måndag, februari 28, 2022

Måndag igen

 Och vart tog helgen vägen? Känns som om man nyss "stämplade ut" för förra veckan. Och nu sitter man här igen, full av energi! Det här ska bli en bra vecka för aktieägarna!!!

Blev en lite längre runda i lördags, inte så lång som jag hoppats men tiden räckte inte till mer. Fru Blogg var inte hemma på lördagen och Freddie skulle ju till och ifrån Bellevue. Jag var och handlade lite på morgonen och allt tar ju tid. Som tur var så erbjöd sig Ina att laga maten både lurre och middag!

Jag fick i alla fall till dryga 12 kilometer. Och detta följdes upp av 10 km igår så totalen var ju skaplig ändå.

Helgens pass:

Sen går det rykten att Coachen gör en simsatsning för långbane-VM! Men han verkar nästan bo i simhallen då han alltid när dvärgarna och fru Blogg är där. Blir kul att följa simkariären!!

Fyra dagar denna vecka för mig. Tar ledigt fredag. Men jobbar lååång dag på onsdag då vi skall ner till Skövde och titta på uppbyggnaden av en ny produktionslina som vi får in till sommaren. Jag skall tydligen fixa ett materialsystem så att vi ser till att vi har rätt material på rätt plats i rätt tid. 

Idag gör Ina sina första timmar som arbetare. Hon och en kompis har fått jobb på Rocklunda. De ska jobba 5 timmar i 3 dagar. Så det är ju en bra erfarenhet! 

Ha en fin måndag och en fantastisk vecka nu vänner!!


fredag, februari 25, 2022

Äntligen fredag!

 Visst är det underbart? Bara en arbetsdag kvar!!! Och ikväll är det dragning i Eurojackpot igen! 

Blev en sväng till friidrottshallen igår igen. Freddie ville dit. En träningskompis till henne skulle oxå komma dit. Så jag passade på att springa några varv. Jag hade ingen plan först utan jag tog några intervaller som fick bli vad de blev. Det blev 600 - 400 - 400 - 400 och sen fanns det ingen kraft kvar. Men några intervaller får väl anses bättre än inga intervaller ändå.












Tjejerna körde några vändor oxå innan de gick bort till kast/kula för att sen avsluta med lite längdhopp.

Risk för lång dag idag. Vilket inte känns så inspirerande på en fredag. Men så kan det väl vara ibland. Nästa fredag har jag tagit ledigt. Så då har man ju bara en 4-dagars vecka. Där onsdagen dock skall spenderas i Skövde så det blir en lång jäkla dag!!

Ha en trevlig helg nu vänner!!

torsdag, februari 24, 2022

Bättre sömn i natt

 Det blev bättre sömn i natt! Dock så hade jag nog kunnat sova ett bra tag till men aktieägarna kräver att man jobbar och gör rätt för sig!!

Igår var det friidrott igen. Jag såg till att två ungdomar fick sig lite intervaller. 800 - 600 - 400 - 200 stod på programmet och de kämpade på grymt bra. Dessa två fick sen även en bra avslutande core-träning av en annan tränare, perfekt pass med andra ord!! Övriga i gruppen körde sprintstarter.

Själv vilade jag ifrån träning igår men jag känner mig ändå toksliten i kroppen. Märkligt!!! Får se om jag orkar ut och lufsa något idag. Borde ju vara läge för det men vi får väl se...

Ha en fin dag nu vänner!

onsdag, februari 23, 2022

Bra sömn......NOT!

 Vaknade vid halv två och har inte kunnat somna om sen dess. Så nu, före klockan fyra så sitter man här vid datorn. Och det första man gör är att lägga in en bloggpost!

Det blev en lite stressig dag igår. Dvärgar som skall på olika saker på olika ställen i stan. Det blev ett jäkla körande, pusslande och stressande. Och framförallt så blev det inte en full arbetsdag.... Men jag lyckades få till ett litet löp pass medans Ina tränade/rehabbade. 

Klockan två slutade Ina skolan och skulle till sjukhuset för träning. Jag passade då på att springa lite själv. Vi var klara vid 15:20. 15:40 skulle Freddie vara klar med pianolektionen nere vid Växhuset. Så jag trodde jag skulle hinna hem med Ina innan så jag gjorde ett försök. Kom ner till stan sen vid 15:42. Dock så var Freddie inte klar förens strax före16. Klockan 17 skulle vi vara i friidrottshallen jag och Freddie. 

Så det var hem, hinna duscha och äta lite innan det var dags att åka. Vi kom in i hallen 16:58, bra tajming.... Det var den första träningen tillsammans med alla som var intresserade av att vara med på Svealandsmästerskapen. Så det var inte bara folk från Freddies grupp. 

Jag blev tilldelad att köra kula med de som var intresserade av att köra detta på Svealands. Och det var typ 5 pers. Övriga tränade tresteg och längd. Vi körde även lite Vikt-kastning då 08:orna har det som gren på Svealands. Efter detta så avslutades träningen med antingen start i kurva eller med ett 800 meters lopp.

Freddie och tre till körde 800 m. Freddie har ju bara gjort ett 800 meters lopp på tävling så det var ju bra att träna på 800 m igen. Känna av lite tider och vad det gör för orken. Hon började alldeles för snabbt, 40 sekunder på första varvet. Och hon insåg själv att det kommer hon aldrig att klara. Så hon var smart och drog ner lite på tempot. Till slut kom hon i mål på ca 3:08, vilket är snabbare än vad hon sprang på tävlingen för typ en månad sen. Bra lärdom att inte gå ut för hårt! Hon snittade till slut 47 sekunder per varv (200 m) och med lite bättre (läs lugnare) första varv så kanske hon kan nå sitt mål som är att komma under 3 minuter. Det betyder strax under 45 sek per varv.

Själv höll jag ett helt annat tempo på mitt pass.... Skulle snarare kallas för promenad... Men som Freddie brukar säga, "Du gör det bra ändå pappa, du är ju inte så ung....". :-)


Ha en fin onsdag!

tisdag, februari 22, 2022

Grattis COACH!

 Höll nästan, men bara nästan, på att glömma. 

Stort grattis på namnsdagen PIA!

Vilken dag....

 Det var ingen rolig dag igår precis. Den där jäkla snön gjorde allt mycket svårare. Funkade skapligt fram tills jag skulle hämta Freddie från gymnastiken. Men sen var det sån kaos. Det var bussar i backar och långtradare snett över vägen. Man åkte runt halva jäkla stan för att komma fram. 

Sen gick jag till mamma och skottade. Gick in i väggen och pallade inte hela uppfarten. Ryggen skrek stopp! Och svetten rann som om jag sprungit marathon. Hon bor ju vid en cykelbana och har ett övergångsställe vid uppfarten. Och den skall ju kommunen eller vem det nu är skotta. Och det var ju gjort. Men jag kan inte fatta varför man lägger upp snön ut mot vägen på den sidan som plogbilen på stora vägen sen kommer ifrån. Det är ju inte så jättesvårt att gissa vart den snön hamnar nästa gång den plogbilen kommer. Då kommer övergångsstället vara "stängd" igen.
















Ha en fin tisdag nu vänner!!!

måndag, februari 21, 2022

Snö, slask och vind! Underbart!

Snö, slask och vind! Helt underbart i motvinden när snön piska mig i ansiktet!! Då kändes det att man bjöd till och var en seriös löpare!!! Eller korkad pajas som ger sig ut i vilket jäkla väder som helst..... Var och en får göra sin egen tolkning!!!

Hur som helst så passade jag på att jogga en sväng medans Ina var hos sjukgymnasten. Det gäller att utnyttja tiden på en smart sätt för att få livet att gå ihop.

Dagens pass:

Ha en fortsatt trevlig dag!!

Måndag igen då...

 En snabb helgt senare så sitter man här igen, redo för en ny arbetsvecka!!!

Det blev en tung runda med Jesper i lördagsmorse. Det hade snöat rätt så rejält under natten. Vi började lite lugnt inne i stan där det inte fanns någon snö. Men sen drog vi norrut till Blåsbo där vi följde en halvplogad Föreningsgata. Sen vid den vägens slut så vart det sämre. Och när vi vid Rocklunda svängde in på cykelbanan så var det helt oplogat och motvind. Det var rätt så tungt. Men ut till Gryta och sen längs med Norrleden till Salavägen där vi vände hemmåt igen. När vi kom till Krisitansborgsskolan så mötte vi en plogbil som plogade cykelbanan. Så vi ställde oss på sidan och applåderade chauffören. Han såg rätt så glad ut för det... eller så var han fortfarande full.... vem vet?

Det blev i alla fall dryga 15 tunga, långsamma, kilometer.



Ha nu en fin måndag vänner!!!

fredag, februari 18, 2022

Väcker tuppen!

 Japp, idag tog jag på mig den uppgiften!! Vaknade 03:19 och kunde inte somna om. Och när jag börjar fundera på ett problem på jobbet vet jag att det inte är någon idé att försöka somna om heller. Lika bra att kliva upp och sätta igång och jobba. Känner oxå att det är läge för frulle. 

Igår stack jag och Freddie till friidrottshallen igen. Hon ville köra lite viktkast bland annat. Men det var upptaget där så hon var med och körde några tvåhundringar istället. Perfekt för mig som fick en hare!! Stabila 40-sekundersvarv vilket är motsvarande ca 3:20 min/km. Tänk om man kunde hålla det tempot mer än 200 meter.... Synd att jag är så gammal.....

Ha en riktigt fin fredag och en fantastisk helg!!


torsdag, februari 17, 2022

Torsdag och det närmar sig helg

 Japp, så är det. Bara två dagar kvar att jobba på. Nu gäller det att lägga in en växel till och se till så att våra favoriter, aktieägarna, får en riktigt trevlig helg!!

På onsdagar så har Freddie både gymnastik och friidrott. Och det samtidigt. Så det blir att välja vilket hon vill göra för dagen. Igår blev det friidrott. På onsdagar kommer det en snubbe som kör sprintträning med barnen. Men det vill ju inte Fredrika köra då det gör att hennes fot gör mer ont än om hon springer lite mindre snabbt (och förmodligen med en annan isättning av foten). Så då vill hon att jag följer med och kör "långdistans" med henne. Men uppvärmning mm kan de ju köra tillsammans med övriga gruppen. 

På samlingen innan uppvärmningen så frågar en annan tränare om det är någon som vill springa lite längre istället för att köra sprint. Ingen säger något så jag får gå in och säga att Freddie skulle springa längre. Då var det några fler som lite försiktigt räckte upp handen och då oxå skulle köra lite längre. Jag sa att jag kunde ta hand om långdistansen.

Efter uppvärmningen så var det då dags att gå till respektive gren. Och då helt plötsligt så är det halva gruppen som skall springa längre. Haha, underbart!! Så det blev nog lite roligare för Freddie oxå att ha några fler som sprang längre. 4 * 400 m följt av 4 * 200 m fick dom köra. Dom slet på bra hela gänget utan att gnälla. Så det var riktigt kul att vara ledare igår!!

Annars är det väl i vanlig ordning inte så mycket att orda om. Ha en fin torsdag!!!

onsdag, februari 16, 2022

Mittvecka

 Först och främst, ursäkta för sent inlägg!!! Åkte på jobb direkt när datorn gick igång. Fick en förfrågan att hjälpa till med något jag aldrig hållit på med. Och den som kan är på OS-ledighet. Så det var ju bara och göra sitt bästa och försöka lösa problemet. Jag tror att jag har fixat det nu!! 

Det blev en sväng med Jesper även igår. Ina var på rehabträning och jag passade på att jogga. Och eftersom Jesper bor i närheten av lasarettet så hängde han på, kul! Hade en liten förhoppning om att även Coach skulle hänga med men han hade tydligen sett meddelandet lite för sent :-(

Men på lördag kan den som vill få en ny chans att hänga med!!! Klockan 08:00 på Karlsgatan 2 är det samling för lite mysjogg med mig och Jesper. Det vill ni garanterat inte missa!!!!

Gårdagens pass blev 9 km. Tungt i vanlig ordning!! Kan vara därför jag idag har huvudvärk. Kroppen larmar att det blivit för mycket för tillfället. Jag har läst om fler löpare som haft det segt och jobbigt efter en Coronasväng. Så jag får väl försöka att lyssna på kroppen och vilar därför idag!!

Gårdagens pass för den som vill:



Ha en fin onsdag nu vänner!!

tisdag, februari 15, 2022

på jobbet!

Idag gör jag något ovanligt och är på jobbet en stund... Ska fixa till några grejer som jag inte kan göra hemifrån. Så då är det bara att ta tjuren vid hornen och åka hit. Först in på kontoret oxå, stort! Men hade en jäkla tur att jag kom in.... För huvudingången öppnade sig inte. Men jag hade tur att jag kom samtidigt som en snubbe som även har behörighet till grinden och vi kunde gå in den vägen.

Igår skulle ju jag och Jesper ställa upp och springa en sväng med de på firman som ville. 15:45 skulle vi starta och exakt 2 personer stod då vid receptionen och väntade på fler. Det var jag och Jesper. Men det kom inga fler. Kanske inte helt otippat i det väder som rådde. Snöslask och blött på backen och regn som kom uppifrån. Så jag hade blivit mer förvånad om det verkligen var någon mer än vi som ville springa.

Här är passet i alla fall:

Ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, februari 14, 2022

Jaha

 Ny vecka igen då!!! Och idag är det Alla hjärtans dag!! Det betyder att det är en massa "jippon" på jobbet. Läste att det skulle vara rundpingis på jobbet vissa tider. Man har haft möjligheten att boka upp sig för lite provtagningar hos en sjuksyster som skall komma till jobbet. Det kommer vara lunchpromenad för de som vill det. Men jag jobbar hemifrån idag och skippar/missar allt det där. 

Däremot så kommer det även finnas möjlighet till löpning med mig och Jesper efter jobbet. Min gissning just nu är att det blir en löprunda med Jesper och ingen mer... men vem vet.... någon stackare till kanske dyker upp... men jag tror inte det.

Helgen gick fort. Igår körde vi friidrottsträning med Freddies grupp. Det var 1,5 timme som sprang iväg. Shit vad tiden gick fort! På förmiddagen var vi till Åsby trädgård.

Lördagen startade med 16 km lufs. Det gick jäkligt långsamt men det var jobbigt ändå... Det är väl så att man inte är på topp än..... men till sommaren... om man bara får träna på utan avbrott så skall det väl bli bättre!!

Lördagens pass för den som undrar....:

Ha en fantastisk Alla hjärtans dag!!

fredag, februari 11, 2022

Äntligen fredag!!

 En arbetsdag kvar, sen är det två dagars vila!! Ruggigt trött nu på morgonen. Men bara en dags jobb så det skall väl gå bra.

Jag och Freddie var till friidrottshallen igår eftermiddag. Hon ville springa lite. Så vi sprang lite. Uppvärmning och sen en nedåtgående stege (400-300-200-100). Det var perfekt att ha Freddie som hare. Annars hade jag nog inte klarat att hålla det tempo som blev nu. Efter stegen lite nerjogg och sen var det klart! Lagom mycket för en gammal trött gubbe som mig.

Men nu är det dags att ge aktieägarna en fin helg oxå! Ha en fin fredag och en fantastisk helg!

torsdag, februari 10, 2022

Tomt

 Igår flyttade lilla Jenna hem till Matte igen. Vad tomt det blev här hemma utan den lilla glädjespridaren! Tur att de inte bor så långt borta ändå så det är enkelt att hälsa på.

Idag är jag toktrött! Det känns som om jag varit det hela veckan. Skulle inte ha något emot att sova en stund till. Men det får väl kanske bli lite sova på lunchen. Men då är man väl så pass pigg att man inte kan somna.

Nåväl, inget att skriva om så jag besparar Er tiden Ni hade fått spendera på att läsa typ ingenting...

Ha en fin torsdag!!

onsdag, februari 09, 2022

Somnade om

 Var ruggigt trött när klockan ringde. Så jag stängde av och somnade om! Skönt på ett sätt, fiasko på ett annat....

Vilket fint väder det var några få timmar igår eftermiddag! Solen sken och biltermometern visade 9 grader när jag startade bilen. Den stod väl i solen men ändå! Det känns ju som ett steg i rätt riktning!!!

Onsdag idag! Med andra ord, eventuellt sista arbetsdagen ever!!! Dragning ikväll! Man lever på hoppet!!! Hoppet är det sista som överger en.... Osv...

Undrar vad gränsen går för när man slutar jobba när man vunnit pengar? Pengarna måste ju i så fall räcka livet ut och man vill ju inte ha det sämre än nu (om det nu är möjligt...). Man kommer ha mer tid att bränna pengar..... Och hur gammal kan man räkna med att bli? Nåväl, får räkna på det där ikväll när pengarna kommit in på kontot!!!

Ha en fin onsdag nu vänner!

tisdag, februari 08, 2022

Absolut ingenting

 Idag har jag absolut ingenting att skriva om. Toktrött och orkar inte ens tänka på att skriva något! Men bokstäverna måste ner på bloggen. Orden måste formas till något svammel som inte betyder ett smack i det stora hela. 

Vaknade rätt tidigt och somnade om och vaknade och somnade om och vaknade. Ja, ni förstår hur det var, ett fiasko!!

Nä, vi har nu en dag närmare helg och det är ju i alla fall grymt bra!!! Ha en fin dag!

måndag, februari 07, 2022

En tripp till Uppsala och ett nyinköp

 God morgon! Ny vecka fylld med nya omöjligheter! 

I lördags var jag och Freddie till Uppsala för friidrottstävling. Hon skulle springa 600 m. Liten skräll att hon vill åka och tävla bara i det. Men det har med hennes onda fot att göra. Kortare sträckor gör ont att springa. Längre lite bättre men ändå inte bra.

Det var ett tag sen hon sprang 600 m. Hon körde dock 800 m på Inlagda gurkan. Och det är ju inte bara att dra av sista varvet för att kunna gissa vilken tid hon skulle hamna på. Men gör man så ändå så skull tiden hamna på 2:24 ungefär. Och när hon sprang senast så blev det 2:19 ungefär. Så en förhoppning att med 45 sek per varv kunna hamna på 2:15 och nytt pers. 

Det var 10 barn med i loppet och alla skulle starta i samma heat så det var rätt så trångt vid starten. Freddie skulle starta längst ut. Det var knappt så att hon fick plats på banan. Men det gick bra och alla kom iväg utan att ramla. Första varvet gick på 40 sek. Jag tänkte för mig själv att det här kommer aldrig att hålla. Efter 400 meter låg hon på 1:22 ca. Och ett andra varv på 42 sek. Nu var jag övertygad att hon skulle gå in i väggen rejält! Hon hade själv tänkt tanken att kliva av efter 2 varv men fortsatte ändå.

Hon sprang i mål på 2:06 och nytt PB! Grymt jobbat! Eftersom jag springer en del själv så måste jag ju fundera på vad hon höll för kilometertempo. 3:30-tempo motsvarade det. Jag får nog inse att jag inte är familjens bästa 600 meterslöpare nu. Men jag skall f*n ge det en chans.... Men det lär ju dröja tills sommararen. Det är ju då jag är som bäst :-)

Igår blev det en sväng till Netonnet. Jag köpte en telefon till mamma där för några månader sen. Och nu när hennes befintliga mobil vägrade mer så skulle jag dra igång den nya mobilen. Men får bara "Endast nödsamtal" typ. Efter lite googlande så ser jag att denna mobilen inte funkar med hennes sim-kort. Mobilen är inte gjord för att fungera med ett 4g-kort. Surt! Något fysiskt kvitto hade jag ju inte kvar eftersom de gör reklam för att man som medlem får kvittot digitalt. Och det är ju kanon! Om man ska reklamera en vara. Vill man lämna tillbaka den så måste man ha ett fysiskt kvitto.

Fru Blogg lät inte så nöjd med detta och sa att mobilen kanske är trasig eftersom vi inte får något nät? Och då skulle man ju kunna byta mobilen mot en lika mobil. Det hade ju inte hjälpt oss ett smack. Men snubben i reklamationen säger då att "vi gör ett undantag....". Så pengarna tillbaka!!

In i butiken och kolla om det finns någon lur som skulle funka med mammas 4g-kort och som inte är för svår att använda. Vi hittade en som såg ut som den hon hade innan och slog till på den. Väl hos mamma så funkade det bra. Hoppas att hon kan använda mobilen nu bara. :-)

Nä, frulle och jobb! Ha en fin måndag!!

torsdag, februari 03, 2022

2 dagar kvar

 Jaha, det blev inga miljoner på Lotto igår. Så här sitter man igen och knegar. 51 spänn på Viking ändå, inte illa.... Men det räckte inte ens till en sovmorgon.....

Var ut och jogga (på gränsen till gång) igår. Sjukt jobbigt och igår kväll var huvudvärken tillbaka som ett brev på Posten.... Drygt.... Men känns bättre nu på morgonen. Får hoppas att det håller sig så i alla fall några timmar......

Nåväl, dags att ge aktieägarna lite utdelning! Ha en fin torsdag!!

onsdag, februari 02, 2022

Tröttare än tröttast

 Idag skulle man haft några timmar till att sova på. Det hade inte suttit helt fel!!

Men tiden måste in, det är svårt nog som det är att få ihop alla timmar. Så skulle man ta en sovmorgon så skulle det ju vara omöjligt!

Så det blir en kort blogg idag. Aktieägarna skriker efter mig, "börja jobba! börja jobba!".

Ha en fin onsdag nu vänner!!

tisdag, februari 01, 2022

Långmåndag!

 Det kändes igår som om det var världens längsta arbetsdag! Vid lunch tyckte jag att jag hade jobbat en hel vecka.... men ack så fel jag var ute..... Men nu tisdag, det blir kanon!!

Kallare idag, gillas inte. Det betyder väl att man måste skrapa rutorna på bilen. Det är inget roligt! Eller det är jäkligt jobbigt!! Och kallt!!!

Men det är i alla fall en ny måndag och vi är närmre våren, det är grymt! Ser verkligen fram mot att kylan försvinner, snön/isen smälter, det börjar slå ut och gräset blir grönt och så vidare...... 

Annars är det väl inte så mycket att orda om, dags att ge aktieägarna valuta för sin investering!

Ha en fin dag!!