fredag, juni 28, 2019

Fredag *klapp klapp klapp*

Äntligen fredag! I måndags kändes det som om det aldrig skulle bli fredag. Och i tisdags var jag redan trött på veckan. Men nu är det fredag och snart en liten helg igen!!

Igår blev det återigen ett löppass. Tänkte att jag skulle springa lite snabbare igår. Och det gärna i 8 km. Men efter 6,5 km så pallade jag inte längre. Men en kortare runda är ju bättre än ingen runda. Och snittet låg ju under 5 min/km så det är ju vackert så! Nu gäller det bara att försöka hålla det här tempot i 21,1 km i september så klarar jag mitt mål att springa halvmaran under 1:45. Det är långt dit just nu men med lite träning under sommaren så kanske man kan nå målet. Gärna med en mil under 45 min på Blodomloppet oxå.

Här är gårdagens pass:


Ha en riktigt trevlig helg!!

torsdag, juni 27, 2019

Väcktes av klockan

Det är inte ofta det händer men imorse vaknade jag av klockan. Jag brukar nästan alltid vakna före klockan men inte idag. Rätt skönt faktiskt. Igår blev det dessutom en liten tupplur efter jag hämtat Freddie på fritids och innan jag skulle skjutsa henne till gymnastiken. 15 minuters vila, inte helt fel. Om jag är pigg idag? Nä, inte alls faktiskt. Känner mig rätt sliten. Pingisen igår väckte väl några muskler som varit i vila sedan början av februari. Men det var rätt så kul att spela och det kändes inte helt onaturligt att spela. Foppa verkade rätt så stark inför EM.

På kvällen innan Freddie skulle hämtas så tog jag, fru Blogg och Ina ett varv på Rocklunda. 5 km sprang vi, Ina kanske sprang lite mer. Jag skippade klockan och bara joggade lite, först med fru Blogg och sen tänkte jag att jag skulle komma ifatt Ina men det var ju inte det lättaste. När jag kom fram till där vi skulle samlas igen så var hon naturligtvis inte där. Men kom strax springandes från fel håll. Tur det, var lite orolig att hon sprungit vilse bland alla spåren.

I eftermiddag är det gymnastik för Freddie igen. Och för Ina finns möjligheten att hoppa i en höjdtävling som klubben anordnar. Vi får väl se hur hon gör. Kanske har hon träningsvärk från igår. Själv har jag en förhoppning om att springa en vända. Men får väl se hur kroppen känns i eftermiddag......

Ha en fin torsdag!!

onsdag, juni 26, 2019

Onsdag!

Idag ska jag spela pingis på lurren. Hinken behöver tydligen lite sparring av mig. Vet inte om jag kan bjuda på så mycket motstånd. Har ju inte spelat pingis sedan början av februari..... Men han får väl skylla sig själv som vill träna med mig.

Igår blev det en runda igen. Freddie tyckte jag skulle springa 14 km så då gjorde jag det. Bra att ha en biträdande Coach nu när den riktiga Coachen är sjukskriven. Det kändes rätt ok igår. Kanske för att jag höll ett lugnt tempo. Eller förmodligen därför :-)

Här är passet:


Ha en fin onsdag!

tisdag, juni 25, 2019

Lilla ölrundan

Stegräknartävling =lunchpromenad Det här passerar jag på lilla löprundan. Sen finns det en lite längre ölrunda som oxå passerar här. Utöver dessa bägge rundor finns en lite längre runda, glassrundan. Den går via Lidl där glass inhandlas.

Man undrar ju hur det gått?

God morgon kamrater! Tisdag idag och bara 9 arbetsdagar kvar till semestern börjar!!

Igår skulle Coachen på magnetröntgen så man undrar ju lite hur det har gått? Vi hoppas alla på det bästa och på en bra återhämtning från problemen.

Igår var jag iväg, som vanligt, med Freddie på gymnastik. Själv försökte jag mig på ett intervallpass. Jag lyckades öka med en tusing igår så det blev 5*1000 m. Det är rätt tungt faktiskt. Från de lätta första stegen på första tusingen till sista tunga stegen på den sista tusingen skiljer det rejält i känslan man har.... Men så ska det ju vara. Det skall inte vara lätt med intervaller. Det är ju liksom meningen att man skall ta i rejält!

Här är gårdagens pass:

måndag, juni 24, 2019

Två veckor kvar

Jaha, då var denna långhelgen förbi. Det blev mycket bilåkande, mycket gräsklippning, lite vila och så naturligtvis en löprunda.

Två veckor kvar att jobba innan semester. Två veckor kvar på Freddies sommarträning på gymnastiken. Det betyder med andra ord lååånga dagar. Först jobb och sen till Bellevue. Som tur är så kan man ju träna en stund medans Freddie tränar men jag orkar inte träna lika länge som hon, 3 timmar. Det är väl bara att inse att man blivit gammal och inte orkar lika mycket som barnen gör. Men jag hinner o andra sidan med att duscha och byta om under hennes träning oxå. Så det är ju bra.

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ha en fin dag och en bra vecka!

Lördagens spring:

lördag, juni 22, 2019

Torpet

Några bilder till mamma!

Stort grattis på 50-årsdagen!!!

Japp, det låter helt sjukt, hur kan denna yngling fylla 50 bast? Hur som helst, stort grattis från bloggen och ha en riktigt fin födelsedag!!!

onsdag, juni 19, 2019

Sista arbetsdagen före midsommar!

Japp, så är det! Känns helt ok! Måste kanske tom åka hem lite tidigare idag. Eller åka hem när jag har gjort mina 8 timmar. Det skulle betyda att jag kan åka hem 14:40 typ. Jag tänkte åka iväg och handla lite bensin till gräsklipparen i Kramfors. Så slipper jag åka och köpa det när vi kommer dit imorgon. Skönt att bara kunna fylla tanken och börja klippa!!

Igår möttes jag av den tråkiga nyheten att Coachen åkt på diskbråck med efterföljande lång konvalescens. Hur lång den är vet jag inte men det låter ju inget roligt! Lider med dig Coach och hoppas att du repar dig på bästa sätt!! Ang Londonresa så tar vi den när du mår bra igen, då har du ju något att se fram emot! :-)

Igår blev det en repa på cykelbanorna igen. Det blev ca 14 km. Körde först en lugn km (kändes dock inte så lugn). Sen drog jag 5 snabbare km med strax över 5 min/km. Detta följdes av en lugn km och ytterligare 5 km i ca 5:30 min/km. Avslutade sen med 2 snabba km i strax under 5 min/km. Vet inte varför det blev så men det passet växte fram i skallen eftersom jag sprang runt där. Någonting lär det väl att givit i alla fall....

Gårdagens pass ifall någon undrar:

tisdag, juni 18, 2019

Dienstag och mitarbeitswoche .... typ....

Japp, idag är det tisdag och eftersom jag tagit ledigt på torsdag så blir det ju mittarbetsvecka idag. Inte helt fel. Sen är det ju bara två veckor kvar att jobba innan den riktiga semestern sätter igång.

Igår körde sommarterminen igång på gymnastiken. Både Ina och Freddie har möjlighet att träna ett gäng veckor under sommaren. Men det är bara Freddie som kommer köra träning. Ingen från Inas grupp skulle träna i sommar så hon vill inte gå dit "själv". Men Freddie var tuff och gick dit igår. Det visade sig att i alla fall några av barnen från hennes grupp var med. Så det kändes ju rätt bra tyckte hon. 3 h kör dom mån-tors med start 16:30. Så det blir ju rejält med gymnastik för henne. Nu kommer hon ju missa på torsdag eftersom vi åker till Kramfors då men sen är det två veckor till med träning så det är ju bra.

Jag passade på att träna lite medans Freddie tränade. Jag körde lite intervaller igen. Och även denna gång fick jag vika ner mig efter 4 tusingar. Det är svårt det där med intervaller tycker jag. Jag har ingen koll på mig själv när jag springer, har ingen aning om hur snabbt jag kan springa eller hur länge jag kommer orka. Förmodligen kör jag intervallerna lite för snabbt mot vad jag klarar just nu så därför blir det jäkligt tungt. Nåväl, 4 tusingar i ca 4:30 min/km är väl bättre än inga tusingar ändå....

Ha en fin tisdag!!

måndag, juni 17, 2019

Äntligen!

God morgon vecka 25! God morgon kamrater! Välkomna till en ny härlig vecka fylld av enorma möjliheter! Låt den här veckan bli en riktigt bra vecka!!!

Det var lite kyligare nu på morgonen. Jag tänkte först att jag skulle cykla till jobbet i bara t-shirt men som tur var så tittade jag på termometern och insåg att en tröja till skulle nog vara bra. Och det var det! Det var nästan lite kyligt trots den.

Annars är det en kortvecka denna vecka. Som max 4 dagars arbete men förhoppningsvis bara 3. Tänkte försöka få ledigt på torsdag så att vi kan åka till Kramfors och klippa lite gräs. Eller lite och lite... Enorma mängder gräs. Vi får väl se vad chefen på jobbet tycker om mina planer. Chefen hemma har i alla fall ok'at dom.

I lördags var jag ut och sprang en sväng. Jag fick, som tur var, Freddie med mig på hojjen som vattenbärare och trevligt sällskap. Det var grymt bra!! Det var dock ett jobbigt pass. Eller det gick skapligt i 12-13 km men sen började det bli jobbigare. Hamnade till slut på 21,1 km och jag fattar inte hur jag för två veckor sedan kunde springa det dubbla..... Kan det ha varit värmen som knäckte mig lite? Vem vet..... Hur som helst så var det bra att få till ett längre pass igen. Målet är att fortsätta med långpass en gång i veckan.

Här är lördagens pass om någon bryr sig:

fredag, juni 14, 2019

Freitag

Då är det äntligen fredag igen! Det känns ju rätt så välkommet! Ska bli skönt med två dagar utan jobb på jobbet i alla fall. En vecka närmare semester.

Igår kom schemat för Premier League. Arsenal inleder borta mot Newcastle. Det låter som om vi börjar med en torsk. Sen har vi även Liverpool och Bottenham innan augusti är över. Känns som om vi kommer ligga i bottenträsket från start nästa säsong....

Angående eventuell resa finns det bra möjligheter i börjar av säsongen och sen blir det lite sämre ett tag. I början av december är det mittveckomatcher där de spelar tisdag/onsdag. Drar dock en jäkla massa ledighetsdagar att åka då. Jaja, det visar sig väl vad det finns för intresse.....

Ha en riktigt trevlig helg!!

torsdag, juni 13, 2019

Skolavslutning

Idag slutar dvärgarna skolan för denna termin. Ina lämnar dessutom mellanstadiet och Freddie lämnar lågstadiet. Vart tar alla år vägen? Helt sjukt! Barnen blir bara större och större och äldre och äldre. Hur är det ens möjligt att inte jag åldras under samma period? Helt otroligt!!

Jag skall försöka ta mig till skolavslutningarna idag vilket betyder att övrig tid jobbar jag hemifrån. Då slipper man ju i alla fall bränna tid på transporterna till och från jobbet. Blir svårt nog att få ihop timmar idag. Och efter två veckor med klämdagar så är ju inte tidbankerna överfulla precis.....

Ha en fin torsdag!

onsdag, juni 12, 2019

Mittvecka

Onsdag igen och man har kommit till mitten av arbetsveckan. Dock inte hälften än av de 40 h man skall jobba, det borde väl bli runt lurren.

Hur som helst så körde jag mitt första intervallpass på evigheter igår. Det stannade vid 4 * 1000 m. Det var tokjobbigt! Varje km låg på runt 4:25 min/km. Där man kan se att det gick snabbast i början av varje intervall. Tanken är väl att man skall hålla ungefär samma tempo hela intervallen och under alla intervaller men det är inte så jäkla lätt. Jag klarar inte av att titta alltför mycket på klockan. Dels för att det stör tekniken men även för att jag har så taskig syn. Nåväl, får väl se när nästa intervaller körs.....

Annars är det ju snart skolavslutning. Imorgon till och med. Kul för dvärgarna! Får försöka hitta vilka tider som gäller så man kan gå dit och titta!

Ha en fin onsdag!


Här är intervallerna igår:

tisdag, juni 11, 2019

Tisdag

Japp, det är tisdag idag och det är fortfarande fyra dagar kvar att arbeta. Nä, det är väl hög tid att dra in den där drömvinsten och gå i pension sen? Skulle ju inte vara helt fel!

Sverige hade inte mycket att hämta i gårdagens match mot Spanien. Det var spel mot ett mål, det var slakt men det var ganska väntat!!

Ikväll drar damerna igång sitt VM. Vi får väl se hur det går. Men vi kan ju hoppas att det går bra, det skulle vara kul!

Ha en fin tisdag!!

måndag, juni 10, 2019

Spelschemat för Premier League

På torsdag kommer spelschemat ut för nästa säsongs Premier League. Hoppas att den nya tabellen oxå visas, då är ju Arsenal helt plötsligt högt upp i tabellen!!

Underbart!

Äntligen är det måndag igen! Och det känns ju kanon!! Efter fyra lediga dagar så känner man sig ruggigt inspirerad att dra igång arbetet igen! Ok, om jag ska vara ärlig så känns det inte så jäkla kul att behöva jobba igen. Dessa fyra dagar har verkligen givit oss en försmak av semester. Det kändes helt fel att behöva gå upp imorse. Nu är det fyra veckor kvar innan den riktiga semestern börjar.

Hur var helgen då? Ja, det började i torsdags med en sväng i värmen till Gröna Lund. Det gick ju bra till en början men sen blev det alldeles för mycket folk och när det var köer på uppåt timmen var det ju bara att ta en glarre och dra därifrån. På fredagen åkte jag och Fru Blogg till Sune Tryggs handelsträdgård i Tullinge. Pelargoner i massor! Lördagen tillbringades på Köpings IP, eller vad den nu heter? Ina tävlade i Kula, tresteg och höjdhopp. Hon tog hem ett par DM-brons (Kula och tresteg). Men hade inte mycket kvar i benen till höjdhoppet. Kom över 1,29 till slut men det räckte inte till medalj. På söndagen var det friidrottsträning med Freddies grupp. Det var lite kyligt på Vallen och när regnet sen kom blev det till och med kallt. Sen hem till mamma för lite gräsklippning och kaffe!

Så nu sitter man här igen och hoppas att det skall bli fredag snart....

Ha en fin måndag och en underbar vecka!!

onsdag, juni 05, 2019

Vårruset

Glömde berätta att Ina naturligtvis dök upp på en bild i VLT (i alla fall på webben). Hon har en förmåga att alltid synas, antingen i tidningen eller på TV.

Fredag typ

Japp, det är typ fredag idag fast det är onsdag. Ska bli helt ok med 4 dagars ledighet. Imorgon åker vi till Gröna Lund och på lördag ska Ina tävla i Köping. Sen finns det en liten risk för att Freddie vill träna på söndag, det visar sig. Men annars är det inte mycket måsten denna långhelg. Hoppas att det blir skapligt väder i alla fall så man inte bara sitter inne och tittar ut på regnet.

Ikväll blir det ABB-joggen. Det blir första träningspasset efter maran. Det är fortfarande inte helt återställt i benen men klart mycket bättre så en lugn jogg ikväll kanske blir perfekt!

Ha en fin onsdag och en underbar långhelg!

tisdag, juni 04, 2019

Dienstag

Då är det tisdag men ändå mittvecka, kanon! Igår var tjejerna på Vårruset och jag hade tänkt åka dit och titta. Men jag var så jäkla trött så jag blev sittandes hemma och gjorde ingenting. I morse när jag vaknade så var jag fortfarande trött. Jag är toktrött nu oxå. Jag gissar att det tar på mer än vad man kan tro att genomföra en mara. Jag sov dessutom väldigt dåligt natten efter maran då jag hade sån värk i benen. Det ska bli skönt med långhelg och förhoppningsvis någon morgon där man kan sova ut.

Annars är det inte så mycket att orda om, bara att bjuda till och ge allt för ni vet vilka!!

Ha en fin tisdag!!

måndag, juni 03, 2019

Tillbaka i vardagen

Efter helgens marathonlopp känner man sig rätt så nöjd och glad att man överlevde. Man känner sig fortfarande rätt så sliten både psykiskt och fysiskt. Framförallt är det ju låren som är helt slut. Men man känner även att man borde vara värd lite ledighet från jobbet.... Skulle ju inte vara fel att bara vara en dag. Men så funkar det inte. Det finns inga lediga dagar som pris för att man sprungit runt och nött asfalt på Stockholms gator.

Men jag kan säga så mycket som att det är väldigt svårt att ta sig för något på jobbet. Man vill bara att den här dagen skall ta slut så man får åka hem igen... Tur att det bara är en 3-dagarsvecka. På torsdag drar vi till Stockholm igen, den här gången för en dag på Gröna Lund.

Här är lördagens lopp om någon är intresserad:


Här är en länk till några filmklipp ute på banan och vid målgång:
https://t6q6n.app.goo.gl/XxkUj


Ha en fin måndag!

söndag, juni 02, 2019

Stockholm marathon

Jag är numera en maratonlöpare! Igår sprang/jogga/lufsa jag runt på Stockholms gator.

Det är mycket man hinner med under ett maratonlopp. Jag har haft ont i halsen de senaste dagarna och skippade helt träning de sista 10 dagarna. Så när loppet var igång och man började springa så kändes det ruggigt tungt. Jag hade dock sällskap då av min kompis Jesper. Vi stannade vid nästan varje vätskedepå. Vid 14 km skulle han pissa men jag sprang vidare.

Plötsligt kom nån farthållare med sin grupp från de som startade 10 min efter mig i en högre fart än vad jag hade. Men man drogs lite med och höll helt plötsligt lite högre tempo än vad jag tänkt.

Det kändes dock rätt ok. Men vid 19 km så började jag få ont i höger höft/ben. Bara bita ihop och kriga vidare. Passerade halvmaran på 2:03. Efter 27 km kom synrubbningar. Precis som det brukar bli innan migränet slår till. Jag bet ihop och tänkte att jag ser ju i alla fall vart jag ska springa.

Uppe på söder blev det lite mer sportdryck och vatten. Och lite senare även några äppelbitar. Och när vi sprang igenom en längre Tunnel däruppe på söder så kändes det bättre när jag var igenom,skönt.

Men då började benen att göra sig påminda. Och det var något som aldrig gick över. Det gick inte att hålla tempot längre. Och det var bara på grund av benvärken. Pulsen gick ner när tempot gick ner. Så orkat hade jag nog gjort, ett tag till i alla fall. Vid varje vätskepaus blev det tyngre och tyngre att komma igång igen. Så vid typ 40 km så skippade jag att stanna och dricka. Jag hade aldrig kommit igång att lufsa efter det.

Till slut kom jag dock in på stadion och det var rätt skönt att se mållinjen. Det var inte att tänka på att spurta.

Grymt bra pepp efter banan speciellt från fru Blogg, Ina och Freddie!

Lite bilder: