torsdag, juni 30, 2022

Sjukt varmt i natt

 Det var ju lite kallare/svalare/iallafall inte så jäkla varmt igår kväll. Så jag trodde att det skulle bli en skönare natt i natt. Men det var ju ändå tokvarmt. Man kanske skulle börja sova ute på altan? Det borde ju vara lite svalare än inne i alla fall.

Igår körde jag lite intervaller. 4*1000 m blev det + upp- och nerjogg. Fruktansvärt tufft! Men förmodligen fruktansvärt bra!!! 

Här är passet:


Två dagar kvar innan helg. Sen är det bara 1 vecka till innan semestern börjar. Det är ju i alla fall något att se fram emot! Hoppas jag.... :-)

Ha en fin torsdag nu vänner!!!

onsdag, juni 29, 2022

Lite svalare idag

 Igår hade jag en tanke på att jag skulle ut och springa under kvällen. Det var ju en fin tanke ända tills jag efter en tidig måltid la mig på soffan en stund. Där somnade jag och sen när jag vaknade så spöregnade det. Jag tänkte att kroppen kanske behöver vila så jag skippade löpningen. Får ta den ikväll istället. Fast man borde tagit den nu på morgonen. Det känns som om det är riktigt skönt löparväder nu.... 

Men nu ska man ju jobba. Och det är f*n inte kul när man har med amatörer att göra..... Säger inte mer än så...... 

Ha en fin dag!!

tisdag, juni 28, 2022

Svårt att sova

 Jag har väldigt svårt att sova nu när det är så varmt. Vet inte varför men så är det.

Igår väntade  jag så länge som möjligt innan jag gick ut och lufsade en sväng. Solen var på väg ner och det fläktade lite i vindarna. Fick ihop ca 10 km och det får man väl vara nöjd med.


Annars är det väl inte så mycket att orda om. Det är full jäkla fart på jobbet och känns tyvärr lite stressande.... Även om jag vet att det inte hjälper att stressa. Men.... osv.......

Ha en fin tisdag!!

måndag, juni 27, 2022

Äntligen måndag!!

 Ja visst är det härligt! 5 friska dagar att få ge sitt allra yttersta för att aktieägarna skall få en fin sommar!!!

Känner mig rätt så sliten efter några intensiva dagar i Kramfors. Vi åkte hem tidigt igår i en förhoppning om att slippa den värsta trafiken. Och resan gick bra hem. Inga större störande köer.

Väl hemma var det dags att handla lite så vi fick till kvällsmat i alla fall. Och matlåda! Ina erbjöd sig att göra pasta med köttfärssås så jag kunde gå ut och jogga lite under tiden. Vet inte hur jag tänkte då? Över 30 grader och varmare ändå i solen... Jag fick till en liten runda i alla fall. Tänkte då att man borde gå upp tidigt på morgonen och springa istället. Är ju lite svalare då. Och jag vaknade tidigt imorse. Men hade ingen motivation eller ork att gå ut och springa innan jobbet. Idag cyklade jag dessutom till jobbet. 

Här är gårdagens pass:

Ha nu en fin måndag vänner!!

lördag, juni 25, 2022

Kvällsmat

Intogs vid Höga kusten bron. Fjällröding!

Gräsklippning

Det har blivit 6,5 h gräsklippning de här två dagarna men ändå hann jag inte klippa allt. Valde till slut bort de partier där det inte är jättehögt. Får ta det nästa gång vi kommer hit. Var även till IP och körde lite intervaller i förmiddags.

fredag, juni 24, 2022

Trevlig midsommar!

Dagen började med 3 timmar och 15 minuter tillsammans med gräsklipparen. Nu är vi en sväng på hembygdsgården i Kramfors.

torsdag, juni 23, 2022

Sista arbetsdagen för veckan

 Ja, då är man framme vid veckans sista arbetsdag. Skönt med kortvecka. Sen väntar två fulla veckor innan det är dags för semester.

Jag var ut och sprang en sväng igår medans Freddie var på sprintträning. Jag fattar inte varför det alltid känns så jäkla tungt att springa numera. Börjar fundera på om det har med coviden man hade i vintras. Men man får väl vara tacksam om det är det ända problemet efter covid. Det är ju många som har det bra mycket sämre efter en covidinfektion.

Här är i alla fall passet:


Ha nu en riktigt skön helg vänner!!

onsdag, juni 22, 2022

Sliten

 I morse var det inte lätt att komma upp. Eller jag hade möjligheten att gå upp före kl 5 men valde att vända på mig och nästa gång jag tittar på klockan så är den 5:55. Upp och igång!

Blev en liten runda innan jag hämtade Freddie på Bellevue igår. Jag hade inte så mycket tid så det blev bara en kortare runda. Dock i lite högre tempo än vanligt så det blev rätt jobbigt ändå till slut. 

Här är passet:


Sen hem och sätta Freddie i arbete att borsta färskpotatisen som jag sen kokade och försökte kyla ner innan jag kunde lägga in de i kylskåpet. Det är dags för "Rilles potatissallad". Det är ju numera en tradiotion till midsommar. Och enkelt att ta med sig när man åker bil. För det blir nog en tur upp till Torpet på torsdag eftermiddag. Gräset är långt och behöver klippas!!


Annars är det väl inte så himla mycket att orda om. Ni får ha en fantastisk onsdag!!

tisdag, juni 21, 2022

Ett jäkla flängande

 Det har ju varit rätt mycket farande runt i landet den sista månaden. Det började med Kramfors i slutet av maj. Helgen efter var det Stockholm och marathon. Helgen efter det var det konsert i Linköping följt av en arbetsresa till Skövde. Knappt hem därifrån åkte vi en långhelg till Göteborg. Och igår efter jobbet så for jag och tjejerna till Stockholm.... Man börjar bli lite sliten faktiskt.

Anledningen till Stockholmsresan igår var att det, eventuellt, kunde finnas ett par kastskor i Inas storlek. Och det låter ju lite märkligt att vi åker till Stockholm en måndagkväll för att prova kastskor. Men grejen är den att det är i stort sett omöjligt att hitta kastskor på marknaden nu. En stor försäljare var på Världsungdomsspelen i Göteborg och sålde skor. Men kastskor i Inas storlek fanns inte. Han gissade att det var ca 8 månaders väntan på att det skulle komma hem nytt. Så när jag igår hittade ett par skor, som hon provat ett par för små av i Göteborg, så var det bara att åka och testa. Det var Runner´s store som hade dessa. Och jag och Freddie hade ändå tänkt åka dit någon gång här i närtid så när detta tillfälle dök upp så åkte vi.

Tyvärr så fanns det en storlek som saknades och det är förmodligen den Ina skall ha. Den mindre är lite för små och den större är för stor. Så den storleken som saknades är nog den som kommer passa. Han i butiken sa att det var samma storlek som Fanny Roos har och att hon förmodligen köpt upp alla paren.... Vem vet.....?

Freddie fick i alla fall hitta ett par skor som hon kan ha när hon är ute och nöter asfalt med mig (eller själv). Så det var ju inte en helt bortkastad resa.

Nåväl, ha en fin dag nu vänner!!

måndag, juni 20, 2022

Ny vecka, ny möjligheter!!

 Det blev sent hem igår från Göteborg. Freddies 200 meterslopp började runt 18-tiden. Sen iväg, tanka och käka någonstans så var klockan nästan 12 när vi var hemma. Trött och sliten satte man sig på hojen imorse och trampade hit till jobbet!!! Vi hade i alla fall tur med vädret i Göteborg. Det var "lovat" regn men vi klarade oss alla tre dagar!!! Brände flinten istället. Oruttinerat!!

Bara 4-dagarsvecka i alla fall... Men funderar på att åka till Kramfors i midsommar så det blir en rätt så intensiv helg nästa helg oxå i så fall. Mycket åkande i bil.

Tur det snart är semester! Då kan man kanske vila upp sig lite.... eller inte.... vi får väl se....

Ha en fin måndag vänner!!!

söndag, juni 19, 2022

Sista dagen

Nu är det sista dagen i Göteborg. Kula för båda tjejerna och även 200 m för Freddie.

fredag, juni 17, 2022

Göteborg

Vi har nu checkat in på vårat andra hotell i Göteborg. Första natten tog vi ute i Backadal. Nu är vi på Opalen. Väldigt nära till Ullevi. Freddie har sprungit 600 m idag. Inget PB men kul upplevelse att springa på Ullevi.

Jag tog en runda imorse innan vi lämnade Backadal. Det kändes grymt jobbigt. Och återhämtningen tog en evighet trots kort runda i låg fart.

Hur som helst, här är en bild med utsikten från vårat hotellrum.

torsdag, juni 16, 2022

Premier League

 Idag släpps spelschemat för nästa säsongs PL. Kl 10 svensk tid tror jag tom att det är. Kan det möjligtvis finnas något bra datum att åka i början av säsongen? Är det någon som kan åka då? Eller kör vi Christmas Tour i vanlig ordning?

Många frågor, men finns det några svar?

Grattis mamma!!!

 Idag fyller världens bästa mamma år! Bättre mamma kan man inte ha! En grym förebild som aldrig gnäller eller klagar på något, alltid positiv och otroligt snäll!!

Ha en fin födelsedag nu mamma!



onsdag, juni 15, 2022

Tillbaka på jobbet

 Ja, så är det! Men det blir bara idag som jag är på jobbet denna vecka. Är ju ledig på fredag och tänkte jobba hemifrån på torsdag. Ska skjutsa mamma till tandläkaren så jag tänker att jag då kan sitta i bilen och jobba en stund!!

Idag känner jag mig rätt så sliten. Är väl för gammal för att åka på utflykter var och varannan dag. Men så är det, bara att hänga i!!

Har känt smärta i insida knä på senaste rundorna. Det är vänster knä som krånglar. Ibland om jag suttit stilla en stund och ska sträcka ut benet så kan det oxå kännas. Lite drygt för man vill ju inte ha ont när man tränar. Får se hur det känns ikväll. Blir nog i Rocklundaspåret så kanske att lite mjukare underlag gör gott för knät? Vi får väl se/känna.....

Ha nu en fin onsdag vänner! Kanske sista arbetsdagen för alltid!!! Dragning ikväll!!! Heja Lotto!!

tisdag, juni 14, 2022

Tisdag

Och det är återigen dags att sätta sig på ett tåg. Skövde nästa!

Jag traskade ner till tågstation och önskade att jag kunnat gå ut och jogga istället. För det var rätt så skönt ute.

Nåväl det blir skönt att få åka bil hem! Ha en fin tisdag!

måndag, juni 13, 2022

Ledig dag!

Men det betyder inte att bloggen måste stanna av, har jag nu förstått!
Det finns en hel värld där ute som bara väntar på att bloggen skall publiceras.
Så här kommer det!

Jag var på konsert igår, Judas Priset, i Linköping. Det var bra! Hade öronproppar, tur det! Nu ligger man på hotellet och väntar på att få åka hem! Imorgon blir det tidig avfärd till Skövde, 06:12 går tåget.

Ha en fin måndag!

fredag, juni 10, 2022

Fredag och snart helg!

 Det är rätt ok att ha icke femdagarsveckor! Så nu är det snart helg! Imorgon är det Mälarenergi Statslopp. Jag springer 10 km. Jag och tjejerna där hemma har ett lag, Newflowers, så vi kommer få en fikapåse efter utfört jobb. Nu tror jag i och för sig att Fru Blogg inte kan vara med då hon knappt kan gå på ena foten. Men fika borde hon väl kunna göra ändå!!! 

Förmodligen kommer jag lufsa runt tillsammans med Jesper. Och jag har ju ändå inget tempo i kroppen för att kunna göra någon tid att skriva hem om så det passar nog mig rätt så bra. Vill dock försöka, senare i sommar, att komma under 50 minuter på milen. Jag har helt givit upp om sub 45 min. Men nu när man är över 50 så kan väl under 50 min vara en lämplig utmaning!!

På söndag drar jag och Lalle till Linköping för konsert med Judas Priest. Vi sover över där tills på måndagen så det blir en ledig dag på måndag. 

Sen på tisdag så drar jag med morgontåget till Skövde. Måste kolla upp lite grejer kring den nya Linan som är under uppbyggnad där. Åker bil hem med de som åkte dit redan på måndagen. Sen blir det jobb ons-tors innan vi på torsdag eftermiddag åker ner till Göteborg och Världsungdomsspelen. Så det blir 3 dagar på Nya Ullevi och strax utanför (tror vissa grenar går utanför). 

Sen är vi framme vid midsommarveckan och då är det ju oxå bara 4 arbetsdagar. Det är nästan så det börjar kännas lite stressigt inför semestern.....

Ha en fin helg nu vänner!!

torsdag, juni 09, 2022

TT idag

 Det blev en tidig torsdag (TT) idag. Vaknade av en jäkla dröm. Vi skulle få reda på lönen. Och naturligtvis så fick jag skitpengar. Jag var så jäkla missnöjd så jag gick bara därifrån. "Men ni ska få ett kit med porslin oxå!". Då skulle vi få ett typ start-kit som man köper typ när man flyttar hemifrån. Innehöll kanske några tallrikar och bestick. Jag var så jäkla förbannad att jag sa att det där kan ni behålla själva. När jag gick ut därifrån så stod det några från jobbet och packade upp de där jäkla tallrikarna och jag var så jäkla arg. Men då kommer chefen plötsligt efter mig och säger att hon pratat med ledningsgruppen. Och visar fram lönepappret och det är helt andra summor på det än vad hon nämnde vid samtalet. Så då blev jag lite gladare och börjar höra mig för om det finns några tallrikar över till mig oxå..... Helt sjuk dröm! 

Igår var Ina till sjukgymnasten. Jag passade på att jogga lite. Blev drygt en mil. Känns fortfarande i framsida lår efter maran. Så det var lite tungt att jogga igår.

Gårdagens pass:


Jaja, ny dag, bara att dra igång verksamheten nu! Ha en fin torsdag vänner!!

onsdag, juni 08, 2022

Tröttare än tröttast!

 Shit vad trött jag känner mig idag. Det är som sirap i skallen. Orkar knappt hålla upp ögonen. Kan det vara att jag skippade kaffet igår eftermiddag? Är det pollen? Eller är jag bara gammal och grå?

Ina var med på sin första tävling på länge igår. Lite kulstötning! Kul att hon får börja lite försiktigt igen. Idag ska hon till sjukgymnasten igen. Får se vad hon säger.

Funderar på om jag skall anmäla mig till Stockholm Marathon redan nu... då behöver jag ju inte vela till kl 9 på tävlingsdagen innan jag bestämmer mig..... Fast o andra sidan så vet man ju inte längre vad som händer i världen på ett år.... Så kanske dumt att lägga pengar på något om ett år som kanske aldrig blir av...

Ha en fin onsdag nu vänner!!!

tisdag, juni 07, 2022

I'm a marathon finisher!

 Jag fixade det! Jag klarade att ta mig runt 42 km i lördags!! 

Jag tvekade in i det sista på om jag skulle starta eller ej. Jag anmälde mig på lördag morgon kl 09:00 efter långt tvekande! 

Hur som helst så var det plötsligt bara 3 timmar kvar till start! Vad skulle jag glömma att ta med mig när jag stack iväg. Det visade sig att jag fick med mig allt. Så framme på Östermalms IP så var det bara att hämta ut nummerlappen och vänta. Fick även lite prylar i en påse där.... slängde det mesta. Det var en mineralvatten med i påsen. Öppnade den och hällde ut det, fyllde på med vanligt vatten istället. Så jag väntade, käkade banan och drack vatten. Kl 11 skulle man ha lämnat in sina eventuella kläder och annat man hade med sig. Efter att jag lämnat in allt så kom jag på att jag glömt plocka ut gelen som jag hade med mig. Gick tillbaka och snälla som de var så kunde jag hämta dessa.

Satte mig sen och väntade i skuggan. Ställde mig i skogskanten och pissade. Gick upp mot starten och stod där och väntade. Det här är det drygaste med marathon. All tid man skall vänta på att få starta!!!

Till slut gick dock startskottet och man började jogga igång. Kände redan första kilometern att det här kommer bli jobbigt! Inga positiva tankar alls. Började till och med att räkna ner... 41 km kvar, 40 km kvar... Men sen slutade jag med det (ett tag i alla fall...). 

Jag tänkte att jag skulle försöka att hålla ca 6 min/km. Och det gick rätt så bra ett tag. Jag kände mig rätt så pissnödig  och tänkte att på Djurgården kan man nog stanna och pissa lite. Och strax innan man sprang in på Djurgården så stod det några vid vägkanten där det fanns en massa buskar. Jag tänkte att här får det bli även för mig!! 

Då sprang farthållarna för 4:15-gruppen förbi och jag tänkte att jag skulle försöka att hänga på det gänget. Så jag knappade in och var nästan i kapp när det dök upp en vätskestation. Jag tog mitt vatten som vanligt vilken jag gör gående för att kunna få i mig vattnet och inte spilla ut allt. Men då tappade jag kontakten med farthållarna igen... Skulle jag försöka komma ikapp igen eller? Fick till slut ge upp den tanken. Och till slut fick man ge upp alla tankar om sluttid.... Nu gällde det bara att överleva och ta sig i mål!!! 

Jag fyllde på med bananer när det erbjöds och äpplen när det erbjöds! Dock så ville jag inte ha buljong, kaffe, red bull eller saltgurka. Men jag hade ju även med mina egna gels. 4 stycken tryckte jag i mig under loppet.

Aldrig mer var en tanke man hade de sista 12 km. Höften värkte, knät värkte ett tag men gick över, solen gassade. Det var verkligen en MARA!

Hur som helst, till slut kom man i mål och fick en medalj runt halsen! Man fick möta upp familjen efter uthämtning av påse osv...

Här är loppet:


Nu är det bara se fram mot nästa lopp, Mälarenergi Stadslopp på lördag. 10 km väntar och det blir nog ett lopp i ungefär samma tempo. 

Ha en fin tisdag nu vänner!!





lördag, juni 04, 2022

Drygt

En timme innan måste man lämna in kläderna. Vad gör man i över en timma? Tappar energi kanske... 

Anmäld

Hur tänkte jag nu?

Startnummer:11112

Tur man bor nära Karolinska sjukhuset....

fredag, juni 03, 2022

Sen igen...

 Sorry, sent inlägg idag igen.... inte ok!

I dag åker vi till Stockholm! Tanken från början var ju att jag skulle springa maraton imorgon. Och det kan det fortfarande bli. Har inte bestämt mig än :-)

Däremot så har Freddie bestämt sig för att springa Minimaran på söndag. Så det blir ju kul för henne!! 

På jobbet så skall vi flytta en databas idag igen. Hoppas på samma succé som tidigare. Men det vet man ju aldrig.....

Nåväl, ha en fin helg nu! Och blir det maraton för mig så lägger jag upp startnummer här på bloggen så ni har möjlighet att följa min framfart.... eller fart och fart men framåt hoppas jag att det går i alla fall :-D


torsdag, juni 02, 2022

Om någon undrar....

 Ja, jag vet, det var dragning igår. Och för Er som undrar så är jag på jobbet idag..... Svenska Spel drog fel nummer igen. Trots att jag skickat in facit så misslyckas dom igen... tragiskt!!

Jag fick en sent påkommen körning till rehabträning igår. Så jag passade på att lufsa runt en sväng. 8 jobbiga kilometer avverkades. Finns ingen kraft alls i löpningen nu.

Här är passet:


Nähä, sen till jobbet idag så det är väl hög tid att göra aktieägarna nöjda och glada!! Ha en fin torsdag!!

onsdag, juni 01, 2022

Riktigt tungt!!

 Igår hade Freddie scoutavslutning på Björnö. Så jag tänkte att jag skulle lufsa lite under tiden. Och det gjorde jag! Och det var fruktansvärt jobbigt!! Snigeltempo men ändå tokjobbigt!! Det är annat att lufsa i spåret än att nöta asfalt. Man blir påmind om det varje gång man gör ett försök i skogen. 

Gårdagens tunga:


Nåväl, onsdag idag och då vet Ni vad som gäller? Det är sista arbetsdagen ever!!! Lottodragning ikväll. Drömvinsten är över 100 millar. Skulle man dra in den så skulle man inte jobba en sekund till på det här jobbet! Skulle skicka dator och telefon med taxi till jobbet och sen somna om..... 

Jaja, ha en fin onsdag nu vänner!!