fredag, februari 26, 2021

Sorry!

 Visst är det märkligt hur rutiner helt plötsligt glöms av. Det första, eller i alla fall bland det första, jag gör på morgonen när burken sätts igång är att lägga in dagens blogginlägg. Och det gör jag varje morgon när datorn sätts igång. Men idag, av någon anledning, så var det helt bortglömt! Hur kan det bli så helt plötsligt? Jag kan ju inte komma på att det var något viktigare som skulle göras.... 

Hur som helst, dagens inlägg skulle ju kunna skippas i och för sig. Jag har absolut ingenting att skriva om idag. Och när jag skriver ingenting så menar jag verkligen ingenting. Det finns absolut nada att skriva om mitt liv idag. Hemmajobb bla bla bla. Tvättmaskinen får jobba varje dag nu bla bla bla. Så glad att vi har en maskin som funkar bla bla bla. Nästa vecka är det sportlov bla bla bla. Kul för alla som är lediga, eller kanske inte för mina stackars barn. De har ju inga föräldrar som är lediga och kan hitta på en himla massa roliga saker att göra. Som att åka på kryssninge eller gå och shoppa eller..... Fast det hade ju ändå inte gått..... Så kanske bättre att spara de inarbetade timmarna tills i sommar? Och då kanske få ihop fem veckors semester/ledighet? Då skulle man ju kunna åka till Torpet om inte annat.

Nåväl, ha en trevlig helg nu vänner!!!

torsdag, februari 25, 2021

Halskänning

 Jaha, då har man känning av halsont. Ingen feber, ingen förhöjd vilopuls. Men det räcker för att jag stannar hemma och jobbar idag. Tänk så det har blivit. För ett år sedan om man var lite krasslig så gick man till jobbet. Det enda som gjorde att man inte gick till jobbet var feber. Kan ju tycka att det är ganska sunt att man inte går till jobbet när man är lite krasslig. I alla fall om man ändå har möjlighet att jobba hemifrån. Det är ju lite värre för de som inte kan göra det. Ina kom upp på morgonen och även hon har halsont. Hoppas verkligen inte det är något annat än just bara lite halsont.

Annars är det väl inte så mycket att orda om en torsdag som den här. Lönen var in och vände inatt. Orkade inte upp och skärmdumpa. Dessutom var det en lön innehållandes två sjukdagar. Har förträngt att jag varit sjuk. Måste ju ha varit riktigt sjuk om jag inte ens jobbade.... Ja, nu kommer jag ihåg. Jag hade ju migrän för en månad sen typ. Jaja, tur det är en kort månad så att det inte är lika långt som det brukar vara tills nästa lön kommer.

Ha en fin torsdag nu vänner!!

onsdag, februari 24, 2021

Det blir som det blir....

 Idag blir det en lite hattig dag. Börjar med hemmajobb. Sen skjutsar jag dvärgarna till skolan. Och då även till jobbet. 12:40 ska Freddie hämtas från skolan. 14:00 har vi digitalt möte med hennes avgående och nya mentor. 15:00 ska Ina hämtas från skolan. Freddie skall på friidrott kl 17:00. Men sen är det nog över för idag..... Vi får väl se hur mycket minus jag hamnar på dagens flex...

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Tvättmaskinen funkar fortfarande bra, vore ju skandal annars. Jag beställde lite godsaker från våra kompisar i Chiswick igår. Borde komma under nästa vecka. 

Ha en fin onsdag nu vänner!!

tisdag, februari 23, 2021

Four more days

 Japp, fyra dagar kvar till helg! Visst går det snabbt....?

Igår kom tvättmaskinen hem. Det var ett par trötta snubbar som levererade och "installerade". Tyvärr så lyfte dom inte upp torktumlaren på tvättmaskinen då vi inte hade någon ram. Det var det regler på nu att det måste vara.... suck. Den har stått stabilt på tvättmaskinen i 7 år utan att röra sig en millimeter. Men de har väl sina regler att följa. Och så verkade de väldigt trötta så det var väl skönt för dom att slippa lyfta upp den igen....

Maskinen funkade i alla fall. Körde första tvätten igår. Nu lär den ju behöva gå varje dag tills vi är ikapp igen.....

Det blev en liten runda på 12 friska kilometer igår medans Ina rehabbade. Det var nästan barmark överallt vilket är skönt. Ingen risk för några "skridskoskär". Men det går fortfarande tungt. Jag är väl helt enkelt gammal och sliten.... Lite som tvättmaskinsleverantörerna igår.... :-)

Här är passet:


Ha nu en riktigt fin dag vänner!

måndag, februari 22, 2021

Grattis Coach!

 Stort grattis på namnsdagen PIA!


Dröm

 I natt drömde jag bl a att jag spelade med Yngve Malmsten. Känns inte som om det var på någon konsert utan vi lirade i nån studio/källare/what ever och jag lirade keyboard. Vi körde denna låten och jag satt under keyboarden och spelade. Och hur jag än tryckte på tangenterna så lät det skitbra. Sjukt! Men coolt!


Nya tag

 Japp, ny vecka osv. Nu är det bara att börja om och försöka göra den här veckan lite bättre än den förra. Det kan ju i och för sig inte bli så svårt.... Kan inte säga att förra veckan var någon toppenvecka. Så det finns goda möjligheter till förbättrning. Bara det faktum att tvättmaskinen, förhoppningsvis, kommer idag. Man kan ju aldrig vara säker men det är i alla fall planen. Jag jobbar därmed hemifrån idag. För samtidigt som det skall komma installatörer så skall ju dvärgarna till skolan och idag börjar de olika tider så det kommer bli ett jäkla åkande. Sen slutar Freddie redan efter lurren idag så det mycket oavlönat taxikörande idag.

Det blev månadens halvmarapass i lördags. Som tur var så hade jag sällskap. Det går lite bättre att trolla bort tid då. 


Ha en fin vecka nu vänner!!

fredag, februari 19, 2021

Ännu en låt

 Japp, ännu en låt där man sjunger om bland annat Turner Brown. 

"Turner Brown ask yourself"



Fredag *klapp klapp klapp*

 Japp, strax helg kan man väl säga. Tänkte dra till jobbet imorse. Öppnade dörren och märkte att det var isbana utanför. Saltade lite utanför oss. Gick till bilen och såg att det var is på den. Tänkte att det är nog jäkligt halt på vägarna idag. Jag börjar med att jobba hemifrån så får vi se sen när jag åker med dvärgarna till skolan om jag då åker till jobbet eller om jag kör hemifrån sen oxå.

Igår var jag verkligen inte sugen på att ge mig ut och jogga. Men eftersom Ina hade rehabträning på sjukhuset så hade jag ju en timme att slå ihjäl. Så på med träningskläderna och spring! Det var exakt så jobbigt som jag tyckte innan men det var riktigt skönt och man var mer än nöjd efteråt. Det blev ju trots allt dryga 11 km i löpskorna. Klapp på axeln för mig!!


Nåväl, strax helg! Ha en riktigt trevlig helg nu vänner!

torsdag, februari 18, 2021

Det är inte alltid som det går som man vill

 Ja, det blev ingen vinst igår. Det var någon som missade att kolla facit som jag skickat in under dagen. Hur svårt kan det vara att göra rätt? Så nu sitter jag här igen, längtar efter helg (och nästa Lottodragning...).

Det blev lite löpning igår. Körde korta intervaller. Uppvärming - 10*30 sek med 30 sek joggvila - nerjogg. Svårt att dra på ibland när det är moddigt och tvära kurvor. Men det är ju mitt fel som väljer fel ställe att springa på :-)

Här är resultatet i alla fall:


Sen var jag till hallen med Freddie. Intervallonsdag denna vecka. Dvärgarna fick köra 12*200 m inne i hallen. Lite synd att man inte kan vara med och köra själv. Även om min tränarkollega tyckte det var ok att jag var det så känns det fel i dessa tider. Det är skillnad när vi kör utomhus tycker jag.

Ha en riktigt fin torsdag nu vänner!!

onsdag, februari 17, 2021

Sista arbetsdagen ever!!

 Japp, ni läste rätt. Idag gör jag min sista arbetsdag innan jag går i välförtjänt pension. Hur är det möjligt? Undrar ni säkert då. Ja, det är ganska enkelt faktiskt. Ikväll är det Lottodragning och drömvinsten kan man leva mer än väl på! Så sista dagen idag!!!

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Lite varmare väder men i vinden är det jäkligt kallt!

Ha en fin onsdag nu vänner!

tisdag, februari 16, 2021

Hemmatisdag

 Japp, ni läste rätt! Det blir hemmajobb idag! Skönt att slippa sitta på jobbet och frysa. Skönt att sitta i mjukisbrallor och jobba!! Bara positivt med att jobba hemifrån! Ska programmera en hel del idag så det passar bra mycket bättre att sitta hemma och förhoppningsvis inte bli störd. Men tyvärr finns det ju telefoner så det finns ju inga garantier för att man får jobba i lugn och ro.

Våran tvättmaskin har under ganska lång tid börjat låta mer och mer skumt. I söndags lät det fördjävligt! Så vi beställde hem en ny. Kommer förhoppningsvis nästa måndag. Jag har rensat filtret eller vad det heter flera gånger och en gång var det en hårnål där. Så då trodde man att det kanske var den som ställt till det. Igår kollade jag igen och hitta något skumt hårt men poröst rörliknande delar. Tänkte återigen att vi kanske beställt den där tvättmaskinen lite väl fort. Så jag körde en maskin och det kan jag säga var den absolut sista maskinen vi tvättade med den. Satan vad den lät! Skönt att det är en ny på väg hem i alla fall....

Igår blev det en kylig runda medans Ina var på rehabträning. Fick ihop en 10:a och det kändes väl så där i alla fall. Ser dock fram emot varmare väder så man slipper den här jäkla kylan som biter rejält i kinder, lår och på slutet även rumpa. 


Som vanligt så har jag inlett året med att inte äta godis, glass eller kakor. Inte dricka läsk eller alkohol. Och det skall hållas under årets två första månader. Och det är ju rätt så nära nu. Det enda undantaget är semmeldagen! Och det är idag! Så idag ska det frossas i semlor, tror jag.... :-)

Ha en fin tisdag nu vänner och glöm inte bort att äta semlor idag!!!

måndag, februari 15, 2021

Snart helg!!

 Ja, det måste ju vara rätt snart det är helg. För om veckodagarna går lika fort som helgen har gjort så är det snart helg igen.

Igår var jag och Freddie till friidrotten. Jag försökte lära dvärgarna att kasta spjut. Det är ingen enkel gren. Försökte i "slowmotion" få dvärgarna att göra olika teknikövingar. En del var riktigt duktiga. En del hade det lite jobbigare.

I lördags hann jag med ett halvlångt pass med Jesper. Jag fick ihop 17 km. Jag tyckte det gick riktigt tungt. Men jag gjorde kilometrarna och det var ju vackert så. Vädret var ju helt ok oxå. Igår fm så tog jag mig en promenad. Och fattade inte att det var så varmt när jag gick ut så jag hade klätt på mig rejält. Blev ju dyngsvett på 5 km promenad.


Annars är det väl inte så mycket att orda om, ny vecka, nya möjligheter!! 

Ha en fin måndag!

fredag, februari 12, 2021

Freitag

 Veckans sista arbetsdag, äntligen!!

Fick meddelande igår om att mina glasögon finns att hämta nu. Så jag får väl ta en tur dit idag och hämta ut dom. Blir spännande att få se, undrar vad man har missat under alla år man inte sett.....

Det blev en liten 7:a igår. Kallt som satan! Det är f*n inte skönt att springa ute nu. Jag har svårt att hitta något positivt med det förutom att det förmodligen gör mig gott på något vis. Men kallt, kallt, och så fryser man lite oxå....

Får se om jag kör någon träning idag eller om det får räcka med att köra imorgon. Det ska ju bli lite varmare i eftermiddag och frågan är ju om man inte skall passa på att köra ett pass när det bara är kallt och inte skitkallt.. Nåväl, det kan jag ju fundera på under dagen när jag ger mitt yttersta för de kära aktieägarna!!

Ha en riktigt trevlig helg nu vänner!!

torsdag, februari 11, 2021

Torsdagströtthet

 Ja, trött idag. Kan bero på att jag vaknade strax före kl 2 igår natt och inte kunde somna om. Inatt vaknade jag 02:40 men kunde till slut somna om vilket säkert var behövligt.

Igår när jag kom till jobbet så var det ingen som helst syre på kontoret. -15 ute med var ändå tvungen att öppna fönstret. Skrev en "Hazard" på det. Man har ju krav på sig att man skall fixa ett visst antal på ett år. Nu har jag fått till två redan i år. 

Strax ska jag iväg men Ina till sjukgymnasten. Hon ska idag få göra ett knätest. Det är ju bra. Då får hon veta hur hon ligger till med rehabben gissar jag.

Nåväl, ni får ha en fantastisk torsdag nu vänner!! 

onsdag, februari 10, 2021

Turner Brown

 Lyssnade på radio igår när jag var ute och åkte bil. Fick höra en låt om Turner Brown.... :-)


Keskiviikko

 Japp, idag är det onsdag eller keskiviikko som finnarna säger det.

Det var ruggigt kallt imorse när jag klev ut vid 04:30. Isen på bilrutorna satt rätt så bra. Bilen hostade i alla fall igång. Fläkten lät som om den inte ville gå igång men sakta men säkert började den snurra på även den utan att låta alltför mycket. Jag körde runt en sväng idag istället för att åka raka vägen till jobbet. Tänkte att batteriet kanske skulle uppskatta det. höger passagerarfönster, som inte gick att skrapa, verkade oxå gilla den extra svängen för när jag kom fram hade i alla fall halva fönstret tinat.

Jag har sagt det förr och jag kan upprepa det igen, jag hatar kylan!!! Och än värre i år när man inte vill gå på gym för att löpa. Försöker mitt bästa för att undvika Coronan och skulle man åka på det ändå så känns det bra att veta att man i alla fall inte letar upp den.

Jag skapade ett träningsprogram på Runkeeper för någon vecka sen. Det var ju Runkeeper som myAsics gick ihop med för något år sedan. Och det var ju myAsics som gjorde mina första program som jag tycker att jag hade nytta av. Jag blev ju iallafall bättre på den tiden. Senaste årens träning har ju f*n inte utvecklat mig direkt. I alla fall inte förra årets träning. Så vi får se hur det går. Hur som helst så är det korta intervaller idag. 1 min stabbt följt av 1 min långsamt. Detta skall upprepas 5 ggr. Och så uppjogg och nerjogg. Det skall enligt programmet bli 4,9 km. Men det lär ju vara lite beroende på om man klarar att hålla tempot på intervallerna. Och även det tänkta tempot mellan intervallerna.

Nåväl, kom ihåg att klä på Er ordentligt när ni går ut idag! Och ta hand om Er!!

tisdag, februari 09, 2021

Kanske inte favvodagen....

 Tisdag, kanske den hattigaste dagen. Mycket som skall ske på tisdagar. Det kanske är därför jag valt att jobba hemifrån just på tisdagar. För att få någon trygghet i allt som som skall göras. Sen är jag ju expert på att lägga in fler saker att göra när jag ändå är igång. Jag ska klämma in ett besök hos massagen. Och så ska jag skjutsa mamma till lasarettet. Och sen det vanliga med piano, hämta, scouterna och Ina kör styrka på friidrotten. 

Igår när hon var på rehaben på lasarettet så passade jag på att jogga lite grann. Det finns ju inte så mycket annat att pyssla med nuförtiden. Åka och handla går ju bort. Visst en promenad kan man ju ta men då kan man ju lika gärna jogga. För kilometrarna ska ju in någon gång. Så måndagar är ju ett rätt bra tillfälle. Det blev 10 km igår. Det gick inte fort, det kändes inte bra eller kul, men de gjordes och det är ju bra!

Här är passet:

Ha nu en riktigt fin tisdag!!

måndag, februari 08, 2021

Två pass

 Då får vi välkomna en ny vecka igen. Börja om från början typ...

I helgen fick jag till två stycken löppass. Det var i alla fall ett mer än jag trodde det skulle bli. 14 km i lördags och 10 km på mälarisen igår. Det blåste lite i helgen. Vilket jag inte trodde någon av dagarna. Och båda passen började i medvind (då tror man inte det blåser alls) och slutade i motvind. Och den motvinden kändes verkligen i ansiktet. Den var så jäkla kall. Men som alltid skönt när man är klar och har duschat!!

Det blev även ett pass friidrott i Freddies träningsgrupp. Jag körde lite kula och försökte lära dom "nästa steg" i ansatsen. Vissa fixade det bra och andra var helt fel ute. Men det är ju därför man tränar, för att lära sig och utvecklas! 

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Det är kallt och vi kan se fram emot 40 friska timmar på jobbet!! 

Ha en fin måndag nu vänner!!


Passen i helgen om någon vill se:

Lördag

Söndag

fredag, februari 05, 2021

Fredag *Klapp Klapp Klapp*

 Japp, äntligen fredag! Inte en dag för tidigt! Jag var ut och sprang en 8 km runda igår. Det är f*n inte skönt ute nu. Det är riktigt kallt. Det går bra ca 5 km men sen börjar man bli kall om rumpan osv. Inte kul, saknar verkligen att kunna gå in och köra löpband nu när det är så kallt! Men jag har ingen lust att dra iväg till gymmet i dessa tider....

Inatt har jag fått ett mail från google timeline. Här är din månad i januari. Och man får veta alla städer man varit på osv. Det var ju bara en stad, Västerås. Så jag har ju följt rekommendationerna. Sen kommer höjdpunkter. Och den första höjdpunkten (enl google) är ett besök hos Synsam.... Nja, vet inte om det är en höjdpunkt, snarare ett nödvändigt ont..... Sen står det Tropic, dit har jag åkt och hämtat mat några gånger. Sen är det Bellevue. Dit har jag bara varit och lämnat/hämtat. Så man ser ju vilken fantastisk månad januari var..... :-D

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ha en fantastisk helg nu vänner!!

torsdag, februari 04, 2021

Helgen närmar sig ändå!!

 Man får glädja sig åt det lilla, det är snart helg!

Men kylan? Vad tusan gör vi åt den? Imorse var det oliiidligt! -12 men det blåser ju så det känns ju än kallare. Att gå ut och jogga i eftermiddag medans Ina är på rehabträning känns så där. Men vad annars ska man göra. Och kilometerna trillar ju inte in av sig själva.

Igår var det friidrottsträning för Freddie. 7 tappra dvärgar som, i alla fall, inne i hallen fick köra en intervallstege. 600-500-400-300-200-100 med vila mellan varje intervall. De slet på bra allihopa!

Igår var det ju PDA. Haha, humor! Men jag har ju haft som två tjänster. En där jag dominerar och trivs och en där jag ställt upp för laget då vi inte haft någon annan som kunnat göra jobbet. En uppgift som jag inte brinner för det minsta längre. Jag har haft den tjänsten förr, jag har gjort det där och det räcker.

Hyllad för min ena tjänst, sågad för den andra tjänsten. Efter ett långa diskussioner om hur jag upplevts och inte gjort något extra och jag undra vad som förväntats osv osv.... så sa jag bara, "det är ju du som satt mig på uppgiften!". Hon hade lite svårt att komma undan från det :-)

 Nåväl, det är förhoppningsvis bara några veckor kvar på tråkdelen.... Sen får vi se....

Annars är det väl inte så mycket att orda om, ha en fantastisk dag nu vänner!!


onsdag, februari 03, 2021

PDA idag

 Japp, PDA idag. Och jag har inte ens fyllt i min del i det hela. Och varför skulle jag göra det? Det som står i den stämmer ju ändå inte med vad jag satts att göra. Så mitt ända mål för kommande år är att vi inte skall ha något PDA. Och vore det bara upp till mig så skulle det som står i PDA'n äntligen få stämma oxå!!!

I övrigt så kanske man skulle börja jobba kommunalt. Det verkar ju så där lagom skyddat! Inge större ansvar och köer kan vissa uppenbarligen gå före i oxå. Idag kan man läsa att några chefen, med förmodligen alldeles för hög lön, gått före alla andra i vaccinkön. De har inte ens jobbat i direkt närhet med Covid utan sitter på kontor och myser. Kanske, men detta vet jag inte, sitter de t o m hemma och jobbar om dagarna. För att sen på kvällar och helger springa runt på diverse köpcenter i mellansverige. Det blir väl inge mer med denna förtur utan de får fortsätta glassa runt på skattebetalarnas bekostnad! Jag vill oxå jobba kommunalt! I alla fall på en högre tjänst!

Jag tog en runda igår medans Freddie klinkade piano. 9 km fick jag ihop och Garmin tycker fortfarande att jag blir sämre och sämre. Kanske ligger det något i den gamla klyschan att man ska "vila sig iform". Det verkar  ju i alla fall inte gå att springa sig iform....

Ha en fin mittvecka nu vänner!!

tisdag, februari 02, 2021

Först på plats!

 Det var ett tag sen man var först på jobbet! Det var ju mer regel än undantag förr, på den gamla goda tiden! Men idag hände det igen. Jag har inte ställt någon väckare på länge och det har gjort att jag sovit lite längre än tidigare. Hade ingen väckare idag heller men idag längtade jag väl hit så mycket så att jag inte kunde sova längre.....

Var ut och sprang en sväng igår. Det går långsamt. Men det blev en mil. Klockan tycker jag blir sämre, ingen vidare coach det! Klockan borde ju förstå att jag behöver beröm och ryggdunkar för att bli bättre. Bara tron att man är bättre gör ju att man känner sig bättre. Garmin har mycket kvar att lära..... Man kanske skulle erbjuda dom mina tjänster? 

På tal om företag som kanske skulle behöva min hjälp så har vi i samfälligheten Telenor som kabel-tv leverantör. Och då har dom det så fint att man kan logga in på "Mina sidor" och se vad man har för kanaler osv. Och det gjorde jag och såg då att vi har Telenor stream, kanon! Ladda ner appen och logga in, kanon! Bara det att när jag skall logga in så går det inte. Hittar en knapp, "Aktivera". Kanon, nu är det nära.... Ditt abonnemang stöder inte Telenor Stream! Va? Det står ju på "Mina sidor". Ringer naturligtvis upp kundtjänst. 20 min senare kommer jag fram. Drar mitt ärende och får till svar, "Det ingår inte i erat abonnemang". Varför står det då det på "Mina sidor"? 

Bladvändaren ska springa iväg och fråga någon. Ja, jag kallar han för bladvändare för hade han suttit som domare vid ett pingisbord så hade han f*n inte gjort något annat än vänt blad, i bästa fall....

Hur som helst ingen kan se att det skall ingå i tjänsten. Inte mycket att göra mer än att säga att det är för jäkla dåligt. Efter samtalet kommer ett sms, Telenor vill att man ska betygsätta dom, 1-10. Blir en glasklar 1! Då kommer ett nytt sms, kan du i text skriva varför du gav det låga betyget. Absolut! Jag har väl aldrig skrivit ett så långt sms. Jag hade en liten förhoppning att det skulle ringa upp någon pajas och fråga om mer kring mitt ärende men tyvärr är det tvärtyst. Nåväl, nu vet ni att Telenor är ett företag som inte håller ihop verksamheten. Det känns som om systemen inte är kopplade med varandra och att dom har mycket kvar att lära sig.

Annars är det väl inte så mycket att orda om, ni får ha en fantastisk tisdag i snöyran!

måndag, februari 01, 2021

Nu kör vi!!

 Äntligen kommer måndagen igen. Som vi alla har längtat. Två dagar utan att få åka till jobbet känns ju som en evighet! Men idag får vi åka dit, kavla upp ärmarna och ge vårt allra yttersta för aktieägarna!! Det är inte illa det!!!

Igår kom jag ut på en kylig runda. Då hade det ju ändå blivit relativt "varmt" när jag gick ut. Men jag tyckte det var kallt. Och jag saknar att kunna gå in på gymmet och springa en stund medans Freddie har gymnastik. Så nu blir det istället ut och springa en stund medans Ina är på rehabträning.

Bodde vi bara större så hade jag nog skaffat ett löpband. Men nu finns det liksom inte plats för det. Så det blir till att springa ute denna vinter. Jag hoppas verkligen att den inte blir allför lång. Men det har ju hotats med kallt hela denna veckan i alla fall....

Annars är det väl inte så mycket att orda om, ha en fin måndag nu vänner!!

Här är gårdagens lilla runda: