måndag, september 30, 2013

Fullt upp

Måndag eftermiddag och jag har inte skrivit mitt dagliga blogginlägg, bedrövligt! Men så kan det vara ibland, fullt upp. Pluggandet i helgen höll på att knäcka mig. Det är ingen bra kombo att försöka genväga sig fram till en lösning bara för att man har brådis och ligger efter. Det slutar bara med att man torskar än mer tid. Jag var väldigt nära att lägga ner kursen igår men jag skall göra ett litet försök till.

Problemet är alltid att få tiden att räcka till. Fru Blogg vill ha upp en fönsterbräda i förrådet. Och det är, i och för sig, inget jättejobb (tror jag). Men det måste göras. Prylar ska plockas fram, man ska ha någonstans att hålla till för sågning, det skall mätas och det är inte alltid bara att bara.......

Ikväll är det dessutom gymnastik för Ina. Imorgon är det gymnastik för Freddie. Det rullar liksom på med aktiviteter allt eftersom.

lördag, september 28, 2013

8 raka

Efter Arsenals seger idag så har vi 8 raka bortasegrar i Premier League. Det är väl inte så illa för en klubb som varit i kris i 8 år? Visst vi har inte vunnit något på jättelänge. Men som jag sagt förut, är detta en kris så är jag mer än nöjd med hur vi hanterar våran kris. Det finns andra lag som haft kris och råkat värre ut än vi. Om man ser Arsenal i ett större sammanhang, dvs en klubb som försöker vara självförsörjande och som inte vill göra sig beroende av en stark ägare, så har man faktiskt skött klubben rätt så sunt under dessa år. Visst, alla vill vi vinna varje år, alla vill vi köpa dom stora spelarna, alla vill vi se den fantastiskt fina fotbollen spelas.

Men nu är det så att Arsenal har valt denna vägen, att vara självförsörjande, att samtidigt bygga en ny större arena. Detta har gjort att man år efter år behövt sälja sina bästa spelare som hellre gjort sig en större hacka hos någon som har pengar. Till lag där dom, visserligen, kunnat vinna titlar. Men faktum är att dom hade ju inte precis spelat idéellt i Arsenal heller. Och hade alla valt att spela kvar i Arsenal så hade vi säkert trots allt kunnat utmana om titeln.

Det är långt kvar denna säsong oxå. Och bara för att vi leder nu så är jag inte så dum så jag tror att vi har chansen i år heller. Men det har ändå skett något i Arsenal. Vi har inte tappat spelare vi velat behålla. Vi har handlat spelare som vi inte kunnat drömma om på många år. Vi har kunnat vinna matcher utan att ens vara nära 50% av bollinnehavet. Och det skedde aldrig de senast säsongerna.

Jag är glad för varje poäng vi kan kämpa till oss i år. Och jag är glad om vi kan hamna på minst topp 4 när säsongen summeras i maj. För trots allt det bra som händer så har vi fortfarande 8 spelare på skadelistan, varav 4 är yttrar. Hur länge orkar vi på samma manskap? Det är ju inte precis så att det är månader mellan matcherna. Och det är ju inte precis så att när det är interlull så får våra spelar vila.

Heja Arsenal!!!

Freddie o Ina

På Åsby trädgård.

Plugga

Lördag och här sitter jag och försöker plugga. Det är en inlämningsuppgift som skulle varit inne redan förra helgen. Men eftersom fru Blogg var bortrest och jag sen åkte till Gotland så hann jag inte ens påbörja uppgiften. Så nu sitter jag här och fattar ingenting. Jag står vid ett vägskäl att antingen lägga ner eller knyta näven och göra ett försök. Inte lätt.

Idag spelar Arsenal borta mot Swansea. Ingen lätt match. Tur att den spelas ikväll så man i alla fall teoretiskt har möjlighet att plugga under hela dagen. Men det är ju en match till som är lite intressant idag. Sp*rs mot Chelski. En match med två lag som är med och krigar om platserna 1-4 i ligan. Där Chelski har något större förutsättningar att hamna högre upp en Sp*rs.

Annars är det skönt ändå att man slipper åka till jobbet idag, alltid något! :-)

fredag, september 27, 2013

Arg!

Jaha, det här var inget bra sätt att starta dagen. Så här är det, förra veckan fick vi mail om att Ina skulle få börja i en friidrottsgrupp idag den 27/9. Man skulle skicka in uppgifter med vändande mail. Och här måste jag ha missat något. För mig är vändande mail att man använder samma mail och skickar in det innan den 27/9. Så i måndags fick jag ett nytt mail om att den nya hemsidan var upplagd. Där kan man då se vilka som är med i gruppen bl a. Sen stod det att om ni inte är upplagda på sidan så beror det på att dom behöver även de fyra sista siffrorna.

Så då skickar jag in våra alla uppgifter eftersom jag inte skickat in dessa tidigare. I onsdags får jag sen mail från tränaren om att addressen till hemsidan är ändrad. Ok, går in och kollar, ingen Ina med fortfarande. Så imorse ser jag att jag fått ett mail från den som är Ungdomsverksamhetsansvarig. Där står det typ, "tyvärr gruppen är redan full...... står i kö bla bla bla". Det skickades ungefär 23:30 igår kväll.

Alltså, varför får vi alla mail efter det första mailet om vi nu inte är med i gruppen? Varför står det inte ett sista datum när anmälan skall vara inne? Är "Vändande mail" en allmän vedertaget uttryck som alla borde förstå? Och hur många dagar, timmar, eller sekunder är det? Så jäkla uselt tycker jag. Men jag kanske har fel? Berätta gärna för mig om ni tycker att jag missuppfattat det hela? Att det är jag som gjort fel. För jag börjar själv tveka......

torsdag, september 26, 2013

Falukorv

Med makaroner. Det får duga till kvällsmat.

Tillbaka på arbetsplatsen

Efter att igår ha jobbat hemma följt av VU-dag på ACC så är man åter på plats där aktieägarna vill ha mig, på jobbet. Fast dom borde nog vilja ha mig hemma och jobba istället. För hemma får jag bra mycket mer gjort än på jobbet. Det är så mycket störningsmoment på jobbet som verkligen gör att saker man håller på med tar mycket längre tid. Det är folk som vill ha hjälp, folk som står och snackar så man blir störd och det är en massa brus från alla håll och kanter.

Men nu är det hårt jobb på jobbet som gäller. Ikväll är det simskola för Ina. Jag hoppas att fru Blogg tar den. Jag skulle verkligen behöva komma igång med mitt pluggande. Jag är redan efter....

tisdag, september 24, 2013

Ingen propp

Och inte heller någon bakercysta. Frågan är då varför det inte är bra?

Dags för lasarettet

Ultraljud på vaden. Förhoppningsvis utesluta blodpropp, vilket inte blodprovet kunde göra.

Regn

På något vis känns det lite tyngre att sticka till dagis/fritids/jobbet när det regnar ute. Och dessutom så är det ju inte direkt någon värme. Nä, börjar sakna sommaren nu. Idag är det gympa för Freddie och scouterna för Ina. Och hur jag skall hinna med att plugga något på min kurs jag började på är en gåta. Första uppgiften skulle ha varit inlämnad i söndags....

För övrigt har jag ringt läkarmottagningen angående min vad som nu krånglat sen förra veckan. Igentligen ville jag inte ringa men fru Blogg "tvingade" mig. Med andra ord så sa hon att jag skulle ringa och vem vågar säga emot henne? Hon tjatar om att det kan vara en blodpropp i vaden. Vi får väl se vad läkaren säger. Själv tror jag bara det är någon form av inflammation eller så. Eller kanske är det latmasken....

måndag, september 23, 2013

Ny vecka

Efter en helg med bara pingis är det lite motigare att gå till jobbet på måndagen. Det känns inte som om man varit ledig. Men det är bara att bita ihop och köra på. Vi får vara ganska nöjda med helgens spel. Visserligen hade vi häng på pinne både mot Heby och Österåker men vi tog de vikitiga poängen mot Visby och Norrskedika. Jag har fortfarande ont i vaden. Hoppas att det går över snart. I lördagsmorse när jag vaknade tordde inte att jag skulle kunna spela. Och det trodde nog inte mina lagkamrater heller. Men det gick ju trots allt.

Arsenal lyckades vinna igår oxå. Jag kunde se ca 5 minuter av andra halvlek på telefonen medans vi körde på färjan. Men väl på den så var det för dålig mottagning så då var det omöjligt att se. Men som sagt, tre nya pinnar! Kul när det går bra för dom goda!

söndag, september 22, 2013

En förlust och en vinst

Det blev samma poängutdelning idag som igår. Först 6-8 mot Österåkrroch sen seger med 8-4 mot Norrskedika. Så vi har slagit dom lag vi bör slå om vi vill hänga kvar.

lördag, september 21, 2013

Seger mot Visby!

8-6 och rätt så spännande. Skönt med dom första pinnarna.

Syndabock

Det blev torsk mot Heby i första matchen. 5-8 blev resultatet. Och hade inte jag torskat min sista singel så hade vi fått 7-7. Så det var ju synd.

fredag, september 20, 2013

Vilken smärta

Jag vaknade inatt med en enorm smärta i vaden vid knävecket på vänster ben. Den påminner om hälseneinflammationssmärta fast högre upp. Så det är väl kanske någon inflammation. Att det kändes bättre medans jag cyklade till jobbet och blev lite varm i benet stödjer min teori. Kan ju oxå vara en Bakercysta. Och det verkar ju inte vara så farligt.

Det tråkiga är ju att vi åker till Gotland idag och spelar pingis. Inte det bästa tillfället att ha ont med andra ord.

Trevlig helg!

torsdag, september 19, 2013

Skön seger

Arsenal lyckades vinna med 2-1 borta mot Marseille. Alltid skönt att vinna borta i premiären och bortapoäng är jäkligt viktiga. Nu har Arsenal faktiskt vunnit 10 raka bortamatcher i alla turneringar. Inte illa för en klubb i kris.

En annan seger igår var att jag lyckades få min plats såld till helgens hemmamatch mot Stoke. Visst, man får inte full betalning för biljetten när man säljer vi TicketExchange. Men man får i alla fall in pengar till nästa års kort. Så jag är nöjd! För övrigt så missar jag matchen på TV oxå eftersom jag är på Gotland då. Och jag tror faktiskt inte jag spelar in den heller. För vi kommer hem jäkligt sent på söndagkväll.

Igår kom fru Blogg hem, tyvärr blev det inte som jag skrev igår, en Fuller's till fotbollen. Jag fick sån jäkla huvudvärk igår så jag tog en tablett istället. Kanske kan man smaka den ikväll istället :-)

onsdag, september 18, 2013

Morning all!

Japp, måste ju damma av engelskan nu. 'Bara' två månader kvar till Londonresan. Och ikväll möter faktiskt Arsenal ett av lagen vi ska se på Emirates i november.

Annars då är det stängningsdag så jag och dvärgarna är hemma idag. Ina ska få gå till frissan. Hon vill se fin ut när äntligen fru Blogg kommer hem ikväll.

Och vilken bra dag att komma hem på. Champions League på TV och jag ska avsmaka en Wild River frän Fuller's. Eller den är brygd där sen har Lalle överraskat mig med ett gäng. Och nu när fru Blogg kommer hem kan jag äntligen smaka på den!

tisdag, september 17, 2013

Så där ja

Då är Londonresan i november förlängd ett dygn. Det blir till att se en Champions Leaguematch oxå :-)

Tisdag

Och den mest hektiska dagen för mig. Både gympa på Hamre för Diddie och scouterna på Ansgars för Ina. Full rulle med andra ord...

Men imorgon är det ledigt och imorgon kväll kommer fru Blogg hem. Och imorgon spelar Arsenal i Champions League. Så det ser ut att kunna bli en bra dag imorgon!

måndag, september 16, 2013

Coachen när?

Fick bl a detta i ett mail från Unionen. Så Coach, när tar vi detta samtal?

Diskutera din utveckling med en coach står det längst ner om det är svårt att se.....

Regn

Man borde inte bli förvånad för att det regnar i september men det kändes rätt så ovant när man var tvungen att dra på sig regnjackan när vi gick till dagis imorse. Man har ju blivit lite bortskämd med sol i stort sett alla dagar. Men det är klart att det måste ta slut någon gång.

Ikväll är det VIK på TV. Dom började bra i fredags med en seger borta mot Timrå. Men man skall väl erkänna att Timrå var rätt så färglösa. Ikväll är det Bofors och det brukar vara en helt annan femma.

söndag, september 15, 2013

Rakning eller inte?


Har inte hunnit raka mig sen fru Blogg åkte till Indien. Och kanske ska man låta bli att raka sig innan hon kommer hem. Och då berätta hur tufft man har haft det. Att man inte ens hunnit raka sig. Men det kanske är smartare att raka sig, spela överdrivet pigg efter två veckor och säga att allt gått som en dans. För då kan jag ju alltid berätta för henne när jag åker till London att 'det är ju inget jobbigt alls att vara själv hemma med barnen'. Ja ja, vi får väl se hur det blir med rakningen. Trimmern är i alla fall på laddning.

Söndag

Och här sitter jag och jobbar lite. Passar på att snickra på ett program som måste bli klart i början på veckan. Och eftersom jag har andra saker jag oxå måste göra i början på veckan så passar jag på att fixa lite idag. Dvärgarna tittar lite på TV och leker lite under tiden. Jag ska inte bli så långvarig "på jobbet".

I övrigt är jag fortfarande lite glad för att Arsenal vann igår. Tyvärr linkade ju Giroud av i slutet på matchen igår och han är väl den som det inte finns någon ersättning för i truppen just nu. Så han får inte gå sönder. Tydligen är Cazorla skadad i några veckor till och med tanke på att Rosicky oxå är skadad så känns det ju bra att vi har ett skapligt nyförvärv att sätta in på den positionen i laget.

På onsdag är det dags för första omgången i Champions League och några fler skador vill vi inte ha innan det. Marseille borta är väl inte så enkelt men det måste nästan bli 3 pinnan där för att vi skall kunna gå vidare från gruppen.

lördag, september 14, 2013

Skön seger

3-1 borta mot Sunderland är ju helt ok. Det blev lite nervigt när Sunderland kvitterade. Vi borde ha avgjort redan i första halvlek men Walcott vägrade att göra mål. Det var någon som skrev på Twitter efter första halvlek att 'om Walcott hade varit Henry så hade han gjort ett hat-trick i första halvlek'.

Underbart

Freddie kommer ner till frukosten och är redan finklädd!

Dagislämning

Skönt att slippa det idag. Nu vill man börja ladda för matchen i eftermiddag. Men vi skulle behöva handla oxå. Frågan är bara om vi orkar?

Jag känner mig rätt så risig och båda dvärgarna är snuviga.

Heja Arsenal!!!

fredag, september 13, 2013

Fredag

Och det är snart helg! O vad skönt att slippa stressa iväg på morgonen för att kunna få ihop några timmars jobb innan hämtning. Efter helgen är det bara två skol- dagisdagar kvar innan fru Blogg kommer hem igen! På onsdag är det stängningsdag och det är inte helt fel.

Tanken var att vi skulle träna pingis både lördag och söndag men med min förkylning nu så lär jag minst hoppa över lördagspasset i alla fall. Kankse/förmodligen även söndagsträningen. Tyvärr så är det ju seriehelg nästa vecka och det behövs verkligen några pass innan det. Men det är som det är......

Ha en trevlig helg!

torsdag, september 12, 2013

A cup ofta tea

Denna vecka har jag avslutat dagarna med en kopp te med honung. Inbillar mig att det kan vara bra för halsen.

BVC

Idag är det dags för 4-årskontroll för Freddie. Det kom en kallelse för en tid sedan. Och det stod att man skulle träna/förbereda dvärgen lite på vad som skall hända. Tyvärr har jag inte haft mycket tid till träning då den mesta tiden gått åt till att hålla verksamheten hemma flytande. Så vi får väl se hur det går idag.

onsdag, september 11, 2013

Rapport fr Indien

Så här långt har allt varit bra. God mat och inget magkrångel. Idag har fru Blogg varit på safari. Efter den var det massage på resorten. Imorgon tillbaka för en dag i lyxresorten i Calicut innan avfärd mot de östra delarna av Indien där i stort sett den återstående tiden skall spenderas. Om en vecka är hon här igen!

Närproducerat

På altanen närmare bestämt.

Över

Nu är interlull över för denna gång. Och nu kan äntligen den riktiga fotbollen börja igen. En helg utan Arsenal är en, mer eller mindre, bortkastad helg. Nu ser vi fram emot Sunderland borta på lördag. Högtidsstund igen, hoppas att dvärgarna tycker det samma. Gissar att jag måste köpa hem lite mutgodis för att dom skall vara lugna en liten stund i alla fall...

tisdag, september 10, 2013

Snart en vecka

Snart har fru Blogg varit bortrest i en vecka. Med andra ord är det snart bara en vecka kvar tills hon kommer hem. Igår var det tungt. Fick så jäkla ont i halsen och det visade sig att jag hade lite feber oxå. Som tur är så var febern borta imorse. För idag är det ju familjejympa följt av scouterna. Fullt upp med andra ord. Måste hinna äta oxå.

måndag, september 09, 2013

Lockande....

Blev lite sugen på att åka på Borussia Dortmund hemma i CL. Kollade flyg dit dagen innan och det kostar bara 144 kr. Hem är det värre, då blir det Norwegian för 503 kr till Arlande... Shit, jag vill!!!

Läkarbesök

Nu på förmiddagen väntar ett läkarbesök ned Freddie. Det är uppföljning på sommarens problem. Så det innebär en förmiddag med Freddie. Och det är ju inte helt fel så här på en måndag.

söndag, september 08, 2013

fredag, september 06, 2013

Fru Blogg

På framsidan av ABB-tidningen.

Nyskördade

Tomater som plockas direkt till maten är inte helt fel. Närodlat kan man ju säga.

Varje vecka

Varje vecka gör vi ett snabbtest på jobbet över ens hälsa. Och jag brukar inte ha så mycket rött och bara någon enstaka orange. Men denna gång var det nog det sämsta jag sett.

torsdag, september 05, 2013

Slut

Inatt vaknade jag strax före kl 4. Runt femtiden slockna jag igen och sov nog rätt så tungt då. Men 05:40 ringde klockan och då var det riktigt tungt att går upp. Jag brukar kliva upp direkt klockan ringen men idag var det helt kört. Den blev 06:00 innan jag tog klivet upp.

Idag måste jag nog jobba en väldigt kort dag. Eller, jag måste nog plocka ut en flextimme i alla fall. Jag måste hinna handla lite, laga mat och så måste vi köpa någon typ av träningsoverall till Ina. Och detta måste ske innan Inas simskola ikväll. Så det blir snabba ryck. Frågan är om man skall vika ner sig och åka på donken för mat idag?

onsdag, september 04, 2013

Mot Indien

I morse 06:15 kom taxin och hämtade fru Blogg. Om två veckor är hon hemma igen. Jag hoppas verkligen det blir två snabba veckor. Men det kanske det blir med tanke på allt som händer hela tiden. Förutom lämna/hämta finns det lite aktiviteter som skall ske. På tisdagar är det familjegympa med Freddie tätt följt av Scouterna för Ina. På torsdagar är det simskola med Ina. Ikväll är det föräldrarmöte i skolan. På måndag ska Freddie till lasarettet för kontroll efter sommarens njurbäckenproblem. Nästa torsdag ska hon till BVC. Den 18:e är det stängningsdag (vilket jag ser fram emot). Förhoppningsvis kan jag träna lite pingis i helgen. Dvärgarna får följa med. Hur länge dom orkar sitta still eller åtmindstonde lugna vet man aldrig.

Nä, nu dags att ge allt för aktieägarna!!

tisdag, september 03, 2013

Nu är det stängt

I natt stängdes transferfönstret. Och Arsenal gjorde i mitt tycke en riktigt bra värvning i Özil. Jag såg inte den komma för några dagar sedan. Efter att ha tappat spelare, dom bästa spelarna, inför varje ny säsong så känns det ju helt overkligt att vi värvar en toppspelare nu. Visst jag kanske är överglad bara för att vi äntligen har värvat något. Han har ju inte gjort en match i Arsenaltröjan än och kanske blir en flopp.

Det här innebär kanske oxå att det blir lättare att sälja säsongsbiljetten oxå. Det vore ju inte fel för min ekonomi om inte annat :-)

måndag, september 02, 2013

Inas tatueringar

Kom med hennes membership pack.

Skön seger!

Skön seger mot Bottenham igår. Alltid skönt att vinna dessa NLD. Skönt att vi kan spela på resultatet dessutom. I andra halvlek pressar Bottenham på rejält i och med att Arsenal backar hemmåt istället för att stöta högt. Vänta på kontringslägen och igår borde man gjort några fler mål men man slarvade bort några gyllene kontringslägen. Man lyckades vinna trots att några spelare var magsjuka. Wishere fick kliva av i första halvlek. Sagna kunde inte starta men hoppade in sista fem minuterna.

Nu har AW dagen på sig att ta in några spelare till. För det håller inte med en frisk 11:a och en bänk bestående av junisar som inte är redo än. En junis kan få sitta där och känna på hetluften men flera är för mycket.

I övrigt kan nämnas att det kostade mig 190:- att spöa Sp*rs igår. Att Financial Dust tog en andraplats igår. 1,94 ggr degen var platsoddset.

söndag, september 01, 2013

Vad säger han?

AVB, Bottenhams tränare, säger efter matchen (fritt översatt) "att Arsenal avslutar matchen med fyra ytterbackar säger en del[om att vi var så överlägsna i andra halvlek]". Han kan knappast ha kollat på Arsenals bänk då. För vad annat ska Arsenal sätta in? Några tonåringar? Knappast i en sån här match.

Köttbullar

Fru Blogg har gjort köttbullar. Det blir nog lite över för infrysning oxå. Perfekt att ta fram när hon är i Indien.

NLD

Idag är det dags för säsongens första NLD. Och i år får väl Bottenham ses som favoriter. Dom har satsat på nya spelare för £ 80 m. Vi har hittills spenderat £ 0.

Till det kan läggas att vi har Arteta, Poldi, Oxen och Vermaelen skadade. Jag tycker dock att vi har elva skapliga spelare att ställa på plan men vi har inget på bänken, trots pengar på banken.

Come in You Gunners!