fredag, juli 19, 2024

Fredag

 Fredag och sista arbetsdagen för ett tag. 8 timmar kvar. Max 5 kaffekoppar kvar. Livet leker osv.....

Igår drog jag en pizza till lurren. Och när jag kom hem drog jag i mig en Sportlunch. Och då tänkte jag att det vore ju dumt att kasta bort all den här energin på ingenting. Så jag drog ut och sprang. Fick för mig att jag skulle jogga ner till Wennströmska IP och där dra 5000m och sen jogga hem igen. Jag hade en liten förhoppning om att jag skulle försöka ta femman under 25 minuter. Det var ju liksom inte igår man gjorde det senast. Så jag ställde in ett pass som var uppvärming och sen 5 km löpning och sen nedjogg. 

Jag kände redan under joggen ner mot W IP att det var tungt i magen. Men tänkte att det släpper nog snart. Det gick långsamt ner och som tur är så är det nerför sista biten så man får upp lite fartkänsla. Så in på plan och dags att dra igång femman. Det var rejält blåsigt, särskilt när man hade den mot sig... :-) 

Jag försökte dra igång i ett ändå lagom tempo. Första kilometern på 5 min prick. Sen tappade jag på andra som gick på 5:08. Ingen katastrof men ändå ville man ju inte tappa alltför mycket och kanske kan man köra en "spurt" på slutet. Tredje kilometern på 5:03. Nu är man 10 sek efter. Försökte öka liiite i alla fall. Det hjälpte lite och jag sprang fjärde kilometer på 4:57. 

Nu behövde jag alltså springa sista kilometern på 4:51 för att komma under 25 minuter. Så tänkte att om jag håller ungefär det tempot jag hade nu så skulle jag förhoppningsvis kunna öka sista 400 och komma under måltiden. 4:40 sista kilometern och jag klarade målet med råge. Ett snitt på 4:58 och det är jag nöjd med i dagens form. 

För 5-6 år sedan höll man det tempot på en vanlig runda med backar och i snö... tiderna förändras. Man får sätta nya mål efter de förutsättningar man har just för tillfället. Jag är ingen junior längre och tiden är inte på min sida längre. Det är bara att inse. Så förhoppningen får väl vara att försöka springa 10 km under 50 min någon gång i år. Vi får väl se...

I eftermiddag packar vi i alla fall in oss i bilen och åker iväg till Torpet. I helgen är det dessutom friidrottstävlingar i Sollefteå. Vi var ner till kastplan igår kväll och tränade lite. Ina har lite svårt att hitta rätt. Flera av kasten ligger runt pers men många hamnar snett och går utanför kastplan. Freddie drog iväg sin diskus 21 m igår. Det är 7 m längre än pers. Men det är med en träningsdiskus. Den är gjord av gummi och lättare att greppa och få att rulla ut ur handen bättre. Vi får väl se hur det går på lördag med tävlingsdiskus. Hon hoppas ju i alla fall att det skall kunna bli pers och gärna över 20 m.

Nåväl, ni får ha en fantastisk fredag, en underbar helg och en magisk semester när det väl är dags!!

Passet:


2 kommentarer:

  1. Torpet
    klapp-klapp-klapp
    Torpet
    klapp-klapp-klapp
    Torpet
    klapp-klapp-klapp

    //Gräsklipparen

    SvaraRadera
  2. Jag har oxå fått jobba...

    /Slåtterbalken

    SvaraRadera