torsdag, september 30, 2021

Torsdag

 Och idag är det sista dagen i september. Det betyder för oss lite fegare att shortssäsongen officiellt är över imorgon. Från och med imorgon är det frivilligt att ha shorts på sig. jag hoppas att det kommer gå bra med shorts ett tag till. Men det visar sig.

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Jag hade vilodag igår. Även om jag var liite sugen på att åka till Vallen och köra något snabbare pass. Men kroppen behöver lite vila så det var nog klokt att låta bli.

Ha en fin torsdag!

onsdag, september 29, 2021

10 raka

 Nu har jag sprungit i 10 dagar på raken. Allt för att klara 505 km under det tredje kvartalet. Och igår gick jag i mål! Körde 124 km på dessa 10 dagar och jag har till och med 2 dagar till godo som jag nu kan vila på :-)

Det känns faktiskt i kroppen att det har blivit en del springande på slutet. Igår blev det t ex 14 km. Men det var nästan under pingisperioden det var som tyngst. Andra muskler som fick jobba helt plötsligt vilket i kombination med löpningen gjorde mina ben till klumpar. Så vad vann jag då? Det kan jag tänka mig att någon undrar. Inte ett sk*t vann jag. Mer än kanske frisk luft och en bättre hälsa. Fick även en digital badge :-)












Annars är det väl, i vanlig ordning, inte så mycket att orda om. Ha en fin onsdag!!

tisdag, september 28, 2021

Känns som en förlust!

 Varje morgon som man vaknar av att väckarn går igång känns som en förlust! Det är inte ofta det händer att man inte redan är vaken då. Men när det väl händer så vet man ju att man hade kunnat sova längre. Så jag funderar nu på att sluta ställa tiden och sova tills man vaknar. Eller, det funkar ju inte, men i alla fall inte ställa klockan onödigt tidigt. Då kanske man kan få en timmes extra sömn vid de tillfällen som äntligen lyckas sova.

Men nu räcker det kanske med att jag klagar över sömnen. Jag är ju på jobbet nu! Det är ju stort! Eller inte... men här är jag i alla fall.... 

Var ut och sprang en 11 km igår. Det blåste rätt friskt på sina håll. Sprang nere vid Mälaren. Sprang rätt så sent. Det blev rätt så mörkt. Lite läskigt.... Ett jäkla busliv med ungdomar(?) på mopeder som körde alldeles för fort på cykelvägarna i mörkret vid Östermälarstrand. Det var också lite läskigt. Jag vände där och sprang tillbaka igen... Ville inte möta dessa ligister i mörkret.

Annars är det väl inte så mycket att orda om, ha en fantastisk tisdag!!

måndag, september 27, 2021

Kroppen skriker!!

 Ja, det var en tung vecka träningsmässigt förra veckan. Totalt 84 km löpta/joggandes/lufsandes och två pass pingis. Det är inte vad den här kroppen är van vid!

Fick ju hoppa in i seriespel i lördags då det är lite knapert om folk i Hallstahammars BTK. En seriematch blev det och det var mot Arboga. Vi vann med 8-5 men tyvärr så la jag en match. Jag skyller den förlusten helt och hållet på att jag tränade två dagar innan och hade grym träningsvärk. och på tal om träningsvärk så har jag fortfarande grym träningsvärk. Men jag hoppas att det skall gå att lufsa en runda ikväll ändå.

Nä, dags att kavla upp ärmarna och se till att få aktieägarna glada igen!!

Ha en fin måndag!!

fredag, september 24, 2021

Sov fruktansvärt oroligt

 I natt var det svårt att sova. Eller det gick skapligt till kl 00:15 men sen tycker jag att jag mest sover - vaknar -sover - vaknar osv. Det var en jäkla blåst ute vilket hördes och det var nog lite kallare inne men inte så att det skall påverka.

Kanske var  det för att jag slog på en pingisboll igår? Men det var ju i och för sig ganska så roligt. Trodde ju aldrig att man skulle glida in i Hallstas pingislokal för ett pingispass igen. Men igår hände det!! Det kunde gått sämre, det kunde gått bättre. Framförallt så skulle känslan känts mycket bättre. Jag tycker att jag förr i tiden ändå hade skaplig känsla men nu känns det som slumpen avgör om bollen ska sitta eller inte. Men det kanske inte är så konstigt? Nåväl, det blir till och med en seriematch mot Arboga på lördag. Sen kan man lägga racket långt inne i skåpet igen :-)

Ta hand om Er nu i helgen och se till att det blir den bästa av helger!! Trevlig helg!!

torsdag, september 23, 2021

Det blev en 10:a

 Ja, helt plötsligt säger klockan att vid 8-tiden ska det börja regna. Ok, går in och kollar vädret idag. Det blir regn hela dagen tills det är dags för inomhusaktiviteter. Så snabbt ut för att slippa regnet. Men det kom ju naturligtvis ändå. Efter ca 1 km så blev det lite dugg och sen lite mer. Men grejen är att om man väl är ute och springer så spelar det inte längre så stor roll om det börjar regna. Det är att ta sig ut när det regnar, det tar emot.

Så det blev en mil även om klockan gav upp efter 9,75 km. Andra gången i år som jag glömt att ladda batteriet i klockan. Men en mil blev det i alla fall och det är ju bra!


Jobb idag oxå

 Jaha, 23 kr på Lotto1 gör ju inte precis så att man kan sluta jobba... Men man kan ju i alla fall återinvestera vinsten i nya rader!!

Det blev en sväng med Jesper igår. 15 km blev det för mig. Lite längre för honom. Men fram och tillbaka till Rocklunda från Bellevue och sen milspåret där. Det gick väl rätt tungt men lättare när man ändå kunde surra bort en större del av passet. 44 km har det löpts så här långt denna vecka.

Med lite tur så tar jag mig i kragen om en stund och ger mig ut på en sväng. Ikväll är det ju annan idrott som väntar. Så om jag skall hinna med mina kilometer innan nästa torsdag så kan jag inte riktigt hoppa över några dagars löpning....

Här är passet:

Ha nu en fin torsdag!

onsdag, september 22, 2021

Mittvecka och kanske sista dagen....

 Ja, onsdag och ikväll är det Lottodragning.... igen.... Men med en jäkla massa tur så är det här sista arbetsdagen ever! Och då passar jag till och med på att åka in till jobbet. Tänkte att man kan väl lämna in telefon och dator idag så är det gjort, då behöver man ju inte ens åka hit sen för att göra det.

Det blev en morgonjogg igår. Dryga 7 kilometer och det kändes verkligen att jag sprungit en halvmaradistans dagen innan. Så tunga ben och tempot var lägre än, ja, kanske någonsin. Men vad gör det när kilometerna måste in? 9 dagar kvar att fixa 80 km. Det kan bli en utmaning!!

Annars har jag väl inte så mycket att orda om. Jag ska inte uppta Eran dyrbara tid på att behöva läsa en massa rubbish här. Kan dock berätta att jag och familjen var till Bishop igår, det är väl det närmsta London man kommer numera....

Ha en fin onsdag!!






tisdag, september 21, 2021

Hade nog gått...

 Idag hade jag nog kunnat sova bra länge till. Men tiden skall in, det går inte att sova bort dagarna då.

Igår blev det äntligen ett långpass. Jag passade på medanas Freddie hade två timmars gymnastik och vi var där i god tid till den. Jag fick ihop en halvmara. Men det kändes i kroppen, framförallt benen, att jag inte gjort något långpass på länge. Riktigt seg i benen nu på morgonen. Blir fint med en liten morgonjogg om en liten stund.

Här är gårdagens pass:

Annars är det väl, i vanlig ordning, inte så mycket att orda om. Det är bara att köra på och hoppas på en Lottovinst på onsdag!

Ha en fin tisdag nu vänner!

måndag, september 20, 2021

Känns igen...

 Jag börjar nästan denna arbetsvecka på samma sätt som jag började sista dagen på förra arbetsveckan, men bara nästan. Jag vaknade 02:30 och sen var jag vaken, kändes inte som om jag skulle kunna somna om. Vid strax efter fyra så tänkte jag, somnar jag inte om strax så är det lika bra att gå upp. Och då somnade jag om. Så ringde klockan 5. Men jag låg kvar, somnade även om en gång. Så det blev till slut lite sömn ändå. Men jag käner mig bra mycket tröttare nu än när jag låg där vaken i 1,5 timma.

Det var ju tävling i Hallsberg i lördags. Och ingen sol och ca 10 grader med lite blåst. Det blev ju skitkallt. Och det enda stället man kunde gå in på var cafeterian, men det var bara för att köpa. Äta fick man göra utanför. Men det kunde varit värre, det kunde även ha regnat. Då hade det inte varit någon höjdare.

Freddie kastade diskus, hoppade längd och sprang 60 m. Men inga pers så hon var lite besviken över det. Men man kan ju inte persa varenda gång. Däremot så under uppvärmningen innan längdhoppet så tror jag poletten ramlade ner angående hennes sprintlöpning. Så nu får hon träna på den och förska få den den nya löptekniken att bli det naturliga sättet att springa även när hon "vill för mycket". 

Igår var jag ut och sprang 12,5 km. Ett under att jag fick ihop så pass mycket. Har inte haft det lätt med motivationen efter semestern. Eller direkt efter hade jag väl det. Men så blev man lite småsnuvig och dvärgar skulle skjutsas och tiden man hade till förfogande minskade rejält. Men det gick ju få till löpningen innan semestern så det borde väl gå nu med.... kan man tycka i alla fall.

Nä, dags att ge allt för våra kära aktieägare, ha en fin måndag!!

fredag, september 17, 2021

Sömn är överskattat!

 Ja, vad ska man säga? Vaknade halv två och kunde inte somna om. Lika bra att gå upp och göra någon nytta.... Eller nytta och nytta, jobba i alla fall. Nyttan är väl att man får mat på bordet för pengarna man får i bidrag för att man arbetar.

Men det är ändå helg snart och det är ju bra! Hallsberg imorgon med Freddie. 60m, längd och diskus står på hennes program. Hoppas på uppehåll!!

För övrigt kan jag väl säga att jag inte är någon stor fan av att det går mot mörkare och kallare tider nu. Förmodligen även blötare tider. Riktigt trist att sommaren är över. Visst det kan bli en och annan fin dag än. Men ändå inte som på sommaren. Då det är ljust länge och det är varmt redan på morgonen. Nu är det ju i och för sig bara 9 månader till maj så vi är ju snart där igen!!!

Ha en fin fredag och en fantastik helg!!

torsdag, september 16, 2021

Sega ben idag

 Det blev en sväng till Arosvallen igår för lite löpning. Jag tänkte att 10 km kan man väl snurra runt därinne. 25 varv kan man väl trolla bort.... Men shit mina lår, det kändes som stockar. Nästan lite smärta medans jag sprang. Tänkte efter en kilometer att 2,5 km är väl ok? Eller 3 km? Nä, fem ska jag fixa! Och när det var gjort så var man ju vid andra sidan från var man startade. Så 5,2 km blir bra! Men tänkte att nä 6 km ska jag fixa! Och efter det så var det 8 km som blev målet. Men då var det ju "bara" fem varv kvar till 10 km så lika bra att köra som jag tänkt från början. Klockan verkar ha svårt att visa rätt och diffar på 260 meter. 

Här är passet:

Idag blir det i alla fall en vilodag. Efter en lång period med nästan inget spring så har jag nu sprungit i 4 dagar.... Inte undra på att kroppen säger ifrån...

Ha nu en fin torsdag vänner!!


onsdag, september 15, 2021

Trött idag

 Vissa dagar är man tröttare än andra dagar. Idag är en sån dag. Idag vaknade jag till och med av alarmet. Hade givetvis vaknat några fler gånger innan dess men då ändå somnat om. 

Var ut och sprang igår igen. Så nu har jag sprungit 3 dagar på raken. Det har väl inte hänt sen semestern. Men man får ju passa på nu när det har varit skapligt väder. Idag är det oxå lovat skapligt väder så man kanske skall försöka sig på en sväng idag oxå. Vi får väl se. 

Igår kom det upp några minnen från ett gäng år sen. Det verkar som om vi har varit i London denna tid vid ett par tillfällen. Saknar att kunna åka dit! Funderar även på om det är något annorlunda nu när de lämnat EU? Behöver man ha med sig något särskilt när man åker dit? Eller räcker det med pass som vanligt? Hur har det blivit med telefon och surfning där nu? Det var ju som hemma senast, men var ju skitdyrt bara för ett gäng år sedan.....

Nåväl, det får vi väl ta tag i om den dagen kommer när man kan åka dit igen.

Ha en fin onsdag!!

tisdag, september 14, 2021

Dienstag

 Ja, vad säger man en vanlig tisdag i september? Kallt på morgonen. Shortsen är på. Jag sprang igår. Jag var på tränarmöte igår. Jag är på jobbet en stund idag. Nja, inte mycket att orda om som ni ser. En vanlig färglös tisdag i september. Men det kunde varit värre, det kunde ha regnat....

Ha en fin tisdag!!

måndag, september 13, 2021

Jobb igen då...

 Japp, även denna helg gick alldeles för fort! Varför kan man inte bara få ha några fler lediga dagar?

Freddie tävlade ju på Stockholms stadion igår. 60 m och längd. I 60 m blev det pers och i längd tangerade hon sitt pers. Så ganska nöjd med sin tävling var hon nog ändå. Nästa helg åker vi på utesäsongens sista tävling. Och det är Närkespelen i Hallsberg. Sen är det dags för att gå in och köra igen. På ett sätt rätt skönt för man vet ju vad det blir för väder då, uppehåll! Aldrig regn och blåst inomhus!

Annars är jag på jobbet en sväng nu, men det går inte som jag tänkt. Jag får fortsätta klura innan jag måste dra hem. Har ju inte plats här idag. Vilket inte gör mig det minsta :-)

Ha en fin måndag!!

lördag, september 11, 2021

Stort!

Nu i helgen är vi i Stockholm. Imorgon är det Brommaspelen och idag gick vi till Runnerstore. Freddie skulle ha nya spikskor. 

I butiken är det kölappar som gäller och jag tycker jag känner igen tjejen som är en av alla medarbetare därinne. Det var så likt en av Sveriges bästa länghopperskor, Malin Malmbrant Otterling. Och vi hoppas lite att det ska bli hon som vi ska få hjälp av. Och det blev det.

Efter att Freddie fick ställa sig på någon utrustning för analys av foten så springer hon iväg och hämtar ett gäng skor.

När Freddie provar skorna så måste jag ju fråga om hon inte är Malin. Och det var det! Så då berättade jag att vi är klubbkamrater. Och Freddie bad om att få ta en bild med henne. Och det gick ju naturligtvis bra att få göra. Hon fixade även rabatt på skorna eftersom vi var klubbkamrater. Det sparade oss ca 140 kr! Kanontrevlig tjej var hon oxå!

fredag, september 10, 2021

Fredag!

 Och tänk att jag glömde bort att blogga det första jag gjorde imorse, inte ok!!

Men bättre sent än aldrig brukar man ju säga. Men i detta fall är väl det talesättet inte helt rätt. För det kanske hade varit bättre att inte smutsa ner internet med ännu mera svammel. Men försent, jag gjorde det ändå! Tuffa jag!!!

Helg snart ändå, åkte dock på ett möte kl 15 i eftermiddag. Ingen bra tid, då ska man ju packa ihop för dagen. Särskilt när man börjat 05:15...

Hur som helst, ha en fin helg nu vänner!!!

torsdag, september 09, 2021

Tidig morgon

 Japp, vaknade 04:30 och kunde inte somna om. Så nu sitter man här i köket och drar igång verksamheten igen. Men om man börjar tidigt så får man sluta tidigt!!

Skönt väder igår. Inte för att man gjorde något särskilt ändå. Men man kunde ju i alla fall sitta ute och äta mat. Man vet ju inte hur många gånger till man kan göra det.

Sverige var inte bra igår. Såg trötta ut. Trodde man att man var bäst i världen och bara behövde ställa in skorna för att man lyckades slå Spanien förra veckan?

Btw, vet ni vad Christer Pettersson mest såg fram emot när han gick på dagis?


Ha en fin torsdag?

onsdag, september 08, 2021

De verkade ju glada i alla fall

 Igår på Pinchos.



En dag fel...

 Igår hade jag onsdag hela dagen. Och idag vaknar jag upp och det är fortfarande onsdag..... Det blir en lååång vecka det här.

Är riktigt trött idag. Somnade om imorse när jag vaknade vid 04:30. Så det var kanske bra ändå!! 

Annars har jag nog inte så mycket att skriva om. Vi åt på Pinchos igår när Freddie fick välja mat. Vet inte riktigt vad hon gillar med det stället. Själv är jag inte helt övertygad om stället. Man gör ju mycket jobb själv. Hämtar mat osv. Små portioner som inte är helt gratis... Känns som överpriser för det man får.... Det ända positiva är väl att man kan välja några rätter att äta och inte bara en. Men ska man bli mätt så kommer det bli dyrt!!

Ha en fin onsdag!!

tisdag, september 07, 2021

måndag, september 06, 2021

Ny vecka igen

 Japp, så är det! Och helgen blev ju inte som jag planerat i förra veckan. Ingen Stockholmstripp med inköp av spikes. Freddie blev ju förkyld med halsont och sen hosta. Var och testade henne men ingen Covid i alla fall. Igår kväll kändes hon mycket piggare och ingen hosta. Så det är ju en bra start på veckan ändå!

Jag fick ont i nacken/ryggen lördagen då Gurkspelen var i början av augusti. Och var till massören då efter några dagar. Och sen har det varit lite bättre tills i lördags då jag vaknade och hade så där jäkla ont igen. Märkligt hur det kan vara. Vet inte att jag skulle ha gjort något särskilt för att det skulle "slå till igen". Misstänker lite att det är soffan som jag inte alltid hittar ett bra sätt att sitta i. Vissa gånger känns det kanon, andra gånger så hittar jag inget bra sätt att sitta på. Men ofta är det ju inte bara en sak som gör att man får ont någonstans. Så ingen mening att fylla ut mer surr om det här på Bloggen....

Vad väntar denna vecka då? Ja, imorgon fyller Freddie 12 bast! På söndag ska hon tävla på Stockholm stadion. Det är stort!! Annars är det väl som vanligt bara att försöka överleva!!!

Ha en fin måndag nu vänner!!

fredag, september 03, 2021

Freitag

 Japp, nära helg nu! Det är ju bra. 

Idag sov jag faktiskt till strax efter 5. Lite av nytt rekord.... Nä, kanske inte men ovanligt ändå. Jag skulle nog kunna somna om nu om jag la mig men det har jag tyvärr inte tid med.... Får hoppas att jag kan sova lite längre imorgon istället.

Inte så mycket att orda om i övrigt! Eller jag är kanske för trött för att ens tänka...... Men så kan det vara ibland (läs jämt...).

Ha en trevlig helg nu vänner!!

torsdag, september 02, 2021

Varför?

 Ja, varför vaknar man alltid alldeles för tidigt? Jag har till och med sluta att ställa klockan för att komma upp på morgonen. Finns ingen anledning, jag vaknar ju ändå mellan 30-60 minuter innan klockan skulle ha ringt. Och skulle jag någon morgon, mot förmodan, ändå lyckas sova, och då sova för länge så skulle jag bara jubla för det! Jag är trött på att vara trött helt enkelt! Och trött på att inte kunna sova....

Sorry för min kanske lite negativa start på bloggen men det är ju min blogg så jag skriver vad jag vill :-)

Jag har i alla fall en fundering på att åka till Stockholm med Freddie på lördag förmiddag. Hon har ju alldeles för små spikskor nu och det går inte att köpa spikskor i Västerås. Och att beställa hem när man inte vet vilken storlek eller modell som passar känns ju rätt så bortkastat. Så det kanske blir en tur på lördag för inköp av spikes. Och nu när jag sitter här och tänker efter så är det väl oxå Finnkampen i helgen..... Kanske skulle man passa på att..... Nja, vi får se hur det blir.....

Ha en fin torsdag!

onsdag, september 01, 2021

Etiketter

 Jag trodde igår kväll att jag skulle slippa åka in på jobbet för jag kunde ju köra via TeamViewer och koppla upp mig mot dator på jobbet där jag skulle kunna testa en ny layout på en etikett. Men så kom jag på att man behöver ju skapa en fil för mallen som när den skapas triggar en utskrift. Och eftersom jag inte kan se vad de jobbar med eller om de som står och packar har koll på vad de ska klistra på kartongen så vill jag inte sitta hemma och skriva ut en massa testetiketter som sen hamnar hos en kund helt felaktigt....

Så jag åkte hit och fixa detta istället. Men när jag väl var här så kom jag ju ihåg att jag kan ju stoppa triggern så att det inte kommer ut någon etikett.... Man är kanske för trött för att börja jobba 05:00...

Nåväl, det är i alla fall mittvecka och det är ju på något vis positivt, snart helg igen... typ i alla fall....

Ha en fin onsdag!!