torsdag, januari 31, 2008

Pepparbiff


*klapp klapp klapp*

Guinness


*klapp klapp klapp*
Avdelningsaktivitet

I eftermiddag skall vi gå och spela bowling med avdelningen. Räknar iskallt med att jag tar hem segern, not! Efter det skall vi gå och käka lite mat på Pitchers. Så det är inte så dumt att vara tillbaka på jobbet.

Heja Arsenal!!!

onsdag, januari 30, 2008

Hämtning på dagis

Den här veckan är ju Carolinas första riktiga vecka på dagis. Och denna vecka har jag slutat tidigare på jobbet bara för att hon inte skall behöva vara så länge där så här i början. Men en sak till har jag gjort. Jag har passat på att "skola in" Carolinas farmor som dagishämtare. Det är ju perfekt om hon kan gå och hämta Carolina någon/några dagar i veckan. Dessutom kommer Carolinas mormor att hämta på dagis någon gång per vecka. Detta gör att Carolina kan få lite kortare dagar på dagis vissa dagar. Det är ju kanon!

I övrigt kan nämnas att The Mighty Gunners körde över Newcastle igår. 3-0 slutade matchen. Det gör att vi sätter lite press på ryssarna och amerikanerna. Vinner inte dessa lag så hamnar dom lite på efterkälken.

Heja Arsenal!!!

tisdag, januari 29, 2008

Match ikväll

Ikväll spelar Arsenal hemma mot Newcastle. Denna gången är det i ligan. En vinst är ett måste för att hänga kvar i kampen om ligaguldet. Man har inte råd att tappa fler poäng mot sämre lag på hemmaplan. Nu är det bara vinst som gäller.

Tyvärr visar Canal+ total brist på omdöme och visar elitseriehockey ikväll. Dessutom visar dom Bolton - Fulham och Sunderland - Birmingham. Detta gör att bara andra halvlek av Arsenals match sänds. Det är ju märkligt att man prioriterar dessa bottenmöten före The Mighty Gunners. Igentligen skulle man ta och säga upp kanalen i ren protest. Men det skulle ju bara innebära ännu mindre fotboll att titta på.

Svenska spel bjuder ikväll 10,50 ggr pengarna på Newcastle. Man får väl, i vanlig ordning, lägga in ett spel på Newcastle.

Heja Arsenal!!!

Pizza


Det blev lite köttfärssås över igår. Så det blir pirra idag. Ska bli gott!

Läsa bok


Carolina läser en bok för dockan. Tänk att hon redan lärt sig läsa.

måndag, januari 28, 2008

Tillbaka i vardagen

Första dagen på jobbet. Men som alltid i början så går dagarna ganska fort. Men jag märker att det går ut över bloggandet att jobba. Man har liksom inte den tiden längre. Och vad ska man skriva om på jobbet. "Yes, ännu en rad kod skriven!" eller "Dags för fika, igen". Får se om det kan bli någon bild på kaffeautomaten på fikarasten imorgon.

Idag lottades FA-cupens femte omgång. Och lottningen blev svårast möjliga, Man USA på bortaplan. Skönt att kunna slå ur underläge för en gångs skull.

Snart dags att knoppa in. Går upp extra tidigt denna vecka för att, om möjligt, få ihop fulla dagar nu när jag hämtar Carolina lite tidage den här veckan. Men vad gör man inte för den lilla prinsessan.

Heja Arsenal!!!

söndag, januari 27, 2008

Hemma igen

Det är alltid lika skönt att komma hem när man varit borta några dagar. Även om man har haft roligt så är hemma alltid bäst. Jag skrev i fredags att det viktigaste med helgens pingisspel var att det skulle vara roligt och att det skulle kännas bra när jag spelade. Och så kul det var igår att spela har det inte varit på jättelänge. Att det sen utmynnade i ett SM-silver gör ju inte saken mindre rolig. Dock så grämer jag mig lite att vi inte vann finalen också. Det hade inte varit orättvist om vi gjort det. Idag var det slutspel i singel och det gick mindre bra. Den sköna bollträffen som jag hade under lördagen var som bortblåst. Synd att man inte spelade någon omgång i slutspelet redan igår. Då hade jag nog kunnat ge min motståndare en rejäl match i alla fall.

Arsenal lyckades vinna mot Newcastle igår i FA-cupen. En stabil 3-0 seger blev det till slut. Nu möter vi Newcastle igen i ligan på tisdag. Hoppas att det blir en repris då.

Imorgon börjar jag jobba igen. Ska bli både roligt och tråkigt. Tråkigt att inte få umgås med Carolina om dagarna. Men kul att få träffa alla igen, dricka lite kaffe och ha det bra.

Heja Arsenal!!!

Prispallen


Prisutdelningen!

SM-silver


Så här ser ett SM-silver ut. I mixed lyckades jag och min dubbelpartner Elsa Ekman ta oss till final. Vi spelade riktigt bra och föll i finalen med 11-9 i femte avgörande set. Men det var jättekul att spela. I singel väntar slutspel i morgon.

lördag, januari 26, 2008

Pizza


Firade avancemanget från gruppspelet med en smarrig pizza. Imorgon blir det slutspel.

fredag, januari 25, 2008

Uppladdning


Inför SM!
Fredag!!!

Då var det fredag igen. Och nu blir det min sista helg som pappaledig. Denna helg tillägnar jag bordtennisen. Det är dags att spela svenskt mästerskap. Dock inte stora SM utan veteran-SM. Turneringen spelas i Stockholm. Och om 2 timmar går tåget dit.

Jag var och tränade pingis igår och det kändes inget vidare. Får hoppas det känns bättre i helgen. Vore kul om man kunde spela bra. Jag har inga krav på resultat från mig själv. Men jag vill i alla fall spela bra. Sen spelar det ingen större roll hur det går placeringsmässigt.

Dagisinskolningen slutade idag. Så på måndag är Carolina dagisbarn på riktigt. Vi kommer dock att försöka hålla dagarna något kortare till en början. Idag hade det i alla fall gått bra. Hon hade ätit bra och varit glad större delen av tiden.

För Londons stolthet så är det FA-cupen som gäller. Newcastle hemma och allt annat än avancemang vore obra. Dock vet man aldrig hur det skall gå. Newcastle har ny magager och sådant brukar kunna ge ett, temporärt, lyft.

Heja Arsenal!!!

torsdag, januari 24, 2008

Vad gör man?

Då har jag återigen lämnat Carolina på dagis. Och skall hämta henne klockan 13:30 igen om inget oförutsätt inträffar. Så nu är frågan, vad ska jag göra nu? Det är svårt att ta sig för något vettigt. För man vet ju aldrig om man måste sticka iväg till dagis. Och dessutom är det ju bara några timmar kvar till lurre. Och sen är det ju inte mycket tid kvar. När jag "hör" mig själv, låter det som om jag varit "ledig" för länge. Man har tydligen gått ner i tempo en aning. Igentligen är det ju i alla fall 2 timmar till lunch. Och på den tiden hinner man ju göra en massa saker bara man sätter igång.

Men å andra sidan så skall jag ju snart börja jobba. Så det kan ju vara skönt att bara koppla av en stund.

Heja Arsenal!!!

onsdag, januari 23, 2008

Gung!


Gunga är kul. Alla årstider. Heja Arsenal!
Torsk

Arsenal förlorade igår mot Bottenham med hela 5-1. Detta i Kalle Anka Cup, så det är inte så mycket att bry sig om. En cup ingen av de stora lagen igentligen bryr sig om. Sp**s firade dock segern som om det vore ett VM-guld de hade vunnit. Lite komiskt att se faktiskt. Dom har ju, trots allt, inte vunnit något ännu. Finalen återstår. Och det skulle ju vara lite kul om vora grannar i norra London åkte på pumpen då.

I övrigt kan nämnas att det går bättre och bättre för varje dag för Carolina på dagiset. I dag sa hon ingenting när jag skulle gå. Det var bara att knalla iväg därifrån och hon fortsatte att leka som om ingenting hade hänt. Så det känns ju bra. Det går dock förkylning på dagiset. Så av 14 barn var det bara 4 där i dag. Hoppas att C klarar sig från detta.

På lördag spelar Arsenal FA-cupmatch mot Newcastle hemma på The Groove. För att sedan möta Newcastle igen bara 3 dagar senare i ligan. Den matchen går också på hemmaplan. Vore skönt om vi kunde vinna dessa 2 fighter.

Heja Arsenal!!!

tisdag, januari 22, 2008

Helt ok

Det hade, i stort sett, gått bra för Carolina på dagiset idag när hon var själv. Det var när det var dags att äta som hon tydligen blivit ganska trött. Och därför blev det inte så mycket ätet för henne. Hon somnade sen ganska snabbt och sov i 2 timmar. Jag hade kommit dit tills hon vaknade så jag fick plocka upp henne ur vagnen. Dom sover i stora vagnar. Och dom har sele på sig så att dom inte ramlar ur.

Eftersom hon inte ätit så mycket, fick pappa fixa lite pannkaka när vi kom hem. Det var smaskigt!

Nu är det bara 4 timmar kvar tills Arsenal spelar. Jag börjar bli lite nervig, även om det bara är Kalle Anka Cup. Men just att det är Bottenham vi möter gör att man inte vill förlora.

Nu är det inte långt kvar tills jag börjar jobba igen. På måndag nästa vecka är det dags. Känns både bra och dåligt. Kul att träffa lite vuxna mäniskor om dagarna. Men samtidigt har det varit rätt så mysigt att tillbringa tiden med Carolina. Dagarna har vi tagit som dom kommit och de enda fasta tiderna i veckorna har varit när vi gått till öppna förskolan. Att gå till dessa är att rekommendera till övriga kommande pappalediga. Det är ett sätt att få träffa lite andra vuxna och samtidigt ett sätt för barnen att träffa lite andra barn.

Nu skall jag inte uppta eran dyrbara tid med mer. Vet att ni förmodligen börjat ladda för matchen :-)

Heja Arsenal!!!

Inskolning, brist på mittbackar och det omöjliga att förlora mot Sp**rs

Nu har jag återigen lämnat Carolina på dagiset. Hon skall nu både äta och sova där innan jag får komma och hämta henne igen. Meningen är att jag skall komma dit när hon sover. Så att jag är där när hon vaknar upp. Får se hur det går med att somna, jag har i alla fall tagit med en nalle till dagiset som hjälp.

Ikväll spelar Arsenal den andra semifinalmatchen i Kalle Anka Cup, denna gång borta mot Bottenham på Shite Hart Lane. Vi har inte många mittbackar att välja på längre. Kung Kolo är ju i Afrika och spelar African Nations Cup. Djourou, som är tillbaka efter utlåningen, är skadad. Senderos, som åkte på en armbåge på näsan i senaste ligamatchen mot Fulham, kan inte vara med ikväll. Detta gör att Kapten Gallas måste spela denna match. Han är den enda mittbacken kvar i truppen. Vem som spelar bredvid honom blir antingen Gilberto eller Justin Hoyte.

Visst blir det en tuff match borta mot Sp**rs ikväll. Men kom ihåg att vi inte förlorat mot dom sedan 1999, tror jag det var. Det är 21 raka matcher utan torsk. Det är starkt. Synd att vi inte får spela mot dom varje helg. Vad enkelt det skulle vara. 2,3 ggr pengarna betalar Svenska spel för en Bottenhamvinst. Jag spelar på det. Blir ju en liten tröst om The Mighty Gunners skulle förlora.

Heja Arsenal!!!

måndag, januari 21, 2008

På väg hem från dagis


Carolina somna direkt jag satte ner henne i vagnen. Det hade gått bra under tiden jag var iväg idag. Hon hade ätit mycket mat. Hoppas detta håller i sig.
1 timme

Nu har det gått en timme sen jag lämnade C på dagis. Och fortfarande har jag inte hört något från dom. Det borde väl vara ett bra tecken? Jag kanske inte behöver sitta här och vara nervös? Men det är svårt att låta bli. Klockan 12 får jag i alla fall hämta henne.

Heja Arsenal!!!
Ny vecka, nya möjligheter!

Idag fortsätter inskolningen på dagis för Carolina. Jag har precis lämnat henne ensam där. Hon grät när jag gick, vilket tydligen inte är så ovanligt att barn gör så här i början. Hon skall vara där ensam t o m maten. Sen skall jag hämta henne för dagen.

Nu sitter jag och väntar på att dom skall ringa från dagis och säga att jag måste komma dit i "förtid". Hoppas verkligen inte det behövs. Skulle vara bra om hon kunde klara av den här 1½ timmen.

Heja Arsenal!!!

lördag, januari 19, 2008

Skön seger!

Arsenal tog idag en underbar seger borta mot Fulham. 3-0 slutade matchen till Arsenals favör. Jag är helnöjd trots att jag spelat på Fulham. Jag spelar alltid emot Arsenal, jag ser det som en försäkring mot att dom skall förlora. Jag menar, jag kan ju inte vinna på tips.....

Den som tog mitt tips och spelande på Chelsea till 1,5 ggr pengarna kan casha in vinste nu. Det blev precis som jag trodde. Grattis till er som spela (inklusive mig själv).

Nu är det dags för mat!!

Heja Arsenal!!!

Carolina


firar den kommande segern med lite grädde.

2-0 i paus


Segern måste firas med en Irish Coffee.
Snart avspark

Mindre än 2 timmar kvar tills matchen mellan Fulham och The Mighty Gunners börjar. Förhoppningsvis är Arsenal sugna på att visa att bottennappet mot Birmingham förra helgen inte var början på en ond trend. Förhoppningsvis går vi ut och kör över bottenlaget Fulham direkt från start.

Men man vet aldrig. Kanske är det så att Arsenals unga lag inte orkar längre än så här. Att säsongen är för lång för Wengers pojkar. Det är matchen efter en dålig match, man kan se om det är ett topplag eller inte.

Om vi inte är ett topplag kan jag tipsa om 6,40 ggr pengarna på Fulham. Detta om man spelar Fulham som segrare på Svenska spel. Jag har lagt in några spänn på det. I övrigt kan jag nämna att Chelsea står i 1,50 ggr pengarna borta mot Birmingham. Chelsea har kommit igång nu och kommer köra över Birmingham idag. Så ta mitt tips och fira vinsten med något gott ikväll.

Heja Arsenal!!!

Dags igen


En förmiddag i tvättstugan är underskattat.

fredag, januari 18, 2008

Första lämningen

Som jag skrev tidigare var det första lämnandet på dagis idag. 30 minuter skulle Carolina vara själv på dagis. Det gick bra första 20 minutrarna men sen ville hon ha nappen och bli omkringburen av fröken tills jag kom. Men det får man väl säga är rätt ok.

Sen fick vi lurre på dagis för första gången. Kyckling i currysås med ris stod på menyn. Helt ok. Dessutom så blev det en glasspinne efter maten. Det har dom tydligen varje fredag. Carolina som inte är så van att äta glass, såg mer än nöjd ut.

Fortsättning följer på måndag. Då skall hon äta själv på dagis. Blir spännande.

Heja Arsenal!!!

Ensam på dagis


för första gången. 30 min känns som en lång tid för pappa.

torsdag, januari 17, 2008

Vinst i korpen

Team Norrland 1 (jag tror det är så laget heter) spelade stor pingis i Eskilstuna ikväll. En stabil 8-2 seger mot Varubud (eller nåt sånt namn). Segern var i alla fall odiskutabel. Inte så mycket mer att orda om den matchen.

På lördag har Arsenal bortamatch mot Fulham. En seger är ett måste. Skulle vara kul om dom spelar lika bra som dom gjorde för ett par år sedan då jag, Rille och Robban var på plats på Craven Cottage. Då slutade det med en storseger för The Gunners. Repris önskas i helgen!

Heja Arsenal!!!
Fortsatt inskolning

Idag började det riktigt bra. C sprang iväg och lekte och jag kunde bara sitta och njuta en stund. Men så hände det, C ramla och slog huvudet i en dörrlist och fick en liten bula med tillhörande blåmärke. Efter det var det pappa som gällde en lång stund.

Efter att hon gråtit ut så börja hon i alla fall att leka lite. Men det var bara i min närhet. Jag tror att det hade gått mycket bättre idag om det inte varit för vurpan. Vi var kvar hela tiden (ca 2 h) och det var inga problem utöver ovan nämnda.

Imorgon är det tänkt att jag skall gå ifrån en liten stund. Dessutom skall vi äta lurre där. Blir ju hur spännande som helst.

Nu är det dags att åka iväg till Eskilstuna för lite korppingis. Går det bra så kan ni ikväll läsa om det här. Går det inte bra så glömmer vi denna kvällen.....

Heja Arsenal!!!

onsdag, januari 16, 2008

Korppingis på torsdag

Ja, hur skall man tolka detta:

Efter förra helgens pingissammandrag i division 2 sa coachen att jag hade gjort en bra insats. Och nu har jag blivit uttagen i en korpmatch i Eskilstuna. Hur skall jag tolka det här? Var jag inte så bra som han sagt? Höll jag igentligen korpklass? Eller är det ett sätt att visa att han litar på att jag kan vinna någon/några matcher för det här korplaget? Att jag kan bidra på ett bra sätt?

Ja, det går att tolka på flera sätt. Jag har själv inte bestämt mig för hur jag skall tolka det ännu?

Nåväl, match blir det i alla fall. Och jag skall, som alltid, göra mitt bästa!

Heja Arsenal!!!
Bloggen är fantastisk!

Bloggen är ju ett jättebra sätt att kunna kommunicera med varandra. Ett sätt att kunna hjälpa till om det behövs.

Igår var jag rätt så nere efter att ha kommit hem från inskolningen på dagis. Det kändes som om det aldrig skulle komma att fungera med dagis för C. Jag skrev av mig här på bloggen. Och förhoppningen var väl att någon kanske skulle skriva något tips som jag kunde ha nytta av. Och tänk, det var någon därute som hjälpte mig.

Det kan ha varit någon jag känner eller någon helt främmande. Det spelar ingen roll. Huvudsaken var att någon orkade bry sig och hjälpa till. Tack för det!

Jag vet inget annat sätt, så här på rak arm, där man kan nå ut till "världen" och få hjälp, eller respons, eller ett spydigt svar, eller vad det nu kan vara, på ett så enkelt sätt. Man kan ju inte gärna skicka ett mail till alla.personer@sverige.nu. Då skulle väl utgående spamfilter sätta stopp (får man hoppas). Det går ju inte sätta sig ner och ringa runt till alla i sverige (även om telebolagen skulle hoppas det). Men med bloggen når man alla som vill läsa den (färutsatt att man känner till den).

Heja Arsenal!!!

Populäraste namnen 2007


Något för Rille och Johanna att studera.
Idag gick det bättre

Ja, inskolningen idag gick mycket bättre. Carolina sov riktigt bra inatt och att hon var pigg underlättade säkert. Vi kom dit en kvart för tidigt och efter en trevande start, då hon mest höll sig hos mig, så började hon mer och mer söka sig runt på dagiset.

Vi stannade till och med lite för länge och var med på samlingen dom har innan lurren. Och när vi skulle gå så var det "gnäll" över det i stället. Så det kanske är ett gott tecken.

Hon somnade direkt i vagnen när vi gick där ifrån. Så jag bestämde mig för att gå hem till min mamma och pappa, dvs Carolinas farmor och farfar, för där kan man ställa vagnen utanför huset och låta henne sova vidare. Hon får äta när hon vaknar sen.

Heja Arsenal!!!

tisdag, januari 15, 2008

Vad är bättre än en Carolina?


Det skulle vara två då! Heja Arsenal!!!
Vad gör man?

En ny dag och fortsatta försök till inskolning. Idag gick det ännu sämre än igår. Det gick bra i ca 20 minuter. Men sen när det var dags att gå ut och leka börja eländet. Hon ville ha nappen, vilket hon inte fick. När vi väl kom ut ville hon bara hoppa upp och sätta sig i sin vagn, vilket hon inte brukar vilja göra.

Efter att hon motvilligt åkt lite kana gick hon återigen och ställde sig vid vagnen. Efter ett tag gick vi in igen. Men det var helkört. Med en åsnas envishet, efter att vi fått av utterkläderna, höll hon fast vid dessa ytterkläder och ville inte vara inne. Det var lika bra att ge upp och gå hem.

Väl i vagnen på väg hem somna hon ganska snabbt. Så förmodligen var hon väl ganska trött. Men det känns inte som någon bra start på inskolningen. Man börjar ju fundera på vad man själv gör för fel. Vad man kan göra istället för att det skall bli bättre. Vi får ta nya tag imorgon och hoppas på en förbättring.

Heja Arsenal!!!

måndag, januari 14, 2008

Inskolning

Idag började Carolina sin inskolning på dagis. Inte helt lätt tydligen. Idag skulle vi vara på dagiset i 2 timmar. Och det började riktigt bra. Jag kunde sitta i lugn och ro i 30-40 minuter innan hon ens titta åt mitt håll. Jag började fundera på om det verkligen behövdes 2 veckor för att skola in henne.

Men sen började hon leka mer i mitt närområde och efter ca 60 min så var det dags att ropa på nappen. Eftersom det var första dagen så fick hon, efter ett litet tag och mycket gnäll, nappen. Sen var det tydligen dags att gå hem. "Bye, bye", sa hon och gick mot utgången. Och jag började nu ana att 2 veckor nog behövs för inskolning. Kanske inte det heller räcker?

Vi lyckades dock "lura" henne kvar i 50 minuter till. Men sen var det bara att bege sig hem. Det är väl kanske inte så lätt att börja på dagis? Vi får hoppas att det går bättre imorgon.

Heja Arsenal!!!

Belöning


Detta tycker jag att jag är värd efter helgens pingisspelande.

söndag, januari 13, 2008

Pingishelg

I helgen har vi, Hallstahammars BTK, spelat seriesammandrag i bordtennis. 4 lagmatcher stod på programmet och det var tufft motstånd vi ställdes mot.

Vi började i går med att möta serieledarna från Linköping. Och vi började med en liten skräll då vi lyckades vinna med 8-4. Riktigt starkt gjort! Vi fortsatte igår eftermiddag med att spöa Triss från Örebro. Denna match slutade 8-? till oss. Och detta var allt annat än en skräll. Då vi är det klart bättre laget.

I morse var det dags för derby mot Köping. Vi torskade förra matchen mot Köping och hade, med andra ord, revansch att utkräva. Det började dock inte så bra. Köping gick upp till en 4-1 ledning och det såg allt annat än ljust ut. Men coachen såg hellugn ut. Och visst kunde han vara det. Efter en imponerande upphämtning kunde vi till slut vinna med minsta möjliga marginal, 8-6.

Efter denna urladdning hade vi de nya serieledarna Norcopensarna från Norrköping i sista matchen. Tyvärr så kan nog den hårda matchen från i förmiddags hämmat oss något. Vi la med 8-3 men hade med mycket flyt kunnat tagit en pinne. Men så blev det nu inte.

Totalt så får vi nog vara nöjda med helgen, 6 av 8 poäng är helt klart godkännt. Nu återstår bara 4 omgångar och dessa spelas i mars. Här finns tabell, http://www.svenskbordtennis.com/Table.asp?TournamentId=48755.

Sen måste jag tyvärr skriva lite om helgens viktigaste sport också. Arsenal tappa 2 viktiga poäng igår mot Birmingham. Det måste ha varit underskattning som gjorde detta fiasko. Nästa helg är det derby mot Fulham borta. På pappret ska vi vinna, så är det i och för sig mot de flesta lagen, men bollen är rund och allt kan hända.

F ö kan nämnas att det gamla anrika laget Derby återigen torskade. Och ser nu ut att ta tåget ner i ettan igen.

Heja Arsenal!!!

fredag, januari 11, 2008

Ibland undrar man?

Ibland undrar jag vad man håller på med. När vi varit och handlat idag åkte vi och köpte pizza på vägen hem. Vi insåg när vi kom hem att vi inte skulle kunna få med oss allting upp, på en vända, om vi ställde in bilen i garaget. Så därför parkerade vi utanför och tog med oss så mycket påsar som möjligt upp. Resten skulle jag ta med upp när jag ställde in bilen i garaget.

Det är nu det börjar. Jag går ner till bilen (vi bor på tredje våningen) och ställer in den i garaget och går upp igen. När jag kommer upp, på tredje våningen, och skall öppna dörren inser jag att jag gått upp i fel trappuppgång (hur nu det är möjligt?). Så jag går ner för alla trapporna igen och går upp i rätt trapphus.

När jag kommit upp och bytt om inser jag att resterande påsar är kvar i bilen. Jag har alltså glömt att jag skulle ta med mig resterande kassar upp igen. Så det är bara knata ner för alla trappor igen och hämta de sista kassarna och gå upp igen.

Så all energi som jag fick i mig av pizzan och som jag skulle ha när jag spelar pingis imorgon gick förlorade på, ja, jag vet inte vad?

Det är som man brukar säga:
"Det man inte har i huvudet, får man ha i benen" eller nåt sånt.

Fler viktiga sporthändelser imorgon, förutom att Hallstahammars BTK spelar seriespel, är att Arsenal har hemmamatch mot Birmingham. Det skall bara kunna sluta på ett sätt. Men allting, kan som alltid, hända. De flesta A-lagsspelarna är väl i alla fall tillbaka imorgon.

Heja Arsenal!!!

Uppladdning


Som ni vet är det viktigt att äta rätt inför viktiga matcher. Så inför helgens matcher laddar jag upp med en smarrig pirra.

Kompisar


Jenna och Carolina verkar komma bra överens.

Blivande musiker!


Ja, det verkar som om jag kommer att bli manager när Carolina blir stor.

torsdag, januari 10, 2008

onsdag, januari 09, 2008

Sp*urs kan inte vinna!

I kvällens match mellan AFC och Bottenham ställde Sp*urs upp med sitt absolut bästa lag. Arsenal ställde upp med The Carling Kids, dvs mest unga spelare eller reservlagsspelare. Bottenham kunde ta ledningen med 1-0 och nu trodde väl många att den 20 matcher långa sviten utan vinst mot Arsenal skulle brytas. Men icke. I vanlig ordning lyckas Arsenal kvittera och matchen slutar 1-1. Den andra matchen i denna semifinalserie är om 2 veckor men då spelas den på Shite Hart Lane.

Heja Arsenal!!!

Inför matchen


Carolina verkar lite spänd inför kvällens match. Heja Arsenal!!!

måndag, januari 07, 2008

Nära nu

Nära 1: På fredag börjar Carolina inskolningen på dagis.
Nära 2: Det betyder att jag snart börjar min inskolning på jobbet.
Nära 3: Nu är det inte långt kvar på golvläggandet. Och nu menar jag med själva golvet, inte lister och sådant trams. Det tar vi sen. Måste ju ha något att göra nästa år oxå.

Måste säga att det är något rörigt här hemma nu. När alla möbler (utom en soffa) är utplockade från vardagsrummet (där golvet läggs), så blir det inte mycket plats över i övriga rum. Detta gör att man inte kan lämna Carolina obevakad många sekunder. Man vill ju inte att hon skall göra sig illa på något. Så golvet får gärna bli klart imorgonkväll.

För övrigt så vann Arsenal sin match i FA-cupen igår med 2-0. Och återigen gjorde våran "Crozilian", Eduardo, mål igen. Han har varit grymt effektiv på slutet och vi får hoppas att det håller i sig under våren. På onsdag är det dags för nästa match. Denna gång i Kalle Anka Cup. Och det är våra grannar i norra London, Bottenham, som står för motståndet. Semifinalen spelas i 2 matcher. Och det kan nog bli jämnt med tanke på att Arsenal brukar spela med B- och C-laget i denna cup. Sp*rs kommer väl förmodligen att ställa upp med sitt starkaste lag. För att återigen bli förnedrade av The Young Guns!

Heja Arsenal!!!

Laa-Laa


Hos farmor och farfar finns en "riktig" Teletubbie att leka med.

söndag, januari 06, 2008

Röd dag

Ja, idag är det en röd dag. Och det betyder att man inte, enligt föreningens stadgar, får föra oväsen i lägenheten. Med andra ord ligger golvläggandet nästan nere. Vi fuska lite och la ett par rader till men vi har fortfarande en bit kvar. Får se när vi får möjlighet att lägga resten. Vore ju skönt att bli klar med golvet så man kan rulla tillbaka TV'n. Vill ju inte missa för många Arsenal-matcher.

Idag är det FA-cupmatch mot Burnley borta. Trots att många ordinarie spelare vilar idag borde vi vinna. Men just 4:e omgången i FA-cupen brukar vara skrällarnas omgång. Så ingenting är säkert. Kanske läge att kolla upp oddset på Burnley. Man kan kanske göra sig en hacka.

Heja Arsenal!!!

fredag, januari 04, 2008

Fler än jag


Tycks vilja kasta sig över korgen.

Vinsten!


En riktigt fin fruktkorg.
God morgon!

Ja, idag är man uppe med tuppen. Men det är mycket som skall göras på förmiddagen idag. Först skall jag iväg och fotografera min sp*urs-tand. Ni som varit med ett tag vet att jag har en tand som aldrig vill bli bra, ungefär som Bottenham. Hur dom än försöker så blir det aldrig nå bättre. Nu hoppas jag ju att min tand skall få chansen i Arsenal, transferfönstret har ju precis öppnat så man hoppas ju.

Sen bär det iväg till postens utlämningsställe, som i mitt fall är Hemköp, för att hämta ett stort brev. Det borde vara prylarna jag beställde från http://www.arsenal.com. Dom, som alla andra, har ju lite rea nu. Så passa på att handla!!

Sen skall jag åka till Västeråsgurkan och hämta ut mitt pris som jag vann i Mälarcitynets julkalender. Bild kommer givetvis här på bloggen! Och därefter köpa en present till en blivande 2-åring. Förmiddagen avslutas med en fika med Lalle, dvs Carolinas farbror.

Heja Arsenal!!!

torsdag, januari 03, 2008

Gott betyg!


Ja, Carolina var helnöjd med maten. Bättre betyg än så är svårt att få. Omdömen som mm och nam ljöd mellan tuggorna.

Dags för mat


Biff med potatis blir det idag. Det skall nog bli gott.

onsdag, januari 02, 2008

Nytt golv


Japp, på lördag ska vi försöka oss på att lägga nytt golv. Så är det någon som har lite tips att bjuda på så är dessa välkoma. Det är ett klick-golv som skall läggas.

tisdag, januari 01, 2008

Skön start på året!

Arsenal hade inga som helst problem att spöa West Ham med 2-0 hemma på Emiraten. Det var egentligen aldrig någon fara för något annat än 3 pinnar idag. Redan i andra minuten gjorde Eduardo 1-0. Adebayor kunde lite senare punktera matchen. Bra start på året och vi får hoppas att det håller i sig.

Heja Arsenal!!!

Irish Coffee


Gott och nyttigt!
Nytt år, nya möjligheter?

God fortsättning på Er.

Egentligen är det ju bara en ny morgon, en ny dag, som alla andra. Men ändå vill man på något sätt se det som en nystart på något eller en förhoppning om ett bättre liv eller nåt sånt. I morse hände något nytt i alla fall. Carolina som brukar vakna vid 6-tiden och i bästa fall somna om till nämare 7-tiden, somna idag om till nästan klockan 9! Ja, ni läste rätt, klockan 9. Är inte det ett tecken på att ett nytt år med nya (sov)möjligheter har börjat? En början på ett bättre liv.

Det var min första tanke. Min andra och mer realistiska tanke var. Hm, ska hon börja sova så där länge på mornarna nu bara för att Pappa skall börja jobba och Carolina skall börja på dagis? Ska det bli kämpiga mornar där man får väcka en toktrött liten jänta som bara vill somna om? Ja, vi får väl se här framöver. Den elfte januari börjar inskolningen.

Idag är det Arsenals första match för året. West Ham, som slog USA i förra omgången, står för motståndet. West Ham är det enda laget som, hittills, besegrat The Gunners på Emiraten. WH var även det sista laget som slog Arsenal på Highbury. Så som ni förstår så är det ingen lätt match som väntar. http://www.svenskaspel.se/ bjuder 9 ggr fläsket på en West Ham-seger. Tänk på det idag när ni vill göra er en hacka.

Matchen börjar kl 16:00 och visas på Canal+ sport 1.

Heja Arsenal!!!