tisdag, juni 07, 2022

I'm a marathon finisher!

 Jag fixade det! Jag klarade att ta mig runt 42 km i lördags!! 

Jag tvekade in i det sista på om jag skulle starta eller ej. Jag anmälde mig på lördag morgon kl 09:00 efter långt tvekande! 

Hur som helst så var det plötsligt bara 3 timmar kvar till start! Vad skulle jag glömma att ta med mig när jag stack iväg. Det visade sig att jag fick med mig allt. Så framme på Östermalms IP så var det bara att hämta ut nummerlappen och vänta. Fick även lite prylar i en påse där.... slängde det mesta. Det var en mineralvatten med i påsen. Öppnade den och hällde ut det, fyllde på med vanligt vatten istället. Så jag väntade, käkade banan och drack vatten. Kl 11 skulle man ha lämnat in sina eventuella kläder och annat man hade med sig. Efter att jag lämnat in allt så kom jag på att jag glömt plocka ut gelen som jag hade med mig. Gick tillbaka och snälla som de var så kunde jag hämta dessa.

Satte mig sen och väntade i skuggan. Ställde mig i skogskanten och pissade. Gick upp mot starten och stod där och väntade. Det här är det drygaste med marathon. All tid man skall vänta på att få starta!!!

Till slut gick dock startskottet och man började jogga igång. Kände redan första kilometern att det här kommer bli jobbigt! Inga positiva tankar alls. Började till och med att räkna ner... 41 km kvar, 40 km kvar... Men sen slutade jag med det (ett tag i alla fall...). 

Jag tänkte att jag skulle försöka att hålla ca 6 min/km. Och det gick rätt så bra ett tag. Jag kände mig rätt så pissnödig  och tänkte att på Djurgården kan man nog stanna och pissa lite. Och strax innan man sprang in på Djurgården så stod det några vid vägkanten där det fanns en massa buskar. Jag tänkte att här får det bli även för mig!! 

Då sprang farthållarna för 4:15-gruppen förbi och jag tänkte att jag skulle försöka att hänga på det gänget. Så jag knappade in och var nästan i kapp när det dök upp en vätskestation. Jag tog mitt vatten som vanligt vilken jag gör gående för att kunna få i mig vattnet och inte spilla ut allt. Men då tappade jag kontakten med farthållarna igen... Skulle jag försöka komma ikapp igen eller? Fick till slut ge upp den tanken. Och till slut fick man ge upp alla tankar om sluttid.... Nu gällde det bara att överleva och ta sig i mål!!! 

Jag fyllde på med bananer när det erbjöds och äpplen när det erbjöds! Dock så ville jag inte ha buljong, kaffe, red bull eller saltgurka. Men jag hade ju även med mina egna gels. 4 stycken tryckte jag i mig under loppet.

Aldrig mer var en tanke man hade de sista 12 km. Höften värkte, knät värkte ett tag men gick över, solen gassade. Det var verkligen en MARA!

Hur som helst, till slut kom man i mål och fick en medalj runt halsen! Man fick möta upp familjen efter uthämtning av påse osv...

Här är loppet:


Nu är det bara se fram mot nästa lopp, Mälarenergi Stadslopp på lördag. 10 km väntar och det blir nog ett lopp i ungefär samma tempo. 

Ha en fin tisdag nu vänner!!





2 kommentarer:

Anonym sa...

Starkt jobbat Petter!

Vilken hjälte DU är : )

//Coachen

Anonym sa...

Tack Coach!!

Känns rätt skönt att ha klarat av det!!!

/TB