söndag, februari 28, 2010

Det måste hända något

Nu är det den tredje svåra benbrottet på 4 år på en Arsenalspelare och det kan ju inte vara så det skall vara? Man kan läsa om lag som skall möta Arsenal där spelare och tränare säger att dom skall slå Arsenal genom att spela hårt och tufft. Och om Arsenal har förlorat en match så får Arsenalspelare och tränare frågan om dom inte gillar att bli nersparkade och det är därför dom förlorar. Vad tror dom? Att det är kul när man blir kapad bakifrån eller stämplad över låren? Klart det inte är. Det känns som om det är helt ok att vinna genom att spela fult. Och då menar jag fult och inte tufft/hårt. Det är en jäkla skillnad därimellan. Sopgängen i ligan blir hyllade i press och TV. Och samtidigt är "småpojkarna" i Arsenal alldeles för veka. Är det rugby eller fotboll folk vill se?

Om lag bara spelade tufft och hårt så skulle det vara en helt annan sak. Till och med jag gillar när det är tufft men sjysst. Och där har domarna en jätteviktig uppgift. Dom måste stävja detta omedelbart i en match och inte låta det gå för långt. I gårdagens match så var det en situation redan i början av matchen. Sagna täckte bollen för att Almunia skulle komma ut och ta den. Då kommer "fotbollsspelaren" Fuller och ger en rejäl knuff i ryggen på Sagna som faller över Almunia. I ett läge där redan Almunia har tagit bollen. What's the bloody point? Inte ett ord från domarn. Klart Fuller tror att det är ok att göra så.

Risken är att detta är början till slutet för Premier League om inte något görs. På lång sikt kan det ju faktiskt innebära att bra fotbollsspelare, dvs icke brittiska spelare, inte vill spela i en liga där man riskerar att bli idrottsinvalid och istället väljer andra ligor. Och skulle PL bara bestå av benknäckande engelsmän (jag vet att det finns många riktigt bra engleska fotbollsspelare oxå) så skulle intresset för ligan minska. Och sen är den negativa spiralen igång. Kankse i alla fall.....

Heja Arsenal!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra skrivet! Håller med till fullo....

//Lalle