söndag, januari 29, 2012

Villa hemma idag

FA-cupmatch hemma mot Aston Villa idag. Arsenal har bara vunnit en match hittills i januari, Leeds hemma. Matchen som Henry vann åt oss med sitt vackra mål. I ligan har vi torskat 3 raka matcher nu. Och för att få tillbaka nån gnutta självförtroende nu så måste Villa slås ikväll.

Arsenals problem är som vanligt alla skador som finns i truppen. Men det är ju inte bara skadorna som är problemet, utan det stora problemet är att det inte finns spelare som kan gå in och göra ett fullgott arbete när förstavalen är skadade. Det i sin tur ger ju att förstavalen måste spelas hårdare än dom igentligen pallar med. Och det ger fler skador. Just nu i Arsenal finns det alldeles för många ryggsäckar som inte tillför något när dom väl är inne på plan. Arshavin, Walcott och Benayoun är tre av dessa.

Mr Wenger tar heller inte chansen att handla när fönstret är öppet. Han säger att det är många spelare på väg tillbaka från skador. Men att han vågar gambla med att dessa överhuvudtaget skall komma tillbaka i år är för mig en gåta. Gibbs på vänsterbacken har inte gjort många matcher pga skador. Varför skulle han helt plötsligt gå en lång period utan skador? Diaby har gjort ett inhopp i år. Han kommer nog aldrig komma tillbaka i spel igen. Wilshere åkte på en ny skada innan han ens kommit tillbaka. Min gissning är han inte kommer tillbaka mer i år. Santos är borta till och med mars, minst. Arteta kanske är tillbaka snart, hur länge? Sagna ska eventuellt vara tillbaka redan idag, varför? Han började träna med laget i torsdags. Är han redan redo för att spela match efter fyra månaders frånvaro? Eller måste Wenger chansa med honom eftersom det inte finns någon backup.

Nu ska jag inte såga helt för jag förstår att det inte går att handla fler spelare så länge som man inte gör sig av med några. Och dom som man eventuellet vill bli av med har förmodligen lite för höga löner för att klubbarna på den nivå som spelarna borde spela på inte har råd med dessa "sjärnor". Så allt som inte går att göra nu borde man ha gjort i somras redan.

Hur som helst, FA-cupen är väl den titel som man mycket eventuellt skulle ha möjlighet att vinna i år. Med båda Manchesterlagen ute så känns FA-cupen helt öppen!

Come on You Gunner!!!

Inga kommentarer: