tisdag, november 30, 2021

Guld och silver

 Helt otroligt att Sverige tar både ett silver och ett guld i bordtennis-VM, det är stort!! Jag var faktiskt uppe och kollade i natt. Vilket gör att jag är jäkligt trött nu!! Truls var numret för litet i finalen men att bara ta sig dit är en bragd i sig!! Dubbeln var oxå spännande och skönt att det blev seger där!!

Sjukt kallt idag! Vi har - 12,3 grader just nu. Det kan ju aldrig vara nyttigt, eller? Varför är det så jäkla kallt? Varför kan vi inte ha sommar året om?

Nåväl, det är som det är, inte mycket att göra något åt. Även om man försöker genom att köra onödigt mycket bil.....

Igår blev den en runda efter jobbet. Fick ihop dryga 9 kilometer. Så de senaste tre dagarna har det blivit 30 km totalt. Det känns i mina vader idag. Med andra ord så måste det bli en vilodag idag. Och det passar ju bra när det är så kallt!!

Annars har jag inte så mycket att orda om, ni får ha en fantastisk tisdag!!!

måndag, november 29, 2021

Tillbaka i vardagen

 Nu är den lilla ledigheten över. 5 dagars minisemester. Men sitter här och funderar på om jag borde jobbat istället i torsdags och fredags? Men jag tyckte det var rätt skönt att inte göra någonting även om det nu i efterhand kanske verkade bortkastat..... Men kanske är det så att man behöver några "inte göra ett skitdagar" ibland? 

Igår var jag med Freddie till Eskilstuna på gymnastiktävling. Hon var inte helt nöjd efteråt. Hennes ursäkter påminde lite om mina egna förr i tiden efter någon mindre bra pingistävling... Man kunde skylla på att det var för trångt eller för lågt i tak eller för dåligt ljus eller fuktig luft osv.... fanns väl ingenting man inte kunde skylla på. Freddie snacka om en hal bom och skym hoppgrej.... Underbart!!! :-)

Annars är det väl fullvecka som väntar om inte SvenskaSpel följer facit som jag skickat in till onsdagens Lottodragning....

Ha en fin måndag nu vänner!!

fredag, november 26, 2021

Riktig god!

Köpte några av årets skörd, riktigt god!

Fredag

Och det är ju normalt skönt. Men nu har jag ju varit ledig i några dagar så det hade ju varit bättre med fortfarande onsdag.

Lämnade ju bilen på service i tisdags. Men på eftermiddagen ringde de och sa att bilen var precis som för två år sedan när vi gjort service. Den gick inte. Han undrade om bilen hade något emot honom.

Hur som helst, de hade kvar bilen och skulle felsöka. På onsdag eftermiddag ringer han igen och berättar att han inte hittar felet. Och att det kan gå någon dag innan han ringer igen. Men igår fm ringer han igen. Han har hittat felet, batteriet som dippar ner till runt 8 volt och då blir det spänningsfel till motorn som då inte går bra. In med nytt batteri och då funkar det, kanon!

Det bästa av allt, servicen skulle kosta ca 7000:- men med nytt batteri så blev det 5400:- totalt! Han tyckte lite synd om oss. Bra personlig servicetekniker vi har fått! Den bästa!

Ha en trevlig helg nu vänner!

tisdag, november 23, 2021

Hatar Covid!!

 För ganska precis ett år sedan hade Carolina Corona. Och idag har hon fått besked om att hon har fått det igen. Det är ju så tråkigt att det skall vara så här! 

Stackars Ina och nu får väl vi andra åka och testa oss oxå. Hatar den där jä*la pinnen man petar i halsen med :-(

8 år sedan

 Match, pints och trevligt sällskap! Saknar't!




Mörkt och kallt

 Ja, det kanske är därför man känner sig så trött jämnt. Mörkret gör en trött helt enkelt. Och efter jobbet så är klockan inte så mycket men det blir snabbt mörkt och man tror att dagen är slut. Och då är klockan kanske bara 16. Men det känns som om "att det inte är någon mening att göra något för det är ju ändå så sent att börja med det nu....".

Lämna bilen på verkstan idag. Dags för den årliga servicen. Hoppas att det inte dyker upp några överraskningar..... Funderar på att lufsa hem därifrån. Vi får se... Tidsmässigt bränner ju fru Blogg en massa tid om hon skall komma och hämta mig där. Finns annat att lägga tiden på för tillfället.

Annars så är det väl inte så mycket att orda om, ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, november 22, 2021

Gamla minnen dyker upp

 Åtta år sedan! Och det känns nästan som om det var 8 år sedan man var i London nu....





En snabb helg

 Ja, det känns som om det skulle vara skönt med någon dag till ledigt! Helgen gick alldeles för fort. Började på O´learys i fredagskväll med föreläsning och middag med friidrottsklubben. Lördagen började direkt med att åka till Örebro med Freddie för lite friidrottstävling. Foten höll inte ihop så bra så springa och hoppa gick inte så bra som hon ville. Hon persade i kula så hon var nog inte helt ledsen ändå. Söndagen avslutades sen i friidrottshallen då jag tränade Freddies grupp, dock utan Freddie. 15:45 - 17:15. Tre grenar och en avslutande staffet. Målgången på staffetten var 17:14 sen tack för idag och så var det över. Måste ju säga att det var grymt planerat!!

Såg sen att HBTK dominerade i pingishallen på eftermiddagen! Gissar att det var en ren Coach-seger!!

Kortvecka den här veckan i alla fall, skönt! Bara måndag och tisdag att jobba på!! Ska bli skönt med en långhelg värd namnet!!! 5 dagars frånvaro från firman. Så om Ni har aktier i denna firma så sälj aktierna idag och köp nya när det går ner i värde under min frånvaro :-)

Nåväl, jag skall inte trötta ut Er mer. Men vill önska Er en fantastiskt fin dag!!


fredag, november 19, 2021

Det blev fredag till slut

 Det känns som om jag har legat fel i dagarna hela veckan. Men nu är det fredag och det är ju bra!

Vilka jäkla bilköer det blev genom stan igår. Det tog över en timme att åka till lasarettet med mamma. När vi åkte hem så hade det lättat lite och det gick riktigt snabbt förhållandevis. De ska väl ha släppt på lite trafik på E18 nu så det borde återgå till det normala när man kör i stan nu.

Blev väldigt tidig morgon idag. Vaknade redan före 4 och kunde inte somna om så jag var igång med jobbet redan vid 5. Höll till och med på att glömma blogga. Men som tur är så kom jag på det innan jag kastade mig över nästa möjlighet att lösa problem.

Örebro imorgon. Friidrottstävling inomhus. Har aldrig varit i friidrottshallen där så det skall bli kul att se den. Den ska vara rätt ok sägs det. Det ska säljas hamburgare i alla fall så då är jag nöjd :-)

Nä, ska inte lura aktieägarna på nå stålar nu så dags att fortsätta hjälpa dessa stackare. Ha en fin fredag och en fantastisk helg!!

torsdag, november 18, 2021

Vilka smällar!!

 Igår så small det till rejält, det var till och med så rutorna skakade. Såg ingenting och tänkte inte mer på det. Sen small det till igen. Och sen igen. Gick ut för att se om man kunde se något. Ytterligare smällar. En granne dök upp som oxå undrade vad som small så. Det kändes lite läskigt. Fru Blogg började kolla på VLT. Men den sajten var nere. Hon ringde polisen. Och då fick hon höra att det var brand i en lastbil på E18 och att det inte var någon fara. Sen kom ju VLT igång igen. Men känslan först när det smällde så jäkla mycket var inte rolig.

Nåväl, nu är det en ny dag igen. Runt nollan idag och med sommardäck på bilen efter att det var lite småregn igår så kändes det onödigt att sätta sig i bilen och åka iväg till jobbet. Det får bli en hemmadag istället. Hög tid att ta tag i däckbytet snart.... är ju så jäkla tråkigt dock. Och jag har fortfarande inte kollat upp om vi behövde två nya däck som jag minns det.

Vi var till Widénska skolan igår och tittade. Fin skola. Vi får väl se vad hon söker. På lördag ska Ina och fru Blogg till ABB-gymnasiet och kolla. Jag och Freddie drar till Örebro för friidrottstävling.

Ha en fin torsdag nu vänner!!

onsdag, november 17, 2021

En ovana

 Ja, det börjar nästan att bli en ovana att åka till jobbet. Andra dagen i rad nu. Och det blir förmodligen en tredje dag imorgon. Vart är världen på väg? 

Inte så mycket att orda om idag. Var iväg med Freddie på friidrott igår. Hon fick återigen ont i foten, fiasko! Men det kunde ju varit värre.....

Idag kan det nog bli lite spring. Eller spring och spring, lite joggning i alla fall. Vi får väl se vad tiden räcker till idag. Ina vill gå på öppet hus på Widénska gymnasiet så då lär vi ju gå dit.

Ha en fin onsdag!

tisdag, november 16, 2021

Trött tisdag

 Japp, så är det, vilken överraskning va? Trött? Jag? Mm, håller med, måste vara första gången jag skriver det!! Ändå har jag inget att skylla på, Jenna är tyst hela natten, skäller inte alls. Vaknade av klockjä*eln.... Alldeles för tidigt uppenbarligen...

Var ut och sprang en sväng igår. Eller joggade i alla fall. Skönt att få lite frisk luft tänkte jag, ända tills jag sprang över Vallbybron och det var sjuka köer :-)  11 km fick jag i alla fall ihop, vackert så!!


Nä, dags att ge allt för aktieägarna nu. Ha en fantastisk tisdag!!

måndag, november 15, 2021

Måndag och återigen en ny vecka

 Helgerna är för korta, det är sjukt vad korta de är! Hann inte mer än kratta lite löv hos mamma innan det var dags för att besöka Kunskapsskolans gymnasium. De hade öppet hus och Ina ville dit och titta. Vi lyxade det till det med en sen lurre på Tropic efter det. Jag tog en god Laxplanka:

















Efter det så åkte vi hem och somnade en stund till VIK's match mot AIK. Sen blev det lite handling innan kvällsmaten.

Söndagen började 07:30 nere vid Karlsgatan. Där mötte Jesper upp och vi körde en lugn 15 kilometers runda nere vid Mälaren. 


Sen blev det lurre innan vi började kolla på Irstas match på TV'n. Det var ett litet för dåligt motstånd för att det skulle bli spännande så vi åkte iväg till Netonnet och köpte en ny telefon till mamma. Får hoppas att denna funkar/passar bättre än den hon har nu!

Nä, dags att ge aktieägarna lite omtanke! Ha en fin måndag nu vänner!!

fredag, november 12, 2021

Fredag äntligen

 Ja, lite så känns det ju ibland. Man längtar till fredagen och två dagars ledighet! Det känns välbehövligt efter denna vecka. 

Det är Veteran-SM i friidrott i hallen i helgen så all träning är inställd. Rätt skönt på sätt och vis. :-) Freddie stukade foten förra helgen så det hade nog ändå inte blivit någon träning för henne. Hon tyckte foten kändes lite bättre igår så det går kanske åt rätt håll. Men det är nog inte fel att vila någon dag till ändå. Hon har ju hela livet på sig att träna! Sen har hon möjlighet till tävling nästa lördag i Örebro så dumt att kasta sig över någon träning för tidigt. Däremot är det nog bra att hon rör på sig så att inte foten stelnar till. Så länge inget är brutet sägs det ju vara bra att "hålla igång" lite försiktigt. Promenader kanske?

Nästa fredag så är jag inbjuden till O'learys av friidrottsklubben. Det skall vara något föredrag och sen middagsbuffé. Sen möjlighet till lite lek där, bla finns det pingis :-) Vi får väl se hur mycket lek det blir....

Annars är det väl bara en sak kvar i detta inlägg, det är ju att önska Er en fantastiskt underbar helg!!!

torsdag, november 11, 2021

Motivation

 Det finns så mycket man behöver göra men man orkar f*n inte ta tag i det. Det är ju hög tid att byta däck på bilen. Är jag motiverad? Nä, inte det minsta! Men man vet ju att det är skönt när det är gjort. Men drygt innan man drar igång. Så därför drar man sig för det. Man väntar på den där perfekta dagen när solen skiner, det är vindstilla och fåglarna kvittrar... typ....

Blev en kort sväng igår. 7 km i lugnt tempo men var ändå jobbigt. Sen drog jag iväg till friidrottshallen och körde skiten ur ett gäng barn och även ett par tränarkollegor. 1 timmes träningstid har vi på onsdagar och jag blev klar på exakt 1 timme. Utan att ha planerat alltför mycket innan. Det är ju nästan så man tror att man börjar bli en rutinerad friidrottstränare nu..... full koll! :-) 

Nä, dags att ge mitt allt för aktieägarna en stund! Ha en fin dag nu vänner!!

onsdag, november 10, 2021

Taskig sömn igen...

 Vaknade vid 1-tiden och somnade om strax före 4. Sen skäller Jenna strax före klockan ringer. Då är jag toktrött. 

Men jobbet kallar. Är till och med på plats en stund på jobbet. Måste fixa lite grejer nu innan produktionen drar igång. Så det blir ett kort inlägg idag (oxå).

Ha en fin dag nu vänner!!

tisdag, november 09, 2021

Lite sen men så är det ibland

 Började jobba vid 5-tiden. Kastade mig direkt över ett problem eller man kanske ska säga utmaning. Detta gjorde att jag glömde blogga. Men till mitt försvar måste jag meddela att jag sitter hemma och jobbar och behövde in på dator på jobbet via TV. Men vill inte störa de som jobbar så behövde göra jobbet innan de drar igång linan.

Men nu är jag här. Jag sprang igår. Blev kortare än tänkt. Kallt var det, halt var det och mörkt var det. Pulsen drog helt plötsligt upp högt. I alla fall högt för det tempot jag höll. Om det berodde på något skumt med kroppen eller något tekniskt visste jag ju inte. Så för att ta det säkra före det osäkra så kortade jag av passet med några kilometer. På slutet gick pulsen ner till något mer normalt så förhoppningsvis var det bara tekniskt problem. Och det är klart, det blir ju lite skillnad när man går från t-shirtlöpning till att ha en massa tröjor men lång ärm. Kan ju få klockan att sitta sämre.....

Skit samma, dags för att fortsätta ge aktieägarna en bra jul! Ha en fin dag nu vänner!!

måndag, november 08, 2021

Måndag igen

 Nu är det helg, nä nu är det måndag.... Så kändes helgen! Gick otroligt fort! Varför ska det vara så? Kan inte helgerna kännas för långa istället? Så långa att man nästan längtar att få börja jobba igen? Jag vet, så långa helger kan man inte ens ha i en fantasivärld.

Skulle sprungit med Jesper igår, för han kunde inte i lördags. Men på lördag morgon så skickar han ett sms att jag kan ta mitt långpass på lördagen om jag vill, det ska bli skitväder på söndagen och då är det inte så roligt med långpass. Så jag gjorde det. 21,1 km i solsken, inte helt fel!

Jag lullade på som vanligt i kanske 5:50 tempo i snitt. Men mellan 13 och 14 kilometer börjar jag fundera på om man skulle kunna fixa denna halvmara på under 2 h? Men vad skulle krävas? Jag började fundera och räkna. Kanske runt 5:12 i snitt de sista kilometerna. Yeah, det gör jag ju knappt på ett kort pass. Men jag ökar i alla fall tempot och när jag är i mål så har jag gjort halvan på under 2 h. Sista fem låg jag på strax över 5 minuterstempo. Visst var det jobbigt men en skön känsla efteråt att ha fixat det jag helt plötsligt fick för mig mitt under passet!


På söndagskvällen blev vi bjudna på mat av Lalle och Mia hemma hos mamma, grymt gott! Och kul att samlas hela gänget!

Ser att det är minusgrader ute nu, var försiktiga när ni ger er ut. Risk för olyckor idag om det vill sig illa!

Ha en fin måndag!!

fredag, november 05, 2021

Oj oj oj

 Tänk vad konstigt det blir när man helt plötsligt åker till jobbet på morgonen precis som "förr i tiden". Det blev till och med så konstigt att jag glömde bort att blogga! Inte OK!! Men som den vanemänniska som man är så fanns det inte något ryggradsbeteende när jag helt plötsligt åkte till jobbet. Kändes som om man var där för första gången den här månaden. Ja, just det, det var ju faktsikt så :-) 

Hur som helst, förlåt för väldigt sent inlägg!! Hoppas att ni förstår mig och hur vilden jag kände mig i morse!

Nåväl, nu har jag förklarat varför det inte kom något inlägg i morse. Och nu får jag väl kanske försöka förklara varför jag inte har något att skriva i bloggen idag. Vad kan jag tänkas skriva om? Ingen aning? Varför finns bloggen ens till? Vad har jag för rätt att skräpa ner cyberrymden med mina ord om ingenting? Säker bidrar det till miljöförstörningen oxå. Det måste ju stå någon stackars server någonstans konstant påslagen för att det här skall kunna finnas där, tillgängligt för en liten skara fantastiska människor, dygnet runt!

Nåväl, om någon mot förmodan varit med ända hit ner i inlägget så vill jag önska just Er en fantastisk helg!!

torsdag, november 04, 2021

Dagens jogg

 Blev från Bilia till hem via Gryta och Rocklunda. Totalt 9 km.


Vakna i natt

 I natt vaknade jag och kunde inte somna om. Eller till slut så somnade jag om men det tog någon timme. Men det är alltid drygt när man vaknar och inte direkt kan somna om. Och när man väl somnar om så känns det som om klockan ringer direkt och det är dags att kliva upp! Och idag måste jag upp för att hinna äta frulle i god tid innan jag åker till Bilia med mammas bil. För jag tänker mig en joggingtur hem sen. Och då vill man ju inte vara nyäten.

Tillbaka till Bilia sen hoppas jag att fru Blogg kan skjutsa mig. Men det vet man ju aldrig, kan ju ha något viktigt möte eller dylikt på jobbet som gör att tiden drar iväg.

Annars är det väl inte så mycket att orda om idag, ha en fin torsdag vänner!!

onsdag, november 03, 2021

Trot eller ej...

 .. men jag är toktrött idag! Och jag fattar inte varför för igår gick jag och la mig i rätt så bra tid. Och gick inte upp toktidigt idag. Men ändå är jag trött!

Även igår blev det en jogg på lurren. Det blev milspåret på Rocklunda tillsammans med dansken. Min träningsklocka har i två pass i rad haft väldigt långa kilometer. Igår fick jag ca 500m kortare sträcka än vad Jesper hade på sin klocka. Måste man skaffa en ny? 

Vi lyckade pricka in regnet dessutom så extra mycket syre i luften!! Det gick inte fort men det var ändå tungt! Men bara att fortsätta gneta så blir det väl lättare med tiden. Idag blir det dock vila!! Imorgon blir det väl att springa från Bilia efter att jag lämnat in mammas bil där. Så det blir väl lite lagom med 6-7 km då. 

Idag ska Freddie på ett lite längre onsdagspass än vanligt. Det är huvudtränaren i VFK som skall hålla i ett pass med barnen. Kul!

Nä, dags för lite frulle!! Ni får ha en fin dag!!

tisdag, november 02, 2021

Det dök upp ett minne i luren

 Från London för 3 år sedan, saknar!





29 dagar kvar av november

 Igår var jag tillbaka i löparskorna. Det blev 12 km på lurren vilket gjorde att det blev en "längre" arbetsdag. Alltså, jag slutade senare. Arbetsdagen blev rätt lång oxå faktiskt. Idag har jag lunchdate med Jesper. Så det blir ett varv i Rockis. Hoppas på lika bra väder som igår!!

Igår blev det en liten favvomiddag. Lite tråkigt att äta den själv dock. Men övriga är ju bortresta. Så de får ju skylla sig själva!! :-)

Pannbiff med potatis är ju en riktig klassiker!















Annars är det väl inte så mycket att orda om, ha en fantastisk tisdag!!

måndag, november 01, 2021

Ny vecka

 Så börjar vi om igen då. Ny vecka och ny månad! Fru Blogg och dvärgarna åker till Uppsala i två dagar. Själv är jag kvar i stan och försöker ge det där lilla extra för aktieägarna. Det är ju snart jul och man vill ju att aktieägarna skall kunna fira den på ett sätt som är en aktieägare värdigt!!

Jag har ruggig träningsvärk efter helgens slit ute. Det krattades och klipptes och sopades och fraktades bort till containern och rensades i dagvattenbrunnar och det var hårt jobb! Tror inte jag jobbat så hårt någon gång under en städhelg. Jag och fru Blogg började redan på fredagen och sen startade jag nästan 2 timmar före övriga på lördagen så det mesta allmänna var ju nästan klart när övriga kom ut. Då var det bara att dela upp specialuppdragen och jag var så korkad att jag tog på mig hela längans förrådstak. Det kommer en jäkla massa tallbarr ner på dessa och längst upp så finns det som en liten "hålighet" på taken där kantplåten går över takplåten. Där fanns det mycket barr att plocka bort. Sen när man fått ur det därifrån så plockar man bort det mesta. Resten sopar man ner mot hängrännan och tar upp det därifrån när man ändå skall rensa den. Tog en jäkla tid...... Men nu är det gjort för den här gången.

Ha nu en fin dag!!