måndag, november 30, 2020

Ny vecka igen

 Och då är vi igång igen med den nya vecka. Kul!

Lika trött som vanligt en måndag men det är väl tydligen så det skall vara. Eftersom det är så varje måndag. Vila ut och ladda batterierna under helgen, hur gör man det? Mina batterier verkar inte gå att ladda längre. Vart köper man nya?

Nåväl, en lite väl deppig måndagsblogg men vad säger man? En vanlig måndag!

Ha en fin måndag och ett fint slut på november!

lördag, november 28, 2020

Kul men hur i h-lvete tänker de?

Läste i VLT nu på kvällen att VSK klarat kontraktet i Superettan. Stort grattis! Det är ju kanon! Kul! Läser vidare att man firade med en öl i omklädningsrummet. Och skulle äta middag på hotellet sen. Kanon! Klart de ska göra det! 

Sen kommer det jag helst hade sluppit att läsa. Sen for vi se om drar ut på stan och tar någon mer bira. Hur i helvete tänker man? Pandemin i sig borde väl göra att det inte är ett alternativ? Dessutom i en annan del av Sverige. I en tid där man skall undvika onödiga resor får naturligtvis idrottslag resa för matcher. Men man borde väl ha förstånd att hålla sig på hotellet ändå i dessa tider? Eller?


fredag, november 27, 2020

Bok

Jag läser väldigt sällan en bok. Men nu har jag klickat hem en som jag någon gång kan få tid att läsa.

Fredag ändå

 Ja, det är väl det bästa med denna dagen, att man inte behöver jobba på ett par dagar. Nu när man suttit hemma denna vecka så känns det i kroppen. Och det blir ju inte bättre av att jag måste sitta hemma även nästa vecka. Men det är väl bara att gilla läget...

Jag tyckte att jag sov ganska bra inatt. Visst vaknade jag ett gäng gånger när jag rörde mig och vänster axel berättade att det inte var det bästa valet jag kunde göra. Men ändå tycker jag att jag sov rätt mycket. Dock så märks det inte på mig nu. Jag känner mig riktigt trött. Skulle nog somna om om jag försökte. Men nu vill jag ju ge allt för aktieägarna så att även de kan sova lugnt och skönt!

Satt och kollade på TTT igår igen, riktigt kul! Härliga minnen! Och man längtar rejält tills möjligheten åter finns till resor!

Ha nu en riktigt skön helg och ta hand om Er!!

torsdag, november 26, 2020

Trött som en tokig!

 Ja, ibland är det nästan helt omöjligt att vakna på morgonen. Klockan ringde som vanligt. Jag stängde av den som vanligt. Men jag gick absolut inte upp som vanligt. En timme senare ringer fru Bloggs klocka och nu borde man ju gå upp. Men det var tufft då med. Till slut kom jag dock upp och eftersom det är hemarbete så är man ju redan på jobbet. Bara att dra igång dator och sätta igång. Frullen under tiden. Inte lika mycket tid förlorad som om man skulle behöva åka till jobbet oxå.

Det var väl typ det som jag hade att berätta idag. Idel spännande berättelser här på bloggen!!! 

Eller jag var ju till sjukgymnasten igår oxå. Fick en övning jag skulle göra några gånger per dag för att jag skulle minska stelheten. Vi får väl se om det ger något eller om jag bara får smärta av denna övning. Igår var det i alla fall ingen lätt uppgift. Det smärtade men det kanske är så att bli gammal och stel.

Ha en fin dag nu vänner!!

onsdag, november 25, 2020

Sjukgymnast

 Idag ska jag till sjukgymnasten. Jag har ju haft ont i axeln sen i början på mars och det har gradvis blivit sämre och sämre. Jag var ju på massage för någon månad sen men i och med de hårdare restriktionerna så har det stället stängt. Så jag tänte att jag kan väl gå till vårdcentralens sjukgymnast och få ett utlåtande därifrån. Så idag är det dags att gå dit.

Igår blev det en liten runda medans Freddie spelade piano. 7 km fick jag ihop och det är ju klart bättre än 0 km. Så det får man väl vara nöjd med. Dock så var det ganska tungt att springa. Snittade typ 5:10 min/km och imorgon är ju tanken att jag skall snitta 5:00 min/km på 10 km. Får se om det blir för tufft för mig.....

Här är passet:


Annars är det väl inte så mycket att orda om en onsdag som denna, ha en fin dag vänner!!

tisdag, november 24, 2020

Dienstag

 Igår passade jag på att gå ut och springa på eftermiddagen medans det var ljust ute. Tyckte det var bättre att göra det när det var ljust ute och jobba sen när det ändå var mörkt ute. Det är en av fördelarna med att jobba hemifrån. Man kan styra tiden lite bättre själv. 

Det var ju måndag så det blev ju måndagsintervaller! 6 * 1000m. Jag hittade en ganska bra runda här i området och när man kört sista intervallen så var man nästan hemma så man kunde skippa det där med nerjogg :-) 

Tiden skulle fortfarande vara under 4:40 min/km på intervallerna och det lyckades med råge igår. Mellan 4:24 och 4:34 hölls de i. Här är gårdagens pass:


Ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, november 23, 2020

Monday, monday!

 Japp, ny vecka full med nya möjligheter. Och kanske några omöjligheter, vad vet jag?

Blir hemmajobb för mig, förmodligen de fyra första dagarna denna vecka. Ina har halsont och ABB's regler säger att medarbetare som har någon i familjen hemma med något av alla hundra symtom skall vara hemma tills negativs provsvar inkommit. Så det är testning imorgon. Svar dröjer väl 48 h typ. Så kanske kan jag vara tillbaka på fredag.

I lördags blev det ett långpass i blåsten och regnet. Vid ett tillfälle när blåsten ven rätt in i ansiktet och hårsvallet flög fritt så kändes det nästan som att stå på ett löpband och springa. Man sprang och sprang men kom aldrig framåt....

Här är passet:


På eftermiddagen var jag och Freddie och köpte nya träningsskor. Och igår på träningen så fick hon inviga dessa. Hon var helnöjd. Hon sa att det kändes som om hon flög fram under intervallerna som de fick köra igår. Det blev 200-400-600-400 innan det blev ny gren. Igår körde det även stavhopp. Det verkar vara allas favorit.

Nåväl, ha en fin måndag och en fin vecka nu vänner!!

fredag, november 20, 2020

Snart helg

 Japp, fredag och sista arbetsdagen för veckan. Det blir visserligen två tränarpass i helgen. Det slumpar sig så att jag är huvudtränare både i Inas och Freddies grupp denna helgen. Själv hoppas jag hinna med ett lite längre pass jogg oxå. Vet inte hur långt men helst minst 15 km i alla fall. Vi får väl se hur det blir....

Jag hade ju torsdagsmilen igår. Eftersom jag missade förra veckans mil så var jag lite osäker på om jag skulle hålla förra veckans tidsmål igår eller om jag skulle hoppa in på mitt ordinarie pass. Tänkte att det får ge sig eftersom jag springer. Jag ser hur jag ligger till och går det jäkligt tungt så är det förra veckans pass som gäller men finns det möjlighet så tar jag veckans tidsmål. 

Det börjar lite långsammare, vilket det alltid gör om man inte värmt upp innan. Men sen har jag 3 lätta kilometer och på dessa hamnar jag så det finns hopp om det snabbare passet. Men jag vet samtidigt att det nu inte finns några lätta kilometer utan några tunga och några normala kilometer är kvar. 

Jag märker vid 8 km att jag ligger mycket före den lugnare tiden men samtidigt ligger jag 9 sekunder back på den bättre tiden. Och nu har jag Vallbybron och Pettersbergsbacken kvar att springa innan jag har 400 meter utförslöpning. Tänker först att det är kört men sen börjar jag tänka på löptekniken. Jag skjuter fram höften lite mer och får genast ett kraftigare löpsteg. Tyvärr sitter ju inte det där i ryggmärgen. Jag måste verkligen fokusera på tekniken för att den skall sitta.

Vid 9 km så är jag typ ikapp den bättre sluttiden men har nu Pettersbergsbacken framför mig. Men jag ger det ett försök. Uppe på berget så är det ju utför sen, kriga!! Jag lyckades till slut att fixa denna veckas mål. Så lite nöjd med mig själv!!

Gårdagens pass (mål 5:10 min/km):

Jaja, nu är det snart helg. Så njut nu av helgen på allra bästa sätt! Trevlig helg!!

torsdag, november 19, 2020

Vilken vind

 Det är ju nästan så att man skulle ta och leta upp en raka på en kilometer och som går i medvind. Då skulle man nog kunna ha goda möjligheter att persa på 1 km. 

Igår var jag och Freddie till Rocklunda för friidrottsträning. Freddie hade ont i knät redan under uppvärmningen. Så jag sa till henne att hoppa över intervallerna och vila knät. Men hon drog igång och körde ändå. Det gick naturligtvis lite långsammare än vanligt men envis är hon och varenda intervall körde hon trots att jag sa till henne att inte köra alla. Det är väl bra att vara envis men ibland kan det gå till överdrift. Och det kändes som om det var det igår.

Passet då, ja, det var tungt för mig igår. Hade ingen kraft alls igår. Och redan efter ett par fyrahundringar var jag sliten. Så de sista 4 blev en pina. Sen avslutades passet med 2 hundringar och en tvåhundring typ. Vi sprang den sista hundringen ända in i mål. Och det blev lite över tvåhundra meter. 

Ina skulle haft konfa igår men den är nu inställd året ut pga pandemin. Hon har inte varit helt förtjust i att gå iväg på onsdagarna. Så hon är nog lite glad över att det är uppehåll året ut nu.

I övrigt är det väl inte så mycket att orda om, ha en fin dag och var försiktiga ute i blåsten!!


Gårdagens pass:


onsdag, november 18, 2020

Mittvecka

 Då kör vi onsdag då! Onsdag som brukar vara hemresedag från London när grabbarna har varit där på resa. Shit vad jag saknar dessa resor. Jag saknar möjligheten att göra dessa resor. Jag saknar planeringen av dessa resor. Jag saknar att ha en Londonresa att se fram emot. Det är mycket man saknar nu i och för sig.

Annars har jag inte så mycket att skriva om idag. Eller har jag det? Nä, en annan dag kanske, måste ju ha något att se fram emot :-)

Ha en fin dag!!

tisdag, november 17, 2020

BT

 BT, Bordtennis, pingis! Allas idrott!! Igår spelade jag pingis igen. Det var som om jag aldrig slutat. Jag missar fortfarande allt :-)  Nä då, det var inte så illa som man kanske skulle kunna tro. Det var jäkligt kul att spela i alla fall. Blev dock tvungen att kasta in handduken lite tidigare än jag tänkt. Drog till en stenhård (mohahaha) forehandsloop och det högg till i axeln. Tänkte att det är nog ingen fara, något tillfälligt. Drog strax därefter ytterligare en stenhård (mohahahahahahahaha) forehandsloop och det gjorde nog än ondare. Så det var bara att lägga ner innan det blev sämre.

Hur kul som helst i alla fall och det var väl det viktigaste! Ska prova igen om någon/några veckor och se om det fortfarande är lika kul och om axeln har läkt. Skulle vara kul att börja träna lite pingis igen. Dock bara träna, inget seriespel eller tävlingsspel. I alla fall inte den här säsongen.

På eftermiddagen körde jag lite intervaller medans Ina rehabbade på lasarettet. 5*1000 m stod på schemat. Maxtid per intervall 4:40 min/km. Det klarade jag med råge igår. Men jag var jäkligt trött efteråt. Jag har ju kört med joggvila tidigare i höst. Men efter första joggvilan så blev det bara gåvila. Ska inte överdriva träningen. Tidigare har jag ju alltid kört ståvila. Men i och med att jag inte kör på bana eller fram- och tillbaka på en raka så har det blivit naturligt att jogga på vilan men som sagt så var det alldeles för jobbigt igår.

Skönt väder var det igår oxå, shortsväder i mitten på november!! För mig är det stort! För Coachen är det vardagsmat.....

Här är gårdagens pass:


Ha en riktigt fin tisdag nu vänner!!

måndag, november 16, 2020

Helgen över, tillbaka på jobbet

 Japp, helgen gick väl lika fort som man trott att den skulle göra. En joggingtur i lördags och en rehabjoggingtur med Ina igår. Dessutom en sväng till friidrottshallen med Freddie igår eftermiddag.

Det märks att dagarna blir kortare nu. Tycker att mörkret är lite tråkigt och man känner sig lite mer trött en vanligt. Men det är ju den tiden på året så det är väl bara att inse att det skall vara så här. 

När jag och Ina var till Rocklunda igår så började det regna och det kändes rätt kallt innan vi drog iväg. Jag hade bara shorts igår och innan så ångrade jag mig men efter några hundra meter så var jag rätt så nöjd med mitt val. Det kändes inte kallt om benen i alla fall.

Idag ska jag göra något som jag inte har gjort på länge. Tror att det kanske var i februari senast. Ska bli kul! Återkommer här sen...... 

Här är mitt och Inas pass igår:


Ha en fin måndag nu vänner!!

fredag, november 13, 2020

Kan behövas ibland

 När det är lite segt och man är lite sliten då kan man alltid pigga upp sig med att kolla på 'The Thamesen Tour'. Kan ju få vilken arbetsdag som helst att bli bra!! :-)

13

 Japp, idag är det fredag den 13:e november. En otursdag sägs det vara när det är den 13:e på en fredag. Den 13:e en fredag 2020 när Covid härjar, känns som om varje dag sen början på året varit en otursdag med tanke på det. 

Men vi gör som vanligt det bästa av dagen!! Med andra ord så ger vi allt vi bara kan för aktieägarna!!!

Restriktionerna stramas åt. Det finns färre och färre saker att syssla med. Men det finns fortfarande väldigt mycket saker man kan göra. Man kan ju alltid ta en promenad i sin ensamhet. Man kan spela ett familjespel med familjen. Man kan påta lite i trädgården. There's no end to the possibilities!!!

Ha en riktigt fin helg! Se till att hålla avstånd, tvätta händerna och le lite (det hjälper alltid!)!

torsdag, november 12, 2020

Det närmar sig helg trots allt...

 Ja, idag är det ju faktiskt torsdag. Och det är ju rätt så nära helgen ändå. 

Igår skärptes reglerna kring Covid. Krogen ska stänga senast 22:30. Ser inte vad problemet är. Kan inte komma ihåg när jag senast var ute så sent. Det händer typ aldrig numera. Är väl kanske ett tecken på att man blivit gammal och grå...

Denna torsdag nästan mitt i november har jag faktiskt inte så mycket att skriva om. Så då tänker jag att det är bättre att spara på blecket än att fortsätta skriva. 

Så ha nu en riktigt fin torsdag nu vänner!!

onsdag, november 11, 2020

Ingen höjdare i längden

 Jag gillar ju att kunna jobba hemifrån lite då och då. Man får lite lugn och ro och kan jobba på utan att bli störd. Men nu har jag jobbat hemifrån måndag och tisdag och fortsätter hela veckan. Och då sitter jag inte något vidare bra. Jag har ingen möjlighet att stå upp och jobba. Så jag får ju så ont i kroppen när jag sitter här hemma. När jag är på jobbet så blir det ju promenader ut till produktionen. Lite olika mycket beroende på varför jag går ut dit. Men nu sitter jag bara här. Så istället för en promenad ut på morgonmötet så klickar jag bara in på mötet via Teams. Rasterna tar jag vid datorn och fortsätter jobba. Lunchen kastar jag i mig och fortsätter sen och jobba. Allt stillasittande och obekvämt. Jag fattar inte hur fru Blogg har pallat med detta sen i april. Då lämnade hon jobbet för hemmajobb och har bara varit på jobbet ett par gånger.

Nåväl, jag skall inte klaga. Jag har faktiskt möjligheten att jobba hemma och ibland är den ovärderlig, typ. 

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ha en fin onsdag!!!

tisdag, november 10, 2020

Tisdag

 Jag vad mer finns där att säga? Inte mycket.....

Så det blir ett riktigt kort inlägg idag. Med det sagt så vill jag önska Er en fantastisk tisdag!!

måndag, november 09, 2020

Nya möjligheter

 Då har vi åter lämnat en alldeles för kort helg bakom oss. Sjukt vad tiden går fort på helgerna. 

Helgen användes till att städa i samfälligheten. Jobbade med detta både fredag, lördag och söndag. Igår var det även friidrott för Freddie. Och jag hann med ett kort "långpass". Det blev bara dryga 12 kilometer men jag hade inte tid med mer. Däremot så var det shortsväder vilket uppskattas. Vi är i november och man kan fortfarande köra vissa pass i shorts. Och ni som känner mig vet att jag alltid är jäkligt frusen av mig. Så att jag kan springa i shorts i november visar ju bara hur mild hösten hittintills har varit. Och ingen är gladare än jag över det.

Annars är det väl inte så mycket att orda om annat än att det är en ny dag, ny vecka och alla möjligheter i världen att få ge allt för aktieägarna!!

Här är gårdagens korta "långpass":

söndag, november 08, 2020

Kratta/räfsa

Inte första gången man fixar detta. Förra helgen blev det klippning och räfsning. Denna helg räfsning + förrådstak inklusive hängrännor. Just ja, även garagetak inkl hängrännor.

fredag, november 06, 2020

Minnen *klapp klapp klapp*

 Från två år sedan. 










Fredag *klapp klapp klapp*

 Tänk att det nu är fredag igen, stort!! Som vi har längtat!!! 

Igår tog jag en långrast och sprang medans det var ljust. Har ju i och med denna vecka kommit in på miltorsdag! Igår skulle den vara med ett snitt på 5:30 min/km och det lyckades jag med. Jag hittade en tur som är ganska precis 10 km så det är oxå bra. 

I eftermiddag blir det till att räfsa lite löv igen. Ta bort det som kommit ner sen förra helgen. Sen ska jag upp på förrådstaket och rensa hängrännan där för hela längan. Kul, not! Men det skall ju vara soligt idag så det gäller att passa på. Kanske flexar ut någon timme för att hinna med solen....

Om det är någon som bryr sig om gårdagens mil så kommer den här:

Ha nu en riktigt fin helg!

torsdag, november 05, 2020

Många minnen från två år sen

 Men det var ju en riktig höjdarresa. Detta är från måndagen när vi drog till Fuller's för en tur.












Kämpa kämpa käämpa

 Ja, det är väl det vi måste göra. Kämpa vidare till helgen för att få lite andrum igen. Känns lite väl mycket så numera. Överlev veckorna och hoppas sen att helgen kommer med ny energi.... Som om det skulle ske....

Sorry för den dystra inledningen på bloggen men ibland känns det så. Och eftersom det är jag som bestämmer här på bloggen så skriver jag vad jag vill :-)

Fick till 5 km igår. Jag hängde inte med Freddie till Rocklunda utan tog en kortis själv hemma. Kände inte att jag hade energi för några tuffa intervaller. Dom hade kört 20*100m maxlöpning. Grymt av dom att kriga på. Bedrövligt att jag viker ner mig.... Men så är det ibland. 

Det var lite blåsigt imorse. Med andra ord kan man väl räkna med att alla löv blåser till våran del av samfälligheten och att man måste ut en än gång och räfsa... Kul ändå!!

Ha en fin dag nu vänner!

onsdag, november 04, 2020

För två år sedan idag...

 Här är ett minne från två år sedan idag. Jag och Coach åkte ut och kollade på Arsenals damer. Kommer framförallt ihåg hemfärden där vi trodde att vi kunde åka med tåget längre än vi betalat för och till slut fastnade hos någon vakt. Det löste sig till slut men kostade lite....







Mörkt nu

 Shit vad det är mörkt ute nu. Man har nästan glömt bort att det kan vara så här mörkt. Jag gick en promenad igår igen medans Ina körde styrka på friidrotten. Varje gång tänker jag att jag skall plocka fram reflexerna. Men det glöms lika fort bort när man kommer hem. Jag har som tur är lite reflexer på jackan men det är inte jättemycket och det skulle behövas mer. Det är ju dessutom snart dags att ta fram vinterjackan och hur den har det med reflexer vet jag inte. Det finns med andra ord mycket att reflektera över nu i mörkret :-)

Annars så blir det väl en sväng till Rocklunda i eftermiddag. Freddie har friidrott där och jag lär ju vara med. Hoppas att jag slipper springa och hålla henne i handen denna gång. Vi var ju ute i spåret hemmavid i söndags. Där finns det inga lampor utan Freddie fick ha min pannlampa på sig och så drog vi in i mörkret. Men till slut så tyckte hon att det var så läskigt i skogen så hon ville att vi skulle hålla handen medans vi sprang. I Rocklunda finns det väl i allla fall lampor så det borde gå bättre där :-)

Ha en fin onsdag nu vänner!!

tisdag, november 03, 2020

Två år sedan


Dienstag

 Eller Tuesday som vi säger hemma i London. Nu var det dock länge sen man var hemma. Men ändå....

Igår blev det måndagsintervaller igen. Och den här månaden skall varje intervall gå 5 sek snabbare än förra månaden. Så 4:40 min/km gäller under intervallen. Igår gick det på alla 4 intervallerna. De gick mellan 4:30 - 4:36 min/km så det får man väl ändå vara nöjd med. Jag har gjort en liten justering från ursprungsplanen. Och det är att det första passet med nu km-tid skall köras med 4 intervaller. Tanken var 3 när jag gjorde mitt program men jag har en förhoppning om att det skall funka och ge mer med 4 intervaller. Det betyder att sista veckans intervaller blir 7 st istället för 6 och det kan ju bli en utmaning.

Här är gårdagens pass om någon undrar:

Ha en fantastisk tisdag!

måndag, november 02, 2020

Minne

Här kommer ett minne från 2018, exakt 2 år sedan. Det var en härlig tid när man kunde åka till London eller kunde åka någonstans överhuvudtaget.... Här är den obligatoriska första Pinten på Svanen när vi klivit av tuben vid Lancaster Gate.

Börja om från början....

 Japp, måndag igen. Ny vecka och ny måndag. Enorma möjligheter att få göra skillnad!! 

Höll träning i fredags, vi var bara två anmälda ledare och tre grenar. Det skulle i och för sig kunna fixa sig ändå om man körde intervallerna tillsammans allihopa. Men då skulle det inte gå att köra tvåhundringar på ett bra sätt. Men jag hade lite tur då det dök upp en hjälptränare oxå. Och det är en gammal 10-kampare så han tog häckträningen och jag kunde köra intervallerna med dvärgarna.

I fredags vart det även lite trädgårdsarbete. Städveckan i samfälligheten började i fredags då även kontainern kom. Vår länga har ett gäng buskar som skall kapas ner så jag gjorde det i fredags och då var det dessutom tomt i kontainern så det blev enkelt att dumpa avfallet. Såg igår att det är typ fullt i kontainern nu. 

I lördags drog vi och handlade strax efter kl 6 som vanligt. Inte så mycket folk och någorlunda Corona-säkert. Enligt rapporter jag har hört från lasarettet så har det exploderat igen. Och det ökar kraftigt! Så tänk på det nu vänner. Håll distans, tvätta händerna, undvik folk och jobba hemifrån om ni kan!!! Tyvärr får jag inte jobba hemma så mycket som jag önskar. Folk verkar tro att vi behöver vara här.... 

Det blev även en joggingtur i lördagseftermiddag. Men det var ingen höjdare. Jag hade sån grym halsbränna så det var f*n inte kul. Så jag fick korta ner rundan till och med. Stannade på ca 18,5 km.

På söndagen hade jag huvudvärk igen. Det var några helger sen nu men igår dök den upp igen. Inget kul alls! 

Lördagens pass:


Ha en fin måndag och November nu vänner!