sen var jag dock vaken i nästan 3,5 timmar innan jag somna om i 45 minuter. Då vaknade jag rejält och klockan vaar 04:30. Bara att gå upp och så småningom ge sig iväg till jobbet.

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Eller kylan kan man ju orda om. Jag gillar den inte. Jag känner inte längre för att ge mig ut och gå/springa/cykla eller vad det nu kan vara. Jag vill inte ut helt enkelt! Fattar inte på riktigt hur jag skall klara en vinter till......

Nåväl det är väl bara att bita ihop och snart är det vår igen och den är ju så underbar osv osv osv.....

Ha en fin tisdag!!

måndag, september 24, 2018

Ny vecka igen.........

Tänk vad helgerna går fort. Man hinner knappt stämpla ut på fredagen innan det är dags att stämpla in för en ny vecka igen. Jag har i alla fall hunnit med två friidrottstränarpass. Och jag har lyckats springa en liten sväng. Vi fick tag på ett par inneskor till Freddie som hon kan ha på idrotten i skolan. Så visst har man hunnit med lite grejer oxå.

Mitt löppass igår var helt ok. Jag hade hoppats på runt 17 km och det blev det oxå. Skönt väder var det oxå. Men imorse när man gick till bilen var det inte lika skönt. Biltermometern visad 3 grader. Inte så konstigt att det kändes som om man ville ha mössa på sig idag.....

Nåväl, ta tillvara på denna underbara vecka som nu börjar och ta hand om Er!

Gårdagens runda:

fredag, september 21, 2018

Nästan blind...

Igår var jag på synundersökning. Det var ingen munter historia. Synen är inte vad den har varit. Och hon snackade något om åldern bla bla bla. Precis som om jag skulle ha blivit äldre, jag? Äldre? Kan inte vara möjligt!! Hur som helst så kanske det kan vara en förklaring till sista månadens huvudvärk? Får hoppas det! Nu dröjer det dock tre veckor innan brillorna kommer. Och igentligen så skulle jag ju behöva nya brillor privat oxå. Inte bara på jobbet. Men vi får väl ta en sak i taget. Jobbets betalas ju av jobbet i alla fall.....

Idag är det bara 6 veckor kvar tills vi skall åka till London! Det låter väl inte helt fel? Eller det hade naturligtvis varit bättre om vi åkt nu på en gång men ändå. Halva grejen med att resa är ju tiden innan då man har något att se fram emot!!

Ha en trevlig helg nu alla vänner!

torsdag, september 20, 2018

Blåsigt

Det blåser rätt så friskt därute. Kanske var det därför jag sov så dåligt inatt? Så nu har det varit två ganska usla nätter i rad. Får hoppas att det blir bättre inatt. Idag skall jag på synundersökning. Kanske inte det bästa att vara toktrött då? Men det är ju på eftermiddagen så jag hinner väl bli än tröttare....

Igår blev det en liten runda igen. Det var ju rätt så skönt väder och två timmar att slå ihjäl medans dvärgarna hade gymnastik. Så det fick helt enkelt bli en lite sväng i Rocklundaspåret. Fortfarande ligger pulsen högre än vad jag tycker att den skall göra. Och framförallt så verkar det vara så att när pulsen väl har gått upp så går den inte ner trots att det är lättare bana en stund. Otränad eller?

onsdag, september 19, 2018

Skön temp

Igår eftermiddag gick jag ut och sprang en liten runda. Det blåste lite men det var underbart skönt väder. Imorse när jag gick till bilen kände jag oxå att det var rätt så skönt väder. Så kanske man skall ta en lugn runda idag oxå, bara för att vädret är bra! Snart kommer kylan och hösten så det gäller väl att passa på nu!!

Gårdagens pass.

tisdag, september 18, 2018

Tisdag

Och det finns inte så mycket att orda om idag. Det skall tydligen bli varmare, hoppas. Jag hoppas att det blir sommarvärme hela vintern i och för sig. Nåväl, upp och nicka sockerdricka!!

måndag, september 17, 2018

Då börjar vi om....

Måndag igen och nedräkningen mot fredag har startat. Helgen gick alldeles för fort. Har ändå inte gjort något vettigt. Lyckades komma ut på en runda igår när Ina hade gymnastikträning. Tänkte ta det rätt så lugnt. Och det började väldigt lugnt. Och när jag kommer fram till Rönnbyspåret så ser jag en snubbe som oxå springer där. Han höll ett rätt så lugnt tempo och tänkte att det är ju perfekt. Jag lägger mig lite bakom och så kan jag ropa på honom om det skulle jag skulle behöva hjälp. Ja, jag vet, jag är lite nojjig när jag har varit förkyld en längre tid och sen börjar jogga lite igen. Men helt plötsligt så ser jag honom knappt längre. Så jag får öka tempot lite. Och tempot ökar för varje kilometer han springer. Sista kilometern innan han stannar vid Önstastarten så hade jag tiden 04:48 min/km. Och det är inte att ta det lite lugnt för mig. Men men, så kan det vara....

Ha en fin vecka nu vänner!

fredag, september 14, 2018

Trist

Imorse bestämde jag mig för att hoppa över morgondagens halvmara. Det är bara att inse att man inte är 100% kry och att jag inte är redo för att springa 21 km. Visst jag kan kanske lufsa runt 21 km på strax under ett par timmar. Det är i och för sig inte dåligt på något vis. Men jag vet att jag kan springa en halvmara och lite till normalt sett och min förhoppning är ju att springa "snabbt". Eller i alla fall ha förutsänningen att springa sitt bästa. Som det är nu kanske jag bara skulle bli än sämre och det skulle ta än längre tid innan jag kan börja träna igen. Eller, kanske tar jag en liten kort tur på egen hand i helgen bara för att känna hur det känns.

Men inget ont som inte har något gott med sig. Nu kan ju dvärgarna få träna i helgen. Båda har både gymnastik och friidrott innan det är dags för en ny vecka.

Ha en fin helg!

torsdag, september 13, 2018

Halvnära i alla fall....

Det närmar sig helg, bara två arbetsdagar kvar. Men visst vore det väl bättre om vi jobbad två dagar och var lediga fem? Fast med lite högre lön eftersom man har mer tid på sig att spendera den då.....

Idag är det kör för Ina. Och det fick mig att fundera på vilken dag i veckan det är som dvärgarna inte har någon aktivitet. Och då kom jag på att det denna säsong inte finns någon "ledig" dag.

Nä, dags att ta tag i jobbet och se till så att aktieägarnas pengar förvaltas på bästa möjliga sätt!

Ha en fin torsdag!

onsdag, september 12, 2018

Mittvecka

Igår var jag och käkade på Bryggans Café med Freddies första träningsgrupps tränare. Vi har ju nu slagits ihop med en annan grupp så vi tänkte att vi skulle ta en avslutningsmiddag med det "gamla" gänget. Det var trevligt och helt ok mat. Dessutom fick man kvitto om nu Coachen undrar.....

Lördagens lopp närmar sig med stormsteg och jag är nu bara 50/50 på om jag åker dit. Jag blev inte bättre av att jogga i måndags. Men det är ju ett par dagar kvar att bestämma sig på. Men det jag vet redan nu är att om jag springer så blir det bara i ett lugnt tempo. Jag är tyvärr inte redo för något annat just nu :-(

Annars knallar väl det mesta på som vanligt, man hoppas på Lottovinst eller förtidspension......

Ha en fin onsdag!!

tisdag, september 11, 2018

Ny dag igen....

Avslutade gårdagen med att jogga lite. Gick rätt så tungt igår. Kanske inte så konstigt.

Innan joggen var jag på gymnastik med Freddie. Hon slog näsan i hakan och började blöda näsblod. Ingen höjdare. Men efter lite fix så körde hon igång igen med en tussi näsan. En riktig kämpe!!

Snart ska jag till tandläkaren igen. Tror dock bara dom skall kolla att läkningen har gått bra sen förra gången jag var där. Hoppas att så är fallet och att en ny tid kan planeras in för nästa del i jobbet.

Gårdagens pass...

måndag, september 10, 2018

Ny vecka osv....

Då är det ny vecka igen. Helgen var väl inte den bästa. Hade ont i huvudet hela lördagen. På söndagen var det lite bättre men inte 100. Idag känns det än så länge ganska ok. Vi får väl se om några timmar......

På lördag är det halvmaran i Stockholm. Och jag har inte kunnat springa på 12 dagar nu pga sjukdom. Måste få mig något pass i veckan för att se hur det känns. Kanske är det meningslöst att åka dit ens....... Tråkigt då jag var in sån bra form för 2 veckor sedan.....

Ha en fin måndag och en härlig vecka!!

fredag, september 07, 2018

torsdag, september 06, 2018

Hemma även idag

Huvudvärken är dock bättre men känner mer i halsen idag. Blir nog jobba imorgon.

onsdag, september 05, 2018

Hemma idag

Gick och la mig tidigt med huvudvärk igår och vaknade imorse med samma huvudvärk. Så idag är jag hemma. Hoppas på snar bättring.

Ha en fin dag!

tisdag, september 04, 2018

Något stämmer inte...

Jag sover rätt så skapligt, vilopulsen är ok, ingen snuva att tala om, knappt nån halsont att tala om, ingen feber men ändå är jag toktrött. Så förmodligen finns det något skit i kroppen som jäklas på något vis. Jag hade gärna fått följa träningsprogrammet även de sista två veckorna innan loppet men det blev inte så. Lite tråkigt då det kändes så bra sista 18 kilometraren och sen Blodomloppet. Men men, det är som det är. I det stora hela är det väl rätt så "skit samma" vilken tid man springer runt på. Jag kommer ändå aldrig vinna något lopp. Och man får vara glad de gånger man kan vara med!

Annars så verkar det som om vi till slut gick upp på första platsen här på jobbet i stegräknartävlingen. De lag som ledde gjorde det inte helt fair heller som jag ser det. Det reggade "active workstation" och det ger en massa steg. Men om man kollar definitionen av Active workstation så är det när man har en stationär cykel eller en trampmaskin vid sin arbetsplats. Finns inget sånt på våran firma så jag är rätt så nöjd med att laget lyckades gå förbi. Bara hoppas att de har reggat alla dagar nu....

Ha en fin tisdag!

måndag, september 03, 2018

Måndag *klapp klapp klapp*

Då har ännu en helg gått. Jag har inte varit helt pigg. Hade ju tänkt springa halvmaran i lördags men det gick inte. Helt slut, sov en stund mitt på dagen. På söndagen var det friidrottsträning. Freddie krasslig, jag åkte dit själv. Kast med liten boll mm. Var iväg på Länsförsäkringars jubileumsdag. Sen hem, kolla Arsenal, trött, somna vid 22. Vaknade 02 och det var något ljud som lät någonstans ifrån. Lät som en dieselmotor typ men ändå inte.... Gick runt i huset och försökte lokalisera. Verkade komma utifrån. Kollade ut men kunde inte se något. Försökte somna om, gick så där.... Till slut vid 4-tiden kunde jag somna om. Klockan ringer vid 5. Bara lägga ner, ställer om klockan. 05:30 nytt försök, bara att ge upp, orkar inte gå upp. Strax efter klockan 06:10 går jag upp. Fru Blogg ska vara hemma, sjuk. Mao ska jag ta med Freddie till fritids. Kan väl sammanfatta med att jag inte var först till jobbet idag.....

Ha en fin måndag!