onsdag, oktober 10, 2018

Käftis idag

Idag på förmiddagen skall jag till tandläkaren. Så jag tar och jobbar hemifrån fram tills dess. Idag ser jag verkligen inte fram mot tandläkaren. Om det blir som det är tänkt så blir det dyrt. Och blir det inte som det är tänkt så har inte tanden läkt som den skall.

Igår var jag ut och sprang en sväng. Det blev en mil i upprört tempo. Precis innan jag skulle iväg så ser jag hur 4 tjejer börjar klättra på vårat staket för att kunna komma in och palla äpplen. Jag knackar på fönstret och någon av dem blir lite rädd och tar några kliv bort. Sen ser jag en annan tjej som tänker börja klättra och jag ber Ina knacka på fönstret samtidigt som jag springer ut för att snacka med dom. Det sticker iväg och jag ropar "hallå där". De stannar, helt otippat på cykelvägen. Så jag går fram och säger "hej".
Då säger en av dom, "kan jag få ett äpple".
"Nä", svarar jag. "Dom vill vi äta själva" fortsatte jag.

Någon av dom, som verkar lite tuffare än de andra svär något på något språk som vi inte lärde oss i skolan när jag var liten. Till saken hör att utanför staketet, där de klättrar upp, står det en fläderblomsbuske med halvkraftiga grenar. Denna buske har det gått av en stor gren.

Så jag säger, "ni borde faktiskt betala för ni har ju haft sönder buskarna oxå".
Då svarar den lite tuffare tjejen, "Jag får väl komma hit med pappa".
"Ja, gör det" säger jag. Och frågar vidare om de inte kan skilja på mitt och ditt? "Va?", svarar tuffingen.
"Ja, du ser väl att det är inhängtat, det är våran tomt". "Kan ni inte skilja på mitt och ditt?" frågar jag igen.
Då vaknar tjejen med en svart Ku-Klux-Klan mask för ansiktet till och svarar, "Nä". Och den tuffa tjejen fortsätter ropa ord på utrikiska. Det är ju bara att ge upp, "Pajasar" säger jag och går hem igen.

Vad är det för fel på dagens ungdom? Visserligen har det väl pallats äpplen i all tid. Något jag i och för sig inte gjorde då mamma och pappa sa att man inte skulle göra så. Men att man börjar kättra upp för staket och kliva sönder buskar och stuprör känns lite väl långt att gå. Varför går dom inte bara in på ICA och tar ett äpple. Det borde väl oxå vara både mitt och ditt......

Gårdagens runda:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Äpplen är gott o nyttigt att äta!

//Granny Smith

Anonym sa...

Jävla snorungar,stryk skulle du bjudit på!!

//TB:s brorsa

Anonym sa...

Exakt!

/Frutis