måndag, mars 21, 2022

Redan måndag

 Det var en ruggigt snabb helg! Både jobbig och rolig! Men nu är den över och det är dags att börja tänka på aktieägarnas bästa!!

Jag och Freddie åkte till Södertälje för Svealandsmästerskapen. En lagtävling för 13- och 14 åringar i friidrott för länen i Svealand. Detta är dock det sista året för denna tävling då regionerna håller på att göras om.

Så bussen gick 08:00 från friidrottshallen i lördagsmorse och var tillbaka där vid 18-tiden igår kväll. Det var många fantastiska insatser av alla barn (eller ungdomar som de själva helst vill att man säger...). Och det är väl så, det är väl inga små barn längre. 

Utan att gå in för mycket på själva tävlingsförutsättningarna så kan man väl kort säga att det är bra om det finns någon med från länet (som i år bara var Västerås)  i alla grenar. För det ger poäng i lagtävlingen. Så det var därför Freddie ställde upp i stavhopp. Även om hon inte var så jättesugen på det. Men hon lyckades att klara en höjd och därmed fixa poäng till laget! Grymt bra kämpat!

Hon slog sitt egna inomhusrekord i längdhopp och hon persade i 800 meter. När vi la upp planen inför loppet så va målet att slå pers (3:12). Så vi sa att ett jämt tempo på ca 47 sekunder per varv skulle ge 3:08.

Hon startade med 45 s på första varvet och andra varvet på 45 s. På tredje varvet sprang hon på tänkta 47 sekunder och skulle hon ju kunna springa det sista varvet på ca 55 sekunder och ändå persa. Men hon drog till med ett slutvarv på 42 sekunder och kom till och med under 3 minuter. 2:59:4 blev sluttiden. Grymt!!

Vi sov på en skola i lektionssalar. Jag hade ett liggunderlag. Det var hårt, det var inte skönt! Men nu är det gjort! Men blir det något mer tillfälle så ska jag nog göra som många andra gjorde. De hade med sig värsta sängarna som de blåste upp. Vissa hade så det blev knähöga till och med. Det såg bra mycket skönare ut en 1 cm högt liggunderlag. Det som var bra med dessa låga liggunderlag var ju att man gjorde ju sig inte mer illa när man ramla av den. Man märkte inte ens någon skillnad mot golvet under. För den var inte bara låg, den var smal oxå.... Så det blev lite sparsamt med sömn för mig. Freddie hade lyckats sova bättre på sitt liggunderlag. Sängen hemma blev dock skönare än innan resan.......

Nåväl, ny vecka och nya möjligheter! Ha en fin måndag nu vänner!!!

Inga kommentarer: