tisdag, maj 31, 2016

Björnömilen

Ikväll blev det milen på Björnön. Det var ju bara 8 km på schemat och ett tag tänkte jag att jag skulle avbryta efter 8 km och promenera resten. Men sen så tänkte jag att jag lika gärna kunde plåga mig sista biten oxå. Träningsklockan missade 270 m på en mil. Om nu spåret är rätt uppmätt men det får man väl nästan räkna med att den är, eller? Klockan brukar ju i och för sig alltid visa lite fel så jag tror att milen är en mil :-)

Skönt!

Idag känner jag mig bra mycket bättre. Ingen huvudvärk, bara en sån sak. Men igår när jag kom hem så sov jag faktiskt en stund. Och jag knoppa in rätt så tidigt igår. Dessutom så struntade jag i att ställa klockan i morse. Så med andra ord har jag haft goda möjligheter att sova lite mer än vanligt. Sen att jag ändå vaknade tidigt är ju en helt annan femma. Men jag gick inte upp utan vilade ett tag till så jag inte bara rusade upp direkt. Vore så skönt att slippa huvudvärk en hel dag!!

Igår efter maten så var jag även ut i spåret 5 km. Väldigt lugnt men kändes ändå jobbigt. Idag är det 8 km som gäller och det i lite snabbare takt. Eftersom Ina har scoutavslutning på Björnön så kanske man skulle passa på att köra passet där. Men då blir det väl milen kanske istället.

måndag, maj 30, 2016

Kan bli en jobbig dag

I samma stund som jag slog upp ögonlocken i morse kom huvudvärken som ett brev på posten. Det känns som om jag sovit alldeles för lite. Det känns nästan som om ögonen går i kors när jag skriver detta. Borde man då åka hem och sova igen? Eller ska man bita ihop och köra vidare? Kanske lättare framåt dagen. Eller så blir det bara värre och värre. Ja, jag blir väl kvar här. Har ingen lust att bränna inarbetad tid på att åka hem och sova. Blir det helt outhärdigt så får man väl tänka om.

Söndagens träning

Det var lite segt denna gång.

lördag, maj 28, 2016

Promenad

Jag och Freddie tog en liten promenad i spåret hemmavid.

Tråk

Jag missar idag Inas läger. Jag mår inte bra och får ställa in. Tråkigt då det säkert kommer bli en rolig dag för barnen.

fredag, maj 27, 2016

Fredag *klapp klapp klapp*

Och efter dagens jobb så finns det ingenting planerat för idag. Inas friidrott har flyttat ut till Arosvallen och är numera på söndagar. Så inget mer stress på fredageftermiddag förrens till hösten. Imorgon är det dock full rulle igen. Dagläger för Inas årskull på Björnön. Dom ska köra stenhårt mellan 09:45-15:00. Jag ska hjälpa till vid styrka koordination. Efter lägret så har jag 8 km att ta mig igenom. Kanske kan man springa hem från Björnön? Vet dock inte hur långt det är.... På söndag sen så har Ina ledigt från friidrotten men jag skall till Vallen med Freddie till 11:30. Jag hoppas verkligen att det blir uppehåll i helgen. Finns inte mycket som är roligt när man är blöt och kall....

Ha nu en trevlig helg alla vänner!

torsdag, maj 26, 2016

Imorgon så...

Idag var det 5 lugna kilometer på schemat. Och igår var det ju vilodag men det var ju träning med Ina i Rocklundaskogen och det blev ett ganska jobbigt pass med en hel del intervaller av olika slag. Så jag gick miste om min vilodag. Men imorgon så är det inte något som skall göras så då kan jag bara ta det lugnt.

24 maj 2008

Det var en riktigt bra kryssning.

Drömma

Den här veckan har jag vaknat mellan 3-4 på morgonen. Och jag har haft skumma drömmar varje natt. Inatt så drömde jag att jag skulle ut och resa. Lite osäkert vart jag skulle men först till England för vidare transport till antingen Wales eller Skottland. Lite osäker på vilket. Jag skulle åka efter det svenska fotbollslandslaget och titta på EM. Lite felåkt där i början, hm. Men hur som helst, när jag kom fram till vad det nu var någonstans så var jag så jäkla trött. Jag kunde knappt hålla ögonen öppna och jag kunde liksom inte se något. Jag försökte och försökte att fokusera på var jag lagt det jag sökte efter. Men det var helt hopplöst. Jag tittade i kors och kunde inte få till någon skärpa i ögongen för att kunna se. Det var faktiskt en rätt så otäck känsla. Efter detta var det, som vanligt denna vecka, bara att ligga vaken och invänta tills man kunde kliva upp och åka till jobbet.

Nu får man ju leva drömmen på jobbet och har chansen att jobba ihop några kronor till aktieägarna!!

onsdag, maj 25, 2016

Ja du...

Idag har jag ingenting att skriva om. Alltså ingenting som i INGENTING. Att fylla ut ett blogginlägg denna morgon är nog svårare än att lägga av med pingis. Och det vet ni ju hur svårt jag har med det. På tal om pingis så hamnar vi i en helt annan serie nästa säsong. Vi har bara nya lag att möta jämfört med i år. Så det är väl lite kul på något vis ändå, tror jag.......

Såg för övrigt att både Foppa och skägget vunnit alla sina matcher i poolspelet nere på VVM. Men med sådan sparring dom haft så är det väl inte mer än väntat? :-)

tisdag, maj 24, 2016

Dagens pass

Idag skulle det bli 8 km i lugnt tempo. Över 7 min/km. Eftersom jag var väldigt tidig till jobbet imorse så tänkte jag att jag skulle åka hem tidigt från jobbet. Gå ut och jogga. Och sen hämta dvärgarna på fritids. Men till att börja med så kom jag senare från jobbet än vad jag tänkt. Jag handlade på vägen hem. Och när jag handlat så fick jag mail om att en pryl jag beställt på Webbhallen fanns att hämta. Så jag passade på att hämta den innan jag for hem.

Väl hemma och ombytt så hade jag nu bara 42 minuter på mig att köra ett pass som skulle ta mer än 56 minuter att köra. Ok, jag får väl köra lite snabbare och komma lite senare till fritids. Om jag springer hemifrån och avslutar rundan på fritids så har jag ju ingen extra transportsträcka.

Så jag satte igång. Det kändes rätt ok ända tills jag kom tillbaka till Rocklundahallen efter en sväng i skogen. Då hade jag ju nästan 2 km kvar till dagis. Och dessutom tidspress. Helt plötsligt så gör det så fruktansvärt ont i vänster knä. Jag haltar fram i obefintlig fart. Ingen telefon hade jag med mig heller så jag kunde inte ringa och säga att jag skulle bli sen. Jag fattar inte hur jag skall kunna fortsätta men försöker i alla fall att jogga på. Och helt plötsligt släpper det och jag kan jogga någorlunda normalt igen. Det känns nu bara ibland och jag hinner i tid till fritids.

Dålig sömn

Jag sov rätt så dåligt inatt. Drömde att när jag låste bilen så blev den aldrig låst. Helt sjukt. Så jag kunde aldrig lämna bilen någonstans. Skum dröm.

Idag/ikväll står 8 långsamma kilometrar på schemat. Jag är lite seg i benen efter två dagar i rad i spåret. Men eftersom det ska gå långsamt så gör det inte så mycket. 8 km ska man väl kunna genomlida. Det svåra är som alltid att komma på vart man skall jogga någonstans. Ska man ge sig av hemifrån och jogga till något spår? Eller tar man cykel/bil till Rocklunda? Eller kanske till och med till Björnön? Vi får väl se. Det är i alla fall fint väder. Ska tydligen bli sämre onsdag och framåt :-(

måndag, maj 23, 2016

Första passet

Idag fixade jag ett träningsprogram för sommaren. Ambitionen är att jag skall jogga 4 ggr i veckan denna sommar. Allt för att kunna få äta mycket glass! Idag var det dags för det första passet. 5 km i extremt långsamt tempo. Det var till och med långsammare än vad jag klarade av att jogga. Men det viktiga var nog att man skulle ta det lugnt. Och eftersom jag jogga igår så hade det nog inte gått att göra något snabbare pass idag ändå.

Varför så snabbt?

3,5 dagarsledighet och ändå så har tiden bara swichat förbi. Men nu är det väl hög tid att börja räkna ner till semestern. 23 arbetsdagar kvar sen så är det ledigt ett tag.

Skönt väder på morgonen. Det var ju nästan, men bara nästan, så att man skulle ta en cykeltur till jobbet. Jag får nog ta tag i det där med att cykla till jobbet. Det finns ju inga som helst ursäkter för att inte göra det en sån här dag.

fredag, maj 20, 2016

Namnsdagsbarnet

Ina trivs med att fira sin namnsdag på Birka Paradise.

På kryssning

Idag gick vi till badet efter frullen. Rött skönt i bubbelbadet. Nyss blev det en riktigt god lurre. Nu har jag ätit firre två dagar i rad. Hemma äter vi ju aldrig fisk.

torsdag, maj 19, 2016

På väg

Nu har promenaden ner till tåget börjat.

Kryss på gång!

Idag blir det bara några timmars jobb innan det är dags att samla ihop familjen för att åka iväg på kryssning. Att, förhoppningsvis, få äta lite god mat och koppla av. Dvärgarna har sett fram emot detta i alla fall. Så jag hoppas att dom inte skall bli besvikna.

Jag var med Ina och tränade på Rocklunda igår. Och all huvudvärk jag haft de senaste dagarna lämnade jag kvar i skogen där. Helt fantastiskt vad lite frisk luft och träning kan göra med kroppen.

onsdag, maj 18, 2016

Onsdag

Lite bättre väder, lite lättare att leva då. Men jag vill ha ännu varmare och inte de där svackorna på neråt 5 grader. Dom är inte roliga. Ikväll har Ina träning. Hon har ont i ett ben men vill ändå träna. Jag försöker få henne att inte träna. Risken är ju att hon inte kan träna på flera veckor om hon gör sig mer illa än nu. Vi får väl se om hon lyssnar på mig..... Jag tyckte att hon kunde ta en liten promenad runt på ABB-joggen istället. Lite lugnare, lite bättre än att köra hårt en timme i skogen.

tisdag, maj 17, 2016

På Djäkneberget

Jag och Freddie på väg och kolla på mamma som går satmaran ikväll.

Pingis är en svår sport

Foppa känns riktigt bra inför sitt äventyr nästa vecka. Hoppas att han kan spela ut även när det gäller. Själv hade jag det rätt så tungt. Jag står alldeles för rakt när jag spelar. Måste ner djupare i benen. Men det får vi ta i höst :-)

Sista passet idag?

Idag blir det ett lunchpass med Foppa igen. På fredag åker han ju och spelar VVM. Så med andra ord så finns det ingen anledning längre att träna pingis på ett tag. Så en sista kraftansamling idag men samtidigt se till så att han får vinna flest set så han är positiv inför nästa veckas tävling. Det låter väl som en bra idé?

Sen sitter jag här och funderar lite på vart värmen tog vägen. Det är ju fruktansvärt kallt på morgonen. Funderar nästan på plocka fram vinterjackan igen. Vill verkligen ha tillbaka värmen igen.

måndag, maj 16, 2016

One more year!

Ja, jag gör en Bergkamp och kör ett år till. Dock så har jag lämnat ett förbehåll, det är att om det är någon bra fotbollshelg att åka på när det är sammandrag så går fotbollsresan före. Jag kommer, framförallt, inte i början av fotbollssäsongen stå över en möjlig fotbollsresa för ett sammandrag. Skönt att få in den "klausulen".....

Måndag, ny vecka...

Då har helgen gått igen. Dessutom i en rasande fart. Igår hade jag ont i huvudet hela dagen. Kunde dock genomföra ett träningspass för Freddies friidrottsgrupp. Jag höll i längdhoppet igår. Känns som om det gick bra. Jag fick med mig Ina som medhjälpare igår så hon kunde visa de två delmomenten vi skulle köra när vi inte hoppade i sandgropen. Det var dels att hoppa med satsbräda och landa på en tjockmadrass. Detta för att dom skulle våga skjuta fram benen och landa på rumpan utan att det skulle göra ont. Sen fick dom köra en liten koordinationsövning genom att hoppa i rockringar av tre olika färger. Där en färg var vänster fot, en färg var höger fot och den sista färgen var jämfota. Något dom betonade på tränarutbildningen jag gick på var att man i ung ålder ska köra mycket koordination. Det är då man har möjlighet att lära sig det. Teknik, styrka och kondition är viktigare senare när barnen blir lite större.

Nu på förmiddagen ska jag till skolan. Freddie skall till skolläkaren och vaccinera sig. Och då måste jag med. Freddie har inga som helst problem med att ta spruta. Hon är inte alls som sin storasyster. Hon blir ju nervig bara man nämner ordet.

På fredag är det stängningsdag på skolan så barnen är lediga. Och vi kommer passa på att åka och hälsa på Maggan och Kenneth! Det blir nog kul! :-)

söndag, maj 15, 2016

St Totteringham's day

Då var det dags igen, St Totteringham's day. 21 år i rad nu, typ. I år var jag, trots allt, skeptisk till att det skulle inträffa. Men som vanligt hände det igen. Tyvärr kan jag inte fira då jag knaprat en massa Alvedon idag. Har ont i huvudet. Men det underlättar ju att vi får uppleva St Totteringham's day.

lördag, maj 14, 2016

Ännu en dag...

Började imorse med att skjutsa Ina och hennes kompis till friidrottshallen för vidare färd till Sollentuna och Turebergsstafetten. Sen var det hem till mamma och hämta släpvagnen för att åka och besikta den. Efter det åkte vi till återbruket innan vi handlade lite snabbt. Sen åkte jag och mamma till pappa som dock var sjuk idag. Feber mm så han sov mest hela tiden. Efter lurren var det dags för några timmars jobb innan jag skulle hämta Ina med kompis igen. Dom hade haft en kall men rolig dag. Ina var nöjd med sitt lopp för hon kämpade allt hon orkade.

Nyss lite hamburgare följt av glass med jordgubbar. Och snart är lördagen över. En vanlig lördag i maj......

fredag, maj 13, 2016

Fredag!

Då är vi återigen på veckans sista arbetsdag. Eller normalt är det veckans sista arbetsdag dock inte denna vecka. Blir jobb imorgon eftermiddag oxå. Sen server som skall flyttas fysiskt och behöver testas efter detta. Men vad gör man inte för aktieägarna? Klart man ställer upp när kapitalet behöver växa!

Ikväll är det, som vanligt, friidrottsträning för Ina. Jag skall se till att en rolig och bra hinderbana byggs upp. Jag får väl se till att åka dit i tid och kanske kan Ina ge mig lite tips på vad som är roligt.....

På söndag är det Freddies tur att friidrotta. Huvudtränaren har dock hoppat av så vi får se hur vi lägger upp det hela framöver. Om ingen annan har några idéer så kommer jag nog föreslå att man gör som i Inas grupp. Dvs att man har flera huvudtränare och att man i och med detta inte behöver planera varje vecka utan kanske bara var femte... Vi får väl se vad som händer.

Imorgon åker dessutom Ina på tävling till Tureberg. Det är någon stafett som skall springas. 5-mannalag med olika sträckor. Den längsta är 1000 meter och det lutar väl åt att Ina får den sträckan.

Ha en trevlig helg!!

Borde kanske inte...

På torsdagen blev det två träningspass. Först var det pingis på lurren. Jag var trött redan här. Orkade inte komma ner i benen och fotarbetet var t o m sämre än vanligt. Inbillade mig då att det var omotivation som gjorde det. Eftersom det var fint väder så tänkte jag att jag skulle ut och jogga lite oxå. Men med tanke på hur seg jag var på pingisen och att jag dessutom hade ont i halsen så borde jag kanske ha avstått. Men jag plågade mig runt femman på Rocklunda. Ambitionen var innan att jag skulle jogga längre men det fanns liksom ingen kraft i mig så jag nöjde mig med femman.

torsdag, maj 12, 2016

Kallare men fortfarade sol

Det har blivit kallare men fortfarande är det soligt. Bävar för när det blir som det brukar bli, regn, kallt och grått.

På lurren blir det ett sista(?) pass med Foppa innan han drar till VVM. För jag tror inte vi lyckas få till något lunchpass nästa vecka. Det skulle i så fall bli det absolut sista passet......

Var i Rocklunda med Inas träningsgrupp igår. Inte många närvarande. Kanske pga VF-terrängen kvällen innan? Hur som helst så fick vi i alla fall en timme att gå ganska så fort. Ett bra tecken på att det var ganska så kul.

onsdag, maj 11, 2016

Slottet

Från både fram- och baksidan.

The Gunners

I Finspång fanns för länge sen en av världens största tillverkare av kanoner. Inte konstigt att man håller på Arsenal.

Slottet

I Finspång.

Klart för minst kval

Igår blev Arsenal helt klara för minst kval till Champions League. Och en vinst mot Aston Villa på söndag skulle innebära minst en tredjeplats och därmed vara direktkvalificerade för CL. Och allt annat än vinst mot Villa vore en skandal. Men med Arsenal vet man aldrig. Men kval vore guld värt att slippa.

Idag blir det en Finspångsresa. Det ska bli kul. Många gamla minnen som snurrar i skallen när man tänker på tiden i Finspång. Synd att man inte har möjlighet att åka runt lite i kommunen och få sig en rejäl nostalgikick.

tisdag, maj 10, 2016

Silver!

Ina tog silver i VF-terrängen och satte personligt rekord.

Första medaljen!

Fredrika slog återigen personligt rekord i VF-terrängen. Och hon fick dessutom en deltagarmedalj!

"Hem"

Imorgon ska jag åka till Finspång, stort! Hem till Finspång! Hur stort som helst :-)
Jag kommer inte ihåg vilket år jag senast var där men det måste ju vara 10 år sedan jag var där.
Imorgon ska vi i och för sig bara på ett studiebesök men ändå, jag får ju se lite av Finspång i alla fall.

Omstart

Det börjar bra idag. Det börjar med en omstart. Tänk om jag oxå fick starta om, börja med att sova en stund till och sen börja dagen på nytt. Fast själv på jobbet än så länge så man kanske skulle ta och knoppa in en stund....

måndag, maj 09, 2016

Hade glömt...

Shit vad tung femman på Björnön är. Idag tänkte jag att jag skulle göra ett kortare pass men lite snabbare än vanligt. Och det gick rätt så bra i ett par kilometer men det finns några riktigt tunga branta backar på femman där. Från att tänka att man ska hålla bra tempo till att man bara ska försöka hålla igång joggen. Bra att jag inte började gå i alla fall....

Vilken helg!

Det har ju varit sommarväder i helgen. Helt otroligt fint väder. Tyvärr så ska det väl bli sämre väder framåt helgen men det var en härlig försmak på, en förhoppningsvis, fin sommar. Det är så här jag vill ha det. Jag fattar inte hur vi kan stå ut med kyla och mörker under vinterhalvåret.

Det enda dåliga med helgen var att jag har tryckt i mig både glass och godis. Visserligen har jag tränat lite oxå men det är inte nyttigt på något vis med detta skräp. Dags att skärpa mig igen och dra ner på sötsakerna....

Ha en fin vecka nu vänner!!

söndag, maj 08, 2016

Stel i vader, trött i benen

Det känns att jag har kört 4 pass egen träning denna vecka. Sen har det ju blivit 2 pass med Ina oxå. Och ett pass pingis dessutom. Idag ska jag inte göra någon träning själv. Dock så är det ju träning för Freddie så jag skall ju dit och hjälpa till i alla fall.

Idag spelar Arsenal den nästsista matchen för säsongen. Shitty borta och jag räknar tyvärr med torsk. Arsenal har varit riktigt dåliga under våren och det finns ingenting som talar för att man skulle rycka upp sig idag, tyvärr.

Lördagspass

Det blev ett lugnt joggingpass i lördags eftermiddag. Det var lugnt i 8,5 km. Då trampade jag nästan på en orm, shit vad rätt jag blev. Det gick lite snabbare efter det...

torsdag, maj 05, 2016

Två pass

Idag har det blivit två träningspass. Det började i morse kl 8 med ett 90 minuters pingispass. Och nu har jag precis avslutat ett joggingpass. Det blev över 11 km i det fina vädret.

onsdag, maj 04, 2016

Sista arbetsdagen

Idag är det sista arbetsdagen på jobbet denna vecka. Sen väntar 4 dagars ledighet. Inte helt fel! Idag ska jag dessutom åka på studiebesök till Scania i Södertälje. Skönt att få komma iväg och andas lite. Skön avslutning på arbetsveckan. Precis vad jag behöver.

tisdag, maj 03, 2016

Ina

Ina ville inte vara sämre än Freddie och persade även hon. Ca 25 sekunder på 1400 meter putsade hon rekordet med.

Freddie

Har gått i mål i dagens vf-terräng. Hon persade med 10 sekunder.

Torsdag på en tisdag

Ja, så kan man väl säga om denna tisdag? Imorgon är det ju fredag på en onsdag, typ. Hur som helst, ikväll är det VF-terrängen för tjejerna igen. Får se om dom lyckas slå sina egna tider från förra omgången. Det vore ju roligt för dom. Kul blir det även för Fru Blogg som skall hjälpa till med tävlingen. Vad hon ska göra vet vi inte än men tidtagning eller protokollföring lär det väl bli. Först hade jag tänkt att jag skulle vara med som uppsamlingslöpare, dvs springa sist och se till att alla kommer i mål. Men nu har jag joggat två dagar i rad och det känner jag av i baksidan av låren. Behöver kanske vila en dag. Imorgon är det ju träning i Rocklunda igen för Ina.

måndag, maj 02, 2016

Jogg idag med

Men idag kändes det bra mycket tyngre. Jag tänkte att jag skulle jogga hem från Inas sista jympaträning för terminen. Och visst gjorde jag det, men det var rätt så tungt idag. Skönt nu när det är gjort i alla fall....

Ny vecka igen...

Återigen har vi kommit till måndagen. Veckans första dag. Början på något nytt. Det är dessutom bara en tredagarsvecka för mig! Det är ju flygare på torsdag och klämdagen på fredag spenderas inte på jobbet.

Jag tycker att jag hunnit med ganska så mycket i helgen. Två friidrottspass i hallen, ett pass med Ina i spåret, ett pingispass, deklarerat åt både mor, far och mig själv, bytt till sommardäck på gamlingen, tvättat minst fem maskiner tvätt, joggat en mil och så hann vi med en tur till någon blomställe med pelargoner för att sen ta vägen hem via Åsby trädgård för lurre. Dock så hann jag aldrig med att byta däck på Fru Bloggs cykel, hon kör fortfarande på dubbdäcken......

söndag, maj 01, 2016

På tiden....

Jag har inte varit ute och joggat på en vecka så det var hög tid att göra det idag. Ambitionen var först att jag skulle försöka få till en lite längre sträcka. Helst några km mer än milen. Tyvärr blev det inte så. Jag hade lite för hög fart för min kapacitet för att kunna springa längre än milen idag. Med det sagt så var det inget jättetempo men för mig nu är det ett "snabbt" tempo.

Klart!

Så där ja, nu är deklarationen inskickad! Och igår eftermiddag bytte jag däck på gamlingen. Idag blir det tydligen en tripp till något hak som har pelarGOONER som tema i helgen. Sen hem och äta för att sen lära barn att hoppa tresteg. Hoppas även kunna få en liten joggingrunda i eftermiddag. Ina ville oxå ut och träna så vi får se hur det blir. Hon måste väl vila någon dag oxå, eller? Ska man passa på att köra ett pass med henne när hon själv vill? Vi får se, kan ju ta ett lite lugnare pass än igår med henne.....