tisdag, februari 28, 2017

Tillbaka

Nu är man tillbaka på jobbet för ett par dagar. Förkylningen är inte bra. Jobbigt att sova. Sover dåligt. Hoppas verkligen det går över snart. Ska försöka mig på ett pingispass i eftermiddag. Åker ju till Halmstad på torsdag.

Ha det bra vänner!

måndag, februari 27, 2017

Bowling

Sportlov för tjejerna. Jag har tagit ledigt idag för att göra något kul med tjejerna. Dom ville spela bowling så bowling fick det bli. Klotet är lite för tungt än för Freddie men det finns ju hjälpmedel.

fredag, februari 24, 2017

Anmäld

Fick med mig en kollega till Mälarmaraton(halv) den 22:a april. Nu är vi anmälda.

Fredag

Då var vi framme vid fredag igen. Idag blir fredagen lite annorlunda mot hur den brukar vara. Ina är förkyld så vi hoppar över friidrottsträningen. Vi får se om hon blir något bättre under dagen annars lär hon få hoppa Friidrotts-DM i helgen oxå. Jag har oxå varit hängig och inte sprungit sen i söndags. Vet inte hur det blir idag. Imorgon ska jag i alla fall försöka spela lite pingis. Risk för att det blir sista passet innan SM. Men jag skulle behöva spela bra mycket mera. För jag är inte bra just nu....

Idag gör Ina sin sista dag på Pettersbergsskolan. Hon kommer byta skola efter sportlovet. Hon ska då börja på Hammarbyskolan. En skola för klasser 1-6. Det känns bra. Hon var ju där en dag och testade. Och det första hon sa när jag frågade hur det varit var "vilken arbetsro det var". Det låter ju lovande.

Ha en trevlig helg!!

torsdag, februari 23, 2017

En lång vecka

Hela veckan har legat en dag före. Så det kommer kännas som om jag har en 6-dagars arbetsvecka denna vecka. Dessutom utan någon övertidsersättning... :-)

Torsdagar är tidiga dagar. Ska ju till gymnastiken med Freddie redan 15:30. Så jag försöker åka från jobbet strax efter kl 14. Så Freddie hinne äta något i lugn och ro och att vi inte behöver stressa dit. Jag tror att det är bäst så.

Nu har jag inte sprungit sedan i söndags. Jag har inte känt mig helt 100. Och jag tänker inte springa idag heller. Men imorgon hoppas jag att jag skall känna mig så pass bra att jag kan ta ett pass. Annars kanske det blir på lördag istället. Det är hur som helst dags att anmäla sig till Atea Mälarmaraton och det tänker jag göra imorgon. Dvs till halvmaran då....

onsdag, februari 22, 2017

Sliten

Trots att jag bara spelade lite pingis igår så känner jag mig fortfarande sliten. Har säkert nå skit i kroppen. Har ju lite halsont och känner mig allmänt hängig. Ina har oxå ont i halsen och är snuvig så hon får hoppa över gymnastiken idag. Vi får hoppas att hon blir kry till helgens friidrottstävlingar.....

Annars så känns det rätt så onödigt med denna snö som faller i tid och otid. Jag vill ha vår! Är det så svårt att förstå för Kung Bore? Nåväl, den som väntar på något gott.... osv.....

tisdag, februari 21, 2017

Hm...

Vaknar upp med lite lätt halsont idag. Får se om det blir mer än pingisträning idag. Känns det inte bättre i eftermiddag så räcker nog pingisen.
Jag köpte en ny forehandsplatta för några veckor sedan. Någon som tror att jag bytt än? Nä, precis, den ligger i högen av inkommande post som jag heller inte orkat ta tag i. Måste göra det nu. Det är ju snart slut på månaden och ett antal fakturor att betala gissar jag..... Och så måste jag byta platta..... eller?

Annars är jag grymt missnöjd med snön som kom inatt. Kändes helt onödig! Och tung var det oxå. Nä, VÅR och SOMMAR vill jag ha nu!!!
Ha en strålande dag!!

måndag, februari 20, 2017

Laddar

Idag laddar jag för dubbla pass imorgon. Pingis på lurren och löpning efter jobbet.

Nu kör vi!

Ny vecka fylld av nya möjligheter! Helt underbart att få komma till jobbet och ha 40 friska timmar på sig att ge allt för aktieägarna.

Det börjar dock rätt så knepigt med en Outlook som inte vill vara online. Mailen funkar på mobilen och i webbversionen men inte i mailklienten.... Vill absolut inte ringa helpdesk.....

Men om jag skall vara riktigt ärlig så är jag fortfarande jäkligt sliten efter helgen. Är så trött! Skulle bara vilja sova. Men det får man väl göra på icke arbetstid.

Ha en fin vecka!!

söndag, februari 19, 2017

Tyngsta någonsin

Idag hade jag 16 km inplanerat. Eller jag planerade om så att det skulle bli idag och inte om någon/några dagar. Kanske inte helt lyckat att köra idag efter gårdagens lite snabbare mil. Plus att jag spelade pingis igår. För idag var benen allt annat än pigga. Det var krig hela passet igenom. Skönt när det väl är klart dock!

lördag, februari 18, 2017

fredag, februari 17, 2017

Fredag *klapp klapp klapp*

Fredag igen. Det går fort nu veckorna. Bra på sätt och vis. Skönt om våren kommer. Ser verkligen fram emot värmen och ljuset. Men men, snart är den här.

Hoppas ni får en trevlig helg!!

Torsdagsmys

Det blev en mil medans Freddie gympade.

torsdag, februari 16, 2017

Jag är så jäkla ledsen

Det enda jag begärde av Arsenal igår kväll var att hålla matchen i liv tills returen. Men man är så tokborta från chans att gå vidare så...... Vi var helt klart mycket sämre så det är inte mycket att orda om att vi förlorade. Vi har ju varit dåliga sen tidig höst. Och än sämre efter jul. Något är inte bra i klubben nu. Vad det är kan ingen utanför klubben veta. Men det är säkert många som tror sig veta...... Låt dom göra det.
Själv funderar jag mest på om jag skall skippa Londonreturen eller inte. Ska se hur det var med hotellet jag bokade och betalade om det går att få tillbaka något därifrån. Går det så är jag bra sugen på att stanna hemma istället. Det var ju liksom matchen som var grejen med den resan. Men att åka ner och se en träningsmatch känns inte lika lockande........

Annars är väl allt som vanligt. Man lever sitt patetiska liv och allt rullar på.......

onsdag, februari 15, 2017

Surt

Det faller ihop när Kos måste byta. Kan bli hur mycket bakåt som helst.... 3-1 nu och alldeles för mycket kvar....

Hjälp!

Idag känns det verkligen att man rörde på sig igår. Igår kväll efter att jag sprungit så funderade jag på om jag skulle lira lite innebandy i eftermiddag. Men jag vet inte om det är så smart. Seg i benen och snabba (hm, ja, jag vet..... men ändå....) vändningar. Det är nog inte en helt lyckad kombo i min ålder... Kanske jag borde hålla mig till bara löpning och pingis. Men framförallt vila idag....

Ikväll spelar Arsenal borta mot Bayern. Min högsta önskan är bara att vi inte torskar stort så att matchen hemma blir betydelselös. Det skulle vara så kul om man kunde få uppleva stämningen som var inför förra årets slutspelsmatch i CL. Den var magisk! Att vi sen torskade matchen är en helt annan sak. Men stämningen innan är den bästa jag har upplevt på en fotbollsarena.

tisdag, februari 14, 2017

Dubbla pass

Det blev en sväng idag oxå. Det var ju så fint väder när jobbet var över. Så nu är jag lite mör i benen efter både pingis och löpning.

Pingis

Idag blir det pingis på lurren. Det har varit glest med pass efter senaste sammandraget. Men det är ju bara några veckor kvar tills vi skall åka till Halmstad och spela SM. Då kan det ju vara bra att ha kört några pass i alla fall.....

Sen är det ju sammandrag hemma i hallen helgen efter. Vi får väl se hur mycket spela det blir då. Jag gissar att det inte blir något spela mot Linköping i alla fall. Och kanske slipper jag första matchen på söndagen. Och då kan jag kolla på när tjejerna friidrottar. Det är ju tävling för dom då.

Igår blev det några halkiga kilometer på cykelbanorna runt Bellevue medans tjejerna gympade. Jag hade 5:11/km i 8 km i planeringen. Men det blev lite längre och lite snabbare. Men igår hade jag inte kraften att pressa mig riktigt. Men kanske berodde det på att jag ändå klarade schemat?

måndag, februari 13, 2017

Fel fokus

Jag var rätt tidigt här på jobbet imorse. Och ändå så är det först nu jag lägger in dagens första inlägg... inte ok!! Kanske är det dags att fundera på vad jag vill med bloggen? När jag inte prioriterar den bättre än så här. Fast man kan ju säga "bättre sent än aldrig" oxå. Och fortsätta som vanligt... Det låter nog mer som mig :-)

Ska bli lite varmare den här veckan. Hoppas att det stämmer så att man får några sköna rundor på cykelvägarna. Jag gillar inte att frysa....

söndag, februari 12, 2017

Friidrott

Igår var det VF-cupen för tjejerna.  60 mh och längdhopp.  Freddie lyckades persa på längden. 2,69 m som längst. Hon var helnöjd med det. Ina hade 3 jämna hopp som dock låg strax under pers. Dom verkade glada efter tävlingen i alla fall.

lördag, februari 11, 2017

Lördagsfys

Det blev en för mig snabb tolva. Ett nytt rekord på milen innehöll passet.

torsdag, februari 09, 2017

Torsdagmorgon

Och idag var tanken att jag skulle åka till tandläkaren med Freddie men tandläkaren vek ner sig. Eftersom vi har samma tandläkare så börjar jag fundera på om det var jag som knäckte henne redan måndagmorgon? Förmodligen inte....
Det blir till att jobba någon timme till innan jag åker och hämtar Freddie för ett tidigt gymnastikpass klockan 15:30. Får se hur jag gör med löpngin under tiden. Jag har ju sprungit 2 dagar i rad nu så kanske borde jag inte springa. Det finns inget pass på schemat men nästa pass är först på lördag. Så det känns lite väl mycket med 2 vilodagar eller? Det kanske precis är vad jag behöver? Vädret och känslan i kroppen får avgöra....

Ha en fin dag nu vänner!

onsdag, februari 08, 2017

Onsdagsjogg

Idag passade jag på att köra dagens pass i dagsljus. Det blev inte längre än schemat sa pga att jag hade en tid att passa. Men det är ett lyft att köra när det är ljust ute. Längtar verkligen till våren.

Inget pers...

Det blev inget pers igår på PDA'n. Jag vet inte om jag har haft ett så långt PDA någon gång. Måste ge henne cred för att hon fick nästan 1,5 timme att gå utan att jag märkte det. För att bara vara här som tillfällig chef så måste jag säga att hon verkligen har engagerat sig i jobbet. Får se vad vi får för boss sen.

Jag har ju varit produktionstekniker för två robotceller under många år. Sista åren bara på ca 20% då jag mer och mer har arbetat med produktions-IT. Både gjort och underhållit olika produktionssystem och program. Nu är tanken att jag skall jobba med detta på heltid så produktionsteknikerrollen är snart ett minne blott....

Är det någon mer än jag som tycker det har blivit onödigt kallt igen? Det är ju inte kul! Jag vill ha vår, sommar, värme och ljus! Men det är väl bara att hålla ut några månader till så borde vi iallafall komma upp på plusgrader igen.....

tisdag, februari 07, 2017

Dagens lätta

5 lugna på schemat. Och i kylan och halkan som var idag så blev det bara 5 kilometer. Fanns inget som lockade till att köra mer än så.

Dienstag

Idag på förmiddagen ska jag ner på stan och gå på nån föreläsning. Vet inte varför men eftersom någon bemödade sig med att skicka en kallelse så är det väl bara att gå dit. "Leva i förändring" heter föredraget. Kanske är det något som skall förändras i verksamheten som gör att jag blir kallad på detta? Vi får väl se. 3 timmar skulle det hålla på så det är väl en lagom uppladdning inför eftermiddagens PDA-samtal.Jag brukar inte vara speciellt intresserad av PDA-samtal och än mindre nu när det skall vara med en tillfällig chef som dessutom slutar om nån vecka. Får se om jag kan persa på att hålla detta PDA på kort tid. Mitt pers nu är 20 minuter. Vi får väl se hur det går......

måndag, februari 06, 2017

Tandläkaren

Idag är det dags för ett tandläkarbesök. En lagning som pajade när jag käkade morot för några veckor sedan. Tråkiga pengar ut. Men tur att man får igen en del via ASB. Jag ska faktiskt till tandläkaren två gånger denna vecka. På torsdag ska jag dit med Freddie. Men för henne är det i alla fall gratis.

Annars är det inte så mycket nytt som händer. Det är det vanliga. Gymnastik, Gymnastik, Scouterna och friidrott i vanlig ordning. Vi hade faktiskt ett rätt så bra pass för Freddie friidrottsgrupp igår. Längd och 600 m. Och det var full rulle hela tiden så det var nog ganska trötta men glada och nöjda barn som gick hem efter det passet.

Ni får ha en fantastiskt bra vecka!

söndag, februari 05, 2017

Nytt pers

Jag hade 8 km i 5:13 tempo som bäst idag. Det blev milen på pers. Får man vara nöjd med då benen fortfarande var lite stela sen igår.

lördag, februari 04, 2017

Väntad torsk mot seriesegrarna

Det var inte mycket som inför matchen talade för att vi skulle kunna rubba Chelski. Tunt på mittfältet gjorde att Oxen behövde spela där. Det är inte många matcher han har gjort på den positionen under sina år i Arsenal. Och ingen skugga skall falla på honom, han gjorde nog sitt bästa. Men det är ju en jäkla skillnad på att han Oxen där istället för en av, vad jag tycker, ligans bästa mittfältare Cazorla. Att sen Le Coq har varit skadad och ännu inte verkar vara helt i ordning underlättar ju inte. Och inte ens Ramsey och Xhaka fanns tillgängliga. Och Wilshere tyckte redan i höstas att han var för dålig för att ta en plats i ett fulltaligt Arsenal och bad om en utlåning. Som det har sett ut efter jul så hade han fått spela match efter match eftersom de vi har antingen är skadade eller avstängda.

Nä, det blir till att hoppas att vi kan gå långt i någon cup i vår för annars blir det en väldigt avslagen vår. Och det värsta av allt är ju att mitt säsongskort kommer bli mer och mer svårsålt så risken är stor att jag inte kommer att ha möjlighet att förnya det :-(
Tråkigt....

För att återgå till ligan så blir det som jag sa redan i höstas att Chelski skulle ta hem det. Dom har en fördel i år i och med att dom inte har några europamatcher att spela. Vilket gör att man lättare kan hålla spelarna fräscha och kunna träna mer kvalitativt. Jag misstänker att de lag som spelar i Europa måste köra mer "lätt" träning mellan matcherna för att inte slita ut sig för mycket. Samtidigt så måste det vara fruktansvärt tråkigt att inte vara med i Europa under hösten för det blir ju, som supporter, ganska glest mellan matcherna. Och som supporter så vill man ju se så många matcher som möjligt. Vi får väl se till hösten om Arsenal får spela något i Europa. Hoppas kan man ju göra i alla fall...

Sen måste jag säga att Viasat borde skippa studion och egna kommentatorer. För det ända dom gör är att vända kappan efter vinden. Och säga självklarheter med facit i hand. Nä, släng ut nollorna och sänk priset istället. Det kan väl inte någon som sett deras sändningar ha några invändningar mot?

Grattis till seriesegern Lalle och Chelsea!

Lördagsjogg

Inledde dagen men 17 km jogg. Det var ett pass i min smak där man kan jogga på i den takt man känner är lagom för dagen. Nöjd med passet idag.

fredag, februari 03, 2017

Ovanligt!

Idag hände något ovanligt, jag sov tills klockan ringde! Inte helt fel. Det skulle vara kul om det hände oftare. Jag vet inte om det berodde på att jag drog ner på kaffet igår och att jag därför kunde sova bättre. Eller så var det den enkla anledningen att jag har sovit så dåligt tidigare i veckan.

Nu är det i alla fall fredag och snart helg! Ska bli skönt. Hoppas på en bra helg med många tvättmaskiner körda och några löparpass genomförda. Men man vet aldrig vad som kan hända.....

Ha en trevlig helg!!

torsdag, februari 02, 2017

Tunga pass nu

Jag känner inget riktigt flyt i löpningen nu. Får slita rejält för komma runt passen. Men det är väl så det är, tufft ibland och lättare ibland.

Ina är en kändis

I gårdagens Västerås tidning var Ina med på bild, stort!

Återigen en fantastisk natt...

Vaknade 01:45 och efter det var det slutsovet. På jobbet 05:30. Det är ju förmiddagsskiftstider. På sätt och vis så passar det mig bra idag eftersom Freddie börjar gymnastikträningen redan 15:30. Och då ska jag ha hunnit härifrån jobbet, hämta Freddie på fritids, skjutsa henne till träningen och hunnit byta om. Och inte att förglömma, jag ska ha hunnit gjort tofsar i håret på henne oxå.

Sen får vi se hur det blir för mig idag, kommer jag löpträna eller inte? Det återstår att se. Kanske får jag smita iväg en stund medans Freddie gympar men det är inte helt säkert. Kan vara så att hon fortfarande vill ha mig synlig på läktaren. Vi får se. Nu slipper vi i alla fall springa med runt nere på gymnastikgolvet. Så det är ju ett framsteg!

Ha en fin dag!

onsdag, februari 01, 2017

Trött och sen....

Imorse var det en pina att kliva upp ur sängen. Så därför gjorde jag inte det direkt. Och eftersom jag blev sen så kunde jag ju lika gärna skjutsa dvärgarna till fritids. Och därför blev jag än senare till jobbet. Men vem bryr sig? Huvudsaken är väl att man på något vis får ihop sina 8 timmar. Så idag blir det nog till att jobba lite medans Ina gympar.

För övrigt så verkar det inte ha gjort så mycket att Viasat inte visade Arsenal igår kväll. Torsk hemma mot Watford. Med andra ord så är även den lilla, lilla gnuttan av hopp till en serieseger helt bortblåst. Ligan var i och för sig redan avgjord men nu än mer. Så det kanske blir mycket fritid och tid för egen träning i vår istället för att sitta och titta på ett håglöst Arsenal. Tråkigt att man redan bokat resan till CL-matchen hemma mot Bayern. Blir väl tidernas mest avslagna match. Torsk borta med 4-0 och ingen som helst chans kvar till avancemang. Det positiva blir väl kanske att det går snabbt att ta sig från arenan efter matchen när läktaren bara kommer vara halvfull.

Kul med onsdag i alla fall....