fredag, december 31, 2010

Gott Nytt År!

Vi vill önska alla som på något sätt har ramlat in på denna blogg ett riktigt Gott Nytt År!

/TB, Fru Blogg, Ina och Freddie

onsdag, december 29, 2010

Allt är som vanligt igen

Jag skrev efter förra matchen att man, nu när det är så tätt mellan matcherna, borde rotera lite när det finns så många spelare tillgängliga. Tyvärr så förstår nog inte Wenger svenska för jag skrev dessutom att man skulle rotera lite. Med lite menar jag inte 8 pers, utan snarare 3 max 4 pers. Men vad gör Wenger, jo, han byter ut 8 man. Blev det lyckat? Nä, 2-2 mot Wigan. Det är inte ok. Visst, man kan om man är feg, skylla på att Wigan fick en billig straff och att planen var dålig. Att vi borde haft en straff för hands med mera med mera bla bla bla. Sanningen är den att det ska inte behövas några straffar för att vinna mot Wigan. Det räcker med att stämpla in och ge sitt yttersta.

Men tyvärr så händer inte det. Och man kan ju börja undra när Arsenal skall lära sig detta. Inte bara säga det i intervjuer. Utan sätta lite mening bakom sina uttalanden. Och dom "nya" som fick chansen idag, vill dom inte ha fler chanser? Är det inte så att man skall prestera för att få nya chanser?

Jaja, det blev i alla fall en pallplats i decemberdeltävlingen i Hällatipset. Vad det nu är värt? Få sitt namn publicerat på en hemsida i en resultattabell. Det är i alla fall vad det hittills har varit värt......

tisdag, december 28, 2010

Ina på en spark


In Sweden they call it a kick...
Seger igår men....

Det blev en efterlängtad seger igår mot Chelski. Och det kan ju vara en självförtroendehöjande seger som gör att vi på allvar kan kalla oss titelkandidater. Men den "counts for nothing" om vi torskar borta mot Wigan imorgon. Och det har vi gjort förr. Så för att vinsten igår skall betyda något så gäller det att fortsätta vinna. Och jag är inte säker på att vi får se ett lika bestämt Arsenal imorgon. Ett Arsenal som verkligen vill vinna och som pressar motståndaren över hela banan. Igår gjorde vi det. Och jag har inte sett dom göra det sen första matchen förra säsongen borta mot Everton.

Men det är precis så dom måste spela med den uppställning dom har. Dom får inte låta motståndarna i lugn och ro slå fina passningar. Utan dom måste stressa motståndarna till mer eller mindre rensningar. Visst, dom kan oxå bli farliga men det är mer på ett slumpartat sätt. Jag gissar att det tar på krafterna att pressa över hela planen. Men det är lika jobbigt för motståndarna. Och för en gångs skull så har vi väldigt få skador, "fingers crossed", och det gör att man borde kunna rotera lite på laget nu när matcherna kommer så tätt.

Det viktiga är dock att inte rotera för mycket från match till match och att de som kommer in i laget är införstådda med hur man skall spela. Och enligt rykten så kommer även Vermaelen tillbaka under januari vilket inte är en dag för sent. Sen har vi Ramsey som är utlånad under december för att få spela lite a-lagsfotboll efter sitt benbrott. Han skall oxå in i laget i januari. Gibbs är strax även han tillbaka efter skada och det gör att Clichy kommer få välbehövlig konkurens om vänsterbacksplatsen.

Om nu alla håller sig skadefria så kanske vi, med den breda trupp som jag tycker vi har, kan hålla oss någorlunda fräscha inför CL-matcherna mot Barcelåna. Och det skulle vara kul om vi i år kan få mäta oss med Spaniens bästa lag med ett Arsenallag som inte är så skadedrabbat som vi var i förra årets möten. Det är inget som experterna nämnde i samband med förlusterna i fjol, att Silvestre var en av Arsenals mittbackar. Och alla vet ju hur bra han är.......

måndag, december 27, 2010

Hällatipset

The Real fortsätter att leda totaltipset komfortabelt. Och TB leder decemberdeltävlingen. En match kvar. Heja mig!!

F ö var fru Blogg på Hälla idag och snackade med nyckelkillen direkt innanför ingången. Hon fick lämna mitt namn och nummer så skulle "Chefen" ringa upp. Vi kanske skulle ha en vadslagning om hur länge det dröjer innan han ringer, om han nu ringer överhuvudtaget.....

Pizza


Nu har jag gjort årets sista pizza. Men det är ju för det inte säkert att det är årets sista pizza som äts.
Mer bror än supporter?

Det är alltid lika jobbigt att möta ryssarna i Premier League. Inte bara för att vi nästan alltid torskar och att Drogba gör mål utan att anstränga sig. Utan även för att Brorsan håller på maffiagänget. Även om jag vill att vi skall vinna och ta de tre pinnarna. Så vet jag att om Arsenal vinner så kommer Bror att vara väldigt nere och besviken. Han är ju en stor supporter av sitt lag som i det dagliga för det mesta går omkring i kläder från sin favvoklubb. Så frågan är vad jag vill i en sån här match. Att vinna eller att Brorsan är glad? Ja, jag är nog lite mer supporter än brorsa ikväll. Men om Arsenal vinner så kommer jag samtidigt lida lite med Bror. För jag vet hur det känns att torska, allt för väl.....

söndag, december 26, 2010

Inas rum


Riktig julstämning.
Jul, jul, strålande jul......

Så då var julafton och juldagen avklarad och äntligen har vi kommit till julens högtid. Boxing day. Tyvärr spelar inte världens skönast lag idag men den som väntar på något gott! Dock så är det många andra matcher att titta på. Och i och med förra helgens inställda matcher så har man fått lite abstinens. Så det känns bra att det är igång igen.

I övrigt så fick Ina en lite mindre rolig julklapp i form av vattkoppor. Det har gått på dagis så det kom ju inte som någon överraskning precis. Men Ina var inte helt nöjd. Jobbigt som tusan det där. Nu är det väl bara invänta att Freddie ska få det oxå. Och med lite flyt så kommer det snabbt nu så hon är frisk igen tills inskolningen på dagis börjar.

Ha en god fortsättning på julen!

onsdag, december 22, 2010

Vilken Kung han var!!

Plätt-lätt

Jag har precis investerat i ett par biljetter till Arsenal-Wigan. Inga som helst problem att få tag på biljetter. Det känns som om det blir lättare och lättare för varje år. Undantaget är givetsvis dom "stora" matcherna mot de andra topplagen. Och jag kan tänka mig att om, mot förmodan, Arsenal är med i titelracet i vår så kan det bli svårt att få tag på biljetter vilka dom än möter.

tisdag, december 21, 2010

Dagis

För någon vecka skrev jag om dagisplats för Freddie. Och det verkar som om kommunen har läst bloggen. För nu är det klart med dagisplats. Och det blir precis som vi ville/hoppades. Dagiset som ligger nära och dessutom på den avdelning som vi ville/hoppades på. Samma avdelning som Ina började sin dagiskarriär på. Skönt!

måndag, december 20, 2010

Mer Pepparkakor


Freddie har hittat en skål med pepparkakor. Och hon hittade ett gömställe att sitta och mumsa på.

Freddie


gör sitt bästa för att hinna bli snäll så att Tomten ska komma. Många pepparkakor blir det. Men helt i onödan eftersom hon redan är snäll. Men det kan ju vara gott med pepparkakor ändå.

söndag, december 19, 2010

En bra helg för Arsenal

Det är inte varje helg som Arsenal går igenom utan att släppa in minst ett mål. Men nu har det hänt. Kan kanske bero på att matchen blev inställd. Och i och med det så borde man ställt in hela denna helg då den utan fotboll är rätt så bortkastad. Hade varit bättre att spara denna helg till en långhelg framöver istället.

Ina


klär julgranen hos mormor och morfar. Freddie "hjälper" till. Fast hon plockar mest ner kulorna som Ina har suttit upp.

fredag, december 17, 2010

Ina the Rocker

Här är Ina i sin första rockvideo. Och hon sjunger Krokodilen i bilen! Låten och videon är inspelad/mixad på en mobiltelefon.

Så här spelas CL-matcherna

The dates for our two-legged tie with Barcelona are as follows:

First leg
Arsenal v Barcelona
Wednesday 16th February 2011
Kick Off: 19.45 UK
To be played at Emirates Stadium

Second leg
Barcelona v Arsenal
Tuesday 8th March 2011
Kick Off: 19:45 UK
To be played at Camp Nou

Heja Arsenal!!!
Det blir

En av dom oskönaste klubbarna i nästa omgång, Barcelåna.
Nu är det dags för lottning i CL!

Vilka får mardrömslottningen att få möta Arsenal?

torsdag, december 16, 2010

TB's Brorsa

Nästan direkt från Skavsta.
Godissugen...

Synd bara att man inte har de där 3 kg som man har vunnit i Hällatipset..... Men Maxi kanske håller på att samla ihop allt godis som hamnar på golvet. Och när det bli 3 kg så kommer det kanske en påse?

onsdag, december 15, 2010

Dagis

Ja, i januari är det tänkt att Freddie skall börja på dagis. Men ännu har vi inte fått någon dagisplats. Vi har naturligtvis sökt dagisplats på dagiset där Ina går och som ligger max 100 m från där vi bor. I andra hand har vi valt dagiset som ligger nära lägenheten vi bodde i förut. Inte jättelångt härifrån heller.

Senast jag var i kontakt med kommunen så såg det mörkt ut. Och det nämndes att det finns dagisplatser på Bäckby. Inget ont om Bäckby men det är inte direkt promenadavstånd dit. Och ska vi först gå till Inas dagis med henne och sen åka iväg (kommunen förutsätter kanske att man har bil.....?) till Bäckby med Freddie. Det låter som om man har att göra halva förmiddagen innan man är på jobbet.

Som vi har gjort tidigare med Ina så har en lämnat och den andra hämtat. Vilket i praktiken betydde att fru Blogg lämna runt 8 och då åkte jag och jobba redan 06,15. Detta för att jag skulle kunna hämta så tidigt som möjligt på eftermiddagen. Så att Ina inte skulle behöva ha så långa dagar. Och det gick ju bra. Men ska vi nu åka runt på flera ställen som inte ens ligger i närheten av varandra så kommer det ta tid. Detta gör att barnen kommer behöva vara längre tid på dagis. Och ska en lämna och den andra hämta så måste vi ha dubbla uppsättningar av bilstolar för att det skall funka.

Jag tycker det är märkligt att man inte kan få ha dagisplats där man bor. Om det nu är så att kommunen tycker att det är ok att vi ska behöva åka en bit för dagis så har jag ett förslag till våra kära folkvalda. Öppna ett jättedagis i IKEA's lokaler på Hälla. Där skulle alla dagis i stan kunna husera. Tänk vilka fördelar det skulle vara, inte minst vid omplaceringar av personal vid sjukdomar på både personal och barn. Allt samlat på en och samma plats. Det skulle ju vara kanon! Eller inte......

tisdag, december 14, 2010

Arsenal didn't turn up...

Tyvärr så vek Arsenal ner sig ytterligare en gång mot ett topplag. Och nu börjar jag bli rädd för att detta, att man inte vinner mot topplagen, kommer sätta sig i skallen på spelarna. För varje match som vi inte lyckas slå ett topplag, kommer pressen skriva mer och mer om att vi inte kan vinna mot topplagen. Och till slut kommer det bli en sån mental spärr som bara Dr Uneståhl kan låsa upp.

Efter gårdagens match börjar jag fundera på om klassen på Premier League har blivit sämre. Jag tror inte det bara är de lägre placerade lagen som har blivit bättre utan även att topplagen blivit sämre. USA var inte särskilt bra igår. Arsenal var bedrövliga och nerviga. Se bara på Bottenham som blivit ett "hot" i ligan. Inte för att dom blivit bättre utan för att topplagen blivit sämre. Jag börjar bli mer och mer övertygad om detta. Vi får se i Champions Leagueslutspelet. Men jag skulle bli väldigt förvånad om något engelskt lag är framme i final i år.

USA har inte förlorat än i ligan, starkt. Men jag tror inte dagens USA skulle ha någon chans mot Arsenals lag från säsongen 03-04 som gick obesegrade genom ligan. Jag tror dessutom att USA skulle förlora mot många av sina egna tidigare uppställningar. Chelski är inte vad dom varit, dvs oslagbara. Nä, jag hoppas att jag har fel men det känns som om ligan har sämre topp än tidigare säsonger.

Freddie


Så här glad var hon när vi fikade på båten!

Ina


Så har glad var hon när vi fikade på båten!

måndag, december 13, 2010

Det blir torsk

USA känns farligare när dom kommer fram än vad Arsenal gör. Att sen 1-0 målet är ren tur är ju en helt annan sak. Skott från Nani som tar på Clichy och sen träffar en bakåtlutat Park i huvudet som gör att bollen får en perfekt båge in vid stolproten. Det är över nu. Till och med ligan känns avgjord.....
Dagens startelva

Wojciech Szczesny
Bacary Sagna
Sebastien Squillaci
Laurent Koscielny
Gael Clichy
Samir Nasri
Jack Wilshere
Tomas Rosicky
Alex Song
Andrey Arshavin
Marouane Chamakh

Subs
Lukasz Fabianski
Johan Djourou
Cesc Fabregas
Theo Walcott
Denilson
Robin van Persie
Nicklas Bendtner

Skaplig bänk ändå.....
Lite lätt illamående....

Ja, jag börjar bli riktigt nervig inför kvällens drabbning. Därav detta illamående. I och för sig kan det även bero på alldeles för mycket mat men jag tror mer på det första.....
Ikväll smäller det

Ja, det är dags för matchen mot 12 spelare. Och den 12:e är inte publiken utan domaren. Så ska man vinna på Sold Trafford så måste man kunna spela mot tolv spelare, så enkelt är det. Jag vet inte hur många gånger som det har varit alldeles uppenbart att domaren stått på amerikanernas avlöningslista. Och då menar jag inte bara i matcherna mot The Mighty Gunners, utan mot alla lag.

Hur som helst, vinst ikväll och vi är serieledare på riktigt. Torsk om vi kan befinna oss 5 pinnar efter (när USA har vunnit sin hängmatch). Jag vet dock inte vad jag ska tro om kvällens drabbning. Visst, Arsenal har varit bra på bortaplan i ligan. Men vi har dessutom haft väldigt svårt mot dom andra topplagen i ligan de senaste säsongerna. Senast borta mot Chelski blev vi krossade. Och risken finns att vi faller ihop ikväll och torskar med 4-0 eller 5-0. Det är vårat försvarsspel som inte håller måttet i sådana här matcher. Och vi kan inte räkna med att ösa in mål borta mot topplagen.

Laget ikväll då? Ja, Fabregas är (kanske) skadad. Och jag hoppas verkligen att man inte chansar med honom ikväll om han inte är 100 % spelklar. Det kommer så många matcher senare som han behövs i. Sen vet vi att Diaby och Vermaelen är skadade. Så vad blir det för lag då?

Jag tror att det blir Fabianski i kassen bakom Sagna, Squillaci, Djourou, Clichy. De tre på mitten blir lite svårare att sia om. Men jag gissar på Song, Nasri och Wilshere. Och framåt blir det Chamakh, Arsjavin och v Persie. Men man kan även tänka sig att Denilson spelar på mitt och Nasri på en kant eller Walcott från start kanske. Nja, vi får väl se 45 minuter innan avspark.

Come on You Gunners!!!

torsdag, december 09, 2010

Vidare

Arsenal är vidare i Champions League men dom spelade inget vidare igår. Dock så vann man med 3-1 och slutade tvåa i gruppen. Detta betyder att det antingen blir en spanienresa eller en tysklandsresa för The Mighty Gunners. Det är alltså en av dessa fyra lag som vi får möta i nästa omgång, Barcelona, Real Madrid, Bayern München eller Schalke. Där kan man väl hoppas på en tysklandsresa. Vänd på ordningen jag skrev lagen på här ovan så har ni min förhoppning.

Det blir tufft hur som helst men skall man gå hela vägen så gäller det ju att slå några bra lag på vägen. Mycket handlar om att ha rätt spelare tillgängliga, att man är inne i en bra period och därmed har gott självförtroende. Och inte minst att man vågar spela och har kul!

Heja Arsenal!!!

tisdag, december 07, 2010

Dags att sova?


Nä, inte för Freddie i alla fall. Hon verkar piggare än någonsin.
Internationell

Jag har fått frågor från mina sponsorer om att börja skriva bloggen på engelska. Detta skulle eventuellt kunna göra att jag skulle kunna leva på bloggen. Reklamen på denna blogg räcker tyvärr bara till lite resor men Viking Line, Ryan Air och till lite bensin för bilen. Pizza Hut bjuder mig ibland på mat. Vilket även ICA gör genom gratis matkassar. Det kan även dyka upp några lådor Guinness här hemma vilket jag är väldigt tacksam för.

Så för att ta detta ett steg längre så skulle det kanske locka fler sponsorer om jag började skriva på engelska. Läsekretsen skulle säkerligen fördubblas, dvs hamna på 2 pers. Men vi får se, jag kanske kan vinna lite stålar på spel istället. Men samtidigt vill man ju inte sälja ut bloggen för pengar så där.
Ny månad, ny jakt på godis....

Dock har det börjat halvilla. Brorsan (the fejk) har dock skärpt till sig och leder den interna ligan denna månad. Sen kan man ju börja undra om The Real tappat pga nerverna eller..?

20 Johan Jansson 8
26 Coachen 8
45 TB 7
92 Lasse N 4

måndag, december 06, 2010

Jag som trodde....

att det var Derby som brukade låna spelare från Arsenal. Och det kanske man borde göra i fortsättningen. Läste på Arsenal.com:

Henri Lansbury was again influential for Norwich as he helped the Canaries to a 2-1 win over Derby on Saturday.
Top of the table

Ja, det är väl lika bra att passa på att skriva så. För det är ju långt ifrån säkert att det kommer hända igen denna säsong. Så därför är det ju kul att man får skriva det en gång i alla fall. Och vi får tacka en av, enligt mig, ligans bästa spelare. Nasri har varit grym hela hösten. Och det märks så tydligt på honom att han bestämt sig för att ge allt för fotbollen. Efter förra säsongens skador och efter att inte ha blivit uttagen i VM så bestämde han sig för att verkligen satsa. Och det är säkert något han inte ångrar nu. Han spelar fruktansvärt bra fotboll nu.

Kan nu bara Fabregas komma tillbaka skadefri och i toppform så kan Arsenal bli farliga i år. Vermaeln behövs oxå tillbaka i mittlåset. Och en sak till som måste rättas till är Songs eviga offensiva räder. Han måste inse att han skall hjälpa försvaret i första hand. Men gång efter annan, tom när vi leder och skall försvara ledningen, är han den som kliver framåt och går bort sig. Han har visserligen gjort några mål i år men det är inte hans prio ett på plan. Och så länge som vi fortsätter att släppa in en jäkla massa mål så måste han inse vart på plan han bör befinna sig.

I övrigt så var det snöskottning i morse. Det är våran vecka att skotta den 40-45 m långa gång/cykelvägen. Så det var bara att ställa klockan och gå ut och skotta!

Om det är någon som undrar om fläktarna på dagis har gått igång än så kan jag berätta att det är precis som ni tror, fortfarande trasiga.....

fredag, december 03, 2010

Då var det klart!

1 Christer Thuresson 31 1500:- presentkort
2 Per-Erik Larsson 24 800:-
3 Christer Pettersson 24 800:-
4 Lasse N 24 800:-
5 Thomas Larsson 23 Stekpanna eller 3 kg godis
6 Stig Lindberg 23 Stekpanna eller 3 kg godis
7 p_ 23 Stekpanna eller 3 kg godis
8 Anders Eriksson 23 Stekpanna eller 3 kg godis
9 AndreasP 23 Stekpanna eller 3 kg godis
10 Coachen 23 Stekpanna eller 3 kg godis
11 TB 23 Stekpanna eller 3 kg godis

The Real fick 800:-, inte illa. Lägg det till de 500:- han vann tidigare så är det väl snart dags för att ta upp det i deklarationen ;-)

Jag och Coachen får välja mellan godis och stekpanna. Ett lätt val, GODIS *klapp klapp klapp*
And the wednesday is still on......

En väldigt lång onsdag detta. Det blir en riktigt lång vecka med andra ord..... F ö borde vi kanske börja fira långonsdag oxå. Kanske kan bli en röd dag i framtiden.

torsdag, december 02, 2010

Segt att vänta....

Ok, det är kanske inte det viktigaste här i livet. Men om man säger att info kommer på onsdagen så borde den ju garanterat kommit under torsdagen, eller?

onsdag, december 01, 2010

Jag är övertygad

På Inas dagis gick fläktsystemet sönder i måndags. Så det är ju bra att hon bara är där 3 timmar om dagen. Och förhoppningsvis är dom ute någon stund under den tiden. För luften blir inte bra när ventilationen stannar.

Jag kan ju tycka att man borde kunna få igång det här lite snabbare än vad som nu är. Som det står på en lapp på dörren, "vi ha kopplat in all expertis på att lösa problemen". Vilket förmodligen betyder att man ringt någon person någonstans som sen skall be någon att åka ut och titta på problemet. Sen skall denna kontakta någon som kan något och denna person skall sen komma dit och titta. Sen kommer han med ett förslag på vad som skall åtgärdas och nämner det för killen som var där och titta. Han måste sen försöka förklara för den som skicka ut honom om vad problemet är. Och ett av problemen är säkert att han inte begriper vad fan killen snackar om. Och sen får han höra en summa pengar som det kostar. Och då måste nu han som skicka ut den första killen skriva ett anslag på detta. Och då kommer den som skall godkänna anslaget att säga, "kan vi inte ta detta nästa budgetperiod". Och efter lite ältande fram och tillbaka så kanske man kan komma överens med firman som skall göra jobbet att han skall fakturera lite senare men göra jobbet nu. Och nu betyder i detta fall säkert om någon vecka.

Hade det varit våra kära folkvaldas kontor nere i stadshuset så hade säkerligen felet varit åtgärdat innan det ens gått sönder..... det är jag övertygad om!

Pajasar!