måndag, september 30, 2019

Först!

Idag dansande man in på jobbet 04:41. Sjukt tidigt! Men har varit vaken sedan 00:43 så det var väl hög tid att gå upp.....

Efter tränarmöte och träning så drog jag på mig joggingskorna och jogga ut en sväng igår. Jag tänkte att det skulle bli ett lugnt pass men det kändes allt annat än lugnt. Nästa pass måste jag strypa tiden så att jag ligger på kanske 6 min/km och försöker hålla pulsen lite lägre. Nu går den upp på nästan max och sen ligger den kvar där. Pulsen tar väldigt lång tid på sig att komma ner i "normala" nivåer. Vilket antingen beyder att jag är dåligt tränad, har något skit i kroppen som jag inte märker av på annat vis. Skit samma, förhoppningsvis lättare efter ytterligare pass.


Ha en fin måndag och en fin vecka!!

fredag, september 27, 2019

Fredag!!

Och nu har friidrotten flyttat in i hallen igen. Så idag skall jag leda ett gäng 12-13 åringar i höjd och sprint.

På söndag är det nästa pass och då med 10-11 åringar. Bland annat skall de få köra stavhopp. Och nu börjar det ju bli dags att testa att hoppa "själv". I alla fall de som vill.

Igår var jag ut och sprang 5 km. Första passet på 23 dagar. Pulsen onödigt hög. Och jag vaknade inatt med känningar i halsen igen. Börjar tröttna på det här nu. Efter mitt, inofficiella pers, på 5 km i början på augusti så har jag varit mer eller mindre förkyld/hängig/halsont hela tiden. Det är jäkligt tråkigt och segt.


Annars finns det inte så mycket att orda om, ni får alla ha en riktigt trevlig helg!!

torsdag, september 26, 2019

Trött, tröttare, TB!

Ja, idag var det inte lätt att komma igång. Toktrött och riktigt seg i skallen. Men nu är jag här, livet leker!!

Idag är det dessutom en stor dag för Freddie, idag ryker gipset!!! Tänk att det redan har gått 4 veckor sen hon bröt armen. Nu är det i alla fall bara 4 veckor kvar tills hon kan börja vara med på idrotten i skolan. I och för sig så har hon ju redan varit med då det har varit mycket orientering och gå kan hon ju göra. Men ändå....

I övrigt har jag inte så mycket att komma med en sån här gråtrist torsdagsmorgon i september.

Ha en fin dag vänner!!

onsdag, september 25, 2019

Allt som vanligt!

Idag är verkligen allt som vanligt igen. Först på plats, tar ansvaret för att kaffemaskinen (som går ner i strömsparläge på natten) kommer igång igen. Kan välkomna alla till jobbet och erbjuda dom en varm kaffe. Inte illa att ta det ansvaret!! Jaja, det loter larvigt men det tar en jäkla tid för maskinen att komma igång på morgonen. Krävs hårt arbete!!!

Annars är det väl inte så mycket att orda om, vi knegar på helt enkelt!!

Ha en fin mittvecka!!

tisdag, september 24, 2019

Allt som vanligt igen... typ...

Jaha, då är man tillbaka på jobbet. Känns väl så där om jag skall vara ärlig. Men tyvärr är det ju så att det är ett måste att arbeta om man skall kunna unna sig någon Londonresa då och då.....

Det var hur som helst en bra resa, saknade två på resan men förhoppningsvis kan vi få till en sån resa framöver. Vi hade ett fantastikst sensommarväder med klarblå himmel och 22-25 grader varmt på dagarna. Svårt att klaga på det vädret. Det var bara söndagen som hade lite sämre väder då det var mulet och tom regn en kort period.

Nu gäller det att ge allt för aktieägarna igen och se till att de oxå kan få råd att göra en resa :-)

Ha en fin tisdag!!

söndag, september 22, 2019

Avslutning

Det blev en Sunday Roast på Svanen som avslutning på resan. Inte alls lika god som på The Phoenix.


Billigt

25:- för en pint John Smith's. Helt utan kvitto....


Söndag morgon

Först ner på frullen och sen ut och kolla vädret. Varmt men mulet och det lär tyvärr bli regn idag.

lördag, september 21, 2019

Victoria

Vi avslutade lördagskvällen på Puben Victoria.




Lördag em/kväll

Det blev en sväng till Churchill Arms för ett par öl innan vi åkte till The Phoenix för kvällsmat. Blev typ samma mat som i torsdags.






The Toucan

Nytt ställe men lite coolt ändå att det "återuppstått".







Dagens lurre

En god paj på The Counting House.


Ännu en morgon



med klarblå himmel. 


Gårdagens kvällsmat

Blev en trerätters på Bella ned 20% på maten. Gott och säkert även nyttigt!

onsdag, september 18, 2019

Kvällsmaten

Intogs på Svanen.

Klassiker

Onsdag och resdag

Eller dag och dag. Det är reseftermiddag... Hur som helst så skall vi ut och resa. Det är ett digert program som ligger framför oss. Det är ett hårt jobb att åka och reka inför kommande grabbresor!!!

Det ska bli oerhört spännande att prova på rundturen ute på Fullersbryggeriet. Undarar hur den turen går....

Sen har vi en utflykt på fredagen som jag inte kan nämna här. Det skulle ju spoila för grabbarna om vi redan nu berättade vad det är. Och är det fiasko så är det ju ointressant ändå :-)

På lördagen kan det faktiskt bli en tur i London eye. Jag har gjort den på kvällstid en gång men skulle någon gång kunna tänka mig att göra den på dagtid. Bara för att jag vill :-)

 Det blir även ett besök på pubben med den fantastikt goda pajen vi var på i våras. Vi får väl försöka hejda oss denna gången och inte stövla in där långt innan de öppnar....

Söndagen blir Sunday roast följt av fotboll på varsin sida stan. Mitt i allt detta så måste vi ju hinna käka på Bella, det hör ju liksom till...

Så ha en riktigt fin ondag nu vänner!

tisdag, september 17, 2019

Tisdag och kanske sista dagen på jobbet denna vecka....

Ja, det kan bli så att jag jobbar hemifrån imorgon istället för att stressa hit. Då sparar jag ju all restid fram och tillbaka. Jag kommer ju ändå bara sitta och koda imorgon och det kan jag lika gärna göra hemifrån. Det ser just nu ut att kunna bli skapligt väder i London. Skapligt varmt och sol på dagarna. Men det lär vara kallt på morgon och kväll.










Ha en fin dag!

måndag, september 16, 2019

Helgen är över, ny vecka börjar...

Jaha, swich och så var den helgen över... Mycket tid utomhus blev det i alla fall. Heldagsfunktionärande i lördags. Där tog krattning av hoppgrop min handled och försatte den i skada. Har så jäkla ont så jag kunde inte ens hyvla ost igår kväll. Borsta tänderna är en mardröm. Men jag vet att det går över, det var likadant för två år sen. Och då stod jag och krattade dubbla pass. I lördags var det bara första passet. På andra passet sprang jag och hämtade spjut.

Ina hade en lite tung helg. Fick inte till det i varken kula eller spjut. Kastade slägga för första gången och det blev ju pers. Såg rätt stabilt ut. Sen hade hon ett par fina kast i diskus men utan att få till längden. Men det var ju inte helt enkelt i blåsten som var igår. Sen gjorde hon kanske den bästa insatsen för helgen när hon i sista stund hoppade in i 1500 m bara för att Västmanland inte hade någon annan deltagare där. Och för att få viktiga poäng i lagtävlingen så tog hon den insatsen för laget. Hon har ju aldrig sprungit den distansen tidigare och har efter sina två stukningar i foten inte velat springa så mycket. Så därför har kastningen blivit hennes grej. Men igår hoppade hon in och eftersom det var första gången så blev det ju även pers :-) Sen fick hon hoppa in i 60 metersstafetten oxå. Så hon var ganska sliten igår kväll.

Nu är det bara tre arbetsdagar kvar tills det är dags för avresa. Undrar om man kommer palla tredagars arbete......

Ha en fin måndag och en fin vecka!!

fredag, september 13, 2019

Perjantai

Japp, fredag igen. Hoppas på en snabb arbetsdag så man kan få åka hem och vila. Jag är så jäkla trött idag. Vaknade även idag med huvudvärk. Skulle vart skönt att sova någon timme till. Kanske är mer värt än att stressa hit för att försöka få ihop full dag och ändå inte klara det.....

Nåväl, jag hoppas att en heldag ute på Arosvallen imorgon skall göra mig gott. Jag hoppas verkligen att vädret är med oss i helgen oxå. Blir ju lite roligare om det inte regnar och ännu roligare om solen kan titta fram!!

Ha en riktigt trevlig helg nu vänner!!

torsdag, september 12, 2019

Seger!

Med en dag till godo har man återigen avgjort "först till jobbet tävlingen". En stabil 3-1 ledning med en dag kvar! Bara att korka upp skumpan.... Eller i alla fall få fart på kaffemaskinen och fira med en kopp kaffe!!

I helgen är det Svealanedsmästerskapen på Arosvallen för 13- och 14 åringar. Det betyder att Ina skall kasta en massa saker. Det blir debut i släggringen och sen är det mer bekanta grenar som diskus, spjut och kulstötning. Själv skall jag hänga på tresteget och sen vid spjutkastningen.

Men först skall vi klara av dessa två arbetsdagar. Imorgon skall Ina dessutom få sin natttandställning.

Ha en fin torsdag!

onsdag, september 11, 2019

En vecka kvar...

Japp, på onsdag om en vecka så är det dags att dra iväg!! London here we come!! Ska bli skönt att komma iväg en sväng och koppla av. Inte behöva jäkta hit och dit. Hämta här och där. Bara vara. Jag hoppas att jag blivit helt kry då så att man kan ta en morgonjogg i Hyde Park! Det skulle ju vara underbart att kunna lufsa runt där på morgonen efter frullen i 15 grader och solen värmande mellan träden! Det låter ju ungefär lika svårt att få till som att hitta de rätta siffrorna på lotto.....

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ikväll är det näst sista ABB-joggen och eftersom jag missar den sista så måste jag dit ikväll för att komma upp i det antalet ggr man måste vara där för att få vara med i den stora utlottningen. I och för sig brukar jag ju aldrig vinna där ändå men är man inte med så finns ju inte ens chansen. Men för mig blir det nog förmodligen bara en liten promenad då jag har huvudvärk och har haft det sen igår. Hjälper inte ens med alvedon.

Ha en fin onsdag!!

tisdag, september 10, 2019

Glömde ställa klockan

Det är sällan jag behövar väckas av klockan. Jag brukar alltid vakna innan klockan ringer. Men igår glömde jag tydligen att ställa någon klocka. Och när jag vaknar och kollar klockan så är den långt över den tid jag brukar ställa klockan på. Kanske var det bra att jag missade att ställa klockan, kanske behövde jag längre sovtid än vanligt. Eller så är det bara fiasko då jag inte kommer kunna få ihop full dag idag. Skit samma, nu är jag här, aktieägarna lär göra vågen!!!

Annars är det väl inte, som vanligt, mycket att orda om. Eller, jag ska försöka dra ner på/ sluta med/ minimera sockerintaget. Så nu är det stopp på att äta glass och godis. Även läsk går bort. Nu får vi se hur länge det håller. Jag ser godis på fikabordet här på jobbet... Det kommer stärka mig att kunna motstå djävulens påfund!!!

Ha en fin tisdag!

måndag, september 09, 2019

Monday morning!

Japp, ni läste rätt! Det är redan måndag morgon, hur gick det till?

Det blev ingen halvmara för mig i lördags. Kände mig inte fit for fight. Och det var nog kanske tur för idag känner jag mig än sämre. Så att köra ett lopp på 21 km hade naturligtvis inte varit särskilt listigt.

Freddie var dock inte helt ledsen över att jag inte åkte iväg och sprang för då kunde jag ju vara med henne på hennes födelsedag. Hon ville gå på bio så det gjorde vi naturlgitvis. Den filmen hon ville se gick dock inte i lördags så det fick bli Lejonkungen. Helt ok film. Och det är ju fantastiskt hur man kan göra det så verkligt.

Igår följde jag med Ina till friidrottsträningen. Härligt friidrottsväder var det också. Sen var det hem och kolla på Arsenal Ladies som spelade hemma på Meadow park. Klassisk arena och en seger blev det oxå. Det satt dock hårt åt i andra halvlek.

Nåväl, ha en fin vecka nu vänner!!

lördag, september 07, 2019

10 år

Idag fyller världens bästa Fredrika år! Stort grattis på födelsedagen! Ha en fin dag! 

fredag, september 06, 2019

Fredag igen, äntligen!!

Ja, det känns som om dessa veckor med Freddie i gips kommer innebära en större längtan till fredagen. Jag tror visserligen det kommer bli lättare nästa vecka när vi, förhoppningsvis, slipper gå upp mitt i natten för att ge henne tabletter. Dessutom räknar jag med att hon kan i alla fall åka buss till skolan. Hem är nog lite värre för då ska alla åka samtidigt och hon har berättat att det är en jäkla trängsel då. Lär inte vara så bra för en enarmad bandit..... Men att åka hem tidigare på tis-fred är ju helt ok i jämförelse med att även skjutsa dit henne till 9 fyra av fem dagar....

Om två veckor åker jag och the real på en studieresa till London. Vi ska reka lite inför nästa grabbresa som kommer någon gång i framtiden när alla kan vara med. Men det känns som om det är bra att förbereda lite inför framtiden så vi kommer säkerligen testa ett besök på Fullersfabriken. Nu finns det visserligen vissa farhågor att det inte blir någon resa då de brittiska piloterna tänker strejka.... Men det visar sig hur det blir, inget vi kan påverka hur som helst...

Ha en fin helg nu vänner!!

torsdag, september 05, 2019

Det finns inte...

Ok, först och främst så är det inte synd om mig. Men är det inte märkligt att jag igår återigen började känna av halsen. Ca 1 timme innan jag skulle iväg och springa lite så börjar jag känna i halsen. Tänker att det förmodligen inte är något. Sticker iväg och springer och visst var det något. Pulsen högre än den borde, jag tog det ju lite lugnare bara för att jag kände av halsen. Men ändå sticker pulsen iväg mer än i måndags då jag drog på lite hårdare. Är så fruktansvärt trött på det här nu. Jag hade igår morse en liten tanke på att jag ändå skulle ta mig till Stockholm på lördag för att springa. Men nu vet jag inte längre om det är så smart......

Idag är det 25 år sedan jag klev in här på jobbet för min första arbetsdag! 25 år! Det är ju hur mycket som helst! Tänk bara hur mycket aktieägarna har tjänat på mig, det måste ju vara enorma summor!!!

Idag skall vi till ortopeden men först till röntgen med Freddie. Såg på TV att det brunnit där igår.... Undrar om dom inte vill ha dit oss idag? Har inte hört något annat ännu.... Lär väl åka dit....

Ha en fin torsdag!!

Gårdagens pass:

onsdag, september 04, 2019

Hattiga dagar

I och med att man tränar hårt för att komma med i Peja Lindholms curlinglag så blir det väldigt hattiga dagar på jobbet. In på jobbet tidigt, tidigt för att sen åka iväg vid 08:30. Tillbaka lite senare och sen drar man hem vid strax efter 14:00. Oftast lyckas jag dock få ihop mina 8 timmar men det är en kamp varje dag!!

Annars är det väl inte så mycket att orda om idag, en vanlig onsdag i september. Eller jag kan ju nämna att jag redan har vunnit först till jobbet tävlingen som visserligen inte är någon tävling men är det ändå. Jäkligt prestigefyllt hur som helst!! :-)

Ha en fin onsdag!!

tisdag, september 03, 2019

Det blev lite jogg igår

Ja, igår blev det en liten sväng. Var väldigt nära att jag vek ner mig, kände efter, funderade... Men sen tänkte jag, bättre en liten runda än ingen runda alls. Det blev till slut 7 km. Jag höll ett marginellt högre tempo än på Blodomloppet för en vecka sen. Men medelpulsen var mycket lägre så förhoppningsvis är jag på bättringsvägen gällande förkylningar. Tempot jag höll igår, 4:57 min/km, var det tempo jag tänkt hålla på Stockholmhalvmara. Men det finns inte en möjlighet att klara det just nu. Men positivt att jag ändå kan hålla runt 5 min/km trots dålig augusti. Nu gäller det att kunna hålla i detta, hålla sig frisk, och komma upp i mil igen.... Om det blir någon halvmara på lördag är fortfarande ovisst.....

Ha en fin tisdag!!

måndag, september 02, 2019

Inte varje dag

Vilken lycka att få börja veckan med att komma till jobbet 04:42. Det är inte varje dag man har en sån tur. 02:00 ska Freddie ha tabletter. Så det är upp, ta fram, tabletter, hälla upp vatten, få liv i Freddie och sen få henne att svälja tabletterna. När man sen går och lägger sig så har man blivit för pigg för att bara somna om. Så när man legat där i sängen i 2 timmar så börjar man inse att om dryga timmen ringer klockan. Om jag somna nu så kommer jag att vara halvdöd när klockan ringer. Så då, innan man knoppar in så går man upp. Och även om man tar det jäkligt lugnt så är man här före kl 5.

Nu kan jag i och för sig behöva den här flextiden eftersom jag tänkte att curla denna vecka. Freddie brukar ju åka buss till skolan. Men med gips så är det lite mer problematisk att kliva in i en full buss där man inte kan räkna med att någon erbjuder sin plats. Ståplats och lite ryckig körning senare ser jag framför mig illa det skulle kunna gå. Så jag curlar och jag står för det!!

I övrigt är det väl inte så mycket att orda om, sommaren är väl officiellt slut nu. Vissa tar på sig långbrallor nu. Inte jag, inte än. Förmodligen inte Coachen heller. Han brukar ju vänta till i december typ....

Ha en fin måndag, en bra vecka och en fantastisk ny månad!!