fredag, september 20, 2024

Dagens dimma

Fredag och snart så börjar en ny vecka. Ja, ibland känns det så. Känner mig rätt sliten på något konstigt vis. Ina är fortfarande förkyld och tokhostar. Man väntar bara på att man själv skall hamna där med hosta, usch!

Det skall i alla fall bli ganska fint väder idag. Funderar på om man skall ta ett sista långpass inför nästa helgs Lidingölopp. Springa till och från Rocklunda och där försöka få ihop 15 km. Det borde totalt ge runt en halvmara i alla fall. Dessutom med backar. Och det kan ju vara bra att vänja sig vid....

Det är ju morgondimma varje morgon nu. Så jag skickar in en bild på dagens dimma.

Ha en fin fredag och en fantastisk helg!



torsdag, september 19, 2024

Det närmar sig helg

 "Bara" två dagars jobb kvar innan man får vila upp sig igen. Igår var jag ju till tandläkaren och befarade det värsta. Men det slutade med att jag bara behövde slipa till tanden. Om man lagt på lite där det gått sönder hade det förmodligen bara ramlat bort snart igen. Så tandläkaren tyckte att vi skulle slipa ner den lite. Så det var ju typ bra. 907:- senare så var det klart!

Så då hann jag tillbaka till jobbet innan lunchjoggen. Igår var vi 2 stycken som gav oss ut. 8 kilometer senare så var vi tillbaka fulla av energi... Eller i alla fall tillbaka :-)

På kvällen var det den sista ABB-joggen för detta året. Så vi var där. Fru Blogg joggade femman och jag promenerade dryga fyran. Sen var det prisutdelning men som vanligt så gick jag lottlös från den.

Nä, dags att dra igång och ge allt för aktieägarna. Ha en fin torsdag!

Passet och en bild från morgonen:



onsdag, september 18, 2024

Tandläkaren

 Idag är det dags för en sväng till tandläkaren igen. Det gick ju en flisa från en lagning för någon vecka sedan. Vi får väl se om de tycker att den skall lagas eller om den skall dras ut. Det är ju på samma tand som jag senast gjorde en rengöring under tandköttet på. Och som, om det inte blir bättre på tre månader, skulle tas bort. Så frågan är om man skall lägga ner pengar på att laga något som kanske ändå skall bort om några månader.... Vi får väl se. De kanske kan se om det som de gjorde förra gången gjort någon nytta eller ej.

Så idag börjar jag jobbet på hemmaplan. Och börjar otroligt tidigt. Inte för att jag inte vill sova utan mer för att jag inte vågar somna om igen för då komer man väl vara toktrött nästa gång man vaknar. Och så blir det förhoppningsvis lite lurrespring på jobbet idag.

Annars inte så mycket att orda om. Ha en fantastisk mittvecka!!

tisdag, september 17, 2024

Mörkt

 Nu är det mörkt när man åker till jobbet. Dvs om man kommer iväg i tid. Och idag kom jag iväg hemifrån strax före kl 6. Och det var inte ljust ute precis. Och värre blir det. Ända tills snön kommer och lyser upp tillvaron lite.... 

Det blev lite jogg igår efter jobbet. Jag tänkte mig något snabbare jogg som omväxling. Så jag tog på mig mina snabba skor och drog iväg. Det kändes så härligt. Lagom varmt. Livet lekte. Jag tänkte att jag kan nog springa halvfort och ändå aldrig bli trött. Sen passerade jag 100 meter sprungna och det kändes inte lika lätt längre. Hur kan det ändras på så kort tid? Märkligt!! Jag drog i alla fall vidare ner mot Wennströmska för att se om det var en massa ligister där eller om man skulle kunna ta några varv på bana. Det var lugnt, ett par med ett barn som var och lekte fotboll. 

Så jag drog in där och började fundera på hur länge jag skulle orka springa "snabbt". Men kom fram till att om jag kör 5 km inne på banan så har jag ju sprungit 7 km "snabbt". Sen kan jag stanna och vila en liten stund innan jag joggar hem. Så det blev målet, att orka 7 km i bättre tempo än vanligt. Jag kom fram till att de 5 km på banan gick på 25:27 typ. Och det får jag nog vara höjd med i dagens fysiska oform. 

Hur som helst, sammanlagt fick jag ihop 10 km igår och varje kilometer är viktig inför nästa helg. Då blir fokus bara på att hålla nere farten för att orka hela banan. Kan jag snitta 7 min/km så kommer jag i mål på 3 timmar och 30 minuter. Men det är långt ifrån säkert att jag klarar det.

Idag blir det i alla fall ingen löpning utan jag behöver vila mellan passen oxå när jag är så otränad som jag är.

Ha en fin tisdag!

Första delen av passet:

måndag, september 16, 2024

Ny vecka igen då!

 Det var en väldigt snabb långhelg. Kom upp till Torpet torsdag kväll. Vaknade på natten mot fredag med grym huvudvärk. Den ville inte ge med sig under hela fredagen. Men det var tur man skulle ut i friska luften och klippa lite gräs. Körde även slåtterbalken någon timme. Det var ganska långt och fuktigt gräs så det var svårklippt på det viset att det blev "tungt" för klipparen. Och man fick gå flera gånger på vissa ställen. Allt blev inte klippt men det mesta i alla fall.

På lördagen skulle vi täcka över släpkärran så att den ska klara vintern bättre. Vi hade skaffat en presenning och på Torpet fanns det en hel del plåtar som vi kunde lägga över lastdelen så att det inte blir en stor pöl där. Hur som helst så fick vi till det skapligt ändå. Bättre än inget skydd alls i alla fall.

Efter det så hade jag tänkt att få till ett längre pass löpning. Det är ju bara två veckor kvar tills Lidingöloppet och jag har knappt sprungit de senaste 4 veckorna. Så det blev en runda på nästan 17,5 km och nästan 200 höjdmeter. Och just höjdmetrarna lär behövas inför Lidingö... Jag var helt slut och jag har lite svårt att se hur jag skall fixa 30 km om 12 dagar... Bara träna mer! Men framförallt hålla sig frisk. När vi kom hem låg Ina med feber och hosta. Känns som om jag skulle stannat kvar ett par veckor på Torpet och hållt mig från folk....

På lördagskvällen så drog vi iväg till Högakustenbron för lite kvällsmat.

Passet från i lördags och lite bilder.






fredag, september 13, 2024

Rejäl skörd

Såg i affären att de sålde äppellådor. Stora tomma trälådor för äppelskörden. Men misstänkte att det kanske var lite overkill. 

Här är årets skörd:

På Torpet

Ska börja med att klippa lite gräs medans fru Blogg jobbar. Hon kör verkligen distansarbete.

Igår när vi kom hit var det norrsken. Det synes bättre med fru Bloggs mobilkamera. 

Ha en fin fredag!

torsdag, september 12, 2024

Sista dagen

 Och det är inte för att det gick bra på Lotto igår. Det är för att det är dags att köra lite bil, 45 mil enkel väg. Tur att soppan ändå har blivit liite billigare. Tankade nyss för 16:34 kr/l. Det är ju billigare än när det var över 20 kr/l. Just ja, dagen blir ju inte ens full arbetsdag. Drar vid lurren. Vill ju åka medans det är ljust.

Det blev ingen ABB-jogg igår. Det blev för stressigt. Ina skulle till friidrottshallen för diskus och vi skulle till Hemtex och hämta ut något täcke som var beställt. Jag skulle fixa pannkakor så dvärgarna i alla fall har någon matlåda medans vi är borta. Och så öste regnet ner...

Nåväl, ha nu en fantastisk dag! Och en fin helg!

onsdag, september 11, 2024

Sovmorgon

 Eller i alla fall inte vakna för tidigt. Som vanligt hade jag ingen klocka men det brukar ju inte behövas. Idag vaknade jag först när fru Blogg gick upp. Så kl 6 vaknade jag men kunde inte ta mig ur sängen. Så jäkla trött. Jag hoppades att jag sett fel på klockan där utan glasögon. Var den kanske 05? Nä, hur jag än ville att den skulle vara 5 så var det inte så.

Så idag är jag lite senare på jobbet 07:10. Så det blir en kamp för att få ihop alla timmar idag. Är man van att kunna gå hem kl 15 och är man kvar efter det så blir det lite flex så blir det svårt att vara tvungen att vara kvar för att få ihop dagen.

ABB-joggen ikväll. Det skall ju bli ösregn så det blir nog roligt!! Får väl prova med att jogga lite ikväll igen. Hoppas att det känns lite bättre än senast. Det visar sig. 

Ha en fantastisk mittvecka!!

tisdag, september 10, 2024

Trött

 Vaknade strax före 4 och kunde inte somna om. Så till slut var det bara att gå upp. Först på jobbet idag!

Var ut en sväng igår oxå och lufsade. 5 km i lugnt tempo men kroppen verkar tycka att det är tufft. Längtar tills vad det nu är lämnar kroppen och det går att börja träna på riktigt igen. Men det verkar segt. Freddie blev ju sämre igen och är hemma från skolan. Hon hoppas att hon kan gå tillbaka till skolan imorgon.

Det verkar som om det skall vara uppehåll i Kramfors på fredag och lördag. Det låter ju lovande. Kanske man kan göra det man måste utan att bli dyngsur. Men det kan ju ändras innan helgen....

Gjorde för övrigt ett jäkla lönelyft nu! Eller inte... Men jag var/är inte nöjd med lönen så jag sa att det borde ju kunna göras något förutom när potten skall fördelas osv... Så en hel tusenlapp till har jag nu fått, inte illa..... I och för sig bättre än 0 kr extra men hade väl hoppas på lite mer. Men o andra sidan så har man ju i alla fall en inkomst och det är ju inte alla som har det. 

Ha en fantastisk tisdag!!

måndag, september 09, 2024

Jaha

 Då var det dags för en ny vecka igen. Som tur är så är det bara en 4-dagarsvecka. Men det betyder ju inte att det är rast och vila som väntar. Nä, det är dags att åka upp till Torpet en sista sväng för i år. Släpvagnen behöver täckas över osv....

Helgen som var gick fort över. Vi hann inte mer än att kliva på båten i fredags så var det dags att kliva av den igår och nu sitter man här. Det var i alla fall ett fantastiskt väder så det finns inget att klaga på överhuvudtaget. Det skulle vara att man tydligen blir trött av att vara på sjön.

Jag somnade en stund efter att vi kommit hem. Och att ta ett längre löppass som jag hade tänkt tidigare i veckan att jag skulle göra igår var ju inte aktuellt. Jag släpade mig runt 5 km och det var mer än nog. Frågan är ju om det någonsin kommer kännas bra att springa igen.... Kanske det inte underlättar av att det är så varmt heller? Men 5 km i lugnt tempo ska väl inte kännas så tungt?

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ha en fantastisk vecka och en trevlig måndag!

lördag, september 07, 2024

fredag, september 06, 2024

Kryss

 Det blir kryssning i helgen. Freddie var feberfri och kände sig bättre igår. Ska till skolan på förmiddagen och sen drar vi. Det är några år sedan man var iväg på en kryssning. Förr i tiden åkte vi relativt ofta. Några gånger om året i alla fall. Ibland fler...

Idag glömde jag passerkortet hemma igen. Jag hade tur som kom samtidigt som en annan som jobbar uppet på mitt kontor. Annars kanske man fått sätta sig nere i gallerian och jobbat en stund. Kontoret öppnar ju inte förrens klockan 07:00.

Tre veckor kvar tills Lidingöloppet. Vore ju bra om man kunde träna ordentligt. Jag hoppas att jag kan lufsa en längre (ca 15 km) på söndag när vi kommit hem. Och om allt känns bra kunna ta ett sista längre pass nästa helg på över 20 km i alla fall. Sen får man väl gå på ren vilja under loppet. Bara man är frisk så skall väl det gå!!

Ha nu en fantastisk fredag och en magisk helg! Skepp o hoj!!

torsdag, september 05, 2024

Blir så trött

Ibland blir man ju bara för trött på sig själv. Jag tänkte tvätta min vita keps inför helgen. Och då passar jag på att tvätta lite mer vita kläder. Så jag tar på mig kepsen och går in i tvättstugan. Börjar fylla maskinen med en massa vita kläder. Sen drar jag igång maskinen och springer upp för att kolla på fotbollen. När jag satt mig tillrätta kommer jag på att kepsen fortfarande sitter på huvudet, fiasko .....

Sen idag...

 Först vill jag be om ursäkt för sent inlägg. Fullt upp! Eller så kan vi kalla det för felprioriterat...

Tandläkaren igår var ju ingen höjdare. Vilket jag i och för sig redan visste att det inte skulle vara. Har ju haft problem och det vid en tand som är lagad typ 47 ggr.... Så den är ju redan innan detta väldigt låg, dvs finns inte så mycket tand som sticker upp ovanför tandköttet. Och ny visade det sig att jag hade in rejäl infektion mellan två rötter på denna tand. Så det som gjordes igår var att göra rent där under. Tyvärr så hade hon dåligt med tid så vi skulle inte hinna med någon bedövning. Men det gick rätt så bra ändå tycker jag. Nu ska jag komma tillbaka om ca 3 månader och se om det blivit något bättre. Om inte så är det bara att dra ut tanden.... Det låter ju inget roligt... Nåväl, det är ju ett problem för framtiden.

Igår bokades det flygbiljetter till Italien. Så nu är det med andra ord spikat att vi skall dit 7-11 oktober. Får se hur det blir. En jäkla massa jobb är jag rädd.... Brukar sällan bli någon tid över till annat.

Imorgon bär det i alla fall iväg på kryssning. Freddie är bättre och febern är borta. Så en resa till Helsingfors blir det för oss i helgen. Freddie får fira sin födelsedag i den finska huvudstaden.

Ha en fantastisk torsdag!

onsdag, september 04, 2024

Tandläkaren

 Snart dags att dra till tandläkaren. Känns som om det inte blir det enda besöket dit i höst tyvärr. Frågan är bara hur dyrt det kommer bli. 

Igår kände jag mig rätt ok ända tills på eftermiddagen då jag fick huvudvärk och det var ju inget kul. Hoppas att hela dagen blir bra idag!

Inte mycket att orda om i övrigt och snart dags att dra. Ha en fin onsdag!

tisdag, september 03, 2024

Pip pip pip

 Ja, så låter det när en elbil backar. Och grannen backade upp utanför huset vid 03:55 imorse. Om jag vaknade? Japp! Om jag somnade om? Näpp!

Så till slut är det ju lika bra att gå upp och dra till jobbet. Här före kl 6 idag. Hade kunnat bli tidigare om jag inte försökt somna om så länge. Men nu när jag sätter mig här på jobbet och drar igång datorn så känner jag hur trött jag är. Nu skulle jag lätt kunna somna. Skulle kunna somna sittandes i den sunkiga kontorsstolen man har. Men nu är det ju försent att somna så man får väl hoppas att man kommer in i andra andningen typ....

Freddie är fortfarande sjuk. Hon har nu dryga två dagar på sig att bli frisk om vi ska kunna åka på kryssning på fredag som hon önskat att göra hela sommaren. Det vore väl typiskt om hon blev sjuk då det äntligen skulle vara dags. Det var ju några år sedan nu....

Imorgon ska jag till tandläkaren. Så min tränings-comeback får vänta lite tills jag har varit där. Jag vill inte springa idag och sen vakna upp förkyld igen imorgon. Jag tycker dock att min förkylning är mycket bättre nu så jag tror det skulle vara lugnt. Men jag skulle verkligen behöva gå till tandläkaren oxå. Har haft ont en längre tid nu.

Jaja, dags att ge aktieägarna valuta för pengarna! Ha en fantastisk tisdag!

måndag, september 02, 2024

Pizza

Igår gjorde jag köttfärssås och det blev en hel del över. Så då gjorde jag något jag inte gjort på väldigt länge. Jag gjorde en pizza. Den blev väldigt god om jag får säga det själv!

Omstart

 Ja, ny vecka, ny månad och ny arbetsvecka. Jag börjar veckan hemma en stund. Ska iväg och besikta bilen lite senare. Som den miljövän jag är så sparar jag bilresan till och lite ifrån jobbet på detta vis. Jäkligt bra för miljön. Mindre bra kanske att jag överhuvudtaget tar bilen till jobbet...

Idag ska/skulle det vara  samtal på skolan med Freddie. Men hon är sjuk så det lär väl inte bli av. Om det inte blir någon form av digitalt möte. Det visar sig...

På onsdag är det dags för tandläkaren. Och det är ju en jäkla tur det för jag så fruktansvärt ont. Vet i tusan vad det är. Hoppas att de kan komma fram till det på onsdag så man får sova gott de sista dagarna.

Jaja, ha en fin start på veckan!!

söndag, september 01, 2024

Ny månad

 Nu går vi in i September. Det betyder väl att sommaren är över och vi går in i hösten. Gillar det inte! Men det är bara att hänga med. Man kan ju inte styra årstiderna, även om det hade varit bra att kunna göra det.

Igår var jag och Ina till Hedesunda. Kulstötning och diskuskastning. Inget av det gick som hon hoppats. Men vi hade i alla fall en rolig dag. Även om jag idag har ont i nacken. Och jag börjar se ett mönster. Efter att ha kört lite mer bil än vanligt så har jag ont i nacken dagen efter. Och det sprider sig gärna upp i huvudet. Men just den smärtan kan även ha att göra med att jag inte blir helt frisk. Fortfarande inte bra efter förkylning. Eller förkylning och förkylning. Jag har något skit i kroppen som inte känns jättemycket men ändå stör så pass att jag inte kan träna som jag vill. Det är mindre än 4 veckor kvar till Lidingöloppet och man vill ju kunna blir frisk och träna lite inför det.

Imorgon är det dags att besikta bilen. Hoppas inte på några överraskningar men det vet man ju aldrig. Håller tummarna!!

Ha en fin söndag och en fin september och en fin höst!!