måndag, februari 07, 2022

En tripp till Uppsala och ett nyinköp

 God morgon! Ny vecka fylld med nya omöjligheter! 

I lördags var jag och Freddie till Uppsala för friidrottstävling. Hon skulle springa 600 m. Liten skräll att hon vill åka och tävla bara i det. Men det har med hennes onda fot att göra. Kortare sträckor gör ont att springa. Längre lite bättre men ändå inte bra.

Det var ett tag sen hon sprang 600 m. Hon körde dock 800 m på Inlagda gurkan. Och det är ju inte bara att dra av sista varvet för att kunna gissa vilken tid hon skulle hamna på. Men gör man så ändå så skull tiden hamna på 2:24 ungefär. Och när hon sprang senast så blev det 2:19 ungefär. Så en förhoppning att med 45 sek per varv kunna hamna på 2:15 och nytt pers. 

Det var 10 barn med i loppet och alla skulle starta i samma heat så det var rätt så trångt vid starten. Freddie skulle starta längst ut. Det var knappt så att hon fick plats på banan. Men det gick bra och alla kom iväg utan att ramla. Första varvet gick på 40 sek. Jag tänkte för mig själv att det här kommer aldrig att hålla. Efter 400 meter låg hon på 1:22 ca. Och ett andra varv på 42 sek. Nu var jag övertygad att hon skulle gå in i väggen rejält! Hon hade själv tänkt tanken att kliva av efter 2 varv men fortsatte ändå.

Hon sprang i mål på 2:06 och nytt PB! Grymt jobbat! Eftersom jag springer en del själv så måste jag ju fundera på vad hon höll för kilometertempo. 3:30-tempo motsvarade det. Jag får nog inse att jag inte är familjens bästa 600 meterslöpare nu. Men jag skall f*n ge det en chans.... Men det lär ju dröja tills sommararen. Det är ju då jag är som bäst :-)

Igår blev det en sväng till Netonnet. Jag köpte en telefon till mamma där för några månader sen. Och nu när hennes befintliga mobil vägrade mer så skulle jag dra igång den nya mobilen. Men får bara "Endast nödsamtal" typ. Efter lite googlande så ser jag att denna mobilen inte funkar med hennes sim-kort. Mobilen är inte gjord för att fungera med ett 4g-kort. Surt! Något fysiskt kvitto hade jag ju inte kvar eftersom de gör reklam för att man som medlem får kvittot digitalt. Och det är ju kanon! Om man ska reklamera en vara. Vill man lämna tillbaka den så måste man ha ett fysiskt kvitto.

Fru Blogg lät inte så nöjd med detta och sa att mobilen kanske är trasig eftersom vi inte får något nät? Och då skulle man ju kunna byta mobilen mot en lika mobil. Det hade ju inte hjälpt oss ett smack. Men snubben i reklamationen säger då att "vi gör ett undantag....". Så pengarna tillbaka!!

In i butiken och kolla om det finns någon lur som skulle funka med mammas 4g-kort och som inte är för svår att använda. Vi hittade en som såg ut som den hon hade innan och slog till på den. Väl hos mamma så funkade det bra. Hoppas att hon kan använda mobilen nu bara. :-)

Nä, frulle och jobb! Ha en fin måndag!!

1 kommentar:

Lasse N sa...

Imponerande av Freddie. Mamma lät glad över den nya luren. Perfekt. Starkt jobbat.