torsdag, december 31, 2015

Gott Nytt!

Jag vill passa på att önska alla Bloggens besökare ett gott slut på 2015 och ett riktigt Gott Nytt År!

tisdag, december 29, 2015

Sliten

Idag har jag varit sliten i kroppen.  Hoppas det känns bättre imorgon då det är dags att lira lite pingis igen. Även på torsdag blir det träning.  Mycket pingis i jul/nyår. Det har det alltid varit. Men det här är, förmodligen /troligtvis /förhoppningsvis, sista säsongen.....

måndag, december 28, 2015

Full rulle

Började ned snöskottning hemma. Klockan 8 var det dags för 1,5 timmes pingis. Sen hem, en snabb kaffe och gå till mamma för mer skottning. Efter det blev det en promenad med Lill-Jenna innan jag nu har kommit hem. Ska bli skönt med en varm dusch nu!

lördag, december 26, 2015

Inte oväntat

Vi brukar ha svårt i Southampton. Men att vika ner sig så här är inte ok.

Pingis

Då har man kört ett pass igen. Det kunde känts både bättre och sämre. Nåväl, har i alla fall fått röra på mig innan dagens fotbollstittande.

onsdag, december 23, 2015

En liten runda

Idag blev det en liten joggingtur. Måste börja vänja kroppen vid joggning igen.

Jack Frost

Finns på Bishop Arms just nu. Eller fanns igår kväll i alla fall....

tisdag, december 22, 2015

Från förtvivlan till glädje

Imorse så ropar Freddie från sitt rum, "jag gillar inte Arsenal". Och jag känner hur förtvivlad och ledsen jag blir. Men innan jag hinner säga något så säger hon, "jag älskar Arsenal". Och min förtvivlan vänds till lycka, underbart!!

God Jul!

Jag och personalen (and The locals) på Anchor and Hope vill önska alla bloggens följare en riktigt God Jul!

Hundvaktsjobbet inställt

Jag skulle ju vara hundvakt idag när mamma skulle till Uppsala. Men tyvärr så blev hon sjuk inatt och jag blev av med jobbet som hundvakt. Så nu får jag jobba lite mer istället. Men det blir hemifrån. Så jag slipper i alla fall åka till jobbet för att jobba.

Det var en riktigt skön seger igår mot Shitty. Alltid skönt att slå andra topplag. Nu har vi slagit Leicester, Shitty, United och kryssat mot Sp*rs. Så hade vi bara låtit bli att tappa onödiga pinnar mot "sämre" lag så hade vi ledat nu. Men så säger väl alla lag i och för sig.....

måndag, december 21, 2015

Skön seger!

Men shit vad det var nervöst mot slutet. Skönt att dom höll undan i alla fall!

Nästa London bokad

Nu har jag bokat in en kortis till London. Jag ska åka och se Arsenal-Barcelona i Champions League. Tur att första matchen går på hemmaplan så att den fortfarande betyder något :-)

Kort arbetsvecka

Det blir bara idag på jobbet. Och imorgon kan det bli lite "hemifrån". Ska vara hundvakt imorgon och då kan det bli att jag jobbar lite mellan promenaderna. Men sen är det definitivt färdigjobbat för i år.

Ikväll är det Arsenalmatch. Kampen om andraplatsen bakom suveräna Leicester. Det vore så roligt om vi kunde vinna denna match. Skulle vara bra för min julefrid om vi vann. Men förmodligen så torskar vi ikväll......

söndag, december 20, 2015

Mer än två månader sen

Imorse blev det äntligen ett joggingpass igen. Och det är över två månader sen det senaste passet. Den 15 oktober närmare bestämt. Och det var väl hög tid att bege sig ut igen. Jag kan bara konstatera att konditon är en färskvara. Som tur är så hade jag vett att hålla igen och inte tokrusa. Strax över 6 min/km var ett ganska lagom tempo för mig nu.

fredag, december 18, 2015

Sorry...

Ok, först av allt, ledsen för det sena inlägget. Och tyvärr är det inte pga att jag har jobbat på ett helt suveränt inlägg utan för att jag inte hunnit tidigare.

Igår fick "The Special one" sparken. Tragiskt! Han har ju under hösten, helt på egen hand, gjort motsvarigheten till Arsenal fan TV. Fast han har gjort det i Sky, stort! Efter varje förlust har det ju varit guldunderhållning i intervjuerna. Alltså skulle någon ha gjort en komedi på en förlorande tränares intervju så skulle dom inte kunna komma i närheten av det som han bjudit på i direktsändning. Alltså, skylla på allt och alla, vi snackar boll-kallar och domare och egna spelare och doktorer och Wenger och fan och hans moster. Och det bästa av allt är ju att det aldrig någonsin har varit hans eget fel. Jag kommer att sakna detta! Jag får väl börja kolla på Arsenal Fan TV igen......

Trevlig helg vänner!!

torsdag, december 17, 2015

Let it snow

Halt

Oj vad det var halt när jag skulle till jobbet. Det blev bättre när man kom ut på de "stora" lederna. Men innan det var det jättehalt. Kan tänka mig att vissa cykelbanor är skridskobanor idag. Eller i alla fall nu på morgonen. Kallt i backen och lite lätt duggregn. Jag gissar att akuten kan få en hel del att ta hand om idag, tyvärr.

Jag var och spelade lite innebandy igår med jobbet. Det var rätt så kul. Förmodligen för att mitt lag vann :-)
Det blir förmodligen lite innebandy ikväll oxå. På liten plan och med småmål. Intensivt och jobbigt det med.
Imorgon är det sista friidrottsträningen för i höst. Och det skall bli barn-föräldrarkamp. 200 m stafett, kula, läng och 60 m hinderbana. Det kan ju, förhoppningsvis, bli kul!

onsdag, december 16, 2015

Jullov!

Nu längtar jag lite eller mycket till jullovet! Har ingen som helst lust att ge allt för aktieägarna just nu. Men det är 4 arbetsdagar kvar så det är väl bara att hänga i nu....

Det är så illa nu så jag har inte ens någon idé alls om vad jag skall skriva här på bloggen ens. Ni får ursäkta mig för detta tråkiga inlägg (ja, jag vet, de övriga inläggen är inte så jäkla roliga heller men detta tar priset som det absolut sämsta inlägget....). Kanske skulle man lägga en länk till första biten av 'The (not so) famous Pub-Tour' här på bloggen.... nja....

tisdag, december 15, 2015

Seg imorse

Det är ju inte alla dagar man skuttar upp ur sängen. Idag var en sån dag då jag hade extrems svårt att ta mig upp. Man vet ju när man ligger där att går man bara upp så går det rätt så bra sen. Men det är ju såå tungt! Och man vill ju bara ligga en liten stund till. Kanske blir man liite piggare då. Men det blir man inte och risken är bara att man somnar om.....

Men nu är man uppe och på jobbet! Gäller bara att hålla ut till minst 15:00 så har man gjort sina timmar.

Det är ganska skönt nu när alla dvärgarnas aktiviteter har uppehåll. Det känns som om man har lite mer fritid då. Igår satt jag några timmar och försökte få ihop en film av alla småfilmer från öl-touren. Det tar sin lilla tid men det är lite roligt samtidigt. Vore skönt om man fick hela klar innan jul.

måndag, december 14, 2015

Lucia

Idag var det dags för det sista luciatåget i år. Freddies förskoleklass.

Lottning

Idag lottades Champions League slutspelet. Det blev Barcelona. Bra lottning! Kul match! Kanske skulle man åka....? Jäkligt sugen i alla fall :-)

Måndag!

Härligt! Äntligen! Det bästa som finns! Jag är så lycklig! Tänk att få komma hit en måndag morgon och veta att man har 40 friska timmar kvar denna vecka att vila upp sig på.....

Detta är i alla fall den sista hela veckan. Och efter denna är det bara, förmodligen/förhoppningsvis, nästa måndag kvar att jobba det här året. Sen börjar vi om igen, kul!

söndag, december 13, 2015

Jobb

Ett par timmars jobb så här efter 3 pinnar till Arsenal är ju aldrig fel.....

Annars har helgen mest inneburit värk. Spelade pingis igår förmiddag. 2 timmar mellan kl 8-10. Klockan 10 var det innebandymatch och i två perioder höll jag ihop. Sen trippades jag och föll med bröstet före ner i backen. Så just då kändes det naturligtvis mest i bröskorgen men efter en liten stund fick jag även en liten huvudvärk. Dessutom måste jag landat på några fingrar på vänster hand då det svullnade upp.

Det blev inge mer lira för mig efter det. Det börjar bli bättre i handen men huvudvärken fortsätter. Hoppas att det är bättre imorgon.

fredag, december 11, 2015

En bra start på dagen

Istället för att åka till jobbet tidigt så kommer jag att åka och titta på Luciatåg. Det är alltid treorna på Trollbacken som går i luciatåget och i år är det således Inas tur att gå. Och det vill man ju inte missa.

torsdag, december 10, 2015

Tack!

Hemma i verkligheten igen efter några, i det stora hela, trevliga dagar i London. Jag är oerhört tacksam för att jag har fått åka med Er under fem år/resor. Mycket skratt och en hel del kul har vi hunnit med under åren. Stort TACK!!

Det blir alltid en omställning att komma hem igen. Och denna gång var det dessutom en 5 dagars resa så man hann verkligen glömma jobb och annat. Igår blev det hämtning på fritids när jag kom hem. Skjutsade Ina för fotografering på friidrotten. Skjutsade Ina och Freddie till fritids där det var luciatåg för föräldrar mm. Hämtade mamma innan vi åkte tillbaka till fritids för själva tåget. Skjutsade hem mamma, Freddie och Fru Blogg innan jag åkte och hämtade Ina på scouterna som var i direkt anslutning till luciafirandet. Hem, hänga tvätt och sen kolla Arsenal vinna över grekerna oc gå vidare i CL innan man däcka.

Skönt att vara tillbaka igen!!

fredag, december 04, 2015

Framme

På Svanen!

På allmän begäran

Benutrymme  *klapp klapp klapp *

Resdag

Idag sticker vi! Det är äntligen dags! Vi bestämde oss redan i slutet av juni för denna helg och det känndes som om det var hur långt bort som helst. Men tiden har gått oerhört fort, på gott och ont. Men nu är det nära. Om 7 h sitter vi på flyget om allt går som det ska.

Jag jobbar några timmar hemifrån idag. Inte alltför många men inte fel att få komptiden att räcka lite längre.....

torsdag, december 03, 2015

Dan före dan.....

Då är det bara 31 h kvar tills vi åker. Undrar vad jag kommer glömma att ta med mig? Det är ju ett jäkla ansvar att vara reseledare. Fokus är a och o.....

Ikväll är det simskoleavslutning för Freddie. Simskola 1 har hon gått. Så jag gissar att dom ikväll kastar i dom i stora bassängen och dom som tar sig upp igen klarar provet... Eller så får dom simma lite fint i stora bassängen och sen inkassera ett diplom. Ska bli kul att se hur som helst.

Idag ska jag på fika med ledningen. Eller en representant från ledningen. Vi har börjat med födelsedagsfika här på jobbet. Och då samlar dom ihop ett gäng som har fyllt år nyligen och bjuder in till fika. Detta i ett led att vi skall bli som en enda stor familj gissar jag.....

Sen ska jag på information om pensionen. Det röda och det orangea kuvertet skall gås igenom. Får se om jag blir något klokare. Det bjuds på lurre i alla fall.... Heja facket!!

onsdag, december 02, 2015

Framskärm

Ny framskärm till gamlingen fixad. Nu behöver den bara lite ny färg så blir det bra!

Skroten

Idag ska jag tydligen åka till skroten på lurren. Det skall finnas (just nu) framskärmar till en 240 att skruva loss. Dom ser skapliga ut på bild så vi får väl se. Den bilen är lite äldre än våran bil men har inte ens gått hälften så långt.

Annars kan jag berätta att jag har fått ont i halsen. Inge kul. Hoppas att det stannar vid halsont och att det snabbt går över. Annars kanske Dr Fuller's kan hjälpa mig med lite välgörande dryck i helgen..... För om det är någon som missat det så är det bra nära tills planet lyfter. Snart så att man kan börja räkna ner i timmar.....

tisdag, december 01, 2015

London

Ser ut att vara skapligt väder idag. Hoppas på liknande till helgen.

Väder

Här är senaste väderleksrapporten från våra norska vänner på yr.no.

Höstavslutning

Igår var det sista måndagsjympan för Ina på gymnastiken.


I övrigt räknar vi ner mot London. 4 dagar kvar. Det är nära nu!

måndag, november 30, 2015

Sista dagarna innan resa

Då är vi äntligen inne i resveckan. Visserligen är det 4 dagar att genomlida första men det skall väl gå på ren vilja. Nu får vi hoppas att det inte kommer en massa mer snö så att det blir inställda. Det har ju hänt förr.....

Nu är det i alla fall bara 4 sammandrag kvar i serien. Vi lyckades att ta 3 av 4 pinnar i helgen. Men det hade varit guld om vi vunnit den vi spelade oavgjort i. Jag la två i skilje i den matchen och det känns lite tungt. Kul att jag och Hinken lyckades att vinna båda våra dubblar i helgen. 2 st 3-0 vinster känns bra!

Arsenal tappade två pinnar och än värre, man tappade ytterligare två spelare kanske tre. Så man får väl räkna med att man får se en förlust på lördag :-(

Jag har i alla fall fått en pint öl av The Swan som skall hämtas ut senast på lördag. Och eftersom vi kommer ner på fredag så finns det ju goda förutsättningar för att jag skall kunna få hämta ut denna :-)

fredag, november 27, 2015

Hemma igen

Så är man hemma igen, eller hemma och hemma, hemma på jobbet i alla fall...

Det var en bra konsert igår även om det var lite väl högt. Som tur var så hade vi öronproppar som skydd. Men hur som helst så var det, som alltid, en bra konsert. Bra tempo och många låtar hanns med på dryga 1,5 h. Även Coachens favoritlåt "Whiskey in the yar" spelades!

Nu får vi se fram mot nästa veckas Londonresa!! 7 dagar kvar.....

torsdag, november 26, 2015

Middag

Lite mat och dryck innan konserten.

Väder-TB

Nu kan man börja kolla vädret för Londonvistelsen. 11 grader varmt när vi kommer ner kommer ju kännas som rena värmeböljan. Kanske inte som på Maldiverna men allt är ju relativt......

BSR

Ikväll är det dags för konsert. Ska bli jäkligt kul!

Jag var till optikern igår. Jag har ju börjat använda mina nya terminalglasögon (som är 3 år gamla) och det har inte funkat bra alls. Huvudvärk efter bara en liten stund. Igår så visar det sig att jag har försämrat ena ögat 2 steg och det andra ögat 1 steg. Tvärtom mot vad mina glasögon är. Inte konstigt att man blir yr och får ont i huvudet. Men frågan är om dom gjorde fel hos förra optikern? För brillorna har ju aldrig varit bra.......

Får försöka använda de trasiga brillorna tills dom nya kommer. Och jag hoppas verkligen att dom nya skall bli bra!! Blir dom bra ska jag nog skaffa likadana att ha hemma. Vi har ju trots allt upp till 1500:-/år att ta ut från en fond via jobbet. Och då skulle dom inte kosta mig en spänn.

onsdag, november 25, 2015

Onsdag redan....

Sen till jobbet idag. Körde lite taxi innan jobbet. Idag ska jag på synundersökning. Mina jättegamla terminalglasögon har fallit ihop totalt. De "nya" jag fick för ett par år sedan har jag aldrig gillat. Känner mig nästan lite yr med dom på. Så nu är det dags att kolla upp synen igen. Får se vad dom säger. Jag börjar bli lite orolig för att jag skall behöva ha glasögon hela tiden. Vi får väl se vad som händer.

Arsenal grep tag i sista halmstrået igår i CL. Bayern gjorde sitt och slog grekerna. Nu måste vi, för att går vidare från gruppen, slå grekerna borta med 2 mål. Det blir inte helt enkelt och jag gissar att vi vinner men med bara ett mål......

BSR imorgon, ser vi fram mot! London om 9 dagar, det ser vi fram mot! Snart julledigt, det ser vi fram mot! Men först kafferast, det ser jag fram mot!!

tisdag, november 24, 2015

Uppdatering

Det kommer alldeles för många uppdateringar på datorerna. Det måste väl betyda att dom inte gjort klar produkten från början?

måndag, november 23, 2015

Eine neue Woche

Då rullar vi in på ännu en vecka. Denna helg gick nog något snabbare än vanligt. Det var full rulle hela helgen. Först en trevlig planeringsstund med Londongänget i fredags. Lördagen startade med pingisträning och sen snabbt hem för att byta om för en tripp till Fryx som hade öppet hus. Ina ska ju söka skola inför årskurs 4 och Fryx är tydligen en av de skolor hon kommer söka till. Jag tycker det var bättre förr när man gick på sin skola och hängde ihop med sin klass under hela grundskolan. Efter det så blev det en sen lurre på stan innan det var dags att deppa ihop hemma i soffan till Arsenalmatchen. Det ville sig inte riktigt i lördags. Det var stolpträffar, öppna mål och straffmissar för hela slanten. Lägg därtill en skada på FC och eftermiddagen var förstörd. Söndagen började i friidrottshallen och slutade i VGF-hallen. Skönt att man slipper ha problem med fritidssysselsättningen i alla fall. Jag hade tänkt att jag skulle åka och lira lite innebandy igår kväll. Men efter Inas jympa så somna jag till en stund (1,5h) så det var bara att lägga ner den tanken....

Idag blir det ett lunchpass med Hinken i Klövernhallen. Det är ju sammandrag nästa helg så det är väl bra om man kan få in ett pass till innan det. Jag hoppas dock slippa spela något på lördag men utifall att.....

Nämnde jag att det bara är 11 dagar kvar till London?

First thing

Coffee!

söndag, november 22, 2015

fredag, november 20, 2015

London

2 veckor kvar.....

Fredag

Friday, freitag, vendredi, perjantai eller fredag! Helt otroligt att även denna vecka går mot sitt slut. Idag är det bara 14 dagar kvar till London! Sorry, kan inte låta bli att nämna det ibland, typ varje dag....

Idag är det dessutom planeringsträff med resekamraterna på The Swan (även kallat Bishop Arms i vissa kretsar, kan ha med namnet på skylten utanför att göra men vi vet ju alla vad stället heter på riktigt.....). Hoppas att dom har fyllt på med lite olika Fuller's i kranarna. Jag drömde för övrigt att vi var i London och PD hade bokat in ett besök på Fuller's för oss. Jag vet, att han skulle göra något är ju rätt så liten....

Ha en trevlig helg!!

torsdag, november 19, 2015

London

15 dagar kvar!

Något är fel

Det har varit mycket huvudvärk ett tag nu. Men det brukar vara bra när man vaknar men idag vaknade jag t o m med huvudvärk. Inge kul. Men bara att bita ihop och åka iväg för att se till så att aktieägarna slipper huvudvärk pga minskade intäkter.

onsdag, november 18, 2015

Sorry!

Idag var det jag som lämnade på fritids och sen till jobbet och några snabba möten. Så dagens blogg kommer här lite senare än vanligt, sorry för det!

Kul för Sverige att vi kunde ta oss till slutspelet i fotboll. Sverige spelade rätt och efter de spelare man har att tillgå. Stabilt i deffen och effektiva i offen. Nu är äntiligen interlullen över för lång tid och vi kan börja fokusera på den viktigaste fotbollen.

Ta hand om Er därute i novembermörkret och kom ihåg att ha reflexer på Er när ni går ut!

tisdag, november 17, 2015

En hundring

Det är vad priset för en plats i EM-slutspelet är. Jag tog kostnaden! Jag tog den med glädje! :-)

Ny dag

Och nedräkningen fortsätter. Idag är det eventuellt utbildning hela dagen. Eventuellt för jag har absolut ingen lust. Och jag hoppas att det skall dyka upp någonting som gör att jag inte kan/behöver gå på utbildningen. Det enda som är bra är att det ingår lurre i kurren.

måndag, november 16, 2015

Äntliget!

Är det inte underbart? Återigen måndag! Helt underbart!

Om det är någon som undrar så är det bara 18 dagar kvar tills planet lyfter. Det är bara 10 dagar kvar tills BSR kliver upp på scenen på Debaser. Och det är inte så långt kvar till jul heller.

Ha en bra vecka!!

söndag, november 15, 2015

Nu känns det bra

Efter att återigen ha gjort en insats för aktieägarna så känner man sig rätt nöjd. Glada aktieägare ger glada medarbetare.... typ.....

Jag har även bytt till vinterdäck på gamlingen. Hårt jobb i mörkret!

Nu ser vi fram mot en ny härlig arbetsvecka där vi har möjlighet att dra in ytterligare stålar till dom som äger oss äger firman menar jag så klart...

Kallt

Det ser kallt ut på Åsby Trädgård.

fredag, november 13, 2015

Old Winter Ale

Hemlevererat ända in i hallen, tack Lalle!

21 dagar

Det närmar sig!
Anchor and hope! Tuben till Seven Sisters och en promenad på 30 minuter så sitter man där......

Tröttare än någonsin

Idag är jag extremt trött. Har lite huvudvärk och vill bara sova. Tur att man får vara på jobbet 8 timmar och förhoppningsvis sova.....

Friidrottsträning idag. Av någon konstig anledning så får jag ofta hjälpa till vid kula, diskus, hinerbana och spjut. Så jag blev inte helt överraskad när jag läste att jag skulle hjälpa till vid diskus idag. Diskus har jag ingen som helst aning om hur man skall göra. Men förhoppningsvis har mina medledare det.

Ha en fantastiskt trevlig helg!!

torsdag, november 12, 2015

Kallt

I morse trodde jag nästan att jag köpt ny jacka helt i onödan för det kändes ganska varmt. Men nu när jag var iväg på lurre ångra jag att jag inte tog den nya jackan imorse.....

Ny jacka

Igår var jag iväg och köpte en ny vinterjacka. Jag hatar att gå och köpa kläder. Anledningen är nog att jag inte vet vad som är bra kläder. Är det en varm jacka? Är det bra kvalitet? Klarar den regn? Vind? Och jag har svårt för att ta hjälp av pajasarna som springer omkring där inne. För jag misstänker att dom antingen inte kan något eller så vill dom bara lura på mig det dyraste jackorna. Så det var tur att jag hade med mig fru Blogg och dvärgarna. Fru Blogg för kvaliteten och dvärgarna för smaken. En ny jacka blev det i alla fall till slut.

onsdag, november 11, 2015

Bedrövligt

Man är på jobbet extremt tidigt på morgonen och ändå hinner man inte med att blogga, vad är det för sätt? Den enorma mängden bloggläsare här förväntar sig ett mer eller mindre uselt inlägg på morgonen. O så levererar jag inte! Bedrövligt!! Måste bli skärpning helt enkelt. Det samma kan väl sägas för VIK Hockey. Fyra raka torsk är väl inget som imponerar precis. Och dom säger att dom siktar uppåt.....

tisdag, november 10, 2015

BSR

Med BSR i lurarna är det nu dags för lite kodning. Öppet kontorslandskap är inte min favorit precis. Ett jäkla liv titt som tätt. Nä, tur man kan lyssna på lite sjysst musik istället!!

måndag, november 09, 2015

Kenneth

Om någon undrar vart bloggens favvopianist har tagit vägen så kan ni läsa det här.

Jaha

Då var helgen över igen då. Man skulle vunnit dom där 111 millarna som någon i Västerås vann. Då hade man kunnat förlänga helgen lite. Kanske en förlängning fram till pension hade varit något.....

Nåväl, det är bara 25 dagar kvar tills Londonresan. Och om varje dag går lika snabbt som den här helgen så är vi snart där.

söndag, november 08, 2015

Fiaskomatch

Med tur får vi en pinne. Undrar om det var fler som var sjuka mer än Carzola? För visst måste han ha varit sjuk, hängig i första och sen utbytt.....

Farsdag

Idag var vi och hälsade på pappa.  Och mamma hade gjort en fantastiskt god chokladkaka.

lördag, november 07, 2015

Ina

Verkar fortfarande vara glad. 6,5 h i Friidrottshallen. 60 m, kula, längdhopp, höjdhopp och avslutande 200 m. Då är man värd en Fanta!

fredag, november 06, 2015

Fredag!!

Då var vi här igen då, fredag! Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Tiden bara rusar iväg! Det känns som om man inte hinner med sig själv ibland.
Det var en halvjobbig natt då Freddie kom inskrikandes i rummet. Innan man fattar vad det är så är man i någon form av chocktillstånd. Hon hade fått näsblod. Och hon får det ibland på natten men nu var det väldigt länge sen. Hur som helst så tar det sin lilla tid innan hon lugnat ner sig och blodet har slutat "forsa". Och sen skulle hon sova hos oss. Och hon ville absolut inte släcka lampan. Bara att göra som prinsessan säger....

Jag har varit förkyld med huvudvärk och lite halsont. Men idag har jag fått rejält ont i halsen. Jag hoppas verkligen att det inte blir värre än så här. För än så länge har jag klarat mig från feber.

Idag är det bara 4 veckor bort tills det är dags att åka till London! 28 dagar!

torsdag, november 05, 2015

Ett väntat resultat

Det blev stortorsk mot Bayern igår. Och det var inte helt oväntat. Det är svårt nog att ta poäng när alla är hela. Men med 100 skadade så är det ju helt omöjligt. Jag tänkte innan matchen att man skulle ha 10 papp över att sätta på Bayern idag till 1,4 ggr pengarna. Det hade gett 4 papp i ren vinst hos Bet365! Men tyvärr så har man inte dom stålarna och 154:- på Bayernvinst och minst oavgjort för Chelski till 1,62 ggr degen var allt man hade råd med. Vinst! Så nu har man ytterligare en hundring att spendera på helgens spel :-)

Idag har jag en viktig uppgift (förutom att skjutsa Freddie till simskola). Och det är att skaffa en biljett till Arsenal-Sunderland till min goda vän och resekamrat Coachen. Efter gårdagens förlust så kanske det är lite mindre tryck efter biljetter..... Vi får hoppas det!

onsdag, november 04, 2015

Matchdag

Ikväll blir det torsk mot Bayern. Allt annat skulle vara en jätteskräll!!

tisdag, november 03, 2015

Så nära....

Fick precis mail från The Swan! Dom ville ge mig 20% rabatt på käket vid ett tillfälle eftersom jag snart fyller år. Tyvärr gällde erbjudandet bara till den 1/12. Och vi som kommer dit den 4/12.... :-(

Fisk

Jag var till Sulan på lurren och han bjöd på fiskgratäng med kokt potatis. jag äter aldrig fisk hemma då fru Blogg inte äter fisk. Så det blir bara när jag käkar ute som det kan bli fisk. Och denna gång var det riktigt jäkla gott!!!

Lämna

Idag lämnade jag dvärgarna på fritids. Shit vilken tid det tar att få dom färdiga på morgonen. Måste säga att det är bra mycket enklare att hämta dom på eftermiddagen.

Kanske beror det på att Freddie är lite småförkyld och det är klart att allt känns lite jobbigare då. Men alltså, så här seg får man inte vara.

måndag, november 02, 2015

Helgen redan över

Och i vanlig ordning gick det rätt så snabbt. Utstämpling i fredags, instämpling idag, swisch..

Men en hel del positivt har hänt i helgen. Ina har flyttat tillbaka till sitt rum. Bara två lister kvar att sätta upp varav den ena är sågad och klar. IFK Norrköping överraskade och tog hem SM-guld! VSK-fotboll klarade sig kvar i ettan. The Mighty Gunners vann borta mot Swansea och ingen ny skada rapporterad.

Besvikelsen var väl VIK som totalt har vikit ner sig. Att jag var och tränade pingis på söndag morgon och det var lika tråkigt som vanligt...

Om 24 dagar spelar Black Star Riders i Stockholm. Torsdagen den 26/11. Jag ska dit, någon här på bloggen som vill med?

lördag, oktober 31, 2015

Rossi

Nu har även jag skaffat öronring precis som Francis Rossi i Status Quo!

fredag, oktober 30, 2015

Sista dagen

Då har vi kommit fram till den sista dagen i den här månaden. Och sista dagen den här veckan. I helgen går vi in i november. Jag känner att det blir kallare bara genom att skriva det. Men det som är bra är att det bara är 35 dagar kvar till London, alltid något att se fram emot.

Jag stack ju hem tidigare igår för att hålla på med Inas rum. Och vi höll på ett tag men inte f*n kom vi så jättemycket längre. Visst, vi fick hem taklisterna och vi hann kapa till golvlisterna. Men det körde ihop sig när vi skulle kapa till taklisterna. Det gäller att kapa på rätt sätt för att hörnen skall se någorlunda sjyssta ut. Så det blir på dom igen i helgen. Och då har vi förhoppningsvis ljust en längre stund (om det nu inte regnar för då är det kört ändå....). Jag hoppas verkligen vi kan bli klara i helgen. Jag orkar inte med kaoset längre...

Friidrottsträning i eftermiddag och Arsenalmatch imorgon skall oxå hinnas med i helgen.

Ha en trevlig helg!!

torsdag, oktober 29, 2015

Det blir en kort dag

Idag tänker jag sluta vid lunch. Vi ska åka iväg och handla lite lister till Inas rum. Och jag hoppas att jag hinner såga till dessa innan det blir mörkt ute. Och anledningen är naturligtvis för att jag kör sågen ute för att sippa en massa spån överallt inne i huset. Min förhoppning är att vi skall bli klara med Inas rum i helgen så att hon äntligen kan flytta tillbaka till sitt rum och vi kan få lite ordning i huset. Jag börjar tröttna på att det står prylar överallt och det är omöjligt att hålla ordning.

Om fyra veckor spelar BSR i Stockholm, grymt sugen på att åka dit!! Två bra plattor och dessutom Thin Lizzys låtar att plock av gör att det bara kan bli bra!!

onsdag, oktober 28, 2015

Besiktning

Idag var bilen på besiktning. Den klarade sig utan anmärkning, skönt!

Arsenal torska i Kalle Anka Cup igår. Inte hela världen, värre var att först gick Oxen ut efter fem minuter pga skada. Walcott kom in och blev utbytt efter 10 minuter på plan, skadad. Detta är inte alls bra. Det börjar bli lite tomt i truppen nu. Förutom nämnda Oxen och Walcott så är Wilshere, Ramsey, Arteta, Welbeck och Rosicky skadade. Och även Ospina är skadad så nu tar ju laget ut sig självt. Finns inget att kasta in.... En vanlig säsong för The Mighty Gunners :-(

tisdag, oktober 27, 2015

Huvudvärk

Det är ingen hit att starta dagen genom att vakna med huvudvärk. Ett par alvedon och en kaffe kanske kan ordna till det en stund i alla fall. Igår åkte jag hem tidigare för att jag skulle byta ut ett par bräder i planket. De bräderna som är överliggare på staketet. Åkte hem tidigare för att få jobba i dagsljus. Men det tog en jäkla tid. Bara att få bort de gamla var inte så enkelt som jag hade trott. Men nu är det i alla fall fixat, skönt.

På allmän begäran vill man tydligen här på bloggen gotta sig i mina misslyckanden vid pingisbordet. Och eftersom jag gör allt för att alla besökare ska få det dom vill ha så kommer här en kort sammanfattning av helgens seriespel. FIASKO!!

Så där ja, det var den sammanfattningen. Ha en trevlig dag!!!

måndag, oktober 26, 2015

Måndag *klapp klapp klapp*

Då är vi äntligen här igen. Tidsomställningen i helgen gjorde att man kunde komma hit en timme tidigare idag. Strax före kl 5 stämpla jag in. Det är jobbigt det där med tidsomställning. Svårt att anpassa sig.

Igår var jag i VGF-hallen på Inas extrajympa. Ina gillar de extrapass dom får göra i VGF-hallen. Jag gillar dom oxå för då får man sitta med och se när dom tränar. Ibland gör dom saker precis framför läktaren och då ser man rikgtigt bra.

lördag, oktober 24, 2015

fredag, oktober 23, 2015

YES! and no....

Jag vann! 3-2 och det verkar bli storseger i skilje. Får försöka ta med den här positiva känslan in i helgen och göra ett bra sammandrag imorgon.

Och nu till det lite negativa. Det är tidsomställning i helgen. Det betyder att det blir en helg som är en timme längre än vanligt. Med andra ord så är det en timme längre till måndag morgon :-(

Nu till något mer positivt igen. Idag är det bara 6 veckor kvar tills planet lyfter från Hässlö med grabbarna sittandes i planet! Inte illa!!

Ha en trevlig helg!!

torsdag, oktober 22, 2015

Joyeux anniversaire Arsène!

Happy birthday Arsêne! Have a good one!!

Lämning

Idag åkte Fru Blogg iväg och bytte däck på bilen. Med andra ord så fick jag lämna tjejerna på fritids. Och det betyder att jag var senare hit imorse. Det står nu 2-2 i matchen om vem som kommer först till jobbet. Avgörande dag imorgon. Ikväll blir det att gå och lägga sig tidigt så att man kan ta hem skilje och vinna med 3-2.

I helgen är det seriesammandrag igen. 2 matcher på lördag. Tur att Arsenal spelar sen match. Kanske med lite tur hinner man hem till matchstart. Och då blir man säkert jättepopulär hemma när man först håller sig borta hela dagen och sen när man kommer hem sätter sig framför TV'n... :-)

onsdag, oktober 21, 2015

Onsdag

Och på något vis känns den här veckan lite längre än tidigare veckor. Vet inte varför? Skön seger igår. Och det var en överraskande seger. Jag var övertygad att dom skulle torska. Men så är fotbollen ibland. Bayern hade väl bollen i över 70% av tiden. Men vi gjorde målen. Nu finns fortfarande chansen till vidare spel i CL efter jul men det är en lång bit kvar dit. Först gäller det dock att ställa om till den svåra matchen mot Everton i helgen. Jag är lite rädd för en negativ reaktion där....

tisdag, oktober 20, 2015

YES!!!

The Mighty Gunners!!!

Match ikväll

Men ikväll spelar det nog ingen roll hur mycket pengar jag spelar mot Arsenal. Vi kommer torska ändå, tyvärr. Det finns ju ingenting som talar för något annat än en förlust, tyvärr. Och det kommer bli en sån pina att sitta framför TV'n och se på när vi utklassas. Men sitta där kommer man göra ändå...

måndag, oktober 19, 2015

Biltvätt

Det var dags för en biltvätt!

Äntligen måndag

Man stämplar ut på fredagen och sen längtar man hela helgen efter att få stämpla in på måndagen igen. Och nu är det måndag!!! Lycka!!!!

söndag, oktober 18, 2015

En insats

Då har man återigen gjort en insats för aktieägarna. Det har varit servicehelg och jag har gjort en kontroll efteråt att allt verkar lira som det skall. Det är ju bra att fånga upp eventuella problem redan innan morgonskiftet kommer på måndag morgon. Denna gång lirar allt som det ska!

Pizza

Jag och Freddie slängde ihop en pizza till lunch. Det blir nog gott!

50:-

Igår kunde jag konstatera att tre pinnar borta mot Watford kostar 50:-. 0-0 i paus och det var hög tid att ändra matchbilden. Och 50:- senare så står det 3-0 till The Mighty Gunners! En klapp på axeln till mig!

fredag, oktober 16, 2015

Freitag

Äntligen fredag! Det ska bli skönt med två dagars ledighet. I helgen blir det två vändor till VGF-hallen. På lördag med Freddie och på söndag är det Inas tur.
Renoveringen av Inas rum fortsätter oxå i helgen. Nu har vi kommit så långt att det är dags för målning. Så det känns ju som om det finns lite möjligheter till att det snart skall bli klart. Och det bästa med att det är målning på gång är att det är Fru Bloggs jobb. Jag kör mest sågning och skruvning medans fru Blogg gör målning och sånt jobb.

Imorgon drar ju dessutom Premier League igång igen. Arsenal har sen lördagsmatch. Jag gillar inte de sena matcherna i vanliga fall men just denna helgen är det bra då man hinner med de övriga bestyren först och sen kan sätta sig ner och kolla fotbollen utan att behöva tänka på att man måste göra saker efteråt.

Annars så är det exakt 7 veckor kvar till Londonresan!

torsdag, oktober 15, 2015

Härlig sväng

Jag överraskade mig själv idag och stack ut på min andra runda denna vecka. Jag åkte med tjejerna till Kristiansborgsbadet och därifrån jogga jag till Rocklunda och tog femman där innan jag joggade hem. Riktigt skönt att inte ha någon tid att passa. Utan kunde jogga på helt utan att kolla klockan. Underskattat med sådana pass ibland.

Dagens lurre

Det fick bli en sallad idag. Och den smakade väldigt bra!

lite förbannad

Eller jag är inte förbannad direkt men lite besviken. När jag åkte hit imorse så ligger det skräp på vägen. Det ser ut att vara från Donken. Men varför måste man bara slänga ut soporna mitt på vägen? Varför kan man inte bara ta med sig soporna tills nästa gång man kommer till en papperskorg? Det ser ju inte det minsta roligt ut med sopor överallt. Det är likadant överallt. På mitt område så har vi en dam, som lätt är över 75 bast, som går omkring runt området och plockar skräp för att hon tycker det ser fördjävligt ut. Det är ju bedrövligt att det skall behöva vara så. Hur svårt kan det vara att ta med sig skräpet och kassta det i papperskorgen?

Det blev lite ping-pong igår. Lika tråkigt som vanligt. Att det är tråkigt beror nog till största delen på att man inte har hittat känslan än. Men det blir ju inte lättare att hitta den om man tycker det är tråkigt. Det är en snubbe här från typ Slovenien, Slovakien eller Ungersn eller nåt sånt. Tror att han pluggar här i ett halvår. Jag mötte honom för någon månad sen och vann. Och mötte honom igår igen och torska. Han är ganska duktig och öser på rätt så bra med forehand. Han undrade om jag bara tränade en gång i månaden. Jag svara att ju mindre jag tränar, dessto bättre... Haha, han skulle bara veta hur tråkigt det är med pingis :-) Han tycker i alla fall, på något konstigt vis, att det är kul att spela mot mig. För han tycker han får bra träning då. Kul för honom!! Nu blir det ju inte så ofta så han får väl passa på att njuta de få gånger det händer.

Nedräkning till London: 50 dagar kvar.....

onsdag, oktober 14, 2015

Piggare idag

Idag känner jag mig mycket piggare än igår. Redan efter gårdagens promenad började jag känna mig bättre. Men något jag börjar tröttna på är att vakna kl 3 och sen antingen inte sova alls mer eller somna, vakna, somna, vakna.....

Ikväll blir det lite pingis igen. Kanske kan det göra att man sover bättre. För det brukar ju vara rena sömnpillret att spela i alla fall...

tisdag, oktober 13, 2015

Selfie

Är på en liten promenad medans Freddie jympar.

Obalans

Idag vakna jag och känner "obalan" i skallen. Känns inte helt 100. Men bara att bita ihop och åka till jobbet. Idag ska vi iväg till Arlanda stad och titta på någon packmaskin på nån firma. Så med lite tur kanske man kan knoppa in i bilen en stund.

måndag, oktober 12, 2015

Måndagsnöjet

Lite måndagsjogging medans Ina jympar.

Stort

Igår var det friidrottstävling för Ina. Eller det var en klubbtävling, träningstävling typ. Men hur som helst så persa Ina i både 60 m och höjd så det var ju kul. Men det som var stort var att jag träffade på en fd juniorlandslagsman i fotboll! Det är stort!!

Stört

Något är ju fel när man måndag efter måndag vaknar mitt i natten och inte kan somna om. Då blir det ju så att man kommer till jobbet före kl 5. Bra för aktieägarna men sämre för mig. Men det är bara att dra igång maskineriet och köra hårt!

söndag, oktober 11, 2015

fredag, oktober 09, 2015

8 veckor

Om 8 veckor är vi i London. Vi har checkat in på hotellet och käkat första middagen. Förmodligen är vi trötta gubbar som vill sova som uppladdning till lördagens matcher. Men vi är där :-)

Knäont

I onsdags fick jag ont i ett knä när jag tränade pingis. Tänkte inte så mycket mer på det då men igår när jag simmade så "knäppte" det i knät när jag tog bentag. Kändes nästan som om något var lite glappt. Är säkert inget konstigt men lite skumt är det ju trots allt.

Men nu är det fredag och då ska jag inte gnälla så mycket. I eftermiddag är det friidrottsträning för Ina. Jag ska stå vid kulstötningen och lära ut kulstötning. Får väl inleda med något ljug om hur det var när jag tog junior-SM guld i kulstötning på 80-talet. Då kanske dom lyssnar på mig sen..... :-)

Ha en trevlig helg!

torsdag, oktober 08, 2015

Bad

Ikväll är det simskola för Freddie. I vanliga fall så brukar fru Blogg åka dit med henne men hon jobbar sent idag så det blir jag som får äran. Får väl passa på att se till att Ina tränar lite simning under tiden. Men ska jag vara riktigt ärlig så gillar jag inte att åka och bada. Men det är bara att se glad ut och bjuda till!

Imorgon är det i alla fall bara 8 veckor kvar tills vi lyfter från Hässlö och flyger till London. Skönt att ha något att se fram emot!!

onsdag, oktober 07, 2015

Hemifrån

Idag blir det lite jobb hemifrån innan vi skall åka till lasarettet med Freddie. Hon skall kolla upp ögonen igen. Jag tycker att hon skelar lite ibland. Men när vi var där förra gången i våras så fanns det inga tecken på det. Men eftersom jag sa att jag tyckte att jag brukar se det ibland så skulle dom göra en extra kontroll. Och det är ju bra. Sist droppade dom aldrig ögonen för dom tyckte att det var bra. Men idag ska jag komma ihåg att insistera på att dom skall göra det. För det var just det som visade att jag skelade när jag var liten. Så då fick jag ha glasögon i ett gäng år.

Efter läkarbesöket tänker jag ta resten av dagen off och tillbringa den med Freddie. Vi får se vad vi hittar på för något.

Ikväll kanske det blir ett pass pingis, skulle ju behövas med tanke på den form jag befinner mig i spelmässigt. Men vi får se hur det blir.....

tisdag, oktober 06, 2015