måndag, maj 31, 2021

Det slår aldrig fel!

 När jag ska tvätta handdukar så går jag runt och plockar handdukarna och går och sätter igång maskinen. Sen när jag ska tvätta händerna så blir jag lika förvånad varje gång att handdukarna är borta. Det har då gått 10 sekunder sen jag var och hämta dom...... Samma visa varje gång!!!

Sista dagen!

 Japp, idag är det sista dagen i Maj! Sen är det väl sommar på riktigt? Juni, Juli, Augusti är väl sommarmånaderna. De senaste dagarna har i alla fall förberett oss lite på sommar. Varmt väder och inge regn, perfekt!

Jag körde en riktig fiaskorunda i lördags morse. För det första var jag lite sliten efter fredagens runda. Den var ju i alla fall 15 km. Hur som helst så drar jag iväg och efter ca 6 km börjar det kännas i vänster häl. Lyckades springa lite bredvid asfalten och det försvann, skönt! Sen hör jag ett pip från klockan som inte var det vanliga km-aviseringen eller notifiering från någon app i mobilen. Men tänker inte så mycket på det.

Börjar tycka att det är väl dags för km-pipet snart. Kollar på klockan, ser inte ett smack! Tänker först att "har jag så jäkla taskig syn nu?". Men inser snart att pipet för en liten stund sen var att klockan dog... Och kommer ihåg att under friidrottsträningen kvällen innan så sa den att det bara vara 10 % kvar. Shit! Vad värdelöst! Jag som ville komma över 300 km denna månad och finns det inte på klockan så har det ju inte hänt. 

Börjar fundera på om jag skall jogga hem. Tänker sen att jag borde ju kunna mäta hur långt det blivit på en karta sen. Och sen kommer jag på att jag skulle ju kunna dra igång Runkeeper och mäta resten av passet. Lite synd att jag inte tog Strava-appen istället där en utmaning är att klara 300 km på en måndad. Och passen i Strava kan man inte editera sträckan på. Och eftersom garmin skickar över till Strava direkt klockan kommer igång igen så missar man ju en bit där. 

Hur som helst, kör med Runkeeper. Men efter en bit till, när jag är ca en km från Lundby kyrka så börjar jag få ont i höger ben. Jag tar mig i alla fall fram till kyrkan där jag tänkt ta lite vatten och en Sportlunch. Börjar jogga igen men känner snabbt att smärtan kommer tillbaka. Gör några korta stopp och det blir ungefär samma resultat, de första meterna efter stoppen känns bra men sen kommer smärtan tillbaka.

Jag bestämmer mig för att bryta efter ca 18 km. Ringer Fru Blogg som får komma och hämta mig med bil, trist!

Igår gjorde jag ett nytt test. Och tanken var att det kanske gick lite bättre i spåret. Så jag körde till Rocklunda och drog igång. Det tog inte lång stund innan det började kännas i benet igen, nu lite längre ner än tidigare. Kör vidare och märker att utförsjogg är värst. Så när jag sprungit en runda i skogen så provar jag lite ute på cykelvägarna vid Rocklunda, inte så mycket backar där. Det känns men jag kan i alla fall få ihop totalt 10 km innan jag viker ner mig.

Nu har jag sprungit 295 km i Maj. 300 km är ju ett litet mål. Och Jespers månadsrekord är 311 km. Så fr att klara 300 km en månad så räcker det med fem km idag. Ska jag slå Jesper (vilket skulle vara kul :-) ) så måste jag få ihop dryga 16 km. Vi får väl se idag hur det känns, 5 km ska det i alla fall bli!!

Det blev ju lite väl mycket skrivet idag men så kan det vara ibland! Ha en fin måndag nu vänner!!

fredag, maj 28, 2021

Fredag igen

 Och idag regnar det inte när man tittar ut. Det regnade faktiskt inte så mycket igår heller. Men det var jäkligt kallt igår. Och blåsigt. Stod på Arosvallen och skulle funktionära lite i längdhoppsgropen. Jag ryckte snabbt åt mig krattan då jag insåg att den uppgiften skulle hålla mig minst kall. Och så var det oxå. Och skönt att det inte regnade ändå, då hade det inte varit roligt. Nu var det ju ganska kul ändå :-)

Det blir mycket hängande på Vallen nuförtiden. I eftermiddag och på söndag är det dags igen. Härliga Arosvallen!

Ha en trevlig helg!!

torsdag, maj 27, 2021

Och regnet det bara öser ner....

 Japp, det fortsätter som det slutade igår, med mera regn. Igår var jag ut en runda på lunchen i regnet. Det var rätt så skönt faktiskt! Luften var bra och igår var det inte så kallt. Tror det är kallare idag. Funderar på att ta en tur nu på morgonen. Måste bara låta gröten sjunka ner lite.

Ikväll är det friidrottstävling för Freddie för första gången sen förra sommaren. Och då var det inte heller så många tävlingar. Tror hon gjorde två stycken. Och det är ju inte tävlingar som i fornstora dagar med mängder av folk från när och fjärran. Ikväll är det en klubbtävling på Vallen. Och ingen publik är tillåten. Jag anmälde mig som funktionär och fick vara det. Så nu har jag möjlighet att få se henne springa och hoppa!

Annars så är det väl, i vanlig ordning, inte mycket att orda om just nu. Ni får ha en fantastisk torsdag!

onsdag, maj 26, 2021

Regn, regn och åter regn

Japp, så kan man väl sammanfatta hur vädret kommer bli idag. Regn och ingen direkt värme.... Inte mitt favvoväder precis.

Ina är förkyld. Så nu måste vi åka och ta ett covid-test på henne igen. Vet inte hur många test hon gjort. Men jag är inte välkommen till jobbet förrens det finns ett negativt testsvar. Tur man jobbar hemifrån minst lika bra som när man är på jobbet. 

Annars är det väl inte så mycket att orda om en onsdag i slutet av Maj. Ha en bra dag!! 

tisdag, maj 25, 2021

Sen till jobbet

 Ja, idag var jag inte först precis.... Men jag hann med en löprunda innan jag åkte till jobbet och jag skjutsade Freddie till skolan idag. Så det är väl klart man inte kommer först hit då.

Annars vet jag inte om jag har så mycket att skriva om. Som om de första raderna var så himla mycket att skriva om :-)

Den här veckan börjar veckans gren(ar) på Arosvallen. Så Freddie ska förhoppningsvis dit och springa 60m och hoppa längd. Jag har anmält mig som funktionär (annars får man ju inte vara där och titta :-) ).

Nåväl, ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, maj 24, 2021

Måndag igen då

 Och inte nog med det, det är en full vecka oxå! Fem härliga dagar att jobba på aktieägarnas väl, känns otroligt stort!!

I helgen blev det två pass löpning. 20 km i lördags där 15 km var spåret på Rocklunda. Det är lite jobbigare i spåret, det går inte att komma ifrån. Igår blev det 10 km ren asfaltsnötning! Jag har ju sällan någon fart numera. Men igår lyckades jag att avsluta de sista tre kilometrarna med under 5 min/km tempo. Och det hör verkligen inte till vanligheterna. Men det sägs ju att mängd ger bra förutsättningar för bra fart och mängd har det blivit i maj. Jag är redan över 220 km och då är det ju ändå en vecka kvar!!

Igår var vi ute med Freddies träningsgrupp för första gången i år på Arosvallen. Det var lovat regn men vi klarade oss hela passet ifrån regnet. Skönt det! För det är ju trots allt rätt så drygt när det regnar och allt blir blött!!

Nåväl, dags att dra igång verksamheten innan aktieägarna riskerar att bli utan frulle. Ha en fin måndag nu vänner!

fredag, maj 21, 2021

Fredag!

 Och det är väl bra? Kunde ju ha varit måndag! Och det hade ju varit mindre bra......

Är en kortis på jobbet, ska passa på att göra en sak innan produktionen sätter igång. Vill inte vara där när de börjar. Dels pga pandemin och dels för att jag inte vill störa produktionen när jag håller på med tester.

Så det blir en kort blogg idag, måste "springa" ut och jobba!

Ha en fin helg!!

torsdag, maj 20, 2021

Första dosen

 Igår var jag iväg och tog den första sprutan vaccin. Jag fick från Phizer. Det kändes knappt att man tog sprutan igår. Men under kvällen och natten så känns det i armen. Och eftersom jag fick sprutan i höger arm och jag har en frozen shoulder på vänster sida så var det inte lätt att sova inatt. Visste inte riktigt hur jag skulle ligga för att slippa känna smärta. Nåväl, det lär ju vara övergående och till nästa spruta lär det ju vara borta :-) 

Lynnigt väder igår. Jag hade tur att det var bra väder medans jag cyklade till vaccineringslokalen. För på eftermiddagen öste det ner. Men rätt som det var sken solen igen. Så höll det på ett tag.

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ha en fin torsdag nu vänner!!

onsdag, maj 19, 2021

Work, work, work

 Ny dag, och mera jobb! 

Igår tappade jag dock lusten för att jobba. Eller, det har man väl gjort sen länge. Men ibland är det ju mera kul än andra gånger. Igår fick vi dock reda på lönen. Och det gjorde ju att man tappade arbetslusten totalt. Att få höra (i alla fall uppfattade jag det som) att man är firmans absolut sämsta under förra året. Och att få höra det är ju aldrig kul. Jag vet att jag tog en TF-roll för att hjälpa till när det inte fick anställas. Jag satt med 50/50 jobb men alla som vet hur det funkar vet nog oxå att det inte stannar vid 50/50 det blir mer än hundra procent. 

Chefen frågade hur jag kände eller vad jag hade att säga. Jag sa som det är, det spelar ingen roll vad jag säger. Jag var dessutom jäkligt trött igår. Och efter att jag sagt att det spelar väl ingen roll vad jag säger så frågade jag vart jag skulle skriva på och gick sen ut därifrån. Avslutade med att säga att det kanske var svaret på din fråga? 

Vet inte varför jag bryr mig men man tänker ju på det hela ändå sen. Skit samma, det är onsdag idag och det betyder att det är lottodragning ikväll!! Med andra ord så är det sista arbetsdagen!!

Nä, förlåt att jag varit så negativ idag. Hoppas att Ni ändå kan ha en fantastisk dag!!!

tisdag, maj 18, 2021

Back at work

 Japp, det var den långledigheten.... Den gick ju fort. Nu är man tillbaka, full av energi! Och inte minst så är man laddad för att få ge allt för aktieägarna!!

Fick till ett långpass i torsdags, 29 km. Det var länge sen det blev en så lång runda. Det var väl på tiden helt enkelt!! Unnade mig en löpfri dag i fredags. Men efter det har jag varit ut igen. Tre dagar på raken.

Idag är jag dessutom på jobbet, kul för mina medarbetare som är här. Och här är det ju inte så många den här tiden. Men en i alla fall!

Ha en fin dag nu vänner!!

onsdag, maj 12, 2021

Snart helg!!

 Sista dagen idag! Sen är det helg! Och om bollarna snurrar rätt i Lottodragningen så är det till och med pension på gång. 

Varmt igår. Kände mig trött under eftermiddagen. Kanske är man ovan, kanske var det den tidiga morgonen. 

Inte så mycket att skriva om idag, ni får ha en fantastisk helg!!

tisdag, maj 11, 2021

Det blev en fotojogg på morgonen

 Och när bilderna sen är uppladdade i molnet så bjuder Google på några panorambilder som de satt ihop av mina foton.




Mittvecka på en tisdag, tackar tackar!!

 Ja, det är ju så bra den här veckan att det bara är tre arbetsdagar för mig. Jag har tagit ledigt på klämdagen. Och jag slog till med att ta ledigt även nästa måndag. För det tycker jag att jag är värd!!

Igår blev det en runda medans Ina rehabbade. Fick ihop strax över milen. Halvtungt igår men det är kanske inte så konstigt när man sprungit så pass mycket i maj. Hittills över 100 km. Samtidigt trodde jag att jag skulle känna mig slitnare än så här med en så pass, för mig, hög volym. Det blir ju ett snitt på 1 mil om dagen....

Här är passet:

Det var även rätt så produktivt på jobbet igår. Det kändes som om jag fixade till en hel del bra grejer. Kul när man har den känslan ändå. I brist på lön så får väl en klapp av mig själv på axeln duga...

Ha nu en fin dag vänner!!

måndag, maj 10, 2021

Måndag *klapp klapp klapp*

 Härligt! Helgen äntligen över!!

Det var full rulle denna helgen. Inte mycket dötid. I fredags lekte jag friidrottstränare. Lördagförmiddag lekte jag trädgårdsmästare (städdagar i samfälligheten). På lördageftermiddag lekte jag löpare (körde lite intervaller på Arosvallen). På söndag morgon lekte jag löpare igen (12 tunga km på cykelvägarna i Västerås). På söndag förmiddag köpte vi nån soffa på IKEA i fyndhörnan (det visade sig sen på kvällen att vi inte köpt alla delar som behövdes, fiasko). På söndag eftermiddag var vi till Slagsta för glassätning. Ina konfirmerade sig i helgen och hennes önskan var att när det hela var över så skulle vi åka och äta glass på Slagsta. Sen var helgen över!

Nu är det måndag och ny vecka! Känner mig rätt så sliten. Det ska dock bli varmare väder nu några dagar. Får se hur varmt det blir... Kanske kan man leka löpare i eftermiddag oxå när Ina ska på rehabträning. 

Ha en fin måndag nu vänner!!

fredag, maj 07, 2021

Freitag

 Japp, det är fredag! Ingen kan säga något annat!!

Var iväg en sväng igår igen. Det blev dryga milen. Men det var en tung mil i blåst, regn och kyla. Jag som vill att det skall bli sköna rundor nu under våren. Men det kanske vänder snart igen.

Idag ska jag på Inas friidrottsträning, hon är ju inte med. Och frågan är när hon kommer komma tillbaka? Vi får väl se. 

Igår efter passet fick jag migrän. Det är ingen höjdare. Det börjar med att synen blir dålig, eller det blir som färger mitt i synfältet. Då vet man vad som väntar. Somnade en stund vid 18-tiden. Vet inte om det var det som räddade mig från rejäl skallevärk. Men den blev lite lindrigare än vanligt ialla fall....

Nåväl, ha en fantastisk helg nu vänner!!

torsdag, maj 06, 2021

Taskig sömn inatt

 Så nu sitter man här vid köksbordet och är tröttare än någonsin. Kanske inte än någonsin men jäkligt trött i alla fall.

Igår var jag med Freddie på friidrottsträning. Intervaller inne i hallen. Hon har ju fortfarande problem med sin fotled och var inne på att vi skulle ut i Rocklundaskogen bara vi två istället. Bara för att känna på hur det kändes med foten. Men jag var lite skeptisk till det då det regnade, blåste och var kallt. Och om hon nu skulle få ont i foten så är det ju bättre att vara inne i en hall och bara stanna där man är. Så det tyckte hon oxå var en bättre idé.

Så vi drog iväg och körde supertusingar. Eller passet var supertusingar och Freddie som är smart var med på de kortare (upp till 300 m) intervallerna. För ju längre hon kör, och ju tröttare hon blir, dessto lättare är det att hon trampar snett igen. Hon klarade sig från att göra sig mer illa igår. Så det var ju bra. Jag fick springa lite jag oxå. Och det var ju oxå bra.

Ny dag nu och enorma möjligheter att få göra aktieägarna än rikare!!! Ha en fin torsdag!!

onsdag, maj 05, 2021

Mittvecka

 Och idag är jag på jobbet! Först på kontoret.... inte så konstigt när man kliver in strax före 05:30.

Om man inte visste bättre så skulle man kunna tro att det är höst nu. Ett par grader varmt och regn. Det var en kort och kall sommar i år. Den globala uppvärmingen verkar ha flexat ut för en stund. Vilket kanske är bra då. Det känns mer som om vi är på väg mot istiden igen.....

Vad händer idag då? Inte mycket kan man ju tro. Och så är det väl kanske. Men idag kör vi igång med mitt Materialsystem på en ny avdelning med nya utmaningar. Jag gissar att det, som vanligt när jag gjort något (host host), blir succé! Sen är det väl som vanligt att de som bestämmer inte fattar hur jäkla bra det är! Men huvudsaken är ju att det i slutändan ger klirr i kassan för aktieägarna!!

Nåväl, dags att göra aktieägarna glada! Ha en trevlig dag!

tisdag, maj 04, 2021

Undrar

Om hon är nöjd med sin parkering?

Det blev ett pass

 Ja, jag är själv lite förvånad. Men jag tog mig ut tidigt och sprang eller jogga snarare 9 km. Och inget regn. Så nu kommer det väl inte börja regna idag :-)

Passet:

Mot nästa pass... när det nu blir...

Lyckades pricka in regnet igår

 Igår var jag ut och sprang. Samma tid som vanligt på måndagar, när Ina är på rehabträning. Igår var det uppehåll hela långa dagen. Utom just när jag var ute och sprang. Det började strax innan jag skulle kliva ur bilen och det slutade när jag satte mig i bilen igen. Det är väl märkligt hur det kan vara...? Fick ju i alla fall lite härlig regnluft och det är inte dumt.

10 km brände jag av:

Idag ska jag med Freddie till pianolektion men idag sägs det skall regna. Och det verkar vara uppehåll nu i alla fall. Kanske skulle man ge sig ut nu så man har dagens pass gjort? Inte omöjligt. Även om kroppen känns tung efter 3 dagars träning. Men tränar jag morgon idag så blir det ju som långledigt om jag springer först på kvällen imorgon....?

Annars har jag väl inte så mycket mer att orda om. Jag köpte i och för sig jordgubbar igår. Och det verkar som om ryktet att Coachen inte längre pysslar med jordgubbshandeln har spridit sig bland jordgubbsförsäljarna. Kassaproblem igår, inga kortbetalningar möjliga. Casch eller Swish.... kvitton? Nä!!

Ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, maj 03, 2021

Ny vecka

 Äntligen måndag igen! Som vi har längtat!! Det finns få saker som är så underbara som att få gå upp tidigt en måndag morgon och veta att man skall få åka till jobbet för att få ge sitt allra yttersta för aktieägarna!!

Helgen gick väl som vanligt för fort! Det blev en sväng till Björnö på fredagseftermiddagen då Freddie hade nån scoutpryl där då. Jag, Ina och fru Blogg tog en promenad under tiden.

På lördagen tänkte jag att jag skulle försöka få till ett långpass och under det långpasset försöka mäta upp en sträcka runt jobbet för att eventuellt kunna köra en "backyard" vid tillfälle. Men den sträckan jag mätte upp blev liiite för lång. Nåväl, jag fick ihop 21,1 km i alla fall. Och jag hade både fru Blogg och Freddie med mig på cykel. Så grym service med dricka och choklad under vägen!

På eftermiddagen gick jag, Ina och Freddie upp till Pettersbergsskolan och kasta lite basketboll. Ina är grym på det där och missar inte mycket. Hon vinner varje gång när vi kör till 21.

På söndagen hade jag en löpdate med Jesper. Vi körde milen på Rocklunda. Eller vi körde milen ända tills vi kom tillbaka under Norrleden, där tog vi cykelbanan tillbaka för att slippa snön som ligger kvar i spåret på ett ställe.

Efter det åkte vi till Åsby och käkade lurre, en tidig lurre, innan det kommer en massa folk dit. Därifrån drog vi sen till Slagsta för lite glass i bilen. Det blev en lakritssnäcka för mig.

Här är löpningen om någon är intresserad.

Lördagens pass:

Söndagens pass:

Ha en fin måndag nu vänner!!