måndag, oktober 04, 2010

Surt men väntat

Torsk igår mot Chelski borta med 2-0. Och det var väl som vanligt med andra ord.

Det fanns vissa saker som jag tycker avgör till Chelseas favör. Försvarsspelet skiljer rejält mellan lagen. Chelsea är oftast hem och försvarar med minst 8 man och ställer sedan om blixtsnabbt på kontringar. Och jag håller inte med experterna i Viasat om att det är anfallsspelet, de sista avgörande passningarna, som skiljer lagen åt. Det är klart att det kan se så ut eftersom CFC gör mål och inte vi. Men det är ju givetvis mycket lättare att slå avgörande passningar när det inte finns så många i försvaret att passera. Så försvarsspelet är det som gör att CFC ser vassare ut än Arsenal.

Och det är absolut inte första matchen det ser ut så för Arsenal. Jag har sett i match efter match att man lite halvhjärtat ute på plan ställer sig en halvmeter ifrån motståndarspelare och verkar rädda för att bli bortgjorda. I och med det ger man motståndaren tid att göra det dom vill. Och det kan kanske vara pga att om man kommer för nära någon på träningen så blir man bortfintad. För det känns som om det finns rätt så många i Arsenal som skulle kunna göra sin gubbe, åtmindstonde på träning. CFC däremot kom direkt upp i rygg och gav inte oss mycket tid. Och till slut kom brytningarna och kontringarna som ett brev på posten.

Sen så gäller det att verkligen vilja vinna oxå. Arsenalspelare säger då och då att man verkligen är redo och att man verkligen vill vinna. Men ibland undrar man. Det finns fortfarande spelare som verkar nöjda med att vara med och lyfta lön. Det finns för få som kan gå in och verkligen kriga. Det finns för få Vieiratyper som kan spela lite tufft om det behövs.

CFC har dom spelarna som kan gå över lik för att vinna matcherna. I vissa fall går dom dessutom över styr. Jag kommer ihåg en match i vintras när dom spelade uselt borta mot Portsmouth. Men ett par näsben, några kort och ett misstag senare så ledde man matchen och kunde sen vinna enkelt. Inte snyggt men det är det ingen som snackar om nu. Igår var det några fula stämplingar på ben och fötter som säkerligen störde de rädda Arsenalspelarna. Sagna var den enda som åtmindstonde gav igen. Men det är, tyvärr, så att man måste vara lite ful ibland för att kunna vinna. Särskilt när det går lite tungt.

En sista sak jag vill peka på är skadorna vi har. Det går inte att gå in borta mot CFC utan Fabregas (ligans bäste mittfältare), Van Persie (en av ligans bästa forwards) och Vermaelen (en mycket kompetent mittback) och tro att man skall ha någon chans. Lägg därtill Walcott (som började säsongen strålande), Almunia (Fabianski kan i och för sig inte lastas för något av målen), Bendtner, Ramsey och Frimpong så har man inte så mycket kvar att kasta in i laget.

Nu är Premier Leaguesäsongen över och man kanske borde fundera på att fokusera på cuperna. Kanske framförallt Kalle Anka Cup. Ok, det är kanske en skitcup men att vinna något för det här gänget kanske kan ge dom det extra lilla självförtroendet att vinna mer. Man kanske kan sätta igång en vinnartrend bara genom att vinna något i alla fall.....

Heja Arsenal!!!

10 kommentarer:

  1. Jorma!!!

    Styrelsemötet ändrar igen till onsdag kl. 18.15.....

    //Virriga styrelsen

    SvaraRadera
  2. Hattandet fortsätter,men ok!

    /Jorma

    SvaraRadera
  3. Vilken tur för Jorma, då kan han ju träna på torsdag!

    /Borgen

    SvaraRadera
  4. Borgen! Jorma har lagt av,är du helt trög i skallen eller?

    /Kjelle

    SvaraRadera
  5. Kan hända att jag är, men hoppet är det sista som överger en.....

    /Borgen

    SvaraRadera
  6. Bra skrivet, verkar som inte Wenger riktigt får in vinnarkänslan i truppen, men som jag skrev i SMS.et det kunde gått åt andra hållet med.

    //Lalle

    SvaraRadera
  7. Jag tror inte Wenger förstår sig på försvarsspel helt enkelt. Om man nu vill spela på motståndarens planhalva så gäller det att se till att man även tar tillbaks bollen där.

    Är förkylningen bättre?

    Såg att man kan se VIK-Rögle på ondemand...funderar på det faktiskt....

    /TB

    SvaraRadera
  8. Nej jag är riktigt risig hoppas det vänder får inte va sjuk på onsdag för då kommer jag inte hinna med det jag ska till på fredag.... Hoppas du lät bli med tanke på VIKs start på matchen.

    //Lalle

    SvaraRadera
  9. Jo, jag lät bli som tur var. Hoppas du kryar på dig!

    /TB

    SvaraRadera
  10. Tack!
    Hälsa så gott!

    /Lalle

    SvaraRadera