tisdag, maj 31, 2022

Pass

 Igår var jag till Polisen. Trodde att man skulle få möta upp Coach där men han verkar jobba väldigt "under cover". 

Varför var jag då till Polisen igår? Jo, Freddie har inget pass. Och det kan ju vara bra att ha när ryssen kommer och vi måste fly landet tänkte jag. Så i februari bokade jag in första bästa tid... som var igår....

Annars då? Ja, det är marathon på lördag. Jag är ännu inte anmäld. Tänkte göra det idag (tänkte det igår). Men idag vaknar fru Blogg upp och är halvrisig. Ok, vad väntar mig då? Ska även jag bli förkyld. Det vore ju dumt att boka plats idag och sen bli sjuk imorgon.... Så, det är som vanligt.... jäkligt ovisst....

Ikväll är det satmaran (dvs Vårruset). Ina skall packa picknickkassar efter skolan. Kul för henne. Freddie vill springa intervaller i hallen. Och sen ska hon på scouter. Undrar vad jag vill göra..... köra bil kanske.....

Jaja, men först är det jobb som gäller. Och det är inte särskilt kul på jobbet nu. Fruktansvärt dålig luft. Det verkar som fläktsystemet kommit ur slag under helgens strömavbrott. Igår gick jag hem vid lurren. Blir det inte bättre så blir det samma sak idag!!

Ha en fin tisdag!!!

måndag, maj 30, 2022

Återigen en ny vecka

 Jaha, då är det dags för en ny vecka igen då. Och denna vecka är det dessutom 5 arbetsdagar i. Vilken lycka!!!

Jag och Ina åkte ju till Torpet under "långledigheten". Och vi hann i alla fall med att räfsa lite löv. Jag rensade hängrännor och klippte lite gräs (där det hade blivit högt). Önskar dock att det inte var så långt dit. Det tar på att åka bil i flera timmar. Även om vägen är mycket bättre idag än vad den var förr i tiden så finns det dels vissa sträckor som är riktigt dryga. 2-1 vägar när det är mycket trafik är ingen höjdare. Det blir så fruktansvärt ryckig körning. Det kan gå så långsamt som 60 när det är enkelfil till att det går i 120 där det är dubbelfil. 

Jag hann med ett pass löpning i Kramfors oxå. Och nästan direkt jag kom hem till Västerås igår så blev det oxå en sväng.

Fredagens pass:


Söndagens pass:


Nä, nu får vi tagga till så vi orkar ge vårt allt för aktieägarna!! Ha en fin måndag!!

onsdag, maj 25, 2022

Sista arbetsdagen

 Japp, i alla fall för den här veckan! Kanske sista arbetsdagen någonsin, beror på hur det går på Lotto ikväll. Men det är i alla fall sista dagen för veckan!! Vackert så!!

Var ut och sprang en sväng igår. Jobbigt, kändes inte så jättebra. Klockan gav mig ett skumt intervallpass. Uppvärming 15 minuter sen 9 * 10 sekunder snabbt med 3 minuters jogg mellan intervallerna. Avslutades med 15 min nerjogg. På 10 sekunder hinner man ju inte få upp någon fart, inte i min ålder!!

Nåväl, snart helg!!! Ha en fantastisk helg nu vänner!!!

tisdag, maj 24, 2022

Varför?

 Nu är jag inne i en riktig trött period. Igår somnade jag vid 17:30 och sov en timme. Somnade igen vid 22-tiden och när klockan ringde vid 05:14 så var jag helt död. Fanns inte på kartan att jag skulle kliva upp då. Somnade dock inte om men orkade inte heller gå upp. 

Hade tänkt springa en sväng igår men inte heller det orkade jag med. Vi får väl se om jag orkar ut en sväng i eftermiddag. Jag gissar att Ina vill iväg till lasarettet och gymma lite i eftermiddag. Då får man väl passa på att ta en mil kanske..

Tanken är att åka till Torpet på torsdag. Såg dock igår att det skulle tokregna både fredag och lördag. Så avvaktar nog lite till innan jag bestämmer mig helt för hur det blir. Är det tokregn så är det ju inte så jäkla kul att åka dit. 

Nä, dags att aktieägarna får sitt nu! Ha en fin tisdag!!

måndag, maj 23, 2022

 Ny vecka igen då, kul! Och det som är så kul är ju att det bara är tre arbetsdagar denna vecka. På fredag är det en klämdag som jag tagit ledigt på. Så jag och Ina tänkte åka upp till Kramfors och se hur det är på torpet. Finns alltid något man kan fixa med där. Freddie är på scoutläger i Köping så Fru Blogg får stanna hemma i Västerås.

Igår var jag ut en mil och lufsade. Tänkte känna hur det kändes. Har ju haft känningar i halsen medans Freddie har haft rejält ont i halsen. Så jag har varit lite orolig för att springa. Men igår tänkte jag att jag i alla fall skulle känna mig för lite. Och det gick ju rätt skapligt ändå. Ingen sjukt hög puls så det har kanske inte ens varit någon fara. 

12 dagar kvar till Stockholm Marathon. Jag har inte anmält mig än. Men det börjar väl bli dags att göra detta!! För visst ska jag väl klara av att lufsa runt 4,2 mil i Stockholm? Hur svårt kan det vara? Bara att dra på sig skorna och ta rygg på någon kenyan så får man kanske även en grym tid!!!

Här är gårdagens pass:

Ha en fantastisk måndag!!

fredag, maj 20, 2022

Äntligen fredag!!

 Och idag blir det hemmajobb. Freddie var hemma igår med halsont och idag har även jag känningar i halsen. Tänker att det är bäst att hålla sig hemma. Dessutom är det en utbildning idag via teams kl 10:45-12:45 mitt i lurren alltså....

Det blev ett fiasko igår med datorbytet... Gick inte alls att få till datorn med gamla programvaror. Men så hörde jag att detta inte var den ända datorn på den linan som inte går att få till med nya datorer så det känns lite som om det kvittar.... Dags att slakta linan!! Dags att planera för en ny typ av montering... Men det får väl någon med lite mer IQ än jag pyssla med....

Freddie är fortfarande sjuk, högst tveksamt att det blir någon start i friidrottstävlingen i Glanshammar imorgon. Vi får väl se hur det utvecklar sig idag..

Nä, dags att göra lite nytta!!! Ha en fin fredag och en fantastisk helg!!!

torsdag, maj 19, 2022

Här är farbrorn...

 Igår när jag var ute och sprang så kom jag ifatt en kvinna/dam/tjej/tant som cyklade och pratade i telefon. Har ingen aning om hur gammal mäniskan var men hur som helst. När jag springer förbi så hör jag att hon säger till personen på andra sidan luren, "jag blev lite rädd, det var en farbror som kom springandes bakom mig".

Va f*n... farbror? Hur gammal är man då? Och hur gammal var personen på hojen som knappt hade styrfart? Farbror? Det låter ju tokgammalt.... Och visst, man är ingen junior längre men farbror? Hallå!!!

Jag frågade Ina sen vad hon tyckte åldern för en farbror är. Över 60 år i alla fall sa hon då... Förmodligen kanske hon bara är snäll... vem vet....?

Men farbror... det kändes hårt!!!



Spännande dag!

 Eller spännande och spännande.... Men vi ska prova att byta ut en gammal dator som har mjukvara som inte ens skulle fungera på Win7 ska vi nu ha in på Win10. Hur svårt kan det vara? :-)

Blev en sväng igår oxå medans Ina var hos sjukgymnasten. Det blev i alla fall 11 km lite drygt. Och Ina hade blivit starkare i benen och balansen hade även den blivit bättre!!

Här är passet:


Ha nu en fin torsdag vänner!!

onsdag, maj 18, 2022

Onsdag, mitt i veckan

 Eftersom det blev en lite annorlunda morgon mot vanligt så blir även bloggandet lidande....

Lämnade Freddie redan 07:20 på skolan idag. Hon skulle åka iväg till Stockholm och spela nån fotbollsturnering.... Hur hon nu fick för sig att hon skulle vara med på det..... Nåväl, hoppas hon har kul i alla fall.

Men eftersom jag skjutsade henne till skolan så skjutsade jag även Ina till skolan så när jag kom till jobbet strax före 8 så var det bara tid till att koppla upp mig på ett möte jag skulle vara med på. Och efter det var det nästa möte och sen var det fikarast och sen skulle jag ut i produktionen och kolla en sak. 

Men nu, nu skriver jag här!! Bra va? :-)

Igår blev det en sväng medans Ina rehabbade. Det blir förmodligen även en idag när hon skall träffa sjukgymnasten. Det gäller ju att passa på att träna när jag ändå inte kan göra så mycket annat....

Gårdagens nästan 11 km:


Ha nu en fin onsdag vänner!!

måndag, maj 16, 2022

Måndag igen då....

 Det var en väldigt snabb helg. Har inte gjort något vettigt. Eller vettigt och vettigt men inget som man borde göra när man är ledig.

Jag började ju med ett långpass i lördags. Men efter lurren fick jag sån jäkla huvudvärk, det var inte kul.... Men bättre när jag vaknade i söndags. Men gjorde inget vettigt ändå, lagade tidig lurre då Freddie skulle på tävling i gymnastik och jag skulle vara tränare i friidrott. Så efter maten promenerade jag till Vallen och genomförde ett pass. Efter passet sprang jag en liten omväg hem. Men det blev inte så jättelångt för jag var rätt så sliten i benen. Men 6,5 km blev det i alla fall. Men totalt på veckan blev det ändå en liten besvikelse, 43 km. Men jag har haft som mål över 50 km.


Ha en fin måndag nu vänner!!

lördag, maj 14, 2022

Långpass

 Idag hade jag tänkte mig en halvmara i ett tempo som skulle kunna vara runt 2 h (5:39 min/km). Men det är ju inte så lätt att veta hur snabbt/långsamt man springer. Som tur är så får man ju kilometertider i hörlurarna varje kilometer. 

Så jag startade med att ligga strax under 5:30 min/km de första kilometerna och tänkte då att om jag kan hålla det fram till 10 km så skulle jag sen få lite medvind istället och kanske kunna hålla tempo så att jag på totalen skulle hamna där jag hoppats från början. För jag visste ju att jag även hade tunga uppförsbackar på slutet. För varje kilometer efter 10 som jag höll under 5:30 kunde jag ju "ta lite extra lång tid på mig" de sista kilometerna. Men det var egentligen bara sträckan från under cityringen från hamnen sett upp till Jakobsberg som jag inte kunde hålla tempot riktigt. Men det är ganska långa uppför där. Så till slut fick jag till en tid under 1:56 vilket jag är riktigt nöjd med.

Här är passet:

 


Njut nu av lördagen!!

fredag, maj 13, 2022

Äntligen!!!

 Fredag! Inte helt fel! En dag kvar att jobba sen är det måndag igen  :-D

Var ut med Freddie en sväng igår eftermiddag. 5 lugna km tänkte vi oss ta igenom. Asfaltsnötning är inte riktigt Freddies grej. Hon fick ont i knäna så sista biten tog vi i spåret. Där kändes det bättre i knäna. Kanske skulle behöva några asfaltsnötarskor....?

Här är i alla fall rundan:


Ha nu en riktigt trevlig helg!!

torsdag, maj 12, 2022

Usel sömn!

 Ja, i natt har jag inte sovit nå vidare. Var vaken 2,5 h från 01:30. Och funderade på om jag skulle åka extremt tidigt till jobbet. Men så tänkte jag, somnar jag om nu så är det värt det! O så somna jag om. Fick 1,5 h sömn. Det var ju bra. 

Fick migrän igår förmiddag. Synen ballar ur och det känns allmänt uselt. Tog ett par alvedon, kaffe och tårta. Det gav mig i alla fall synen tillbaka. Men hade en huvudvärk som låg där och irriterade hela dagen sen. Åkte hem och skulle jobba på eftermiddagen. Men det jag tänkt göra hann jag inte göra då det tydligen rasat en dator på jobbet. Dags att leta på gamla backup'er.... Det var inte det lättaste. Hittade några till slut och idag får vi väl se om det funkar..... tveksam... Programmen gjordes för WinXP. Det var svårt nog att få in detta på Win7 för 8 år sen.... 

Nä, dags att göra rätt för levebrödet!! Ha en fin torsdag!!

onsdag, maj 11, 2022

Mittvecka!

 Efter en hård arbetsdag så skjutsade jag Ina till lasarettet för rehabträning. Själv passade jag på att ta en mil medans jag väntade. Försökte hålla ett lite högre tempo än vanligt och det kändes... Det var riktigt jobbigt! Ändå är det långt ifrån de tiden man enkelt gjorde för x antal år sedan... Det är det som är så knäckande. Att man inte är bättre än man är. Önskar att jag inte hade den viljan att om inte bli bättre så i alla fall inte bli sämre än tidigare.... I det stora hela spelar det ju ingen roll om jag springer milen på 45 minuter eller om jag gör det på 65 minuter. Ingen bryr sig mer än jag.... 

Hur som helst så skulle ju Freddie springa ett 800 meterslopp kl 18 på Vallen. Så vi drog dit i god tid och vädret var helt ok. Det fanns ju risk för ösregn men jag tror faktiskt att när vi var där så var det uppehåll. Hon skulle springa i heat 2 med de övriga tjejerna som var där. Hon var jäkligt nervös och ville inte "göra bort sig" genom att komma evigheter efter alla andra. 

Starten gick och hon hängde på en annan tjej i hennes träningsgrupp (men som oxå tränar med löpargruppen). Det gick rätt så fort i början. Första 200 m var runt 40 sek. Dvs ungefär det tempo som hon klarar att springa 600 m på. Första varvet (400 m) gick på ca 1:25. Det här kommer aldrig sluta bra tänkte jag. Men 200 meter kvar så fick hon släppa sin kompis rygg. Och jag fruktade en genomklappning. Men hon höll ihop det bra ända in i mål och slog personligt rekord på 800 m. Nånstans rund 1:56-1:57 så det var ju 2-3 sekunder snabbare än sitt inomhuspers från i vintras.

Efter loppet var hon helt slut men efter en stund kom en ledare fram och fråga om hon skulle hänga med de övriga tjejerna på lite nerjogg. Det tyckte hon lät helt ok. Så hon gick ut på banan och rätt som det var så skulle de köra 200-metersintervaller.... Springa 200 och sen jogga 200 osv... Freddie hängde med på en sådan sen åkte vi hem. Måste ändå säga att de där löparna är jäkligt duktiga! Att efter ett hårt 800 meterslopp köra ett gäng intervaller är riktigt imponerande. Men man förstår ju att den träningen är bra!!!

Nåväl här är mitt lilla pass i alla fall....:


Ha en fin onsdag!!

tisdag, maj 10, 2022

Vill åka!!

 Det är en evighet sen man var i London nu. I början på mars 2020 för att vara mer exakt. Det är ju hur länge sen som helst!! Och har jag en resa inplanerad? Nä! Varför inte det då? Jag vet inte! Ska du inte boka in dig på en resa då? Jag vet inte! Jag vet inte när... jag vet inte längre hur man gör... jag kan ingenting om :-(

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Jag var på Maxi och småhandlade lite.... i utcheckningen kostade det ändå över 1000 spänn. Och då har jag ändå inte köpt något.... känns som om det kostar en tusing bara att bära runt den där jäkla scannern..... Eller har scannern inbyggd rfid och känner av väl valda produkter längs hyllorna och smygscannar in dessa? Måste nog granska kvittot nästa gång jag handlar!!!

Ikväll är det ett 800 meterslopp för Freddie på Vallen. Nu var det ett tag sen hon sprang 800 meter så hon är något orolig för hur det skall gå. Och det är ju återigen det där med att hålla ett lagom tempo som man klarar av under hela loppet. Men det "får" ju ändå inte vara för lågt så att man inte blir trött ens.... Jag tror dock att det är lärorikt att springa många lopp för att få någon form av känsla för vad man ska hålla för tempo. Hoppas oxå att vi slipper alltför mycket regn och vind.

Ha en fin dag nu vänner!!!

måndag, maj 09, 2022

Ny vecka igen då

Då har vi ny vecka igen då, 40 friska timmar att spendera på jobbet. Svårt att hålla glädjen tillbaka vid dessa tillfällen!! 

Igår var jag med Freddie på Vallen för friidrottstävling. Längd, kula och 200 m. Solen sken men det var inte direkt varmt. Men jag lyckades tydligen bränna flinten i alla fall. När jag kom hem igår eftermiddag så kände jag att det gjorde lite ont på flinten. Och sen imorse när jag skulle duscha så gjorde det jäkligt ont!! Vad har man lärt sig av detta då? Inte ett jäkla dugg. Kommer ju hända igen... man lär sig aldrig!!!

Jag hann även med att lufsa lite i helgen. I lördags tänkte jag ta ett längre pass. Jag kom ihåg att jag för några år sedan körde ett 33 km långt pass där jag passerade hemma vid 20-21 km typ. Detta för att få i mig lite dryck och ätbart. Kanon tänkte jag, det kan jag ju göra igen.

Så jag drog iväg bort mot Skälby för att runda där och springa tillbaka på Hacksta-sidan, förbi kyrkan och ner mot Lögaren och sen hem därifrån innan nästa sväng. Men när jag kom nästan längst ut vid Skälby dök det upp sjukt mörka moln och det började blåsa rejält! Och tyvärr vände vinden något för jag hade haft mot vind så långt och tänkte att det blir grymt med medvind på tillbakavägen. Men det blev sidvind och inte alls lika roligt. 

Det började även att regna och där tänkte jag då att om jag springer hem för "fika" så kommer jag ju aldrig att springa vidare sen. Så jag försökte förlänga den första rundan och kanske vara nöjd med den. Jag lyckades förlänga den till 32 km och efter det var jag rätt så nöjd. Det finns kanske hopp om ett maraton trots allt. Visst, det går inte fort men man kan ju inte få allt!!!

På söndagen hade jag lovat en löpardejt med Jesper. Ca 10 km skulle vi lufsa runt med start kl 08:00 nere vid Karlsgatan. Och jag kan väl säga att det var minst sagt tunga ben. Och det var en sliten motor därtill. Men jag lyckads hänga med på en ca 11 km lång runda. Och om det gick långsamt i lördags så gick det än långsammare igår. Men vem bryr sig. Har ju gjort en mara under helgen ändå!! 

Lördagens pass:


Söndagens pass:


Nähä, dags att kavla upp ärmarna och ge allt för aktieägarna nu, ha en fin måndag!!

fredag, maj 06, 2022

Drygt

 Igår var jag ju så glad efter bilbesiktningen. Men säg den glädje som varar...... När jag skulle åka hem från jobbet så gick bilen hjälpligt igång. "nedsatt motorprestanda". Har hänt förr. Och ibland så kan man nollställa alla felkoder så går det igång igen. Jag hade naturligtvis ingen felkodsläsare i bilen. Så det blev till att traska hem. Gå hem till mamma och låna hennes bil. Sen åkte jag och Fru Blogg till jobbet och nollställde felkoderna. Bilen startade och jag kunde köra hem. 

Imorse tänkte jag att jag testar att dra igång bilen. Men det blev precis som på jobbet igår. Så nu är man allt annat än glad. Vilket jäkla fiasko!!! Orka!!!

Annars är det ju helg snart i alla fall. Första utomhustävlingen i friidrott dessutom. Hemma på Vallen! Så på söndag efter lurren vet jag vad som gäller!!! 200 m, längd och kula ska Freddie tävla i.  Och på tisdag såg jag att det skulle vara en resultattävling i 800 m på Vallen. Förmodligen vill Freddie vara med då. Vi får väl se....

Hur som helst så får Ni ha en fantastisk helg!!

torsdag, maj 05, 2022

Sen idag

 Men det finns en anledning. Jag var iväg till Bilprovningen i morse och besiktigade bilen. Glädjande nog så var det inga konstigheter. 14 nya månader på vägen!!

Igår fick jag för mig att jag skulle köra lite intervaller. Jag funderade länge på vart, typ av och hur många. Har ju inte kört intervaller på länge. Har ingen koll på vad jag orkar. Det blev korta intervaller. 8*200 meter med 200 meters joggvila. Jag körde intervallerna utanför hemmavid. En sträcka med lätt utför första 70 meterna innan det blir uppför resten. Härligt! Typ......

Här är passet:


Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ha en fin torsdag!!


onsdag, maj 04, 2022

Mittvecka

 Med andra ord är det snart halvtidsvila... typ....

Är det bara jag som tycker att det är rätt så blåsigt numera. Känns som om det nästan alltid blåser. Och det är kalla jäkla vindar. Tycker det är toksvårt att veta hur mycket man skall klä på sig när man går ut och lufsar. Igår blev det långtights igen och buff på skallen. Och direkt när man sprungit klart och skall stretcha lite så blåser det iskallt. Kan vi inte få lite varma vindar istället. Det är ju rätt så skönt i solen om man hamnar i lä. Men annars är det istider....

Hur som helst så blev det milen igår medans Ina tränade. Det var rätt tungt (som vanligt). Försökte hålla lite högre fart men jag har ingen fart i mig längre. Det är ju så tragiskt!! Efter maraträningen som jag kör nu där jag fokuserar på att få mil i benen ska jag nog försöka få till lite fart. Måste ju komma ner på milen under 50 min igen i alla fall. Och att klara en halvmara på under 2 h. Där är man långt ifrån just nu. I höstas när jag la upp planerna för våren var målet att jag skulle klara maran på under 4 h. Men coronan och ytterligare förkylningar satte käppar i hjulet för det. Nu är målet att överhuvudtaget klara en mara och överleva....

Gårdagens pass:

Ha nu en fin onsdag vänner!

tisdag, maj 03, 2022

Härliga tisdag!

 Visst är det veckans bästa dag? Det sägs att det i alla fall är den dagen man är mest produktiv på jobbet. Vet inte om det stämmer men det är väl inte omöjligt.... någon dag borde ju vara den mest produktiva dagen....

Blev en vilodag igår. Jag kom hem, käkade lite mellis, och tänkte att man skulle nog kunna ta en liten runda. Sen la jag mig på sängen och då somnade jag naturligtvis.... Så sen var det kört med löpningen. Hade ju hämtning av Freddie på Bellevue, lämna/hämta Ina på Växhuset och därimellan försöka få hem någon form av mat till veckan.  Idag hoppas jag dock på att det skall kunna bli en runda. Förhoppningen är att kunna lufsa lite medans Ina rehabbar på lasarettet. 

Det jobbet jag gjorde igår (flytta databas och pekade om alla ställen på en produktionslina mot den) verkar ha gått bra! Har varit lite orolig för denna lina då den är rätt så gammal. Och det är inte kul att börja röra grejer som är gamla... Om det skulle gå illa så finns det liksom ingen leverantör längre att vända sig till för att få hjälp! Tur man är Kung och fixar det ändå!!!

Nä, dags att göra lite mer underverk!!! Ha en fin och produktiv tisdag!

måndag, maj 02, 2022

 Måndag! Visst är det väl underbart? Känna att man har 40 hela timmar på sig att göra underverk på jobbet! Få känna att man bidrar till aktieägarnas väl! 

I lördags var vi ju till Eskilstuna och titta på när Freddie tävlade i gymnastik. Hon lyckades väldigt bra och knep en silverpeng i sin klass och fick kliva upp på pallen, stort!!!






















Blev tre dagars löpning i helgen. Eller löpning och löpning, lufsning är väl mer rätt ord. Det går inte fort när man springer. Men jag får i alla fall ihop några kilometer i veckan. Det blev 58 km förra veckan. Och förhoppningen är att hålla 50+ fram till veckan innan maran. Vi får väl se hur det går....

Här är i alla fall helgens pass.

Fredagens pass:


Lördagens pass:


Söndagens pass:


Ha nu en fantastisk måndag!!