lördag, september 28, 2013

8 raka

Efter Arsenals seger idag så har vi 8 raka bortasegrar i Premier League. Det är väl inte så illa för en klubb som varit i kris i 8 år? Visst vi har inte vunnit något på jättelänge. Men som jag sagt förut, är detta en kris så är jag mer än nöjd med hur vi hanterar våran kris. Det finns andra lag som haft kris och råkat värre ut än vi. Om man ser Arsenal i ett större sammanhang, dvs en klubb som försöker vara självförsörjande och som inte vill göra sig beroende av en stark ägare, så har man faktiskt skött klubben rätt så sunt under dessa år. Visst, alla vill vi vinna varje år, alla vill vi köpa dom stora spelarna, alla vill vi se den fantastiskt fina fotbollen spelas.

Men nu är det så att Arsenal har valt denna vägen, att vara självförsörjande, att samtidigt bygga en ny större arena. Detta har gjort att man år efter år behövt sälja sina bästa spelare som hellre gjort sig en större hacka hos någon som har pengar. Till lag där dom, visserligen, kunnat vinna titlar. Men faktum är att dom hade ju inte precis spelat idéellt i Arsenal heller. Och hade alla valt att spela kvar i Arsenal så hade vi säkert trots allt kunnat utmana om titeln.

Det är långt kvar denna säsong oxå. Och bara för att vi leder nu så är jag inte så dum så jag tror att vi har chansen i år heller. Men det har ändå skett något i Arsenal. Vi har inte tappat spelare vi velat behålla. Vi har handlat spelare som vi inte kunnat drömma om på många år. Vi har kunnat vinna matcher utan att ens vara nära 50% av bollinnehavet. Och det skedde aldrig de senast säsongerna.

Jag är glad för varje poäng vi kan kämpa till oss i år. Och jag är glad om vi kan hamna på minst topp 4 när säsongen summeras i maj. För trots allt det bra som händer så har vi fortfarande 8 spelare på skadelistan, varav 4 är yttrar. Hur länge orkar vi på samma manskap? Det är ju inte precis så att det är månader mellan matcherna. Och det är ju inte precis så att när det är interlull så får våra spelar vila.

Heja Arsenal!!!

Inga kommentarer: