onsdag, december 15, 2010

Dagis

Ja, i januari är det tänkt att Freddie skall börja på dagis. Men ännu har vi inte fått någon dagisplats. Vi har naturligtvis sökt dagisplats på dagiset där Ina går och som ligger max 100 m från där vi bor. I andra hand har vi valt dagiset som ligger nära lägenheten vi bodde i förut. Inte jättelångt härifrån heller.

Senast jag var i kontakt med kommunen så såg det mörkt ut. Och det nämndes att det finns dagisplatser på Bäckby. Inget ont om Bäckby men det är inte direkt promenadavstånd dit. Och ska vi först gå till Inas dagis med henne och sen åka iväg (kommunen förutsätter kanske att man har bil.....?) till Bäckby med Freddie. Det låter som om man har att göra halva förmiddagen innan man är på jobbet.

Som vi har gjort tidigare med Ina så har en lämnat och den andra hämtat. Vilket i praktiken betydde att fru Blogg lämna runt 8 och då åkte jag och jobba redan 06,15. Detta för att jag skulle kunna hämta så tidigt som möjligt på eftermiddagen. Så att Ina inte skulle behöva ha så långa dagar. Och det gick ju bra. Men ska vi nu åka runt på flera ställen som inte ens ligger i närheten av varandra så kommer det ta tid. Detta gör att barnen kommer behöva vara längre tid på dagis. Och ska en lämna och den andra hämta så måste vi ha dubbla uppsättningar av bilstolar för att det skall funka.

Jag tycker det är märkligt att man inte kan få ha dagisplats där man bor. Om det nu är så att kommunen tycker att det är ok att vi ska behöva åka en bit för dagis så har jag ett förslag till våra kära folkvalda. Öppna ett jättedagis i IKEA's lokaler på Hälla. Där skulle alla dagis i stan kunna husera. Tänk vilka fördelar det skulle vara, inte minst vid omplaceringar av personal vid sjukdomar på både personal och barn. Allt samlat på en och samma plats. Det skulle ju vara kanon! Eller inte......

1 kommentar:

Anonym sa...

TB for president!!!

or

kommunalchef iallafall!!!

//Tomten