fredag, december 31, 2021

Tragiskt

Det är snart 2 år sedan jag var hemma i London. 2 år! 2021 är nog första året på jättelänge som jag inte har varit där under ett år. Brukar ju bli några turer om året i vanliga fall...

Vi får hoppas att det blir ett bättre år 2022 så vi kommer dit igen!

Gott Nytt År!!

Eller gott nytt hår som jag alltid hoppas på :-) 

Hur som, tänkte göra som jag gjort tidigare år, samanfatta löpåret 2021!

Det blev ett år med mer löpning än någonsin. Målet var 2021 km under 2021! och det lyckades jag med. Det var inte ens nära att misslyckas! Hade en "sjuk" månad i maj då jag fick ihop ca 313 km. Så mycket har jag aldrig tidigare sprungit under en månad. Och jag kommer förmodligen inte göra det igen heller.... Om nu inte Jesper bräcker det så klart..... :-)

Den sämsta månaden var augusti med bara 109 km sprungna. Men totalt blev det 2204,95 km under året. Avslutade dock året med 3 vilodagar. Den tredje dosen vaccin tog lite för hårt på mig för att jag skulle kunna träna. Hoppas dock att jag kan dra igång nästa års löpning redan imorgon! Målet får väl vara 2022 km och i alla fall få deltaga på minst ett marathon! Tidsmålen har jag givit upp. :-)

Ha nu ett riktigt gott slut och framförallt ett Gott Nytt 2022!!




onsdag, december 29, 2021

Körigt idag!

 Startade imorse med en tur till Bilia för två nya vinterdäck. Direkt därifrån via hemmet till Servicehälsan för tredje dosen vaccin. Sen raka vägen via hemmet, för att hämta datorn, till jobbet. Och man hinner inte mer än in på sin plats innan man blir uppringd angående problem i produktionen. Det finns en station som skriver ut små streckkodsetiketter som måste funka annars går det inte att producera överhuvudtaget. Och den funkar inte.... det kan skriva ut 1 max 2 etiketter och sen går det inte längre. Ok, jag börjar titta på det där och tänker att dll-filen som används för att skriva ut kanske har blivit korrupt...långsökt men ändå. Så jag tar en likadan fil från en nätverksdisk och skall kopiera in den på rätt plats på C-disken. Det går inte, disken är full! Va? Filen är på 128 kb och jag kan inte lägga in den i datorn ens....  Kollar hårddisken och ser att den är full, finns inget ledigt utrymme. Startar om dator och kollar igen. 31 mb ledigt precis efter uppstart. Och strax är den full igen efter bara kort tids användning. Så där har vi alltså problemet. Disken är full!

Eftersom det tydligen har varit ett ökande problem den sista tiden så är det nog så att det är detta som är problemet! Nu är problemet att veta vad vi kan rensa bort. Alternativt att vi måste fixa en ny burk för som sagt så går det inte producera innan detta är igång....

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Det blev inga intervaller igår eftermiddag. Underlaget var inte anpassat för det. Det var slirigt och halvhalt så jag valde att följa klockan och köra 42 minuters bas.

Årets sista arbetsdag är det oxå, bara en sån sak! Ingen löpning idag eftersom jag tog vaccinet så låter jag bli löpningen. 

Ha en fin onsdag!!

tisdag, december 28, 2021

På jobbet..... igen....

 Andra dagen i rad nu på jobbet, när hände det senast? Och igår var jag på jobbet hela dagen... när hände det senast? Idag har jag till och med matlåda med mig till jobbet... när hände det senast?

Blev 39 minuters löpning igår eftermiddag, precis som klockan beordrade. Idag beordrar den 42 minuters löpning... vi får se hur jag gör.... Imorgon är det vaccinering så jag gissar att jag inte kommer springa imorgon eller på torsdag så kanske några korta intervaller idag...?     Vi får se hur det blir.

Ha en fantastisk dag nu vänner!!



måndag, december 27, 2021

Sista veckan!

 Jaha, då sitter man här på jobbet. Redo att inleda årets sista arbetsvecka. Som förhoppningsvis inte blir så lång. Den blir ju inte lång, det vet jag ju redan. Men den kan ju ändå kännas lång. Av någon anledning så ska jag vara på jobbet dessa dagar jag jobbar dessutom. Bara det känns ju drygt.... Och lite onödigt.... I alla fall hela dagarna. Jag ska försöka byta ut några panel-pc ute i produktion. Men det är ju så jäkla tråkigt... man drar sig ju för det....  Men kanske läge för några stycken denna vecka i alla fall.

Var ut en runda igår. Sprang iväg hemifrån och när jag kom ner till Vallby så tänkte jag att man kanske skulle kunna ta några varv på Wennströmska IP. Så det blev 10 km därinne på den igensnöade ovalen. Med 2 km dit och dryga 3 km hem så blev det strax över 15 km totalt. Nu är det bara 2 km till att springa för att ha klarat fjärde kvartalets utmaning på 506 km. Detta ger totalt på året 2021 km. Men jag hoppas komma upp i 2200 km. 10 km kvar för det..... Vi får väl se!

Ha en fin vecka nu vänner!!!

fredag, december 24, 2021

Besök av tomten

Nä, det var inte tomten även han sa det själv. Coachen kom förbi igår och överlämnade ett stort presentkort till Bolaget, grymt! Stort tack Coachen!

Det är dags nu!

En Fuller's Vintage Ale från 2018!

onsdag, december 22, 2021

Snart helg!!

 Ska bli skönt med 4 dagars ledighet! Hade ju önskat att det var en bra jul med lång ledighet men det blir det ju inte än på några år.....

Tidigt på jobbet idag. Har fixat till lite etiketter som skall till USA för godkännande. "Vore bra om det blev fixat innan jul". Så då fixar man ju det innan jul. Och redan den här julen! De sa ju aldrig att det var denna julen de menade.....

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Det är skitkallt igen! Gick knappt att skrapa rutorna på bilen imorse. Men tillräckligt för att ta mig till jobbet i alla fall... Inte så mycket trafik den tiden och vägen kan man ju om man blundar så det gick bra :-)

Ha en fin onsdag nu vänner! Och om det inte blir något mer inlägg innan jul så 

God Jul!!

tisdag, december 21, 2021

Vakna men somna om

 Ja, i natt vaknade jag 03:15. Hur pigg som helst. Funderade på om jag skulle sätta mig och jobba. Men låg kvar en stund. Tänkte att vid 04:30 så går jag upp. Måste somnat strax före det. Och det är väl det sämsta man kan göra. Nu är man ju toktrött, nästan på gränsen till snurrig i skallen av trötthet. Nu skulle jag nog lätt kunna sova en stund till. Men nu måste jag ju upp och jobba, fiasko!

Annars är det ju typ onsdag, då det är mittarbetsvecka...  I morgon är det sista arbetsdagen den här veckan.

Nä, dags att jobba in lite stålar till aktieägarna! Ha en fin tisdag!!

måndag, december 20, 2021

På jobbet!

 Och det hör ju inte till vanligheterna. Så det höll på att bli en bortglömd blogg idag. Men helt plötsligt så hör jag en inre röst som säger "bloggen, bloggen, bloggen, glöm inte bloggen...). Så snabb in på bloggen och nu sitter jag här och har inte en aning om vad jag skall skriva om..... 

Jag skulle ha sprungit med dansken i lördags. Men jag vaknade med grym huvudvärk. Hade i och för sig huvudvärk redan när jag gick och la mig. Och under hela natten. Det hjälpte inte med alvedon. Så jag ställde in löpningen. Kom på lite senare att jag inte druckit något kaffe på fredagseftermiddagen... kan ha varit det. För med kaffe på lördagen så vaknade jag på söndagen utan huvudvärk och kunde gå ut och springa själv. Fick ihop drygt 11 km.

Bara tre dagars jobb den här veckan för mig. Har tagit ut ledighet på torsdag. Så det bli i alla fall fyra dagars ledighet till helgen. Vackert så!!

Ha nu en fin dag vänner!

fredag, december 17, 2021

Fredag

 Japp, en dag kvar denna vecka. Och sen är det bara 3 arbetsdagar nästa vecka. Och veckan därpå är det oxå bara 3 arbetsdagar. Och veckan därefter är det bara 2 arbetsdagar. Allt detta under förutsättningen att jag inte har vunnit innan dess.....

Ina vill gå på hockey ikväll. Känns konstigt att säga nej. Men jag tycker inte det känns så kul att gå in i hallen just nu. Vet ju inte om bänkgrannarna är friska eller ej.... Jag gissar att det går på TV så det får duga idag i alla fall.

Nåväl, ha en fantastisk helg nu vänner!!

torsdag, december 16, 2021

Övertygad

 Jag var övertygad om att jag hade lagt in ett inlägg imorse. Men samtidigt kunde jag inte komma ihåg vad det skulle ha handlat om så jag blev till slut lite osäker på om jag verkligen hade gjort något inlägg. Och det hade jag ju naturligtvis inte gjort. Jag hade glömt! Illa, men sånt som händer ibland.....

Så här är inlägget om ingenting alls.









Så där, ha en fin torsdag nu vänner!!!


Uppd: Ödegaard nickade in en balja häromdagen, det händer inte så ofta :-)

onsdag, december 15, 2021

Trött idag

 Igår lovade jag att fixa en grej på jobbet innan produktionen drog igång. Tänkte inte mer på det och ställde ingen klocka tills idag. Tänkte att  om jag sover tills jag vaknar eller tills övriga vaknar så är det ok. Men jag vaknade till vid 05:25 och då tänkte jag "vilken tur att jag kan somna om en stund". Vänder mig och drar upp täcket lite och så pang! Shit! Jag skulle ju fixa saker på jobbet innan produktionen drar igång. De börjar vid 7 på dessa två linor men jäklas det så är det bra att ha lite tid på sig. 

Så jag rusar upp. Sätter igång burken. Och sen fixar jag det som skulle fixas. Gott om tid innan kl 7, skönt! Och det bästa av allt är ju att aktieägarna kan somna om med gott samvete!!

Igår sa klockan vila. Och sen skrev den oxå att ett väldigt kort och lugnt pass kunde köras. Så då var jag ut och "gled omkring på isen". Det var sjukt halt! Det blev dryga 5 kilometer  i lugnt tempo. Var iväg och handlade tösalt till mamma på eftermiddagen. Och det var skithalt då oxå. Idag säger klockan att jag ska ta ett extremt lugnt pass på 26 minuter i 7:20 tempo..... Det blir strax över 3 kilometer... Jag behöver få ihop 90 km till innan året är slut..... klockan och jag är inte i synk.... Men ett lugnt pass får det bli, men inte kortare än 5 kilometer. Känns ju som mer jobb att byta om än själva passet om man springer kortare. 

Ha en fin onsdag nu vänner!!


tisdag, december 14, 2021

Moppekort

 Igår var Ina och skrev prov på trafikverket för moppe. Hon var toknervös innan men hon hade ju pluggat väldigt mycket så jag misstänkte att det skulle gå bra. Och det gjorde det, hon fixade provet! Så nu får hon köra EPA om hon vill. Och om hon hade någon...... Tyvärr så har inte Svenska spel lyckas dra facit som jag skickar in till dom vecka efter vecka så det blir lite svårt att köpa någon "traktor". Det är ju helt sjukt hur dyra de är, de kostar ju mer än vad en bil gör. Det känns som om man vill göra sig av med sin gamla bil ska man bygga om den till en EPA och sen sälja den. Märkligt.... men kul att hon klarade körkortet i alla fall!!!

Annars är det väl inte så mycket att orda om, blev en liten lurrerunda igår. Tungt, långsamt men ändå 6 km gjorda. Det är ju, trots allt, mer än 0 km. Så vackert så!

Ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, december 13, 2021

O så börjar vi om igen

 Japp, måndag, ny vecka och allt börjar om igen. 40 friska timmar att ge till aktieägarna. Nu gäller det ju att slutspurta så att dessa aktieägare kan fira en riktigt härlig jul. Där vila och återhämtning är prioritet! Julen i år är ju dessutom den perfekta julen för aktieägarna, eller nästan i alla fall, nästa år blir ju än bättre. Vilket naturligtvis känns fantastiskt bra! För vem vill väl ha en massa röda dagar på arbetsdagar? Inte vi som älskar aktieägarna i alla fall.

Nog om det, det blev löpning både lördag och söndag. Vet inte om det är någon mening med det. För det känns ju nästan aldrig bra numera när man springer/joggar/lufsar/kryper. Men det blev ett lite "spännande" pass i lördags i alla fall. Jag och Jesper möttes upp på jobbets parkering och tänkte springa till den där våtmarksparken, eller vad det nu kallas, som ligger på vägen ut mot Johannisberg. 

Väl där så var det ju så pass mycket snö att det var svårt, för att inte säga omöjligt, att veta vart själva grusvägen gick där. Men vi lufsade runt något varv innan vi var "nöjda" med det. Så då drog vi bort mot "Köpingshållet". Ja, ni hör ju, jag känner inte till området där så bra. Men hur som helst så kom vi in på Tidövägen (har jag sett att den heter genom att efteråt kolla på kartan). Efter en liten bit så står det Barkarö 3 på en skylt. Jesper tyckte att vi skulle ta den och sen springa tillbaka via Enhagen. 

Men jag tänkte att den här vägen går säker parallellt med Saltängsvägen och att vi efter en stund bara skulle kunna springa tillbaka på den. Det visade sig (vilket jag sett på kartan efteråt) att det inte går parallellt. Men vi kommer i alla fall fram tills ett ställe där cykelvägen slutar och det går en bilväg in mot "rätt håll" för oss.

Det visade sig att vi kommit till Örtagården. Jag har aldrig varit där tidigare och vi var lite osäkra på hur vi skulle göra. Vi sprang i alla fall tills vägen tog slut. Där kom vi fram till en åker som det såg ut hade en "gångväg" längs med kanten. Så vi tog den. Och det var som om det blev en liten, liten skogsväg och så såg vi ett lantbruk längre fram på den vägen. Vi tänkte att det borde ju finnas någon större väg till/från det stället. Och när vi kom in på området stod det en större lasbil där. Då förstod vi ju att vi hade tänkt rätt. 

Så vi följde den vägen och nu ser vi Lundby kyrka. Så då vet vi att det inte är mer än några kilometer kvar att springa tills vi är på jobbet igen. Det var rätt så tungsprunget så de 13 km vi fick ihop under passet räckte gott och väl. Kul på något vis att springa på nya ställen. Och lite spännande när man inte har en susning om vart man är. Och man har en tro att "vi springer nog helt parallellt med Saltängsvägen..".

Här är passet om någon undrar:


Och här är söndagens pass som inte är så mycket att orda om:


Igår var vi och spelade bowling med Freddies friidrottsgrupp. Slog till med 178 pinnar i första serien (och den enda serien vi hann spela klart...). Rätt ok med tanke på bristen av bowlingträning

Nåväl ha en fin måndag nu vänner!! 

fredag, december 10, 2021

Fredag

 Igår var jag med avdelningen på slottet för att käka julbord. Jag skall väl erkänna att jag inte är någon julbordskille. Men ibland kan det vara gott. Och i alla fall vissa saker på bordet kan smaka bra. Jag tycker nog att gårdagens julbord var lite tunt. Men den rökta laxen var i alla fall god. Men det är nog bara den som får godkänt av mig. Köttbullarna var ingen höjdare, prinskorven var ingen höjdare. Ok, potatisen kan ju knappt smaka annat än potatis så den var helt ok. Dessertbordet var ok men lite klent. Goda mjuka kakor och lite godis. Sen var jag ju så korkad så jag drack kaffe oxå. Jag visste att det inte var min klokaste idé. Men det passade ju så bra till desserten. Men det blev som jag trodde, vaknade mitt i natten och sov sen uruselt. Gick till slut upp klockan 4.

Jag hann precis med en runda innan jag skulle iväg på julbordet. Dryga 6 km blev det, klockan sa ju det... Det säger den idag oxå.... Imorgon blir det ett pass med Jesper så då skiter jag i vad klockan säger :-)

Jaja, köra sista dagen nu då innan två dagars helg. Ha en fin fredag och en trevlig helg!!

torsdag, december 09, 2021

Julbord

 Ikväll ska jag till Slottet för att äta julbord med avdelningen. Vet inte om jag är så sugen på det men får väl ställa upp för laget.

Det blev ett pass till slut igår. Klockan gav mig ett Bas-pass pga at den tyckte jag hade sovit dåligt under natten. Shit, klockan styr mig helt numera :-)

Är på jobbet idag så det är väl bäst att dra igång arbetet. Ha en fin torsdag vänner!!

onsdag, december 08, 2021

Mittvecka!

 Igår blev det ett pass på lurren. Jag fick en ny träningsklocka när jag fyllde år av familjen. Den har en funktion att den ger ett förslag på "dagens träningspass". Det utgår från min tidigare träningshistorik och skall, om man följer passen, göra att man får bättre kondition. Igår var det ett intervallpass som den sa att jag skulle köra. Uppvärmning 10 min - 8*2 min i 4:40-tempo med joggvila mellan - 10 min nerjogg. Det blev 50 minuters löpning, dryga 9 km. 

Sen var det tänkt att jag och Jesper skulle på Bishops igår. Vad jag inte visste var att det dök upp ett gäng som överraskade mig. När jag sitter där på Bishops så hör jag att de sjungs "ja må han leva..." tänker inte mer på det men i samma stund är det någon som sätter ett diadem på min skalle bakifrån och när jag vänder mig om så inser jag att det är mig dom sjunger för, stort! Och helt oväntat! Men kul!

Så det blev en trevlig kväll med lite surr, mat och dryck! Jag fick även en present på 1400 kr till valfritt marathonlopp. Bara jag lovade att skicka målbild till alla som var med på presenten!!

Ha en fin dag nu vänner!!



tisdag, december 07, 2021

-17 grader

 Brrr, kan man väl säga. Hur kallt får det vara innan man ställer in allt? Jag gillar verkligen inte kyla. Jag tänker absolut inte gå ut och jogga när det är -17. Jag åker inte ens till jobbet då. Det får jag göra när det blir lite varmare. I alla fall varmare än -10 typ. Men man måste ju ut ändå. Dvärgarna har ju skolplikt och jag är en grym körlingspelare. Så snart dags att gå ut och hacka tänder......

Annars är det väl inte så mycket att orda om idag. Ha en fantastisk dag och klä på Er ordentligt om ni måste ut i kylan!!

måndag, december 06, 2021

Ett minne

 Idag för 6 år sedan åkte vi äntligen hit!!



Ny vecka!

 Igår natt vaknade jag av att jag fick ont i halsen. Så låg vaken en stund innan jag lika gärna kunde gå upp en sväng och kanske somna om senare, vilket jag gjorde. Sov även en stund efter lurren igår. Idag är jag trött! Precis som alla andra j*kla måndagar!!!

Jäkligt kallt idag! Nästan -15 grader. Det är ju typ vad man brukar ha som värst i januari/februari. Men redan nu!! Hur kallt ska det inte bli då? Och hur länge ska vi behöva ha så här kallt? 

Visst är det väl en härlig  start på veckan, att få läsa alla mina negativa saker? Jag känner själv att det här var inte ok! Funderade på om jag skulle radera allt jag skrivit här ovan men insåg att jag inte hade något annat att skriva :-)

Ha nu en riktigt bra start på veckan!!

fredag, december 03, 2021

Sista arbetsdagen

 Japp, vi kom hit till slut ändå! Man får väl vara nöjd att man klarat sig så här långt.

Är jäkligt trött idag, hade inte haft någonting i mot att sova en liten eller stor stund till.

Jag har verkligen ingenting att skriva om idag så det fick bli ett kort inlägg! Ha en fantastisk dag och en ännu bättre helg!!

torsdag, december 02, 2021

Donnerstag

 Tror torsdag heter så på tyska.... Vet inte varför jag skriver det men det kom naturligt på något vis.

Igår var det nära att jag vek ner mig och skippade löpningen. Det hade blivit mörkt, det var kallt och motivationen var inte på topp. Men jag snörade på mig skorna och drog iväg. Fru Blogg skulle hämta Freddie på Bellevue så jag tänkte att jag kanske skulle ta och springa dit och sen åka med bilen hem. Så det gjorde jag. Sprang dock inte raka vägen dit. Och jag är grymt nöjd med tajmingen för jag kom till Bellevue 17:28 och Freddie slutar 17:30!

Här är passet:

Nåväl, ny dag fylld med nya möjligheter!! Ha en fin torsdag!

onsdag, december 01, 2021

Om tre veckor vänder det!

 Japp, det var nog det mest positiva jag läste igår. Om tre veckor vänder det igen och går mot ljusare tider, som vi längtar! Skulle önska att vi snabbt gick mot varmare tider oxå!!!

Kylan är hård nu! -11,5 grader utanför fönstret här nu. Det är alldeles för kallt för att vara ok tycker i alla fall jag. Idag skulle det behöva bli en liten runda oxå. Men man drar sig ju för det när det är så kallt. Men det kanske blir lite varmare i eftermiddag? I alla fall några grader varmare. Det som är bra är att det verkar inte ska blåsa så mycket.

Annars är det väl, i vanlig ordning, inte så mycket att orda om. Ha en fin onsdag nu vänner!!