tisdag, december 28, 2010

Seger igår men....

Det blev en efterlängtad seger igår mot Chelski. Och det kan ju vara en självförtroendehöjande seger som gör att vi på allvar kan kalla oss titelkandidater. Men den "counts for nothing" om vi torskar borta mot Wigan imorgon. Och det har vi gjort förr. Så för att vinsten igår skall betyda något så gäller det att fortsätta vinna. Och jag är inte säker på att vi får se ett lika bestämt Arsenal imorgon. Ett Arsenal som verkligen vill vinna och som pressar motståndaren över hela banan. Igår gjorde vi det. Och jag har inte sett dom göra det sen första matchen förra säsongen borta mot Everton.

Men det är precis så dom måste spela med den uppställning dom har. Dom får inte låta motståndarna i lugn och ro slå fina passningar. Utan dom måste stressa motståndarna till mer eller mindre rensningar. Visst, dom kan oxå bli farliga men det är mer på ett slumpartat sätt. Jag gissar att det tar på krafterna att pressa över hela planen. Men det är lika jobbigt för motståndarna. Och för en gångs skull så har vi väldigt få skador, "fingers crossed", och det gör att man borde kunna rotera lite på laget nu när matcherna kommer så tätt.

Det viktiga är dock att inte rotera för mycket från match till match och att de som kommer in i laget är införstådda med hur man skall spela. Och enligt rykten så kommer även Vermaelen tillbaka under januari vilket inte är en dag för sent. Sen har vi Ramsey som är utlånad under december för att få spela lite a-lagsfotboll efter sitt benbrott. Han skall oxå in i laget i januari. Gibbs är strax även han tillbaka efter skada och det gör att Clichy kommer få välbehövlig konkurens om vänsterbacksplatsen.

Om nu alla håller sig skadefria så kanske vi, med den breda trupp som jag tycker vi har, kan hålla oss någorlunda fräscha inför CL-matcherna mot Barcelåna. Och det skulle vara kul om vi i år kan få mäta oss med Spaniens bästa lag med ett Arsenallag som inte är så skadedrabbat som vi var i förra årets möten. Det är inget som experterna nämnde i samband med förlusterna i fjol, att Silvestre var en av Arsenals mittbackar. Och alla vet ju hur bra han är.......

4 kommentarer:

Anonym sa...

Heter dem inte Barcelona?Som Aschenal ska möta alltså...

/Borgen

Anonym sa...

Nä du Bårgen, där har du allt fel.

/Kjelle

Anonym sa...

Borgen har tydligen gått i borgen för Barca. Scheelelokalen är säkerheten för det lånet.

/Dr L

Anonym sa...

Humor på hög nivå!!!

Var är Frukthandlarn???

Kom tillbaks, allt är förlåtet...

Nejdå, stanna kvar i Peru Fruktis.

//Ubbe Liwing