fredag, januari 29, 2021

Dags att avsluta veckan

 Vaknade med snorig näsa imorse. Det blir till att jobba hemifrån idag. Dumt att vistas bland utomstående folk med rinnande näsa. Drygt dock då jag hoppades komma igång med löpningen igen snart. Får hoppas det rinner ut på en dag och att jag i alla fall på söndag kan hoppa in i löparskorna igen.

Ska bli skönt ändå med helg. Även om veckan blev kort i och med att jag var sjuk mån-tisd så är det alltid skönt när helgen kommer. Dock så är det en sak mer som kommer denna helg. Och det är jag inte alls lika glad över. Kylan skall komma. Och det rejält om jag fattat det rätt. -10- -15 grader är inget man vill ha. Och det skall vara kallt tills nästa helg minst. Vad hände med den globala uppvärmningen? Har den tagit ut flextid nu eller? Jag vet, det är inget att skämta om! Jag tycker inte heller det är helt lyckat med den globala uppvärmningen. Men när det blir så jäkla kallt så är det lite svårt att inte raljera lite över den. Jag ska skärpa mig!! Bara genom att idag jobba hemifrån så drar jag mitt lilla strå till stacken. Inga utsläpp från bilen för att jag åker till jobbet. Undrar om man kan säga det till firman? Jag jobbar hemifrån för miljön!

Nåväl, nu ska ni slippa mig för några dagar. Ha en riktigt trevlig helg!!!

torsdag, januari 28, 2021

Torsdag ändå

 Visst är det väl härligt? Snart helg!!

Igår var jag och Freddie till Friidrottshallen. Första inneträningen på evigheter. Så igår blev det lite sprint och jag körde höjd med dvärgarna. Försökte få de små att förstå att man även "hoppar med armarna". Lite hoppaövningar med och utan att använda armarna. De flesta verkade förstå att det nog inte var så dumt att även tänka på att "ta i" med armarna för att komma högre när man hoppar.

Sen blev det ju givetvis riktiga hopp i mattan. De har ju inte fått hoppa höjd på över en månad, måste vara typ 6 veckor sen vi hade inneträning.

Igår fick jag kallelse till PDA inklusive lönesamtal. Förstår inte varför de envisas? Det finns ju ändå aldrig några pengar att dela ut. Och den lilla pott som finns ska ju räcka till alla. Borde det inte räcka att den räcker till mig? Va? Kungen! Borde inte jag ha varenda liten spänn av den där mikroskopiska potten? Jag som hjälper till att hålla ruljansen igång i vått och tort! Som alltid har aktieägarnas vinster som prio!! Nåväl, på onsdag smäller det!!!! Ska bli spännande att höra vad det är som man inte har gjort bra enligt företaget, för något måste de ju alltid hitta för att kunna trycka ner oss. Vare sig det är sant eller inte....

Nåväl, nu ska jag inte sitta här och beklaga mig. Det kunde ju alltid vara värre, det är ju bara att se sig omkring i världen för att se och förstå det. Så ta hand om Er därute i snålblåsten och håll avstånd och tvätta händerna! 

Men framförallt, ha en fin torsdag!!

onsdag, januari 27, 2021

I'm back!

 Som ni har längtat!! Eller borde ha längtat i alla fall.... :-)

Jag har varit sjukskriven. I fredagskväll fick jag migrän. Det händer ju ibland. Gick och la mig men fortfarande på morgonen var jag dålig. Ställde in mitt tänkta långpass. Stapplade mig runt 1,7 km bara för runstreaken. Vaknade på söndag. Inte hundra, fick nytt migränanfall mitt på dagen. Skippade löpning, sket totalt i runstreaken. RS är för veklingar som inte har självdiciplin att träna efter ett träningsprogram. Ett program som innehåller vilodagar för återhämtning. RS är för de som måste ha ett måste för att det skall funka. Jag vet inte om det är så för alla men för mig känns RS så. 

Hur som helst, jag kände mig inte hundra på måndagen heller. Men hoppades att det skulle funka på tisdagen ändå. Satte igång och jobba igår morse. Hemifrån som tur var. Vek ner mig efter en stund. Fick dock rycka in och rädda produktionen en gång på fm då det var ett stopp jag kunde fixa på distans.

Nu är jag tillbaka, vi får väl se hur det går? Tänker inte jobba ihjäl mig idag. Vet inte varför jag känt mig så trött sista dagarna. Bara hoppas att det lättar snart!!

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Det är jäkligt kallt ute. Det var en kamp att skrapa rutorna imorse. Gav upp på några sidorutor. Såg framåt och rakt åt sidan i alla fall och bakåt naturligtvis, bra med värmeslingor i bakrutan!! Tänkte att jag skulle skrapa resten när jag kom till jobbet, det var kört då oxå. Det är för kallt för att det skall ge något att köra bil några minuter. 

Ha en fin dag nu vänner!!

fredag, januari 22, 2021

Fredag *klapp klapp klapp*

 Visst är det ändå underbart med fredag  igen!!!

Igår skrev jag ju lite om jobbet. Och jag fick sen ett bra SMS av en kompis. Det var kanon! Jag gjorde som du sa! Och det kan förhoppningsvis komma något bra utav det. Jag kan inte skriva så mycket mer om det för tillfället. Men stort tack för SMS'et och peppen! 

Det blev en lite runda igår medans Ina rehabtränade på lasarettet. Och då hon skulle börja 15:30 så var det fortfarande lite ljust ute. Och det startade med total lycka. Det var ljust, det var ingen snö/is på asfalten och det kändes lätt. Men det räckte med att komma bort från lasarettområdet för att det skulle bli sämre. Efter ca 1,5 km ska jag springa genom en tunnel och på vägen ner var det otroligt mycket snöslask och ena foten blev dyngsur. På andra sidan, när det sluttar lite uppåt, är det en ren isbana. Den lilla glädjen man kände var vid det här laget helt bortblåst. 

Ibland brukar man på skoj säga att det gäller att försöka överleva det här passet. T ex om man kör tuffa intervaller så kan det kännas jäkligt jobbigt och man tror nästan man ska dö. Men igår var det av en helt annan anledning man hoppades överleva passet. Ok, överleva skulle man nog göra men komma igenom passet utan att skada sig genom halka. Det blev några "skridskoskär" här och var men jag höll mig på benen och jag får vara nöjd med det.

Ha en riktigt fin helg nu vänner!!!

torsdag, januari 21, 2021

Det verkar blött ute

 Det smattrar lite på altantaket här utanför vilket tyder på att det töar. Hm, undrar hur mycket som hinner töa bort på cykelvägarna innan det fryser på igen. Det är väl ändå detta som är charmen med att bo där man bor? 

Igår var jag med Freddie på friidrottsträning vid Råbyleden. Det finns ju en härlig uppförsbacke som går från Vetterstorp i riktning mot Oxbacken. Där körde vi backintervaller igår. Sju tappra barn i snöslasket var det som kämpade på bra. Jag var oxå med och körde och det var jobbigt men kul!

Två dagar kvar innan helg. Det känns som om tankarna under veckan är "överlev till helgen så blir det lite vila då". Är det ett bra tecken på att man supertrivs på jobbet? Har avstämningsmöte idag med chefen. Kanske ska man verkligen säga sanningen när hon frågar hur man mår? I vanliga fall så är svaret "Kanon". Men hur länge kan man ljuga? Och vad spelar det för roll vad man svarar? 

Annars får ni väl ha en riktigt fin torsdag. Tänk på att det kan vara halt ute nu. Ta hand om Er!

onsdag, januari 20, 2021

Inte helt nöjd

 Just nu känns det inget kul att jobba. Jag vet, det säger väl alla. Men ibland är det ju lite småkul i alla fall. Så pass kul så att man inte ständigt funderar på "vad f*n gör jag här?". Men just nu känns det så. Det är så fruktansvärt trist och man går och blir förbannad för minsta lilla. Klart att den här pandemin inte gör det särskilt mycket bättre. Snarare tvärtom....

Jag "fick" tillbaka bilen igår i alla fall. Skönt att den är hemma igen och förhoppningsvis så läcker den ingen olja längre och kan hålla sig frisk ett bra tag framöver nu. Ja, hoppas måste man väl få göra i alla fall.

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ha en fin dag därute i verkligheten!!

tisdag, januari 19, 2021

Vilken start!

Idag började jag dagen med att lufsa 5 km. Jag gick upp, tryckte i mig en banan och lite vatten, klädde på mig och gick ut och joggade lite. Det gick väl helt ok. Trodde det skulle vara tyngre. Visserligen gick det ju väldigt långsamt men ändå, jag gjorde det!

Idag ska jag på massage igen. Det var därför jag sprang tidigt. Jag har läst att man skall undvika att träna efter triggerpunktsmassage. Så då var jag ju nästan tvungen att ta dagens runda på morgonen. 

I morgon är det synundersökning som gäller så det är mycket som händer just nu. Jag känner att jag ser sämre nu än för över två år sedan och denna gång lär jag inte komma undan brillor på heltid... :-(

Annars är det väl inte så mycket att orda om, ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, januari 18, 2021

Jaha, måndag igen!

 Det är ju sjukt hur snabbt helgerna går. Och även om man inte har mycket planerat så känns helgerna alldeles för korta. 

Jag håller i min runstreak och har sprungit varje dag detta år. 17 dagar + 1 (sista dagen förra året). Målet är att klara hela januari med varjedagspring. Det blev 13 km i lördags och 10 km igår.

Bilen var/är ju på verkstan. Den skulle fixas i fredags men det kommer ett samtal på eftermiddagen om att inget är gjort. De hittar inte specialverktyget som behövs. Nytt är beställt och bilen står kvar. Vi får väl se när det blir åtgärdat. Lite drygt utan bilen och en väldig tur att vi får låna mammas bil!!

Annars är det väl inte så mycket att orda om, ha en trevlig måndag!!

fredag, januari 15, 2021

Nära helg!

 Nu ska vi bara kämpa oss igenom veckans sista arbetsdag sen är det två dagars ledighet! Det ska bli kallt idag. Som varmast säger SMHI -9 grader. Det är inte min typ av väder. Men ett par månader till av denna vara är väl inte otänkbart att det blir.

Lämnade in bilen igår. Kan säga att det är skönt att det gjordes igår och inte ska göras nu på morgonen. Måste visserligen ut ändå för att skjutsa Freddie till skolan. Jag ser inte direkt fram emot den dagliga joggingrundan idag. Men det brukar gå rätt så bra när man väl blivit varm. Och rundan behöver ju inte vara så lång. Och det är ju tur det!!

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Håll Er varma, håll avstånd, tvätta händerna och ha en riktigt skön helg!!!

torsdag, januari 14, 2021

Dålig sömn

 Redan halv 12 vaknade jag och var vaken en timme. Och har vaknat till och från hela natten. Så liite sliten så här på morgonen. Tur att kaffet är klart nu! Är strax tillbaka, ska bara hämta lite kaffe...

Så där ja, nu har jag hämtat lite kaffe. Sorry om ni fick vänta en stund.....

Idag ska jag lämna in bilen för reparationerna som behöver göras. Bilen skall in imorgon men skönt att bli av med den redan idag. Så slipper jag åka dit när de öppnar och när alla andra bilinlämnare är där. Får se om jag springer hem eller om jag ber fru Blogg hämta upp mig. Det visar sig.... 

Annars är det väl inte så mycket att orda om, ni får ha en riktigt fin torsdag!!

onsdag, januari 13, 2021

Vinter

 Hela hösten har man väntat på att vintern ska dyka upp. Till slut började man nästan hoppas att den skulle ställa in sitt besök i år. Den kanske tänkte köra någon form av coronadistans och skippa att dyka upp. Men inte! Den är här, det är kallt, det är snö och jag gillar det inte. Nu gäller det bara att den inte håller sig kvar så länge..

Annars är det väl inte så mycket satt orda om. Ina börjar med distansundervisning vissa dagar. Och det gör att hon idag börjar efter lurren. Och idag ska hon vara i skolan. Det märkliga är att förmiddagens lektioner är inställda. Jag fattar inte varför? Nåväl, det är väl skönt för henne att få en rejäl sovmorgon!!

Själv jobbar jag väl på jobbet fram till lurren. Sen har jag ändå mest Teamsmöten och då kan jag lika gärna sitta hemma. Eller jag måste ju hem för att fru Blogg skall kunna hämta Freddie med bilen från skolan. Jag sitter ju in möte.

Ja, det blev ett inlägg idag oxå. Kanske inte det bästa av inlägg men ändå ett inlägg! :-)

Ha en fin onsdag!!

tisdag, januari 12, 2021

Tisdag

 Då är det tisdag och Freddies skola och piano börjar idag. Distansundervisning på pianon men tyvärr inte i skolan.... Ja, jag är helt egoistisk när jag skriver så men det måste man väl få vara ibland. Och dessutom så är det ju bara min önskan. Och även i detta fall är den helt ointressant för övriga världen.

Det kom lite snö igår. Jag svängde förbi mamma efter att jag varit och hämtat ett paket till henne på posten. Och skottade då av det värsta på gården. Men sen åkte jag och hämtade Ina och skjutsade henne till sjukgymnastiken och efter det så svängde jag förbi mamma igen för att skotta av det värsta igen. När jag senare på kvällen var ut och sprang mina 3 km så sprang jag förbi mamma igen och såg att plogbilen varit där och skottat. Och då blir det en vall där man kör in på tomten med bilen. Och det var rejält blöt snö och det skall bli kallt. Det kommer med andra ord bli en isvall av det där vilket leder till att man inte kan köra in där längre. Så jag stannade och tog bort vallen för ena infarten i alla fall. Tungt som satan var det.

Snart dags att skjutsa dvärgarna till skolan och sen åka till jobbet för några timmars ångest....

Ha en fin tisdag och var försiktiga om ni går ut. Jag gissar att det blir snorhalt idag!

måndag, januari 11, 2021

Full arbetsvecka

 Ja, det är dags för årets första fullvecka, 5  dagars arbetsglädje står för dörren!

Igår kom det lite snö. Det ska tydligen komma mer snö idag, följt av lite regn. Hur tänkte vädret där? För efter regnet kommer det bli kallt. Så jag gissar att det kommer bli halt som bara den. Och det är ju ingen höjdare. Det kan vi väl vara utan. Som om sjukvården inte har fullt upp med alla coronasjuka så kommer även ett gäng benbrott att dyka upp på akuten. Kanske är det till och med de som har corona som kommer in med benbrott? Vilket fiasko!!

Nä, jag hade nog hellre sett att det blev vår nu. Varmt och skönt och grönt! Man måste ju få drömma, eller hur?

Ha nu en fin måndag vänner!!

fredag, januari 08, 2021

En arbetsdag

 Nu har man jobbat en arbetsdag och imorse var det nästan omöjligt att vakna. Är sååå trött! Tur det är helg snart! Men man får väl försöka att anpassa tiderna ändå till kommande vecka. Jag brukar ju handla kl 6 på lördagsmorgonen. Men jag vet inte om jag kommer palla det imorgon. Kanske ska man åka sent idag istället och slippa kliva upp sjukt tidigt imorgon. Ja, svåra frågor.....

Snö har det tydligen kommit oxå, inte så mycket men i alla fall. Mer skall komma på söndag och sen blir det kallare. Gillar inte kyla. Men inte så mycket annat att räkna med när det är vinter. Fram till nyår var det ju ändå rätt skönt väder. I alla fall om man gillar att vara ute och springa. Men nu blir det nog värre....

Ha en fin helg nu vänner!!

torsdag, januari 07, 2021

God fortsättning!

 Japp, då är man på plats igen! Aktieägarna rullade ut den röda mattan och körde digitala High-five's på väg in mot min arbetsplats! 

-"Frälsaren är tillbaka!", kunde jag höra på en knastrig Teamsuppkoppling som verkade komma från ett varmare land.

-"Äntligen!", hördes från en annan uppkoppling.

-"Varför är du så j-la sen?", chefen hördes tydligast av alla. Kanske för att hon stod mitt framför mig skrikandes. 

-"Det är ju för i h-lvete stopp i alla linor och du tar sovmorgon!", fortsatte samma chef.

Jag gick från att ha varit on top of the world till att vara en vanlig usel arbetare på väg mot sin första arbetsdag för året.

Ok, inget av ovan var sant. Men det låter väl som en bra start på en icke kommande bok som jag aldrig kommer skriva.


Annars är det väl inte så mycket att orda om, dags att göra sig förtjänt av den så kallade lönen....

Ha en riktigt fin torsdag! Snart är det helg!