tisdag, december 31, 2019

Gott Nytt År!

Ja, vänner, då har vi kommit till årets sista dag. Dags att se tillbaka på året men även se fram emot ett nytt år! Hur var då 2019? Ja, det var väl lite blandat. En av de mest roliga sakerna och det jag är ganska stolt över att ha klarat av är att jag joggade mig igenom Stockholm Marathon till slut. Det var verkligen ingen spikrak resa varken innan eller under loppet.

Året hade börjat grymt med bra med löpning under januari-mars. Då åkte jag på en förkylning som inte verkade vilja ge med sig. Jag hade dessutom tagit på mig alldeles för mycket uppgifter både på det ena och andra stället. Jag började må rätt så dåligt psykiskt då jag inte klarade av att säga nej. I början av maj tog jag en 22 km lång jogg tillsammans med min joggkompis och det var bland det tyngsta pass jag gjort. Vi hade ett extremt lågt tempo och jag var helt slut. Då och där tänkte jag att det aldrig skulle bli något marathon i Stockholm en månad senare.

När jag några dagar senare knappt orkade gå upp för trapporna på jobbet och jag kände en tyngd över bröstet blev jag inskjutsad av chefen till akuten. Väl där kollade man en jäkla massa saker och kunde inte hitta något konstigt. Läkaren trodde det var den sega förkylningen som var boven. Jag gick därifrån väldigt lättad över att det inte var några konstigheter fysiskt i alla fall. När jag var på väg hem från sjukhuset så ringde fru Blogg från gymnastiken och sa att Freddie hade gjort illa nacken. Och direkt kände jag en tyngd över bröstet igen.

Jag förstod då och att det var mycket oro och otillräcklighet jag kände. Hade även under den tiden en bra sms-konversation med en kär gammal kompis som gav mig väldigt mycket.

Nåväl, jag sa ifrån mig vissa uppgifter vid sidan av jobbet och även chefen på jobbet var nog lite försiktig med att ge mig alltför mycket jobb. Så jag började känna mig bättre och fick till några bra långpass i maj. De gick inte fort men jag fick det gjorda. Nu var jag väl i alla fall redo för att klara maran? Frågan var bara hur lång tid det skulle ta?

Det började rätt så bra som jag minns det låg jag runt 6 min/km i snitt i alla fall de första 25 km. Sen började jag få ont i benen och sen började jag även få problem med synen, jag började se en massa färger och frågan var, skulle jag bryta eller skulle jag försöka en bit till? Jag tänkte att jag såg ju i alla fall asfalten nedan/framför mig. Och jag kör väl lite till rakan nere vid Finlandsfärjorna och svängen upp på Söder var grymt tung. Men väl på Söder fick jag några äppelbitar och lite vatten. Och när jag sprang igenom någon tunnel däruppe på Söder och kom ut ur den så såg jag helt plötsligt bra igen! Äpplen är grejen!! Nu var det bara smärtan i kroppen som störde. Och det gick bara långsammare och långsammare.

Vid slottet stod tjejerna och hejade och bjöd på lite Sportlunch strax före en vätskestation, perfekt! Nu var det bara sista rycket kvar, eller rycket och rycket... Sista biten kvar och man såg att man kommer klara det i alla fall! Skönt känsla!!!

 Jag hade ett mål för 2019 att springa 2019 km. Det gick inte. Jag tappade i augusti, september och oktober när jag hade flera segdragna förkylningar och det är inte så mycket att göra åt det. Jag slog i alla fall årsrekord med 1625,4 km enligt Garmin. Jag gjorde nog min snabbaste femma på Arosvallen med 21:18 enligt samma Garmin. Där tror jag dock att det var en 15 sekunder till igentligen men det är ändå pers på femman.
























Vad har jag då för mål med 2020? Jag hoppas slå mitt rekord på maraton(4:18). Vill gärna komma under 4 timmar. Jag skulle vilja komma under 45 minuter på 10 km och under 1:45 på halvmaran. Men de målen hade jag även inför det här året..... Så jag skall väl inte hoppas för mycket. Det gäller att hålla sig frisk så att man kan träna kontinuerligt!!

En annan sak jag funderat på ett tag är att börja spela lite pingis igen. Kanske bara träna men ändå. Det är en bra medicin för hjärnan och det är även ett bra komplement till löpningen. Här är det nog "bara" tiden som kan sätta stopp.....

Ok, nu har jag svamalt färdigt om mig och mitt idrottande.....

Vad jag ville skriva med detta inlägg var igentligen:

GOTT NYTT ÅR!

1 kommentar:

  1. Härligt TB !

    Gott Nytt År !

    Så ses vi i hagen i Lindboskolan nästa år ; )

    och en ny Themsen Tour !

    och

    och

    kom igen 2020 blir bättre

    hälsar Coachen

    SvaraRadera