måndag, juni 05, 2023

Dags för jobb igen då

Jag måste säga att det var rätt bra att vara inne i marathonbubblan. Inga andra bekymmer annat än att tänka på löpning.

Helgen inleddes ju på fredagen med expo och sen skulle Freddie springa ett fun-run lopp på 5 km. 

Och på lördagen var det dags för helgens stora utmaning, 42195 m! 

Jag laddade med en rejäl hotellfrulle. Det blev fil med flingor. Det blev tre frallor och det blev våfflor med sylt och grädde. Hade sen med mig 2 bananer att käka innan start. Jag tog dessa ca timmen innan start. Inte för att jag var hungrig utan för att jag ville inte bli hungrig och dessutom få i mig lite energi. Drack även en del vatten.

Väntan inför loppet är annars rätt seg. Jag letade upp lite skugga att sitta i. Det var ju rätt så varmt i solen.

Till slut gick startskottet och det var dags att beta av kilometer efter kilometer. Det är ju rätt mycket folk så man får ju anpassa sig till tempot som är runt omkring. Och det var ett rätt så lagom tempo. Jag kände mig dock kissnödig och tänkte att jag skulle klara mig till Djurgården och där springa in i buskarna och lätta på trycket.

Första 5 km gick på 29:13. Rätt ok, kändes bra. Nästa 5:a gick på 29:11. Och det var fortfarande helt ok. Mellan 10 km och 15 km så bjöds det på banan som jag tog. Nästan direkt började magen att säga att det där var inget bra! 

Annars flöt det på bra. Tredje 5:an på 29:24. Började fundera på om jag skulle kunna fixa maran på 6 min/km. Men visste att det kommer bli tyngre och mer backar. Men bara kuta vidare. Fjärde 5:an gick på 28:47 och halvmaran passerades på 2:03:03. Med andra ord så hade jag några minuter till godo. Men fortfarande hade jag sträckan Gamla stan upp på Katarinahmhm, vet inte vad den heter, men berget över Vikingterminalen, kvar. Och Västerbron var kvar. Och inte blev det någon kisspaus i skogen heller. Det hade gått över.

Femte 5:an på 30:02. Fortfarande ok och nu hade jag precis bestigit söders höjder. 

Jag vågade inte äta någon mer banan utan höll mig till vatten och gelen jag hade med mig. Dock så tog jag några äppelbitar uppe på Söder då jag hade bra minnen av det från halvmaran för 6 år sedan. Och det gick bra. Tog en gel strax före Västerbron. En seg jäkla bro och det blir inte lättare av att sista biten innan är uppför. 30 km låg typ mitt på bron och 5:an gick på 30:29 och 30 km passerades därmed på 2:57:06. Så fortfarande under 6km/min. 

Jag började dock bli lite illamående och vågade inte ta något annat än vatten. Jag hade gels kvar men det kändes som om det bara skulle vända om jag tog det. Pulsen drog bitvis upp högt och jag var tvungen att hålla igen även fast kroppen ändå kändes skaplig. Den sjunde femman gick på 30:57 och för att klara målet jag nu hoppades på fanns det lite hopp. Dock så blev jag jäkligt orolig över de här pulstopparna. Man är ju inte 20 längre och när man passerar löpare som ligger och blir omhändertagna av sjukvårdare så tänker man till. 

Efter 35 km så börjar även kroppen att tröttna. Det är tungt nu. Börjar fundera på om man kanske med lite tur kan fixa 4h och 15 minuter i alla fall. Den åttonde 5:an går på 31:48. Och 40 km passerades på 3:59:51. Fortfarande under 6 min/km men vet att det kan jag inte hålla. 

Strax därefter är det vatten och jag går igenom vattenkontrollen och känner att "f*n vad skönt att gå". Men drar igång igen. Farthållarna för 4:15 har sprungit förbi mig men tycker nog de är ute i lite väl god tid. Så jag lufsar på och hoppas.... 

Nu är man för trött för att tänka och tycker bara att när man springer förbi Stadion så blir man förbannad över att de inte går rätt in i Stadion. Och sträckan precis utanför Stadion är oliiiidligt lång. Men nu är man inne på Stadion, finns det något hopp? Tycker jag spurtar rejält sista biten( men ser sen på de videos som familjen tagit att det knappt går framåt). Men jag fixa under 4:15!

Jag går i mål på 4:14:16 och nytt pers! Helnöjd med det!

Helgen avslutas sen med att Freddie springer minimaran innan vi åker hem igen.

Ha en fin helg!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Verkligen starkt jobbat!

Var det i Stockholm du var sa du?

Inte konstigt att jag inte hittade dig i backarna i Göteborg i helgen då?

//Coachen

Anonym sa...

Tack!

Haha, inte konstigt att du inte stod uppe på söders höjder och hejade då :-)
Men du fanns mentalt med ändå!

Hoppas att du hade kul i Göteborg!

/TB