måndag, januari 31, 2022

Grattis på namnsdagen!

 Idag har Ivar namnsdag och självklart firar vi Coachens dag med en extra kopp kaffe!!

Ha en fin namnsdag Coach!!

Ny vecka!

 Japp, ny vecka igen. Jag hoppas på en bättre än de senaste veckorna! Sen Covid har jag någon gång minst en gång om dagen haft huvudvärk. Ena dagen har jag vaknat med huvudvärk, den andra dagen har det kommit under dagen. Så denna helg blev åter en helg utan några större utsvävningar. Jag gick en promenad med Jenna på lördagen. Tänkte att lite frisk luft kan ju aldrig vara fel. Och det var det säkert inte heller. Men inte tusan slapp jag undan huvudvärk för det. Igår var det friidrottsträning för Freddie. Det fick dock vara utan mig. Lite segt nu......

Men ny vecka och förhoppningsvis går det åt rätt håll och man slipper de här efterdyningarna efter viruset! Det positiva är ändå att jag nätt och jämnt orkat med 8 timmars arbetsdagar i alla fall. Det har inte gått ut över aktieägarna. Och det känns ju i alla fall superbra!!

Nähä, lite frulle nu vore ju helt ok! Ha en fin dag!!!

fredag, januari 28, 2022

Fredag

 Och jag är helt slut och dagen har knappt börjat....

Skönt att det snart är helg! Blir nog bara vila, vila och åter vila i helgen. Något annat orkar jag nog inte med. Dessa femdagarsveckor tar knäcken på en. Nä, borde vara två arbetsdagar och fem vilodagar. Då hade det funnits en liten, liten chans att hinna vila upp sig på de lediga dagarna....

Nåväl, hoppas Ni alla får en fin och fantastisk helg!!

torsdag, januari 27, 2022

Årets höjdare....

 Japp, äntligen är det dags för årets höjdare! Det är dags för utvecklingssamtal eller blir det avvecklingssamtal? Vem vet? Jag gillar hur som helst inte dessa samtal. Gillar väl inte samtal överhuvudtaget... Måste väl bero på att man är en osocial person. Men alla är vi olika!!! 

Annars så fortsätter jag kriga mot trötthet och ibland huvudvärk. Hade ju varit skönt att vara ledig några dagar och bara vila. Men stålarna skall in, både till mig och aktieägarna! Så 05:45 sitter man och fyller i en jäkla PDA för att skicka in till chefen så hon har det innan samtalet...... Skulle vara inskickat före jul.... men jag tänker att det fortfarande är innan jul.... bara en ny jul.... Och nu i väldigt god tid!!!!

Ha en fin torsdag!!

onsdag, januari 26, 2022

Minne

Vilket minne, klassisk back att rycka i.....

Mittvecka

 2 gjorda, 3 kvar! Med stormsteg mot helgen....

Idag har jag absolut ingenting att skriva om. Så sitter här med lite lätt prestationsångest......

Jo, jag kan berätta en sak. Igår var jag och fru Blogg ut på en lunchpromenad med lilla Jenna. Vi gick ner till Coop för jag skulle lägga lite gamla kläder i en container som står där. Sen fortsatte vi under Råbyleden och tänkte att vi går upp vid Narvavägen och sen hem igen. Men Jenna satte sån jäkla fart och verkade ha bestämt sig för vart hon skulle gå. Vi kunde inte låta bli att se vart hon ville. Så vi fortsatte bort mot Råby. Och innan Råby finns det en tunnel under Råbyleden som vi gick. Hon fortsatte på andra sidan och med raska kliv hamnade vi utan för ytterporten in till Pilfinksgårdens äldreboende. Det var där pappa/husse bodde de sista åren. 

Väl där satte hon sig ner utanför. Och när jag sa att nu ska vi gå hem så la hon sig platt och visade att det skulle vi inte göra. Men när jag sa att husse inte var hemma och att vi inte kunde hälsa på idag så reste hon sig upp och följde med hem. Det är över fem år sedan husse gick bort och det är ju ganska otroligt att hon nu helt plötsligt vill gå dit. Man undrar ju lite vad som försigår i en hunds hjärna. Hade hon tänkt på honom nyligen och såg chansen att få gå dit när vi lät henne bestämma vart vi skulle? Ja, vem vet?

Ha en fin dag!

tisdag, januari 25, 2022

Krigar på

 Ja, vad annars ska man göra? Jag har det lite jobbigt efter Coronan.. Har ofta huvudvärk och det känns inte så roligt. Om det sen beror på Coronan eller på att man inte är ute och rör på sig som "förr" vet jag inte....

Hur som helst, nu är det bara 4 dagar kvar till helg!! Tänka va fort tiden går när man har roligt!! Och i natt var ju lönen in och vände. Jag satt uppe kl 00:00:01 men jag hann inte skärmdumpa att det kommit in pengar innan de försvann igen. Men eftersom kronofogden ännu inte knackat på så blev det väl betalt!! :-)

Nä, dags att börja jobba hårt igen så att vi kan hålla fogden borta även nästa månad!!!

Ha en fin dag!

måndag, januari 24, 2022

Ny vecka

 Jaha, då börjar vi om med måndag igen då. Vad roligt det skall bli!!

Jag börjar längta till våren. När snön och kylan försvinner. Gräset börjar bli grönt. Blommor och blad börjar slå ut. Det är dock alldeles för långt dit.... Men bara att bita ihop och plötsligt så är vi där!!

Annars är det väl inte så mycket att orda om idag. En ganska färglös helg. Det var väl i alla fall skönt att inte behöva jobba. Men nu har vi 40 friska timmar i aktieägarnas tjänst! Och några har ju till och med redan förbrukats så snarare 38 timmar kvar!!

Ha en fin måndag!!

fredag, januari 21, 2022

Jenna berättade

Nu har Jenna berättat varför hon skällde i natt. När jag gick ut i morse så var snöskyffeln borta. Hon skällde naturligtvis på tjuven. Och det fattade ju inte jag då... Men nu ..

Vakthunden:

Freitag

 Då är det fredag igen. Med andra ord så är det riktigt nära måndag..... :-)

Ska väl försöka överleva en jobbdag till innan man återigen får vila ett par dagar. Igår var det tungt den sista timman. Blev till slut yr och gick och la mig på sängen en stund efter att jag loggat ur. Slocknade och sov en stund. Inte helt lyckat då det blir svårare att somna på kvällen sen. Men när jag väl somnat vid 23:15 så vaknar jag av att Jenna tokskäller vid 23:40 ungefär. Precis som hon gjorde kvällen innan. Börjar misstänka att kanske något av grann"barnen" slutat sitt kvällskift och kommer hem den tiden..... Men vem vet förutom Jenna? Och hon säger inte så mycket mer än voff voff.

Nåväl, dags att dra in lite stålar åt aktieägarna!! Ha en fin fredag och en underbar helg!!

torsdag, januari 20, 2022

Två dagar kvar

 Japp, nu kliver man in i arbete och bedrövelser igen. Pallar inte en dag till att inte göra något. Känner mig ju halvkass bara av att inte göra nåt....

Får nog starta lite försiktigt ändå. Får ju inte åka in till jobbet (som om jag skulle vilja det.... ) varken idag eller imorgon. 48 h symtomfri säger arbetsgivaren. Och symtomfri vet jag inte om jag någonsin varit..... :-)

Hoppas att Freddies testsvar kommer tillbaka idag.... Hon är något trött på att bara vara hemma..... 

Nåväl, ha en fin torsdag nu vänner!!

måndag, januari 17, 2022

Helgen över

 Det blev ju inte någon höjdare till helg. Med Covid så är man fast där man är. Kände mig rätt ok i lördags men sämre igår. Och vaknade även idag med huvudvärk. Står i valet och kvalet om jag skall försöka stå ut med att kunna jobba en hel dag eller om jag skall sjukskriva mig....  Just nu lutar det åt att sjukskriva mig. Är extremt jobbigt att anstränga sig med att bara läsa på skärmen. Samtidigt så försvinner det en hel del stålar på att inte jobba. Och det är ju extremt tråkigt att bara vara och inte kunna göra så mycket. Visst kanske en kort liten promenad för att få lite frisk luft kan göras. Men det blåser ju något fruktansvärt ute. Och en kort promenad tar ju ingen längre tid... Sen är det tillbaka och stänga in sig i sitt rum för att undvika övriga så gott det går..... 

Nåväl, det kunde mycket väl ha varit mycket mycket värre. Huvudvärk och halsont kan man väl klara om det inte blir värre än så. Jag är glad att jag inte behöver ligga på IVA, det låter ju som en mardröm att bli så sjuk!!

Ha en fin dag nu vänner!!

fredag, januari 14, 2022

Covid

Tre jäkla sprutor har man tryckt i sig. Och ändå ligger man här med Covid, tragiskt! Men rätt så milda symptom. I alla fall så här långt. Hade kanske varit värre utan sprutorna.

Fredag

 Und der letzte Arbeitstag der Woche! Skönt det! Synd att man fortfarande är krasslig. Kändes bättre igår kväll men idag känns det f*n sämre igen. Kanske bara är trött.... 

Hur som helst så ska det bli skönt att inte behöva jobba ett par dagar. Freddie har möjlighet att vara med VF-cupen i morgon. Tresteg och 600m är det som gäller. Tresteget lär väl gå bort pga av fotproblem men hon säger att springa lite långsammare går bra. Vi får väl se hur det blir.

Nä, dags att ta tag i den sista arbetsdagen för veckan och ge allt för aktieägarna! Ha en fin dag och en trevlig helg!!

torsdag, januari 13, 2022

Torsdag

 Det närmar sig helg ändå! Men det går kanske lite för långsamt. 

Igår kom löfte om stora pengar till vissa elanvändare. Jag är inte en av dessa. Det är de som använder mycket el och förmodligen har elen rörligt. Det har jag inte heller. Läste dock någonstans igår att rörligt pris var det billigaste alternativet på lång sikt. Och idag såg jag att elpriset var nere i 20 öre igen. Märkligt hur elen kan variera i pris på det där sättet. 

Har inte känt mig bra på några dagar. Så det har inte blivit någon träning. Jag har inte varit inne på jobbet utan håller mig lite undan under tiden. Hoppas att jag känner mig bättre snart. Tror jag skulle behöva komma ut och lufsa lite för när jag inte gör det så mår jag sämre bara av att inte göra det.

Nåväl, kör hårt nu för aktieägarna och kom ihåg att det är kul att jobba!!! Annars hade vi inte gjort det!

onsdag, januari 12, 2022

Ljusare

 Japp, vi går mot ljusare tider. Särskilt uppe i norrland märks det då det är ljusare 40 min längre om dagarna där än för en vecka sen.

Även mammas bil sprider ljus igen. En halvljuslampa hade gått sönder. Enkelt att byta tänkte jag. Jag fick tänka om! Kontaktade min personliga servicetekniker på Bilia. Han hade tid den 21/1. Men sen sa han, kom in i eftermiddag om du har möjlighet. Och att vänta till 21/1 kändes långt bort så klart jag hade tid att åka igår. När jag kom dit fick jag frågan, "vilken sorts lampa är det?".  Oj, vanlig H7 halogen hade jag köpt hem när jag tänkte byta själv. Men det var det ju inte. Det sitter Bi-xenon i denna bil. Hur som helst, eftersom han sa att även den andra lampan började se dålig ut så bytte jag den oxå. Vore dumt att behöva åka in igen om några dagar/veckor. Men nu så är det bytt för denna gången. Jag gissar att det inte behöver bytas på ett tag nu för dessa skulle tydligen hålla ganska länge. Så det kanske till och med var första gången som dessa lampor bytts.

Annars är det väl inte så mycket att orda om, ha en fin onsdag!!

tisdag, januari 11, 2022

Ny dag, nya möjligheter

 Japp, så är det väl? Nya möjligheter att göra våra kära aktieägare gladare, rikare och lyckligare. Det är verkligen något jag brinner för!!!

Kass sömn i natt! Vaknade vid 01:30 och kunde inte somna om sen, tragiskt! Får väl ta en kort tupplur på lurren sen. Även om det just nu känns som om jag skulle kunna somna om en stund nu. Men det är ju ändå nästan dags att gå upp så varför gå och lägga sig igen....?

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ha en fin tisdag!

måndag, januari 10, 2022

God fortsättning!

Då var alla röda dagar över för denna gång. Nu dröjer det länge innan man får någon kortvecka som inte kostar en massa tid. Det är väl först i påsk som vi får ett par dagars extra ledighet. Och det är i mitten på april. Att sen första maj är en söndag är väl inte helt lyckat! Nationaldagen är i alla fall en måndag så alltid något.... Nä, det är väl så att vi får vänja oss vid femdagarsveckor nu ett tag....

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Lite småtrött idag. Lite småsvårt att sova i natt. Vet inte varför? Kanske för att man längtat så efter att slå igång jobbdatorn igen och få ge allt för aktieägarna!!

Ha en fin dag!  

tisdag, januari 04, 2022

Tisdag som är som en fredag

 Japp, det är veckans sista arbetsdag idag! Det är ju faktiskt helt ok med tvådagarsvecka! Varför vänder man inte bara på det och jobbar två och är ledig fem? Då skulle ju fler kunna få jobb!!

Igår sa klockan att jag skulle ut och springa. Det har den i och för sig sagt flera dagar innan oxå utan att jag brytt mig. Men igår gjorde jag som den sa. Uppjogg - 3*9 min i 5:20 - nerjogg. Totalt 53 minuter. Shit vad man är dåligt tränad nu. Det var en mardröm! Det tror jag klockan trodde om mig oxå. Idag tycker den att det är läge för ett baspass. 36 minuter i över 6-tempo. Det borde man väl palla?

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Fixade iordning en matlåda igår som jag skulle ta med mig idag till jobbet. Den står fortfarande i kylskåpet hemma och jag är på jobbet, bra jobbat där!!! Får väl se hur man gör idag, drar hem och käkar och jobbar resten hemifrån. Lurar med mig någon till Sulan och åker sen hem därifrån och jobbar hemifrån resten av dagen. Eller drar till Sulan och åker sen tillbaka till jobbet efter det (BU BU BU).

Den som lever får se!! Ha nu en fil dag vänner!!

måndag, januari 03, 2022

Psst!

 Får jag berätta en liten hemlighet? Skit samma, jag gör det ändå.... Det är segt att jobba..... ifall någon inte visste det.... :-)

God fortsättning!

 Jaha, nytt år, ny månad och ny vecka. Och i allt detta nya så är arbetet samma gamla... Två arbetsdagar blir det för mig denna vecka. Så 16 timmar skall jag stå ut....

Natten till igår kom det rejält med snö. Eller det kom en del snö i alla fall. Och den var tung som satan....

Såg när jag tog min första kopp kaffe att det kommit snö så tänkte att jag skulle ut och skotta bort det lite snabbt innan jag kunde njuta av kaffet. Men det var lite jobbigare än jag trott. Riktigt tung snö. Men jag tog bort den och jag gick in och tog mitt kaffe. Sätter mig ner och skall njuta en stund. Men då säger fru Blogg att det är nog mycket snö hos din mamma, det tar nog sin tid om jag skall skotta bort det när jag går med Jenna och hälsar på. Japp, bara att dra på sig kläderna igen och dra iväg för nästa insats. Hon bor på en bussled vilket betyder en prioriterad gata för skottning och saltning. Och vallen in till hennes uppfart var inte jättehög men det var grymt tung. Vid ett tillfälle när jag höll på så högg det till något så fruktansvärt i ryggen. Men jag kunde fortsätta och göra klart. 

På eftermiddagen satt jag och kollade lite fotboll. Och när jag skulle resa mig upp så var jag stel som en gammal gubbe! Exakt! Jag är ju numera en gammal gubbe så det var kanske inte så konstigt... Men så fruktansvärt stel för snöskottning har jag aldrig tidigare varit..... 

Nåväl, ha en fin dag, en fin vecka, en fin månad och ett fantastiskt år!!!