fredag, mars 29, 2019

Äntiligen fredag!

Ja, så kan man ju faktiskt säga. Fredag och två "lediga" dagar väntar. Men det är ju inte lediga dagar som i lediga dagar utan lediga dagar som att göra något att än att vara på jobbet. Ett helt annat jobb kan man väl kalla det.

Igår var vi på Di Spagna och käkade. Ingen idéell verksamhet de bedriver där. Men det verkar inte spela så stor roll. Det var mycket folk på plats redan när vi var där kl 16:30 och vi hade tid till 19:00 för sen skulle det ramla in ett nytt gäng. Så den firman går nog skapligt i alla fall.
Eftersom jag är snål/fattig så blev det en svindyr pizza och en Mariestad. 250:- kostade det kalaset. Det är ju bara pengar men när skatteverket vill ha in en massa kvarskatt så är det som det är helt enkelt. Oxfilé får man köpa och göra hemma! Kan i och för sig bli nog så gott!! :-)

Annars är det väl inte så mycket att orda om, det ska bli skapligt varmt idag men det skall samtidigt blåsa rejält så det kanske inte kommer kännas så varmt?

Ha en fin helg vänner!

torsdag, mars 28, 2019

Inte helt pigg...

Det är något som inte känns rätt i kroppen. Jag känner lite i halsen, inte farligt. Jag känner mig trött i kroppen. Och blir lätt snurrig när jag rör huvudet på ett inte rakt sätt... Om jag böjer mig ner och knyter skorna kan det blir lite snurrigt. Ingen fara så men lite drygt. Jag har ont i axeln och börjar fundera på om jag sitter i något drag.... Både Ina och Fru Blogg är oxå risiga och Freddie har varit risig men håller på att bli bättre. Kanske inte så konstigt att även jag känner mig lite vissen...

Idag skall vi vara på stan efter lurren. Avdelningsjobb typ. Sen blir det äta lite på Di Spagna. Eftersom firman håller i pengarna just nu så blir vi inte bjudna utan vi får betala själva. Det är dock inget tvång att vara med, det är faktiskt någon av kollegorna som föreslog detta efter att chefen varit tvungen att boka av pga att firman snålar.

Annars är det inte mycket att orda om, ha en fin torsdag!!

onsdag, mars 27, 2019

Känner i halsen

Det känns inte helt bra i halsen. Idag skall det bli soligt och "varmt" på eftermiddagen medans Freddie jympar. Och man skulle verkligen vilja ut och springa lite. Men jag vet inte om jag vågar idag. Man kanske kan ta det lite "piano", bara mysjogga lite i solen? Vi får se hur det känns i eftermiddag. Det kan ju faktiskt komma flera dagar med sol det här året så man behöver kanske inte panika och tro att det är den enda dagen det kommer var fint det här året....

Annars kan det här vara min sista arbetsdag, det är ju lottodragning ikväll..... Drömvinsten vore väl jag värd, eller hur?

Ha en fin onsdag!!

tisdag, mars 26, 2019

Det blåser en del..

Den första känslan man får när man går ut på morgonen är "o vilket härligt väder". Sen kommer man runt husknuten och då blåser det rejält, särskilt i vindbyarna.

Annars är det fullt upp i vanlig ordning. Piano, scouter och träningsplanering står på schemat i eftermiddag/kväll. Skönt att man vet vad man skall göra i alla fall. Vore ju tragiskt om man var tvungen att sitta hemma och bara glo framför tv'n..... Fast ibland skulle det vara skönt att bara göra just det, ingenting.

Ha en fin tisdag!

måndag, mars 25, 2019

Alldeles för snabb helg

Ja, vad ska man säga? Helgerna verkar bara bli kortare och kortare.....

Det blev en längre runda i lördags. Över 3 mil till och med. Men det var riktigt tungt mot slutet. Och när jag efter 30,5 km joggade upp för Kristinagatan och motvinden slog mig i ansiktet så var det bara en tanke kvar i skallen, nå 31 km så kan du stanna sen. Och det var vad jag gjorde. Efter 31 km stannade jag och traskade reseten hem. Under eftermiddagen var jag helt färdig och det var riktigt tungt när jag skulle åka ner till Växthuset och hämta Ina från körövningen.

Nåväl, söndagen kom och det var dags att funktionära lite i friidrotten igen. VF-cupen och jag hade dock ett smörjobb denna gång så jag kan inte klaga.

Efter lördagen har jag kännt mig rätt så sliten och jag kommer därför vila från löpning idag. Jag orkar helt enkelt inte. Dessutom så känner jag mig lite halvkrasslig så vila tills på onsdag blir nog rätt så bra.

Hur som helst, ny vecka, nya möjligheter!!

Lördagens pass:


Ha en fin måndag!!

fredag, mars 22, 2019

Fredag

Innan jag börjar skriva så skall jag bara gå och hämta en kopp kaffe, snart tillbaka..... Så där, nu är jag tillbaka! Det blev faktiskt två koppar när jag ändå var i väg.

Igår blev det en liten runda. Jag hade inte så mycket tid på mig om jag ville springa i solsken då jag skulle hämta Freddie på fritids och sen åka med Ina till kören. Så jag drog hem lite tidigare och hade ca 1,5 h på mig att springa, duscha och transportera mig till fritids. Jag hann med en mils löpning och kom precis till hämtningstid på fritids! Jag sprang runt mot Råby och sen under E18 mot Wennströmska där jag körde ett antal kilometer på löparbanorna där. Skönt underlag och inga backar :-) Backen fick jag sen när jag sprang vidare hem. Backen upp från Vallby på Narvavägen är rätt tung när man sprungit 9 kilometer.

Gårdagens löpning:


Ha en riktigt trevlig helg nu vänner!!

torsdag, mars 21, 2019

Är det åldern?

Igår gnällde jag över höftböjaren som krånglade efter helgens friidrottsutövande. Det känns bättre idag om än inte helt 100 än. Men igår eftermiddag så fick jag så jäkla ont i muskeln som går från nacken ut mot axeln. Och det känns fortfarande och det känns rejält. Det blir inte bättre av att sitta och jobba med datorn. Och jag misstänker att jag suttit för mycket vid den igår. Och det gör jag ju i och för sig dagligen och nu säger kroppen ifrån. Jag får väl försöka att använda vänster hand när jag skall flytta muspekaren. Och därigenom få lika ont på vänster sida. Då blir det ju i alla fall jämnvikt :-)

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Längtar tills nästa riktiga ledighet, dvs då det inte är en massa aktiviter inplanerade....

Ha en fin torsdag!!

onsdag, mars 20, 2019

Aj, Aj, Aj

Efter helgens tränarutbildning har jag känt mig rejält sliten i kroppen. Men det har ju bara känts som träningsvärk och ingen värre än så. Men igår, efter att jag suttit utanför Freddies piano i en halvtimme så fick jag rejält ont i höftböjaren när jag reste mig upp. Det gör ruggigt ont när jag går. Uppför en trappa känns det inte men att gå vanligt är en mardröm. Så kan det vara när man är gammal och grå....

Annars är det väl som vanligt, inte mycket att orda om. Så jag tänker faktiskt inte skriva så mycket mer än så här. Det känns som om det är bättre att ni går iväg och gör något nyttigt istället för att läsa en massa rubbish här idag. Så vad ni än tänker göra nu när ni inte får något här att läsa om kommer ju vara bättre spenderade sekunder än vad ni fått här. Skulle det vara så att ni inte har något annat att göra nu så är det ju synd att jag kortade ner mitt inlägg idag. Men så kan det var ibland. Det är ju liksom ingen mening att jag sitter här och skriver en massa trams när ni har bättre saker att göra än detta. Även om någon kanske inte har så mycket annat att läsa men ändå, ni fattar vad jag menar!!! Så med andra ord, over and out osv osv osv...... Nu ska jag verkligen låta er fortsätta med erat riktiga liv!!

Ha en fin onsdag!

tisdag, mars 19, 2019

Dienstag

Idag känns det lite mindre i kroppen än igår. Dock så börjar jag känna av halsen vilket inte är så lyckat. Hoppas bara att det är för mycket snarkning inatt som gör det. För solen är framme och inte ett moln så långt ögat kan nå.... Och det är ju sånt här väder som inbjuder till lite träning. Men jag tänker verkligen känna mig helt 100 innan jag ger mig ut och springer.

Igår var vi till sjukgymnasten med Ina och hennes rygg. Det är inget allvarligt utan snarare att hon är lite för svag i magen alternativt att hon inte använder musklerna vid rätt tillfällen. Hon fick två övningar med sig hem. Och dessa skall göras på eget ansvar. Det betyder att jag fick förbud om att tjata om dessa övningar. Så jag skall i alla fall försöka hålla min del i hemläxan. Men hur som helst så kunde Ina fortsätta träna på men om det gör för ont, stå över vissa övningar och då kanske köra sina hemuppgifter istället.

Sen kan man väl få skriva av sig lite angående Freddies gymnastikgrupp. De har återigen blivit av med en tränare. Det är inte första gången det händer. Inte helt optimalt. Särskilt inte för Freddie som är något reserverad när det gäller att acceptera nya tränare. Och den tränaren de haft nu sen i januari har hon fått förtroende för men så slutar han tvärt.... Jag misstänker att det inte står rätt till i klubben när det blir så här att tränare slutar mitt i terminerna. Själv skulle jag aldrig komma på tanken att sluta som tränare mitt i säsongen. Det skulle vara om man var tvungen att flytta eller dyligt. Annars anser jag att man tar på sig uppgiften för åtmindstonde en termin i taget.

Nåväl skit samma, vem bryr sig.....?

Ha en fin tisdag!

måndag, mars 18, 2019

Ledigt tack!

Som vanligt när det har varit helg undrar man när man skall kunna få några dagar ledigt.....

Det var en väldigt instensiv helg. Fredag eftermiddag tillbringades på Bellevue, Freddie hade gymnastik och jag sprang en halvmara på löpbandet.

Lördag morgon, Ina skulle iväg till Örebro för friidrottstävlingar. Jag skulle iväg till friidrottshallen för två dagars utbildning. Ina hoppade höjd (tangerade sitt pers) och stötte kula (inte riktigt pers men bara ca 20 cm ifrån). Med tanke på att hon tränar för lite så är det bra presterat. Men framförallt så tyckte hon att det var roligt. Det var tydligen en riktigt bra friidrottshall dom hade i Örebro. Hon ångrade sig liite att hon inte sov över och tävlade även på söndagen.
Jag fick köra löpskolning, häcklöpning, stavhopp och allt det nu var på lördagen.
Fru Blogg och Freddie åkte tåg till Örebro och fick med sig Ina hem med tåget.

På natten mot söndagen vaknade jag vid tretiden och hade grym huvudvärk. Jag lyckades dock somna om men vi femtiden vaknade jag igen med samma huvudvärk. Gick upp och tog några tabletter. Men huvudvärken höll i sig. Och den höll i sig hela dagen. Vi körde stafetter till en början och det funkade ganska bra. Men sen när vi körde höjdhopp så körde vi en övning som var att löpa runt i en ring med höga knän mm. Och då blev jag riktigt dålig. Yr och huvudvärken blev sämre. Men det var bara att bita ihop. Jag kunde i alla fall hänga ihop under hela söndagen och jag fick mitt diplom, stort!!!

Idag är jag sliten i kroppen. Men det värsta är nog fötterna. Vi körde lite fotstyrka på lördageftermiddag. Och det känns verkligen idag. Har så ont i fötterna. Säkert jättenyttigt om man gör det regelbundet. Men frågan är hur nyttigt det är när man bara kör det en gång..... :-)

Idag är det äntligen dags att få iväg Ina till en sjukgymnast. Hoppas att det blir bra för Inas rygg!

Fredagens halvmara:


Ha en fin vecka!!

fredag, mars 15, 2019

Freitag, friday, fredag....

Visst är väl det kanon! Två "lediga" dagar!! I alla fall lediga från jobbet. Själv skall jag tillbringa 2 dagar i friidrottshallen för sista delen av Friidrottstränarutbildning 10-12 år.

Det tråkiga med detta är att det är Svealandsmästerskapen för 13-14 åringar i Örebro. Ina skall vara med där och stöta kula. Är även anmäld i höjd och tresteg men jag tror nog att hennes rygg sätter stopp för deltagande i de grenarna. Nästa problem är att det är en tävling som går över två dagar med övernattning i Örebro. Det vill absolut inte Ina så vi måste hämta henne på lördag eftermiddag/kväll. Det är ännu inte riktigt klart hur det skall göras. I värsta fall får jag åka efter morgondagens utbildning och hämta hem henne. Men jag hoppas att fru Blogg har möjlighet att åka till Örebro och hämta hem henne. Det visar sig.

Hur som helst, ha en fin fredag och en riktigt trevlig helg!!!

torsdag, mars 14, 2019

Torsdag.....

.... och jag som fick för mig att det var fredag när jag gick till bilen... Blir en låång vecka!

Det blev lite löpning igår precis som tänkt. Körde 1 + 11 km. Först 1 km uppvärming och sedan 11 km progressivt. Startade på 12 km/h och höjde sen 0,1 km/h varje kilometer förutom den sista där jag höjde 0,1 km/h varje 100-ing. Men målet var 10 km under 5 min/km och det blev det!


Ha en fin torsdag!!

onsdag, mars 13, 2019

Och nu snöar det....

Är det vintern som gjort en sån stark comeback? Det känns lite så. Kallt igår, snö idag, vad blir det imorgon?

Hur som helst så är det bara att bjuda till och fortsätta ge sitt yttersta för att aktieägarna skall kunna sova gott om natten. Till skillnad från oss andra som sover sisådär......

Idag blir det gymnastik för en av dvärgarna, den andra har ont i ryggen. Jag passar väl på att köra ett pass på löpbandet. Förhoppningsvis ca en mil i under 5 min/km takt. Vi får väl se om det går. Men försöka kan man ju alltid göra.

Annars är det inte så mycket att orda om.... Ha en fin onsdag!!

tisdag, mars 12, 2019

Kyligt, vinter igen?

Nu var det riktigt kallt igen. Det känns som om det är mitt i vintern. Det positiva är väl att det i alla fall blir ljusare både på morgonen och kvällen. Alltid något!!

Igår rev jag av ett pass på löpbandet igen medans Freddie hade gympa. Det blev 15 km i ökande tempo. Men det var dock inte en kontinuerlig ökning förrens de sista 6 kilometerna då jag ökade med 0,1 km/h varje kilometer. Men ändock en ökning. Måste ändå ge löpbandet ett tack! På vintern är det inte alltid så himla lockande att gå ut och springa i kylan. Och jag vet inte om det är pga att jag sprungit en del inne som gör att jag inte haft någon längre förkylningsperiod? Hur som helst så är det rätt skönt att dra på sig shorts och tisha och springa när det är minusgrader ute......

Gårdagens pass:


Ha en fin tisdag!!

måndag, mars 11, 2019

Då är det jobb igen....

Ja, nu har vi äntligen 40 friska timmar att slå ihjäl på jobbet. Till helgen är det dags för andra delen av Friidrottstränarutbildningen 10-12 år. Så på något vis känns det som om det kommer bli en lååång vecka.

I och med att det är utbildning i helgen så måste jag få till ett långpass innan helgen. Vi får väl se hur det går med det..... Torsdag eller fredag känns väl mest lämpligt.

I övrigt är det väl inte så mycket att orda om, det är bara att JOBBA, JOBBA, JOOBBA!!!

Ha en fin måndag!!

lördag, mars 09, 2019

Löpbandslångpass

Veckans långpass fick bli på löpband då jag var med Freddie på gymnastik. Hade 2 timmar på mig så 2 mil var ju lagom då.

Här är fredagens pass:

fredag, mars 08, 2019

Stort grattis Coach!

Idag är det inte vilken dag som helst, det är Coachens födelsedag!!!

Och naturligtvis är det inte något som bloggen missar. Stort grattis Coach! Ha en underbar dag!!!

torsdag, mars 07, 2019

Slask

Oj, vad det var slaskigt idag! Det är typ snö, men det måste vara den blötaste snön man kan ha. Om man har blötare snö än så här så kallas det vatten.... Bara hoppas att det inte blir kallt på det här nu och tokhalt.

Vaknade imorse med panik eller ångest eller en olustkänsla i alla fall. Jag drömde att Arsenal hade spelat ut Chelsea efter noter och även ett lag till som jag inte minns just nu. Men grejen var att trots att vi spelade ut dessa bägge lagen så fick vi bara oavgjort. Men det var inte det jag vaknade av. Utan jag vaknade av att Lalle och PD, trots denna totala utspelningen som vi haft, ändå tyckte att Chelsea var bättre och att de var närmast en seger och förtjänade segern. Jag trodde först att de skoja med mig men de var så jäkla allvarliga så jag blev till slut riktigt sur och förbannad och besviken på något vis. Det är sjukt hur man kan drömma. Vem bryr sig i det stora hela hur det går i fotboll och att sen bry sig vad några andra tycker är ju än märkligare..... Jaja, det var ju bara en dröm, men en konstig sådan.

Igår blev det en lugn tur på löpbandet. Planen var ju annars att dra på en snabbare mil igår. Men eftersom jag kände mig hängig/vissen/osv så blev det bara en relativt lugn vända på bandet. Det kändes i och för sig inte så lugnt som det borde ha kännts men så är det väl ibland......

Här är i alla fall passet:


Ha en fin torsdag!

onsdag, mars 06, 2019

Mittvecka

Inatt har jag sovit rätt så mycket. Men det konstiga är att jag ändå inte är pigg när jag vaknar. Känner mig lite halvvissen men ingen feber och vilopulsen är ok. Kanske ändå behöver ännu mera sömn......

Imorse lämnade fru Blogg in bilen hos Nurmis igen så jag fick lämna Freddie på skolan. Så sen ankomst till jobbet. Men det kompenserar jag med att åka hem tidigare eftersom Freddie ska på gymnastik. Onsdag betyder ju taxikörning delux! Lämna Freddie på gympan, hämta Ina och lämna henne på gympan och då hämta Freddie och köra hem henne innan man åker tillbaka och hämtar Ina. Kanske, men bara kanske, blir det lite löpning oxå..... vi får väl se.....

Ha en fin onsdag!

tisdag, mars 05, 2019

Tisdag

Idag kändes våren ganska så långt borta! Det blev lite småkallt och småhalt på sina ställen. Men det är väl ganska väntat att våren får vänta.....

Idag är det semmeldagen, så idag blir det till att äta några semlor. Jag har inte ätit någon i år ännu så det känns nästan lite stort att få äta den första semlan på självaste semmeldagen.

Annars är det det vanliga. Lite löpbandslöpning igår. Ina var återigen med och sprang. Jag fick ihop 15 kilometer så löparveckan började ju i alla fall bra!
Gårdagens pass:


Ha en fin dag!

måndag, mars 04, 2019

Hur?

Godmorgon måndag! Hur snabbt får en helg gå? Jag fattar inte varför helgerna bara swichar förbi. Veckans dagar:
Måndag
Tisdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Blink
Måndag
Det är liksom bara en snabb blinkning så är helgen över. Kankse är det dock ett gott tecken?

I fredags var jag och Ina och löpte lite på Bellevue medans Freddie hade gymnastik. Jag fick ihop en lugn 10,6 kilometerspass. Ina körde på även hon i en timme så det var grymnt bra jobbat. Hon sprang längre än hon någonsin har gjort, 8,15 km.

På lördagförmiddag var det dags för veckans långpass. Och jag hade verkligen tur med vädret. Visst, det kunde ha blåst lite mindre men det var inte så farligt så man kan klaga och solen sken så det var verkligen toppen. En föraning av våren som idag dock verkar längre bort än i lördags. Lyckades få till 28 km den underbara förmiddagen. Det är det längsta jag sprungit i år. Så det är ju bra att man fixade det. Nu är det mindre än 3 månader tills Stockholm marathon. Det låter ju som långt borta men det går frunktansvärt fort. Så det är bara att hålla tummarna att man får vara frisk och kan hålla igång träningen på ett bra sätt.

Här är lördagens pass om någon mot förmodan bryr sig:


Ha en fin måndag!

fredag, mars 01, 2019

Fredag *klapp klapp klapp*

Då är det fredag igen, inte helt fel!! Det känns som om man skulle behöva helg nu. Och det känns som om man skulle behöva en lång helg. Men det får väl räcka med två dagar denna gång.

Det blev 10 km sprungna igår. Och igår försökte jag att ha ett lite högre tempo. Det är ju långt ifrån det tempo man skulle vilja ha. Men ändå snabbare än långpassen och det är ju vackert så. Dock så verkar mina vadproblem hänga ihop med tempot. Ju snabbare jag springer dessto ondare har jag i vaderna efteråt. Så igår kändes det inget vidare när jag kom hem. Då hade ändå 4 av kilometrarna sprungits på Wenströmska IP's löparbanor. Och de känns ju bekvämare att springa på än asfalt. Nåväl idag blir det nog ett väldigt lugnt löpbandspass på Bellevue med Ina medans Freddie har gympa. Ina har ju tjatat om att hon vill följa med dit och springa på bandet och eftersom det inte är någon friidrott idag så passar vi på idag. Får se om hon tycker det är lika kul som hon verkar tro att det skall bli.....

Gårdagens pass:


Ha en trevlig helg!!