torsdag, januari 31, 2019

Grattis Coach!

Idag har Coachen namnsdag, det är stort!! Grattis från Bloggen!

Igår blev det dubbla pass. Först en timmes pingis på lurren och sen körde jag 16 km på löpbandet. Det betyder att jag är rätt så sliten idag. Det blev ganska sen löpning så det tog sin lilla tid att komma ner i varv och kunna somna. Så jag ställde faktsikt klockan lite senare idag men jag hade behövt än mer sömn.

Gårdagens löpning:


Ha en trevlig torsdag!!

onsdag, januari 30, 2019

Jobba, jobba, joobba

Idag är jag tillbaka på jobbet. Det betyder ju inte att Freddie är frisk tyvärr. Hon hade feber även igår så hon blir hemma åtminstonde idag oxå. Gissar även imorgon. Men idag är det min "tur" att åka till jobbet och fru Blogg är hemma med Freddie.

I övrigt så skall jag spela lite ping-pong på lurren. Ja, jag vet, jag är alldeles för snäll som ställer upp på det. Men det är väl bra om Foppa kan hitta formen tills i helgen då de ska spela seriesammandrag. Kanske får han möta Coachen på söndag?

Ha en fin onsdag!!

tisdag, januari 29, 2019

VABbandet fortsätter

Inte så roligt med en sjuk liten flicka hemma. Får hoppas att hon blir bra snart. Själv började det att killa lite i halsen inatt. Jag hoppas att det inte blir värre än så... Men risken är väl uppenbar.... Tanken är ju att jag skall jobba imorgon och köra ett lunchpass pingis med Foppa. Vi får väl se vart detta bär....

Ha en fin tisdag!

måndag, januari 28, 2019

VAB

Jag inleder veckan med VAB. Freddie har feber och ont i halsen. Stackars liten.

I övrigt så var det ju två dagars utbildning i helgen. På lördagen testade vi på lite diskus och slägga. Slägga var riktigt svårt när man skulle börja snurra. Jag fick inte alls till det. Diskus är roligare... På söndagen var det lite mer teori om värdegrunder med mera. Inte riktigt min grej att hålla på med sånt. Men det måste göras så det är ju bara att bjuda till.

Igår kväll var jag även iväg till Bellevue med Ina som skulle gymapa. Jag passade på att dra en halvmara på löpbandet under tiden. Först 16,5 km i lugnt tempo. Och sen, efter att man var tvungen att starta om så körde jag 4,6 km i lite snabbare tempo(inte snabbt, snabbare).

Ha en fin vecka!!

fredag, januari 25, 2019

Fredag!

Igår var jag och spelade pingis med Foppa. Det var sjukt jobbigt. Vi körde inga matcher utan det var mycket loop mot loop och det tar på. Dessutom hade vi 8 bollar tillgängliga så det blev ingen vila mellan bollarna. Kul men jobbigt!

Nu är det snart helg och i eftermiddag är det friidrott och gymnastik. Sen blir det friidrott för mig hela helgen. Utbildning 10-12 år. Kan bli jobbigt! Ett problem dock med denna utbildning är att jag vet inte riktigt när jag skall få till veckans viktigaste pass, långpasset. Funderar eventuellt på att ta det tidigt på lördag morgon. Men jag kommer nog inte hinna så långt pass jag vill och jag vet att jag på helgen behöver sova lite längre än i veckorna för att orka. Jaja, det visar sig. Det blir säkert en del träning under utbildningen oxå så kanske ska man avvakta med långpasset till söndag kväll för att se hur mycket man pallar.....

Ha en fin helg nu vänner var i världen ni än befinner er!! Trevlig resa Coach!

onsdag, januari 23, 2019

Mittwoch

Då är vi framme vid onsdag. Och den här veckan har jag varit rejält dagblind. Jag har legat en dag före hela tiden så i måndags hade jag tisdag etc. Och det är ju lite tur att kollegorna vet vart jag skjutsar de olika dagarna för jag snackade om piano i måndags då någon fråga om det inte var gymnastik på måndagar och piano på tisdagar? Full koll med andra ord....

Idag är det i alla fall gymnastik * 2. Först Freddie 15:30-17:30 och sen Ina 17:30-19:30. Så ni ser vad jag ska göra i eftermiddag, köra bil..... Men jag skall försöka hinna med en snabbare mil innan jag åker hem och hämtar Ina. Det borde jag ju hinna. Först en lugn första kilometer på strax under 6 min/km. Och sen köra 10 km i minst 5 min/km. En timmes jobb och sen hem och hämta. Det låter ju som en plan.

Imorgon skall jag köra ett lunchpass pingis med Foppa. Han hörde av sig i helgen och sa att han hade en ruskigt dålig form just nu och att det brukar kunna bli bra när han tränar med mig. Så det är klart att man ställer upp!!

Ha en fin onsdag!! Kanske den sista onsdagen man jobbar!! Det är ju lottodragning ikväll!!!

tisdag, januari 22, 2019

Fruktis

Idag skulle Dante haft namnsdag om han inte bytt namn.

Dienstag

Det blev ett pass på löpbandet igår. Jag körde 15 km i 5:19-tempo. Det finns en jättefördel med att springa på löpband och det är att man inte behöver ha någon koll på själv hur snabbt/långsamt man springer. Det är bara att ställa in bandet på önskat tempo och köra. Sen finns det ju så många fler saker man kan göra men eftersom att jag är blind så ser jag inte vad det står på knapparna på panelen. Så jag har listat ut att grön knapp är start och sen hittat tempoknappen och den stora röda stoppknappen. Men det funkar ju det med....

måndag, januari 21, 2019

Lite småkyligt

Det var lite småkyligt nu på morgonen. Man skulle nästan kunna tro att det är vinter....

I helgen var det friidrott hela lördagen. Jag funktionärade och dvärgarna tävlade. Båda persade i längdhopp. Och Freddie putsade sitt rekort på 60 m med 3 hundradelar. Men det blir ju ett nytt pers även det!!

Igår blev det väl inte så mycket gjort mer än att vi var till IKEA och bytte ut en armatur som hade gått sönder. Passade på att köpa några nya lampor till köksarmaturen. Vi bytte till rejält starkar lampor och det blev nästan för ljust nu. Och dessutom ett lite gulare ljus på nå vis. Men skönt att kunna se lite i alla fall...

Idag blir det lite löpband medans Freddie gympar. Målet är förhoppningsvis ca 15 km i typ 5,20 min/km tempo. Vi får väl se hur det går.

Ha en fin måndag och en bra vecka!!

fredag, januari 18, 2019

Freitag

Japp, fredag igen! Inte helt fel!! Ingen friidrott för Ina idag (tävling imorgon). Så det blir att åka med Freddie på gymnastik istället. Och jag skall göra något som jag inte trott jag skulle göra. Jag skall ta veckans långpass på löpband. Ja, jag vet, helt sjukt! Jag sa ju att långpassen kommer jag att köra ute ändå på helgerna även om vissa pass i veckan sker inne på löpband. Men nu är det så att lördagen går åt till friidrottstävlingen så den går bort. Det känns som en bra förklaring. Den andra förklaringen är att det är så jäkla kallt ute. Och halt! Så jag tänker att det är bättre att det blir av inne på löpband medans jag ändå väntar på Freddie än att det inte blir av alls! Jag hoppas att jag pallar med i alla fall 20 km idag. Vi får väl se....

Annars så kan jag väl meddela att jag saknar vår, sommar och värme. Det fick gärna komma nästa vecka men då skall det ju bli ännu kallare... Ibland kan man ju undra varför man bor i detta elände? Varför tar man inte bara sitt pick och pack och flyttar till ett varmare ställe. Där man kan gå omkring i shorts hela året runt!

Ha en trevlig helg nu alla vänner!!

torsdag, januari 17, 2019

Halt

Igår snöade det rejält. Vi skottade utanför oss. Nån timme senare regnade det. Det blev en isbana där vi hade skottat. Jag gick ut och saltade. Fick göra det samma imorse. Helt sjukt väder nu. Inte alls bra för transporter på något vis.

Igår var jag och sprang på löpband igen. Tanken var att ta först en kilometer i lugnare tempo och sen försöka hålla ett 5 min/km i 10 km. Men när man står där på bandes så tänker man och räknar mycket på tiderna man springer på. Man får för sig saker som "jag kanske hinner 12 km på 1 timme". Detta trots att man gjorde en långsammare första kilometer. Men man blir ju lite peppad av tanken. Så man börjar höja tempot och till slut så har man gjort 12 km på en timme. Då kan man ju ge sig själv en liten klapp på axeln.

onsdag, januari 16, 2019

Bättre sömn inatt men jag skulle behövt sova längre

Ja, inatt var det faktiskt rätt så bra sömn. Vaknade bara en gång men måste somnat om ganska fort igen. Dock så ringde klockan alldeles för tidigt (kändes det som). Den ringde naturligtvis den tid jag ställt den på. Men jag kunde ju inte veta igår att jag skulle sova som ett litet spädbarn inatt. Om jag bara vetat så hade jag nog legat och sovit än.

Nåväl, nu är man här och det är bara att ge allt för ni vet vilka. Exakt, aktieägarna. Jag skulle behöva jobba in lite flextid då all komp och flex gick åt under julen. Och man vill ju kunna vara ledig alla kommande klämdagar som kommer framåt maj och juni. Man skulle ju helst även kunna få ihop en femte ledig vecka i sommar utan att behöva bränna all semester. Vi får väl se hur det kommer att gå. Jag har ju svårt att få ihop fulla dagar ens......

Ha en fin dag!!

tisdag, januari 15, 2019

Rejäl blåst

Det lät som om det blåste rejält inatt. Det blåste i alla fall så pass att störde mig.

Idag känner jag mig lite stel i benen efter gårdagens löpning. Jag hoppas att det känns bättre imorgon då planen är att nöta lite mer löpband. Jag både gillar och ogillar löpbandet. Det som är bra är att man kan löpa i shorts mitt i vintern. Man får hjälp att hålla den fart man valt. Det som är lite tråkigt är att man springer och tittar på den där panelen framför sig hela tiden. Men så här på vintern så är löpbandet helt klart en hjälp!!

Det är den 15 januari idag. När tror vi att det börjar bli vår? Mitten på mars? Senare? Tidigare? Jag hoppas på tidigare men man får nog räkna med senare......

Ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, januari 14, 2019

Dagens fys

Det blev några kilometer på löpbandet medans jag väntade på Freddie.

Eine neue Woche

Då börjar vi om igen då. Ny vecka, nya möjligheter osv.....

Det blev en liten runda i lördags men inte så långt som jag hoppades förra veckan. Jag kände mig lite hängig så jag tog en väldigt lugn runda där jag fokuserade på att hålla pulsen lägre än vanligt. Så det blev ett väldigt långsamt tempo. Men det är bara bra när det är så halt som det är bitvis. Sen tror jag att jag tidigare har sprungit mina långpass för snabbt mot vad jag borde springa de.


Ha en fin vecka!!

fredag, januari 11, 2019

Så där ja

Då var vi framme vid fredag igen. Det är ju aldrig fel. Fredagarna har blivit lite stressigare än tidigare då Freddie har fått träningstid i gymnastiken. Och sen många år har ju Ina friidrott på fredagar. Så det blir lite pusslande för att få ihop det.

Jag var ju till läkaren igår för örat. Och det var väl bra att jag gick dit ändå (hade ju fått bort en del själv) då det fanns en hel del kvar. Nu är det dock borta och jag kan återigen höra på örat.

I morgon hoppas jag på att kunna komma ut på en långlöpning. Och jag hoppas att isen som täcker delar av asfalten skall försvinna tills dess. Som tur är så fokuserar jag ingenting på farten i mina långa pass. Utan bara att vänja kroppen vid längre och längre distanser. Så vi får väl se hur det blir imorgon. Om det blir årets längsta pass...

Ha en trevlig helg!!

torsdag, januari 10, 2019

Fått läkartid

Jag skrev ju igår om min propp i örat. Och då ringde jag och fick en tid idag hos läkaren. Jag skulle även köra en revaxör till igår kväll. Och det gjorde jag. Och när jag spolade ur örat så kom det ut en massa vax. Så locket för örat är borta. Det blir väl nästan pinsamt och komma till läkaren idag och så är det värsta borta. Men fru Blogg tyckte jag skulle dit ändå. Och alla vet ju vem det är som bestämmer....

Igår körde jag ett progressivt pass på löpbandet på gymmet. Först och främst kan jag ju säga att löpklockan är helt fel ute vid löpbandslöpning. Den är inte ens nära rätt tider. Men hur som helst, jag började första kilometern på 06:00 km/min och den sista gick på 04:48 km/min. Så snittet på mina 12,7 km blev 5:17 km/min. Nu blir det vila tills på lördag då jag hoppas att jag kommer ut på ett långpass igen.

Ha en fin torsdag!!

onsdag, januari 09, 2019

Döv på ena örat (nästan)

Jag har haft problem med ena örat en tid. Jag gissar att det är någon vaxpropp som jäklas med mig. Och för någon vecka sedan gjorde jag ett försök att få bort den men utan att lyckas. Efter det så har det gradvis blivit sämre så igår gjorde jag ett nytt försök att behandla den. Efter det är det sämre än någonsin. Det känns som om jag har ett rejält lock för örat och nu måste jag nog kontakta sjukvården för att få hjälp. Problemet idag är bara att jag skall med Freddie till Fryx för intagningprov. Så idag kommer jag nog inte kunna få hjälp, synd.... Det är så jäkla jobbigt.....

Annars var jag och sprang på mammas löpband igår. Gick sådär. Kändes jäkligt tungt trots att jag inte sprang fort. Man kan ju i alla fall inte anklaga mig för att vara formtoppad!! :-)

Ha en fin onsdag!

tisdag, januari 08, 2019

Very early

Inatt vaknade jag före kl 2 och kunde inte somna om. Till slut var det bara att gå upp och åka till jobbet. Så kvart i 5 kliver man in på jobbet för att ge allt för aktieägarna.

Annars är det som vanligt. Igår drog Freddies gymnastikträning igång igen. Mån-ons-fre är det som gäller i vår. Ingen krock för henne men usla tider för oss övriga. Vi får väl se hur vi får ihop det framöver. Men det som jag ser som svårast är fredagarna då Ina har friidrott och det är ju inte precis så att aktiviteterna ligger vägg i vägg.....

Nåväl, ha en fin dag nu vänner!!

måndag, januari 07, 2019

Vardagen är här igen

Då sitter man här igen, på jobbet! Nytt år, nya möjligheter, samma plats......

Det har varit helt underbart att vara ledig. Jag har kunnat träna på bra. Hade min bästa träningsvecka någonsin förra veckan, i alla fall när det gäller antalet kilometer. Jag fick ihop strax över 70 km. Det kommer inte vara möjligt nu när man börjar jobba igen. Den här veckan lär jag ju ändå inte orka det men sen skulle det vara bra om man kunde få ihop runt 50 km i veckan.

Gårdagens långa, isiga och tunga pass:

lördag, januari 05, 2019

Mångkamps-DM

Idag var det DM i mångkamp för Ina. Hon gjorde en jämn, bra tävling. Det började med 60 mh där jag bara hoppades att hon inte skulle stuka foten igen. Hon persade trots att hon inte tränat häck sen förra våren.

Sen var det höjdhopp där hon hoppade bättre än på länge. Inget pers dock men en stabil insats. Hon gick dock in på en för låg höjd så det blev lite väl många hopp.

Efter detta var det längdhopp. Även här blev det en stabil insats men utan pers. Efter tre grenar låg hon på fjärde plats dryga 100 pinnar från pallplats.

Det hela avslutades med Inas favvogren kula. Här gjorde hon återigen en stabil insats utan att persa. Men det räckte för att ta sig upp på en pallplats.

Grymt bra jobbat av Ina och hon är riktigt nöjd med sin insats!

torsdag, januari 03, 2019

God Fortsättning!

Jaha, då är det nya året igång. Jag har hunnit med ett par löprundor så här långt. Jag har som mål att spring 2019 km i år. Det är drygt 1000 km längre än förra året. Men försöker man inte så kommer man inte långt....

Dagens pass blev ett lite snabbare pass på en ca 1 mil. Det är långt till någon form av toppform men det kunde säkert vara mycket värre oxå. Bara att nöta på!!
Har dock fått lite problem med höger hälsena så det får bli mycket tåhävningar framöver och hoppas att det läker.