torsdag, oktober 31, 2019

Torsdag och halvdag

Idag blir det bara halvdag på jobbet och imorgon är jag ledig!!! Inte helt fel!!

I övrigt inte så mycket att orda om. Coachen har gjort ett bra jobb och plockat fram möjliga datum i vår att åka till London. Vi får väl se om vi kan få ihop det. Hoppas!!!

Ha en fin dag!

onsdag, oktober 30, 2019

Mittvecka

Då har vi kommit halvvägs in i veckan. Fick huvudvärk igår igen och den vill inte riktigt ge med sig. Hoppas att det går över snart. Var i alla fall lite tidigare på jobbet idag. Vilket betyder att man kan gå hem normal tid utan att ha dåligt samvete.

Annars är det väl inte så mycket att orda om så här en mörk onsdagsmorgon i slutet av oktober. Kan bara konstatera att det är mörkt, jag är trött och vill sova.

Ha en fin onsdag!!

tisdag, oktober 29, 2019

Londonminnen

Minnen från november förra året. 

Däckbyte

Idag är jag på Bilia och byter däck på mammas bil. Så det blir ett inlägg härifrån idag. Annars är det väl inte så mycket att orda om. Våran bil står väl här någonstans och hoppas bli frisk. Jag orkar inte ens gå in och fråga hur det går med den. Jag gissar att de hör av sig när det vet mer.

Kallt idag oxå, börja bilfärden med att skrapa rutor är ju ingen höjdare. Jag vill ha sommar året om!!! Är ju bara en lottovinst ifrån att det kan bli verklighet......

Ha en fin tisdag!

måndag, oktober 28, 2019

Kyligt

Inatt var det minusgrader. Jag slapp cykla till jobbet idag då jag har lånat mammas bil. Fick dock börja med att skrapa rutor. Vintern närmar sig med stormsteg. Inte mycket att göra åt det men det är f*n inte kul....

Igår var det friidrott för Freddie och hon var med för första gången på 9 veckor. Hon fick verkligen en rivstart då hon fick börja med 8 st tvåhundringar..... Jag var på längdhoppet och hon berättade att hon efter varje tvåhundring trodde att hon skulle kräkas. Hon gjorde ett längdhopp och sidoövningarna på vägen tillbaka till kön innan hon la ner för dagen. Hon pallade inte mer. Och det är kanske inte så konstigt när man inte tränat på 9 veckor. Kul att hon kan vara med och köra lite igen i alla fall.

Den här veckan är det höstlov för dvärgarna, man önskar ju att man hade ledighet att ta ut och kunde vara ledig själv oxå. Kanske tar jag lite ledigt i slutet av veckan. Men inte helt säkert än....

Ha en fin vecka nu vänner!

fredag, oktober 25, 2019

Lite senare inlägg

Idag kastade jag mig över jobbet. Det är vissa prylar man bara vill bli av med fort...

Det är i alla fall fredag och det är ju positivt. Vi har städdag i samfälligheten. Är inte alltför sugen och hoppas att det inte blir alltför uselt väder. Lite roligare och man slipper regnet i alla fall...

I övrigt har jag inte så mycket att orda om, Ina är förkyld och jag är inte heller på topp. Men det vill ni väl inte läsa om varje dag.... Nu fick ni ju göra det ändå, sorry för det.

Ha nu en riktigt fin helg!!

torsdag, oktober 24, 2019

Pianokonsert

Igår kväll var jag till Växhuset för piano och dragspelskonsert. Bla skulle Freddie spela. Det var kanske 50-60 i publiken och ett gäng barn i olika åldrar på scenen. Jag tycker det är starkt av Freddie att sätta sig och spela helt själv på scenen inför alla. Jag hade varit hypernervös! Jag undrar om hon siktar på en karriär där hon spelar i pianobaren på Birka. Den har ju inte varit sig lik sedan Kenneth och TB's Brorsa lirade där!

Annars är det väl inte så mycket att orda om, bilen är kvar på verkstan. Undrar vad det här kommer kosta......? Jag får nog snart ta och låna mammas bil igen. Är ju lite enklare att handla när man har bilen med sig......

Ha en fin torsdag!!

onsdag, oktober 23, 2019

Hojjen även idag...

Ja, så blev det. Bilen kvar på verkstan. Igår ringde de från verkstan och jag hoppades det var för att den var klar för avhämtning. Men då började han fråga om bilen gått dåligt bla bla bla. Nä, den har inte gått dåligt. Inte sen förra vintern då den vid några tillfällen vid start aldrig gick över 1000 varv. Och det var något sådant han yra om när han ringde. Att den gick en liten bit men sen inte fick något drag.....

Vi får väl se vart detta slutar. Jag har funderat en hel del på bilar den sista tiden. Och tänkt att man skulle kanske klara sig utan bil. I alla fall om några år då dvärgarna är större och får ta sig själva hit och dit. Ina kan ju göra det redan nu, det kan väl Freddie oxå men hon är lite restriktiv till det.

Så igår blev det lite stressigt, jag stack cyklande från jobbet 15:05. Hemma runt 15:22, Freddie har piano kl 16:00. Men sin arm så cyklar hon inte just nu så vi traskade ner till Växhuset. Vi kommer fram 15:56. Grym tajming!!

Nä, nu är det väl bäst att jobba på så man får ihop stålar till verkstan....

Ha en fin onsdag!!

tisdag, oktober 22, 2019

Bilen på service

Så idag fick jag damma av hojjen igen. Tur det inte regnade i alla fall. Och ska jag vara riktigt ärlig, och det ska man ju vara, så var det rätt så skönt att cykla hit igen. Jag cyklade ju hela våren och sommaren och det hade jag inget mot att göra. Och så länge det inte regnar så är det ju helt ok. Det värsta är nästan mörkret. För man har ju inte världens bästa syn och när tårarna kommer så är det än värre.

Nåväl hoppas nu bara att det inte är för mycket tok med bilen.... Är inte alltför sugen på att reparera den för en massa pengar. Och jag tror dessutom att det är hög tid att köpa nya vinterdäck så vi får se vad det blir, reparationer eller vinterdäck....

Annars kan man väl konstatera att Arsenal är helt under isen. Finns ju ingen ordning i laget alls. Har nog inte sett de så dåliga som nu någonsin. Mr Wenger sa ju för någon veckan sen att han var sugen på att börja jobba igen. Ett jobb som interim skulle han inte vara helt främmande för. Kan det vara i Arsenal han gör sitt nästa jobb..... Kom ihåg vart ni läste det först....

Nä, dags att ge allt för aktieägarna igen.
Ha en fin tisdag!

Joyeux anniversaire Arsène!

Happy birthday to the one and only!! Have a good one!!!

måndag, oktober 21, 2019

Redan måndag...

Hur kan helgen gå så fort? Hur är det möjligt att man stämplar ut på fredagen och direkt stämplar in på måndagen? Helt sjukt!!

Så vad hinner man då göra på en helg? Ja, inte mycket. Hann med en joggingtur, träna dvärgar i friidrott och tvätta bilen. Ja, typ det hann jag med. Inte mycket med andra ord.
Nu får vi då se hur denna arbetsvecka går, fort eller långsamt? Ja, tipset är ju att det är snarare det senare.... Det visar sig. Hur som helst så får vi aldrig glömma att det viktigaste är att vi ger allt, allt för aktieägarna!

Gårdagens lilla tur:


Ha en fin veckan nu vänner!

fredag, oktober 18, 2019

London för två år sedan

Minnen! 

Kramfors

Längtar inte bara till London. Längtar även till sommaren och torpet!

Snart måndag igen....

Härligt med fredag!! Det känns inte helt fel med ett par dagars ledighet. Det är en lång höst utan röda dagar och det tycker jag att man börjar känna av nu. Helgerna ser man fram emot och hoppas att veckorna skall gå fort så man får komma till helgen då man kan ta igen sig. Tidigare är har det varit en Londonresa att se fram emot men inte denna sen höst. Det är ju nästan så att jag börjar fundera på att ta en sväng över. Man måste väl få drömma lite i alla fall. Sen funderar man ju lite på hur det kommer bli med Brexit. Vad händer då Storbritanien lämnar EU. Kommer det att märkas för den vanliga turisten? Och om det märks, på vilket vis då?

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Det är ju snart måndag igen....

Trevlig helg på Er!!

torsdag, oktober 17, 2019

Drömmer mig tillbaka....

Anchor and (NO) hope! Det var tider det :-)

Sömn

Inatt blev det bra med sömn. Inte för att det räcker men man får ändå vara nöjd. Jag hade tydligen glömt att sätta telefonen på ljudlöst . Och jag somnade strax före kl 21 och när det pep till tre ggr "mitt i natten" trodde jag nästan att det var morgon. Men den var bara 22:23 typ. Somnade om igen ganska snabt. Vaknade 04:36 och tänkte att jag kan ju dra till jobbet nu. Men sen tänkte jag, "jag blundar och ser om jag somnar om". Och då ringer klockan 05:20. Jag somnade om! Så inatt har det blivit bra med sömn men skulle kunna tänka mig lite mer sömn :-) Har lite ont i halsen igen och det kanske bidrar till min trötthet. Eller det att jag jobbade till 12 i tisdagsnatt och gick upp vid 5 igen.

Nåväl, om ni fortfarande läser så här långt (gissar att ni klickade Er vidare långt innan ni kom hit ner i inlägget) så har jag inte mycket mer att orda om. Så ni som mot förmodan läste ända hit ångrar Er nog att ni inte slutade läsa för länge sen :-)

Ha en fin torsdag!!

onsdag, oktober 16, 2019

En kort natt!

Ja, det blev en, ialla fall för mig, kort natt. Strul med etikettdatabasen på jobbet så jag satt mellan 18:30-23:40 och fixade med den. Man vill ju att produktionen skall rulla på så upp nu på morgonen och fortsätta.... Kul!! Eller....? Nåväl, bra för aktieägarna i alla fall.

Vi var ju till ortopeden med Freddie igår för vi tycker att det verkar ta lång tid med att få henne att sträcka ut armen efter fraktur och gipsborttagning. Nu var det inte illa enligt läkaren. Han tyckte att det såg bra ut. Och faktum är att jag inte har sett Freddie sträcka ut armen så mycket som hos doktorn tidigare. Så kanske var vi dit i onödan men det känns ändå rätt att ha åkt dit.

Kryss för Sverige igår, det var ju såå nära vinst. Jag tycker inte Sverige gjorde bort sig på något vis. Och nu blir det spännande de två sista omgångarna.

Nä, dags att återigen fixa stålar till aktieägarna!

Ha en fin onsdag!!

tisdag, oktober 15, 2019

Tidig tisdag

Idag hade jag en anledning att komma till jobbet tidigt. Efter lurren är det dags att åka till Ortopeden med Freddie. Hon har ju fortfarande inte rätat ut sin arm efter att gipset åkte av. Så det känns bättre att åka dit nu och kolla upp det/kanske få några övningar än att vänta ytterligare tid och så stelnar armen till i böjt läge. Men hur som helst, därför måste jag, för att få ihop lite tid idag, komma tidigt till jobbet. Och nu kommer jag bara behöva flexa bort 2 timmar av dagen.

Appen som både jag och Lalle har använt oss av för att ladda upp inlägg på bloggen har ju varit väldigt begränsad ett tag. Det har varit omöjligt att ladda med bilder. Nu är appen uppdaterad och det gick, i alla fall, ladda upp en bild. Har inte testat med flera än. Så det är ju kul för oss att appen verkar fixad.

Annars är det väl inte så mycket att orda om i vanlig ordning. Mer än att man går runt och funderar på hur det går för Coachen och hans rygg. Det var länge sen det kom någon uppdatering. Och det är ju märkligt då hela världen undrar hur det går med ryggen!

Ha en fin dag!

Test av app


Testar den uppdaterade appen. Funktionen att lägga in bilder via appen har ju inte funkat på något år... 

måndag, oktober 14, 2019

Helgsammanfattning

I fredags var det veteranfest och guldklocka inhämtades. Det var en trevlig tillställning men god mat och underhållning av den hemliga artisten som var Orup. Men det var ovanligt att komma hem strax före två på natten. Man var ju toktrött hela lördagen.






































På söndagen var det dags för VF-cupen och Ina hade tänkt att vara med trots ryggont. Jag tänkte att jag skulle springa dit vilket jag oxå gjorde i det underbara vädret. Tyvärr så visade det sig att Ina inte klarade av att vara med, ryggen gjorde för ont. Trist men så kan det vara.....
Mitt pass igår:


Ha en riktigt fin start på veckan nu vänner!!

fredag, oktober 11, 2019

Fest!

Ikväll skall jag och fru Blogg på veteranfest. Jag skall dit och hämta min guldklocka som aktieägarna skramlat ihop till. Så det blir en kväll på Aros Congress Center. Ina har sett fram emot detta för att hon skall laga maten till henne och Freddie. Kul att hon ser det så.

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Det är fredag, det blir helg och snart är det måndag igen!! :-)

Ha en trevlig helg!!

torsdag, oktober 10, 2019

Full rulle.....

Idag är det full rulle direkt man kommer till jobbet. Bulgarien, där vi har en "systerfabrik" dit vi skickade en gammal produkt för tillverkning, har problem och då vänder man sig till mig. Stackarna! :-)

Igår natt sov jag grymt bra och inatt var det sämre och mindre sömn. Ibland tror jag att det har med hur mycket man har att göra på jobbet att göra. Fick ett jobb igår som jag inte har tid med om man ska vara ärlig. Men inte f*n kan jag säga nej. Jag tar på mig det oxå och kör på som om man vore superman...... Nåväl, snart helg igen..... Andas in, andas ut!!

Ha en fin torsdag!!

onsdag, oktober 09, 2019

Klart bättre idag

Igår, mellan taxikörningarna, så somnade jag till i 8 minuter. Efter den lilla sömnen så kände jag mig genast lite bättre, mindre huvudvärk. Och då hade jag en förhoppning om att en bra natts sömn skulle göra susen. Och jag somnade nog runt 9 igår och sov till halv 5 och känner mig mycket bättre än igår. Skulle nog kunna tänka mig att knoppa in en stund till nu men kanske kan jag somna tidigt även ikväll. Och bli ännu piggare imorgon!!

Annars är det väl inte så mycket att orda om. På fredag är det ju veteranfest. Så det blir ingen friidrott för mig då. Tror inte Ina heller åker dit då hon har stora problem med ryggen. Så fort hon gör något så får hon ont i ryggen. Hon kör övningarna hon fick av sjukgymnasten i våras men det verkar inte hjälpa. Drygt att det skall vara så.

Ha en fin onsdag på Er!!

tisdag, oktober 08, 2019

Inte pigg

Inatt vaknade jag med en ruggig huvudvärk. Så jag gick upp och letade på några tabletter att trycka i mig. Det tog ett tag att somna om sen. Och när man väl somnat om så ringer klockj*veln. Om huvudvärken var borta då? Nä, självklart inte.... Hoppas nu att lite kaffe kan hjälpa mig.....

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Var och klippte gräset hos mamma igår. Kanske var det sista gången för i år. Vi får väl se....

Ina hade orienteringsprov i skolan igår. Hon lyckades riktigt bra och fick ett A. Kul för henne!!

Ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, oktober 07, 2019

Återigen en ny vecka

Jaha, då sitter man här igen med 40 friska timmar att spendera på jobb. Helgen gick otroooligt snabbt. Och vad har jag gjort då? Inte mycket... Inte orkade jag iväg och spela någon pingis i lördags morse heller. Jag vaknade, i vanlig ordning, mitt i natten och kunde inte somna om. Till slut somnade jag om och när klockan ringde för pingis så var det ett lätt val att avstå. Och det måste jag säga var ett rätt skönt val. Ett val man inte hade gjort om man fortfarande spelade pingis.

Vi var ju på husvisning oxå. Det visade sig vara ett hur vi redan tittat på, för 11 år sedan. Då var det en rejäl vattenskada i källaren och det kändes som ett jättteprojekt att få det ok. Nu kunde man känna spåren utav samma läcka. Och det verkar som om man bara har kapslat in problemet. För det luktade inte bra nere i källaren. Man har inte dränerat runt huset utan bara kapslat in det hela. Så ska man flytta in där är det fortfarande ett gigiantiskt projekt för att få det bra igen. Så det går bort!

I söndags blev det min längsta löpning på två månader. Och då blev det ändå inte långt, 13 km. Man är verkligen i dåligt skick nu men fördelen med det är ju att det kan ju bara bli bättre....
Gårdagens pass:


Ha en fin måndag och en fin vecka!!

lördag, oktober 05, 2019

Grattis!

Idag säger vi grattis till alla Brorsor! Bror har namnsdag så stort grattis till Er alla. Och särskilt stort grattis till Lalle och TB's Brorsa! :-)

fredag, oktober 04, 2019

Tandläkaren för Ina idag

Japp, dagen startar med ett besök hos tandläkaren med Ina. Är någon uppföljning på hennes natt-tandställning. Vet inte riktigt vad dom vill se. Det visar sig säkert....

Och idag är det fredag!! Det är ju fantastiskt att vi skall få ett par dagar ledigt. Har en tanke på att eventuellt åka och köra ett pass pingis imorgon bitti. Vi får väl se hur jag gör. Jag har ju haft den här tanken många gånger i höst men aldrig orkat ta steget att åka dit. Kanske, kanske inte.....

Sen funderar jag på att skippa att vara tränare för Freddies grupp på söndag. Tror inte övriga tränare hade varit där så många gånger som jag varit trots att Freddie inte varit med. Kanske borde jag passa på att ta det lite lugnt istället? VI får väl se......

Annars så får ni ha en underbar helg!!

torsdag, oktober 03, 2019

Bättre sömn

Inatt blev det nog veckans bästa sömn så här långt. Önskar bara att den kunde blivit lite längre. Men jag är ändå nöjd.

Ikväll har jag möjlighet att gå på ett par timmars utbildning i sprint/häck träning. Jag både vill och inte vill gå dit. Det skulle vara skönt att bara ta det lite lugnt och koppla av men samtidigt en bra möjlighet att få lite mer kött på benen när det gäller sprint/häck. Man kör lätt fast och variationen på övningar är helt beroende på om man har haft tid att kolla upp nya övningar. Man har några få på lager som man kan plocka fram utan förberedelse. Men det kan ju vara bra att ha några fler i bakfickan. Vi får se hur det blir ikväll. Är jag inte alltför trött så kanske jag åker dit.

Igår åkte jag till Arosvallen och sprang i regn och rusk. Hade tänkt att köra 6*800m men jag var helt slut efter 4 så då var det bara att lägga ner. Det var inte långt borta att jag la ner redan innan jag åkte dit så 4*800 är ju bättre än 0*0m.

Gårdagens pass:


Ha en fin torsdag nu vänner!!

onsdag, oktober 02, 2019

Mittvecka

Halvvägs till helgen, det är väl kul?

Sen till jobbet idag, kunde inte heller idag kliva upp när klockan ringde. Var i och för sig upp med Freddie inatt då hon fått näsblod vid 3-tiden. Kan ju varit därför man var lite sliten på morgonen.

Igår blev det en ny medalj för Sverige i friidrotts-VM. Silver i en väldigt spännande stavtävling. Det kändes som om det svängde mellan brons och guld men blev till slut en fin silvermedalj!

Ha en fin dag nu vänner!!

tisdag, oktober 01, 2019

Omöjligt!

Ibland är det f*n helt omöjligt att gå upp när klockan ringer. Imorse var en sådan morgon. Helt omöjligt! Helt slut! Fanns ingen som helst möjlighet att kliva upp ur sängen. Och ändå vet jag att det inte ger någonting att ligga där i dvala. Antingen går man upp eller så somnar man om, inget mellanting. Så jäkla bortkastade 35 minuter.

Nåväl, grymt starkt och jättekul att Ståhlmannen tog VM-guld i diskus igår. Och det var ju helt välförtjänt oxå. Han har ju varit kung under hela säsongen men det är ju aldrig någon garanti när det kommer till VM. En tävling som avgör om man är bäst eller inte! Grymt kul i alla fall!! Stort grattis Daniel!!

I övrigt är det väl inte så mycket att orda om. Arsenal och ManU visade hur patetiska man har blivit och delade på poängen. Det är tragiskt att se denna brist på kvalitet. Det är en lång väg tillbaka mot toppen och jag ser just nu ingen ljusning. Men skit samma, vem bryr sig?

Ha en fin tisdag på er!!