tisdag, december 31, 2019

Gott Nytt År!

Ja, vänner, då har vi kommit till årets sista dag. Dags att se tillbaka på året men även se fram emot ett nytt år! Hur var då 2019? Ja, det var väl lite blandat. En av de mest roliga sakerna och det jag är ganska stolt över att ha klarat av är att jag joggade mig igenom Stockholm Marathon till slut. Det var verkligen ingen spikrak resa varken innan eller under loppet.

Året hade börjat grymt med bra med löpning under januari-mars. Då åkte jag på en förkylning som inte verkade vilja ge med sig. Jag hade dessutom tagit på mig alldeles för mycket uppgifter både på det ena och andra stället. Jag började må rätt så dåligt psykiskt då jag inte klarade av att säga nej. I början av maj tog jag en 22 km lång jogg tillsammans med min joggkompis och det var bland det tyngsta pass jag gjort. Vi hade ett extremt lågt tempo och jag var helt slut. Då och där tänkte jag att det aldrig skulle bli något marathon i Stockholm en månad senare.

När jag några dagar senare knappt orkade gå upp för trapporna på jobbet och jag kände en tyngd över bröstet blev jag inskjutsad av chefen till akuten. Väl där kollade man en jäkla massa saker och kunde inte hitta något konstigt. Läkaren trodde det var den sega förkylningen som var boven. Jag gick därifrån väldigt lättad över att det inte var några konstigheter fysiskt i alla fall. När jag var på väg hem från sjukhuset så ringde fru Blogg från gymnastiken och sa att Freddie hade gjort illa nacken. Och direkt kände jag en tyngd över bröstet igen.

Jag förstod då och att det var mycket oro och otillräcklighet jag kände. Hade även under den tiden en bra sms-konversation med en kär gammal kompis som gav mig väldigt mycket.

Nåväl, jag sa ifrån mig vissa uppgifter vid sidan av jobbet och även chefen på jobbet var nog lite försiktig med att ge mig alltför mycket jobb. Så jag började känna mig bättre och fick till några bra långpass i maj. De gick inte fort men jag fick det gjorda. Nu var jag väl i alla fall redo för att klara maran? Frågan var bara hur lång tid det skulle ta?

Det började rätt så bra som jag minns det låg jag runt 6 min/km i snitt i alla fall de första 25 km. Sen började jag få ont i benen och sen började jag även få problem med synen, jag började se en massa färger och frågan var, skulle jag bryta eller skulle jag försöka en bit till? Jag tänkte att jag såg ju i alla fall asfalten nedan/framför mig. Och jag kör väl lite till rakan nere vid Finlandsfärjorna och svängen upp på Söder var grymt tung. Men väl på Söder fick jag några äppelbitar och lite vatten. Och när jag sprang igenom någon tunnel däruppe på Söder och kom ut ur den så såg jag helt plötsligt bra igen! Äpplen är grejen!! Nu var det bara smärtan i kroppen som störde. Och det gick bara långsammare och långsammare.

Vid slottet stod tjejerna och hejade och bjöd på lite Sportlunch strax före en vätskestation, perfekt! Nu var det bara sista rycket kvar, eller rycket och rycket... Sista biten kvar och man såg att man kommer klara det i alla fall! Skönt känsla!!!

 Jag hade ett mål för 2019 att springa 2019 km. Det gick inte. Jag tappade i augusti, september och oktober när jag hade flera segdragna förkylningar och det är inte så mycket att göra åt det. Jag slog i alla fall årsrekord med 1625,4 km enligt Garmin. Jag gjorde nog min snabbaste femma på Arosvallen med 21:18 enligt samma Garmin. Där tror jag dock att det var en 15 sekunder till igentligen men det är ändå pers på femman.
























Vad har jag då för mål med 2020? Jag hoppas slå mitt rekord på maraton(4:18). Vill gärna komma under 4 timmar. Jag skulle vilja komma under 45 minuter på 10 km och under 1:45 på halvmaran. Men de målen hade jag även inför det här året..... Så jag skall väl inte hoppas för mycket. Det gäller att hålla sig frisk så att man kan träna kontinuerligt!!

En annan sak jag funderat på ett tag är att börja spela lite pingis igen. Kanske bara träna men ändå. Det är en bra medicin för hjärnan och det är även ett bra komplement till löpningen. Här är det nog "bara" tiden som kan sätta stopp.....

Ok, nu har jag svamalt färdigt om mig och mitt idrottande.....

Vad jag ville skriva med detta inlägg var igentligen:

GOTT NYTT ÅR!

måndag, december 30, 2019

Ledsamt

Och det är inte ledsamt bara för att man sitter här på jobbet en klämdag då man dessutom inte kunnat sova och därför kom hit klockan 05:00 efter en blåsig cykelfärd. Nä, det som är mest ledsamt är det jag fick se på nyheterna igår. Det var några lätt utvecklingsstörda personer som de gjorde ett reportage om. Det jobbade och slet i ett restaurangkök, kanon! Men det visade sig att dessa personer hade en högre skatt än vanliga löntagare. Men varför skall dessa personer behöva skatta mer än vi andra? Varför i hela friden är det högre beskattning på dessa individer? Jag kan inte fatta det! De fick något som kallades typ sjuklön som i sig var pissdålig. Och sen skall de dessutom betala en högre skatt än vanliga löntagare, jag kan f*n inte begripa att det kan få vara så. Och så intervjuvar dom någon minister som först säger att "vi måste ju få med oss fler partier för att kunna ändra på detta". Och fortsätter sen med att säga "och så måste vi ju ha ekonomiskt utrymme för att kunna ändra detta". Är det så jä*vla svårt att fatta att de som har det sämst inte ska få det än sämre? Jag kan här och nu hitta lösningen på finansieringen, sätt en särskild politikerskatt på alla våra högavlönade politiker runt om i landet! Det borde väl dessutom finnas en straffavgift för politikerna för alla deras usla beslut? Hur som helst så tycker jag att det är bedrövligt!!!

Igår var jag ut på ett långpass. Det var första passet över 2 mil sedan i början på augusti. Tempot var lite för fort men jag gissar att det har att göra med att jag körde 5 tusingar i lördags. Det gör ju att man får upp tempot. Så igår gjorde jag en halvmara på under två timmar. Nästa långpass ska jag försöka att hålla igen lite mer.

Här är gårdagens pass:


Avslutningsvis vill jag bara önska er en härlig måndag!!

söndag, december 29, 2019

Tragiskt

Det är sällan de goda får vinna. Äckelryssarna slipper en solklar utvisning och efter det vänder dom. Finns ingen som helst rättvisa i världen.

Sen att vi slutat spela är ju helt vårt eget fel. 

fredag, december 27, 2019

Jobba, jobba, jooobba

Eller jag är i alla fall på jobbet. Jag ska inte överdriva mina insatser här på jobbet.... Men det känns som jobb nog att bara ta sig hit. Idag dessutom till fots. Freddie har ju tydligen någon jullovsträning på gymnastiken och då behöver ju bilen finnas till hands för övriga familjen. Det var i och för sig rätt så skönt att ta en promenad hit på morgonen. Problemet var väl att datorväskan gör att det blir varmt på ryggen. Nåväl, nu är jag här och får väl försöka göra mitt bästa för att aktieägarna skall få fira ett fint nyår!

Annars är det väl inte så mycket att orda om, ha en fin dag nu vänner!!

fredag, december 20, 2019

Kunde varit...

Ja, idag kunde det ha varit årets sista arbetsdag. För det brukar det ju vara. Jag brukar ju vara ledig alla härliga klämdagar. Men i år blir det inte så. Så man får ta sig hit ett par gånger till i år. Nåväl, några lediga dagar blir det i alla fall....

Det är i alla fall höstens sista friidrottsträning för Ina. Eller i alla fall den officiellt sista träningen. Och ikväll är det föräldrarutmaningen. Det betyder att Moi, yours truly, skall försöka hoppa längd, stöta kula och springa en 200-metersstaffett. Får se hur det går.... Har ruggig träningsvärk efter onsdagens styrka med barnen. Man får väl inse att man inte är den bäst tränade... Måste nog även inse att lite styrketräning behövs och att det räcker långt med att använda sin egen kropp för att träna. Det gäller bara att ta sig tiden att träna.....

Imorgon är det ju dessutom kassttävling för Ina i hallen. Tror att det är både vikt och kula. Kul för henne!

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ha en riktigt trevlig helg!

torsdag, december 19, 2019

Lite kyligare idag

Efter gårdagens blötväder kommer det naturligtvis lite kyla. Vilket betyder att ni som skall ut på vägar eller cykelbanor måste ta det lite försiktigt. De stora vägarna var helt ok imorse men de mindre var isiga.

Igår var jag med Freddie till Bellevue. Så jag passade på att köra 14 km på bandet i 5:24- tempo. Sen var det bara hem och byta barn och åka med Ina till friidrotten. Vi brukar ju inte vara med på onsdagsträningen eftersom Ina har gymnastik då i vanliga fall. Men den slutade i söndags så idag kunde vi vara med. Det var först lite styrka och sen antingen löpning eller kast. Jag var med och körde idag och tänkte att jag skulle köra löpning. Det var en intervallpyramid där man gick från 90-60-45-30-15 och sen upp igen. Jag pallade bara att gå ner till 15 sek och vek där ner mig. Mina 14 km på bandet innan gjorde sig mer än påminnda. Kanske borde man bara kört friidrottsträning......?

Gårdagens löpbandsträning finns i alla fall dokumenterad:


Ha en fin torsdag nu vänner!!

onsdag, december 18, 2019

Onsdag och mittvecka

Eller mittwoch som tysken säger. Det betyder att man nu har vaknat tre gånger denna vecka och det är bara två kvar att vakna. Och med vakna menar jag då att vakna och gå upp ur sängen alldeles för tidigt. Idag vaknade jag vid 4-tiden. Försökte verkligen att somna om men det var kört. Till slut var det bara att ge upp. Men det gjorde ju att man var på jobbet redan 05:00. Och det är ju bra, då kan jag ju skjutsa Freddie till gymnastiken strax efter kl 14 och ändå få ihop lite plusflex. Och det behövs verkligen. Det är ju ett gäng dagar under julen som skall flexas bort. Och sen kommer det ju en Londonresa i mars som det skall finnas tid till.

Igår blev det ett pass på löpbandet medans Ina var på någon föreläsning med gymnastiken. Så jag hade bara 45 minuter på mig. Så det fick räcka med 6 st tusingar. Men jag hade hunnit en sjunde eftersom Inas föreläsning drog ut på tiden. Nåväl, det räckte nog med 6 tusingar oxå.

Här är passet:


Ha en fin mittvecka nu vänner!!

tisdag, december 17, 2019

Tuesday

Japp, idag är det tisdag och jag har exakt noll saker att skriva om idag. Hur ska man då få inlägget fyllt? Jag har ingen aning. Jag har inte ens någon rolig historia att skriva. Jag kan ju i och för sig berätta att jag och fru Blogg var till Tropic igår och käkade en plankstek. Det tyckte vi att vi var värda. Gott var det oxå!!






















Ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, december 16, 2019

Nu kör vi!!

Äntligen måndag igen. Som man har längtat! Men man behövde ju inte längta så länge... Helgen gick rätt så fort.

Igår var det avslutning för Freddies friidrottsgrupp. Vi körde först längdhopp och stavhopp. Freddie som missat hela höstens stavträning och bara varit med när vi kört från plint var lite skeptisk till att börja hoppa på riktigt. Dvs springa fram till groppen och försöka hoppa med hjälp av tränare. Det var ganska kul att se de snabba förbättringarna och skillnaden i skallen. Från att ha varit livrädd och ha knappt styrfart fram i de första försöken till att vara modig och springa på mer i de sista försöken. Det är några i gruppen som nu kan hoppa helt själva! Måste ha bra tränare :-D

Själv var jag ut på en lugn joggingtur på ca milen. Kände mig inte hundra så tog det väldigt lugnt. Men vid sju km efter en korsning kommer det en löpare efter mig. Och av någon sjuk, konstig anledning så tänker jag "han får inte springa förbi mig". Så jag ökar takten och skall strax svänga av och tänker "hoppas att han fortsätter rakt på". Och det gör han ju naturligtvis inte. Men jag lyckas hänga av honom i uppförsbackarna nere från Lögarn. Jag fattar inte varför jag reagerar så... Det var ju inte ens någon tävling...

Gårdagens pass:


Ha en trevlig måndag!

fredag, december 13, 2019

Brexit

Ja, nu lär det väl bli en Brexit sista januari 2020 efter gårdagens val i England. Det blir ju spännande att se hur det blir. Ryktet säger att pundet sticker uppåt, inte bra för oss fattiga turister. Blir väl samma pris på pinten i England som här i Sverige då? Hur blir det med kostnaden att ringa hem, surfa mm när man är där på besök? Återgår det till de hutlösa priserna som var innan man kunde ringa och surfa som hemma i Sverige inom hela EU? Kommer det bli drygare/ta längre tid i passkontrollen när man landar i England? Man har ju lite brådis då till The Swan och vill ju inte behöva slösa tid i passkontrollerna.... Ja, de viktiga frågorna hopar sig direkt.....

Annars är det fredag idag. Jag skall skjutsa mamma till lasarettet på förmiddagen så jag kör lite jobb hemifrån innan. Att det har blivit en märklig tradition på jobbet att våran avdelning skall gå luciatåg runt på firman och bjuda på pepparkakor gör ju valet att jobba hemifrån än lättare.....

Hur som helst skönt med helg även om den går alldeles för fort. Snart måndag igen men efter nästa vecka är det i alla fall några dagars ledighet. Det känns välbehövligt!!

Ha en fin helg!!

torsdag, december 12, 2019

Thursday

Igår körde vi den årliga tomtejoggen med Inas friidrottsgrupp. På med tomteluva och jogga in mot stan. Väl där blev det löpskolning på Sigmatorget, en jogg genom folkhavet på torget och musikhjälpen, intervaller vid korsningen där Kalle på spången och Hattfabriken(?) ligger, genom folkhavet på toget och ner till Vasaparken. Väl där väntade varm saft, pepparkakor och tomtegubbar. Sen ett varv i Vasaparken innan vi sprang "hem" till friidrottshallen igen. Väl där väntade för oss tränare ett tränarmöte med en sallad.

Tomtejoggen:


Ha en fin dag nu vänner!!

onsdag, december 11, 2019

Ge mig jullov

8 arbetsdagar kvar tills lite julledigt. I början av veckan tänkte jag, "två veckor till det går nog fort". Men shit vad segt det är nu. Har liksom ingen motivation för tillfället. Kan hänga ihop med att jag känner av förkylning.

Idag ska det ju vara tomtejogg med Inas friidrottsgrupp. Ina har ont i ett knä och jag förkyld. Känns rätt så tveksamt. Fru Blogg har tokont i en tå men vägrar kontakta sjukvården (vilket jag i och för sig kan förstå....). Men Freddie skall spela piano på Stadsbiblioteket ikväll dessutom. Men det är svårt för fru Blogg att ta sig dit med den onda tån. Så kanske blir det så att jag och Ina skippar friidrotten och jag åker med Freddie på piano?

På tal om piano. Igår sa Freddies pianolärare att vi måste skaffa ett riktigt piano alternativt ett elpiano. Detta för att Freddies utveckling skall gå framåt. Det duger inte längre med en keyboard. Vart tusan skall vi ställa ett piano? Elpiano känns ju mer lockande men de är ju inte helt gratis....

I övrigt är det svårt att klaga ;-)

Ha en fin onsdag!

tisdag, december 10, 2019

Vilken skillnad ändå

Det kom ju en del snö igår. Och direkt märker man skillnad i hur "ljust" det blir ute. De lampor som finns efter cykelvägar mm lyser upp de snötyngda träden och det blir både ljusare och vackrare. Sen att det tar en evighet att skrapa fram bilen och skotta bort snö framför huset är ju en helt annan sak. Och behöver man ens skotta denna gång? Det skall väl börja tina snart igen....

Ingen träning för Freddie igår. Hon kom hem och hade ont i halsen. Jag känner oxå lite så jag fick en "ursäkt" att inte heller träna igår. Hade ju tänkt lite intervaller på bandet medans Freddie tränade. Får bli en annan dag.....

Annars är det väl inte så mycket att orda om mer än att ta det lugnt på vägarna idag. Det kan vara halt på sina ställen.

Ha en fin dag!!

måndag, december 09, 2019

2 arbetsveckor kvar

Ja, då går vi in i den nästsista arbetsveckan för året. Tror jag i alla fall... Jag skulle ju i och för sig jobba någon/några dagar i mellandagarna men kommer inte ihåg vilka.....

Annars gick helgen alldeles för fort igen. Julfest i fredags. Det trevligaste var nog att träffa Lalle en stund innan. Jag gick hem relativt tidigt. Lördagen trollades bort av jag vet inte vad? Den bara försvann! På söndagen var det först iväg och handla lite. Sen körde jag Ina till friidrotten för lite kulstötning innan vi åkte hem och åt. På eftermiddagen bytte jag framdäck på fru Bloggs cykel. Så nu är i alla fall framdäcket dubbat. Hennes cykellyse bak fixades. Sadeln byttes äntligen ut. Jag skruvade fast cykelkorgen som skramlade och satt löst. Efter det var det bara att ge sig ut i slasket och mörkret för en joggingtur. Det gick tungt igår. Vet inte om det var den extremt blöta snön som låg på marken. Det roliga var ju att på slutet så var slasket nästan borta. Så jag skulle bara väntat någon timme till med att jogga så kanske jag hade sluppit slasket?

Här är gårdagens pass om någon är intresserad:


Annars är det som sagt både ny vecka och nya möjligheter. Men ska jag vara riktigt ärlig så är det jullovet som hägrar. Hade lätt kunnat gå på jullov nu om det gått....

Ha en fin dag och en fin vecka!!

fredag, december 06, 2019

Fredag!

Det blev fredag till slut. Och slut är ordet! Jag känner mig helt slut!! Och ikväll är det julfest på Royale. Är det ok att säga att man är totalt osugen på att gå på fest ikväll? Nåväl, man får väl pallra sig dit. Ibland är det ju så att när man minst känner för fest och tänker att det ska bli tråkigt så blir det rätt så bra ändå. Vi får väl se.....

Annars är det ju "bara" två veckor kvar tills några dagars julledigt. Längtar mer än jag kan beskriva i ord. Hoppas att man kan få tillbaka lite energi då.

Igår tände man upp ljusen utanför Churchill Arm. Såg det på Instagram, hur mycket folk som helst där. Och återigen slog de rekord i antalet lampor. Måste säga att det är en riktigt häftig pub. Och de lägger verkligen manken till för att göra den speciell. Kan ju inte vara helt gratis att slänga upp ett par hundra julgranar på väggen.... Och på sommaren är det gigiantiskt med blommor på väggen. Underbart ställe!!

Igår var det ju tränarutbildning i diskus och kula. Ina fick vara med som visare och bli drillad i olika tekniker. Hon tyckte det var grymt kul och ville åka ner till hallen fler gånger och nöta. Så man får väl kolla upp när det är öppet så att hon kan åka dit och köra lite extra.

Ha nu en fin helg vänner!!

torsdag, december 05, 2019

Helgen närmar sig trots allt...

Igår var det intervallmåndag. Ja, jag vet att det var onsdag igår men eftersom jag inte kört mina intervaller i måndags så kördes de igår istället. 7*1000m i 4:37 min/km tempo. Eller 13 km/h om man hellre vill det. Det lite tråkiga med intervaller på löpbandet är att man inte får någon statistik på klockan. Den tror jag har sprungit 6,6 km i ett helt annat tempo. Men i det här fallet litar jag mer på löpbandets mätning.

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ikväll är det tränarutbildning i kula och diskus. Ska ju dit ikväll eftersom Ina skall vara med och visa. Är lite sugen på att åka dit någon timme innan och köra några tvåhundringar. Men vi får se hur det blir. Måste först kolla så att det inte är en massa träningsgrupper i hallen så att det överhuvudtaget finns möjlighet.

Här är gårdagens pass:


Såg en bild från "Churchill Arm" igår. Med alla julgranar på fasaden. Saknar att inte komma dit i år innan jul. Det är ju rätt så mysigt trots allt. Och sen kom jag och tänka på den goda pajen på "The Counting". För att inte tala om alla goda pints man har tillgång till i London. London Pride, John Smith's, Olivers Island osv osv osv..

Nåväl det är ju inte helt fel att sitta här på jobbet och vänta på att kaffemaskinen skall bli varm för att sedan få dagens första kaffe!!!

Ha en fin dag nu vänner!

onsdag, december 04, 2019

Ordningen återställd!

Ja, skönt att allt är som det brukar igen. Först på jobbet. Ca 45 min innan kärntiden börjar. Bra! Nu finns det möjligheter att få ihop en full dag!!! För jag vet inte än om Freddie skall på gymnastiken eller ej. Hon yra om att hon ville till friidrotten istället. Men vi får väl se vad det blir.....

Igår skulle elen stängas av mellan 20:15 - 20:45. Men när vi kom hem från affären strax efter 19:30 var det kolsvart på området. Så kollade på webben och såg då att det skulle vara av till ca 21:30. Men vid 22:30 gick den på igen. Jag visste ju inte vad som var igång när elen gick. Men det blev ganska ljust när elen var tillbaka. Var bara att gå upp och stänga lite lampor och somna om.

Annars är det väl inte så mycket att orda om denna onsdag annat än att den lilla snö som kom är på väg bort igen. Det riktiga mörkret är på väg tillbaka.....

Ha en fin onsdag!

tisdag, december 03, 2019

Sen idag...

Idag ska bilen in på restpunkterna från servicen. Det betydde att jag fick möjligheten att skrapa rutorna på två bilar idag, hämta fru Blogg på Bilia för transport till sitt jobb. Sen raka vägen hem till jobbet. Jag brukar ju vara bland de första, om inte först, till jobbet. Jag brukar glida in i mörker men idag var alla på plats och lamporna tända, vilket fiasko!! :-)

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Tog en lugn jogg på bandet igår. Fick ihop 14 kilometer i 0,5 - 1,0 % lutning. Längsta på länge. Snart kanske man är redo för ett långpass igen!! :-)




Ha en fin tisdag!!

måndag, december 02, 2019

Ny månad, ny vecka, nya möjligheter?

Ja, vem vet vad denna månad har att erbjuda? Kyla verkar det som i alla fall. -8 grader när bilen skulle skrapas. Jag gillar inte kyla. Jag gillar värme, i alla fall lagom mycket värme. Men vintern skulle jag lätt kunna byta ut.

I lördags var det friidrottstävling i hallen. Både Freddie och Ina var med. Ina lyckades få ett silver i kula. Nu har det gått upp till 3 kilos kula så då blir det ju ett pers oxå. Hon persade även i 60 m och tangerade pers i höjd. Så hon var ganska nöjd med dagen. För Freddie gick det lite tyngre även om hon slog inomhuspers på 60 m. Och längden gick så där. Men med tanke på att hon höll upp helt från rörelse i 9 veckor och sedan bara tränat någon enstaka gång så får hon nog vara nöjd. Och bara att hon kan vara med igen är ju bra!

I söndags låg jag med huvudvärk hela dagen. Men eftersom jag höll i friidrottsträningen så var det bara att ta sig samman och åka dit och bränna av passet. Som tur var så var det inte överdrivet många dvärgar där och vi blev 6 ledare totalt så det gick rätt så bra.

På torsdag skall friidrottens huvudtränare hålla en 2-timmars utbildning i Kula och Diskus. Och igår frågade han mig om Ina skulle kunna tänka sig vara med och visa. Stort för Ina att få den äran. Nu har hon ju kör på torsdagar men det lät som om hon ville göra det här istället denna gång. Lär väl försöka få henne att bekräfta detta då hon ibland kan vara lite ombytlig. Vill ju göra allt men det går ju inte, man kan inte vara på fler ställen samtidigt och då måste man prioritera, välja bort!

Ha en fin dag, vecka, månad nu vänner!!