tisdag, februari 28, 2023

Ljusare

 Är det bara jag som märker att det blir lite ljusare på morgon och kväll? Dagarna i dagsljus blir lite längre för varje vecka som går. Helt fantastiskt!

Tyvärr hinner man ändå inte ut och springa innan det blir mörkt. Så igår följde jag med Ina till gymmet och sprang där igen. 7 km blev det där de första 5 gick i snigelfart och de sista 2 i 5:00-tempo. Sen spelade jag lite bänkpress med Ina innan vi drog hem igen. 

Här är löpningen:


Annars är det väl inte så mycket mer att orda om. Dags att gå iväg till mamma för en dags jobb. 
Ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, februari 27, 2023

Då är det ny vecka igen då

 Japp, så är det! Och bara två dagar kvar av februari!!

Idag och hela denna vecka är det jobb hemifrån mamma. Så skall strax ta med mig Jenna och gå dit.

Igår var det friidrottsträning. Eller det är ju knappt någon hemma som kan hålla i träningen så det skickades ut ett meddelande om att träningen var inställt under sportlovet. Men det fanns en kallelse till gårdagens träning. Så jag kollade in på den och såg att det var ett fåtal anmälda. Ingen annan tränare hade anmält sig så jag åkte dit och körde ett pass med de få som var där. Höjdhopp och sprintintervaller. Så då fick de ju i alla fall ett träningspass.

Själv sprang jag i lördags. Först var jag iväg till Friskis och körde ett pass. Hade ju tänkt ett tempopass. Och det blev ett högre tempo än det vanliga luffset. Men i min tanke innan hade jag nog tänkt ett lite högre tempo. Men det blev ett snitt på 5:26 min/km på 15 km sprungna. Så det får väl vara godkänt för en gammal gubbe i alla fall. 

När jag kom hem så frågar Freddie om inte jag kan följa med henne ut på en femma. Jag var väl inte toksugen på det men följde ändå med henne ut. Så vi körde en femma i lugnt tempo. Det var riktigt skönt i solen och när man hade vinden i ryggen. Men i skugga och motvind kändes det rätt så kallt.

Jaja, slutsvamlat! Dags att käka lite frulle innan jag traskar iväg! Ha en fin måndag!!

fredag, februari 24, 2023

Skönt med fredag på något vis..

 Det blev en konstig natt. Somnade rätt så fort men sen har jag vaknat ungefär varannan timme. Kunde dock somna om ganska fort alla gånger utom den sista. Då förblev jag vaken och till slut var det ju bara att knata upp. Men det gjorde ju att man var på jobbet 05:26. Inte illa.... Och med tanke på att det blir långlunch med lite pingisspelande så kommer jag ju inte gå så mycket back på flexkontot idag. Det är ju alltid bra.

Det blev inget spring igår. Kroppen sa ifrån. Jag hade ingen som helst ork att springa. Så jag tänker att jag skippar veckans tempopass. Eller jag gör om veckans långpass imorgon till ett längre tempopass. Tror att det kan vara rätt bra. Som det ser ut på cykelvägarna nu så blir det på löpband. Det som är bra med det är ju att man kan ställa in tempot och sen är det bara att hänga med. Annars åker man ju in i väggen....

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Ha en fin fredag och en fantastiskt trevlig helg!!

torsdag, februari 23, 2023

Känner mig sliten

 God morgon! Hoppas att Eran natt varit till belåtelse! Jag har sovit rätt så bra men är fruktansvärt trött och sliten. Men jag gissar att det har med dubbla pass igår att göra. På lurren blev det ca 1,5 h pingis. Jobbigt som tusan, men kul! Sen hade jag ju ett uppskjutet intervallpass att göra sen i tisdags. Men jag kan säga att några intervaller var det inte tal om att köra igår. Jag var så trött i kroppen efter pingisen. Och att 4 timmar efter den köra ett intervallpass på isiga cykelbanor var ingen vidare idé. Men jag tänkte att en runda i vilket tempo det än bli är ju bättre än inget alls så jag körde ca 7 km. Långsamt gick det fast det kändes slitigt.

På torsdagar brukar det ju stå tempopass på det obefintliga schemat. Men frågan är om jag kommer palla. Eller ens om jag kommer hinna. Det är funktionärsgenomgång inför ISM nästa helg. Så man kanske borde gå dit även om jag inte tror att jag kommer lära mig något nytt.... Men det är ju ändå ett SM som skall genomföras så kanske bra om man ändå åker dit. Och så ska det hinnas ätas oxå. Så vi får väl se om jag hinner med något pass....

Fast imorgon är det ju pingis igen. Och då kommer jag inte orka köra något tempopass. Och på lördag är det förhoppningsvis ett längre pass som väntar. Så jag får kanske ta det efter funktionärsgenomgången och så får vi se vilket tempo man orkar med och hur långt man orkar.

Annars är det väl inte så mycket att orda om, det har blivit vinter igen.... inget jag gillar. Men det är ju bara februari än så det kan ju hålla på en månad till om det vill sig illa.....

Ha en fin torsdag nu vänner!!

onsdag, februari 22, 2023

Absolut ingenting att vinna!!

 Haha, pingisen här på firman har blivit stor. Det kan vara 15 pers som springer runt det där bordet på rasterna. Nu ska man till och med köra en pingisturnering. Och så kommer folk och frågar om inte jag skall vara med? Hahaha, har ju absolut ingenting att vinna på att vara med där. Det skulle förmodligen inte ens vara i närheten av roligt...... 

Men kul att de vill köra turnering! Det kommer nog ta död på pingisspelandet på rasterna :-D

Idag blir det pingis

 God morgon vänner! Jag hoppas verkligen att ni sovit bra i natt och är riktigt utvilade inför denna fantastiska onsdag!

Jag hade ju tänkte köra intervaller igår. Men det kom lite annat i vägen direkt efter jobbet och sen när jag åkte hem så såg jag hur gång- och  cykelvägarna såg ut, hala!! Och när jag dessutom kände mig lite sliten så tänkte jag att jag hoppar detta pass idag. Kanske kör jag det idag istället, eller inte... det visar sig. För idag ska jag köra lite lunchpingis är planen. Känns som om det var rätt länge sen nu jag spelade pingis. Så det blir väl återigen att börja om från början. Hur som helst så ska det bli kul!!! Och det är ju därför jag ska dit!!!

Annars har jag nog inte så mycket att orda om här och nu. Ni får ha en fantastisk dag!!

tisdag, februari 21, 2023

Tisdagströtthet

 Ingen bra natt i natt. Mycket konstiga drömmar. Kändes som om jag vakna och somna om vartannat. Och nu sitter man här på jobbet med en kopp kaffe och försöker komma igång.

Jag var iväg till gymmet med Ina igår kväll. Jag lufsade 10 km och spelade sen lite bänkpress. Ina persade igår på bänken. Så hon var väldigt glad och lycklig när vi gick därifrån.

Det skulle vara ett lugnt pass igår och jag ställe tempot på 5:52 min/km. Men när det var 3 km kvar så ökade jag något. Och avslutade sista kilometern rätt så snabbt (för att vara mig och efter att ha sprungit 9 km).

Idag är det intervaller på schemat. Jag har inte bestämt vilka intervaller det blir idag. Och jag är som sagt jäkligt trött. Så idag gäller det nog att komma ut så snabbt som möjligt när man kommit hem från jobbet. Igentligen behöver jag ju inte köra toksnabba intervaller. Jag menar, jag kommer ändå springa ett halvmaraton och då kommer ju inte tempot vara överdrivet snabbt. Så kanske man skall hålla intervallerna nånstans mellan 4:45 - 5:00? Vi får se hur det känns. Och vi får se hur halt det är.....

Ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, februari 20, 2023

Ny vecka, nya möjligheter!

 Japp, så är det! Och denna vecka är jag tillbaka på jobbet. Vad alla här borde bli glada.....

Det blev en halvmara på löpbandet i lördags. När det var så uselt väder på fredagkväll så bestämde jag mig för att det skulle bli löpning på Friskis. Och i och med att jag startade så pass tidigt som jag gjorde så var det nog rätt beslut. För det var jäkligt halt på bilvägarna på vägen till Friskis i alla fall....

Tanken var att hålla ett lagom tempo hela passet, runt 6 min/km. Men när jag stegade upp så blev det 5:53 min/km. Så det fick vara så. Eftersom bandet bara kör i 99 minuter innan det stannar så visste jag att det skulle komma en vätskepaus någon gång. Först tänkte jag vid 11,1 km. Då skulle det bara vara milen kvar sen. Men vid 11,1 km så höjde jag tempot och körde i ca 5:30-tempo. Och det gjorde jag tills det gått 17,1 km. Så var det dags att starta om bandet. Så då passade jag även på att dricka lite. Sen körde jag de sista kilometerna i 5:27-tempo. Så det blev nästan under 2 timmar på halvmaran, men bara nästan.

Passet:


Sen hem, duscha, käka lite mer gröt, gå till mamma. Promenera med henne en kortis. Sen hängde jag där till 17:30 typ innan det var dags att gå hem och äta.

Söndagen börjades med handling, lite lurre innan jag promenerade till mamma igen. Freddie hängde med dit. Och vi gick en liten promenad med henne i solen. Sen hängde vi där en stund innan det var dags för att leka friidrottstränare igen. Jag körde spänst/längdhopp och kollegan körde sprint/starter. Det blev ett bra pass och dvärgarna verkade trötta i alla fall efter passet.

Nä, dags att börja göra aktieägarna lyckliga igen, ha en fin måndag!!!

fredag, februari 17, 2023

Lite knäont

 Igår skulle jag ju ha ett tempopass. Och det blev ett tempopass. Men jag körde ute vilket betydde att jag körde lite kortare än om jag kört på löpband. Men det är mycket jobbigare ute. Backarna är tunga helt enkelt. Men jag fick ihop 7 km och det i 5:08-tempo. Det är jag rätt så nöjd med. Tänk om man kunde hålla det tempot i ytterligare 14 km, då skulle man komma under 1:50 på halvmaran. Men det finns ingen chans till det just nu. Men drömmen om under 2 timmar i London lever i alla fall. Dock så fick jag ont i knät under passet igår. Och det känns även när jag går uppför trappan nu på morgonen. Hoppas att det snabbt går över. 


Idag är tanken att det skall bjudas på fin pingis i Klövernhallen. Lunchpingis med Foppa. Nu var det några veckor sen igen så man vet aldrig vilken status man är i för dagen. Hoppas också att knät inte ställer till det under passet.

Snart helg, en dag kvar! Ha en fin fredag och en fantastisk helg!


torsdag, februari 16, 2023

Varför så trött?

 Idag ställde jag klockan lite senare. Och sov nästan enda fram tills den ringde. Ändå är jag toktrött idag. Skit samma, blir väl piggare snart :-)

Annars har jag idag inte så mycket att skriva om. Ingen träning igår. Ingen dvärg som tränade/rehabbade igår. Inte mycket som händer helt enkelt. Idag hoppas jag dock på att köra ett tempopass. Förmodligen inomhus på löpband. För innan jag är klar för dagen så har det blivit mörkt och då är det svårt att se de hala fläckarna som finns på sina håll.

Ha en fin dag nu vänner!

onsdag, februari 15, 2023

Mittvecka

 Har man bara klivit upp ur sängen på onsdagen så är väl halva veckan gjord? Det närmar sig halvtid i alla fall. 

Igår var jag till gymmet och kuta lite. Jag hade ju intervaller på programmet. Men jag hade inte bestämt mig för vad jag skulle köra för intervaller. Så medans jag körde min uppvärmningskilometer så tänkte jag att jag skulle nog köra 3*1 km i snabbare tempo där varje snabb kilometer följdes upp med joggvila i halvsnabb takt. Så det blev ca 4:50 min/km första och andra snabba. Den tredje var 4:48 där varje sista hundring sänktes med ett steg på bandet. De långsammare kilometrarna hölls i 5:27 min/km. Svettigt var det i alla fall. Men det skall det väl vara på Friskis & Svettis.

Passet:


Idag är det i alla fall vilodag och det känns rätt så skönt. Imorgon är det ju tempotorsdag....

Ha en fin onsdag!

tisdag, februari 14, 2023

Glad Alla hjärtans dag!

 Har nog sovit ganska bra i natt. Har i alla fall inte vaknat så många gånger. Den enda gången jag kommer ihåg är 04:30. Då är det 45 min innan klockan ringer. Tänkte/trodde först att jag hade sovit klart där och då. Men jag somnade om och vaknade av klockan som omväxling.

Igår hade jag ett lätt joggpass inplanerat. På dagen tänkte jag att kanske 8 km skulle bli lagom. Men jag kom hem "sent" från mamma och då var det dags att äta. Så löpningen fick vänta tills efter klockan 20. Och då var man inte jättesugen att bege sig ut i mörkret. Tänkte då att en femma skulle jag väl fixa i alla fall. Och det gjorde jag, 6,3 km blev det. Det var jag rätt nöjd med. Dock så var jag lite skraj ett tag när jag kom från Rocklundahållet och skulle springa under tunneln vid Pettersbergsbacken. Där går det 3 suspekta personer och första tanken är att nu blir man skjuten/rådad/nerslagen. Men det gick bra. Sjukt att tanken ändå skall behöva dyka upp.

Här är passet:


Idag är det Alla hjärtans dag! Man behöver inte köpa en massa askar med chokladhjärtan eller blommor bara för det! Det räcker att bara vara extra snäll idag! Det kostar ju dessutom inte något! :-)

Ha en fin Alla hjärtans dag nu alla fina vänner!!

måndag, februari 13, 2023

Neue Woche neue Möglichkeiten

 Japp, så är det!

Vi börjar om på måndagen och ser vart den här veckan tar vägen! Jag kommer i alla fall ta vägen till mamma denna vecka. Så det blir inte riktigt jobba hemifrån men jobba hemifrån mamma :-)

I lördags var jag och Jesper ut på en runda. Det var nysnö och is på backen. Vi tänkte att vi kör några varv runt cityringen för där kanske det är bäst underlag. Efter 3 varv där så körde vi en sväng förbi Klövernhallen och det var nog mindre halt där :-)

Målet var 15 km och det blev det oxå till slut. Långsamma 15 km och årslängsta för mig! Får se om man vågar på sig en halvmara nästa helg eller om man tar den helgen efter det. Måste ju hinna med några halvmaror innan loppet i alla fall.

Igår var det VF-cupen och jag var funktionär. Skulle stå vid stavhoppet. Och det kan ju ta lite tid det där stavhoppet. När småttingarna hade hoppat klart var klockan 12. De hade hållit på i två timmar. En kille som klarade 2,66 (tror jag det var). Och då hade han hoppat på varje höjd sen 1,26 typ. Plus att han klämde in ett häcklopp mitt i det hela..... Sen var det dags för öppen klass. Men som tur var så kunde föräldrarna till dessa ungdomar sköta funktionärandet så vi andra kunde åka hem, skönt! Nästa funktionärande är om 3 veckor tror jag. Då är det inomhus-SM för 15-16 åringar.

Åkte sen hem och lagade mat innan jag slocknade i nästan två timmar. Skönt det oxå! 

Nä, dags att ge aktieägarna lite möjligheter till en fin tillvaro, ha en fin dag nu vänner!!

fredag, februari 10, 2023

Fredag igen då

 Ja, skapligt fort har ju denna vecka promenerat på. Fast jag vet inte om det är bra eller dåligt.... Det betyder ju bara att man blir äldre i en rasande takt....

Jag var till Friskis igår med Ina. Jag sprang hon lyfte. Det var jobbigt! Hade ju tänkt 9 km i ett för mig snabbt tempo. Innan 8 km så tänkte jag att 8 km är ju oxå bra. Men när jag väl kom till 8 km så tänkte jag om och följde den tänkta distansen.


På vägen till gymmet stannade vi till hemma hos mamma. Och väl där inser Ina och mamma att de nästan klädmatchar. Mörk långärmad tröja och gråa mjukisbyxor.

Ha en fin fredag och en fantastisk helg nu vänner!




torsdag, februari 09, 2023

Golden boy

 Igår hade jag PDA-samtal. Man är tydligen nästan The Golden Boy nu! Min enda svaghet är att jag inte säger ifrån när det är för mycket som ligger på och skall göras. Där ser man! Från att ha varit en av de sämsta medarbetarna för ett par år sedan så är man nu nästan The Golden!!! Stort! Kommer det synas i kuvertet? Nä, men en klapp på axeln är det nog värt.....

Sov bättre i natt. Dock så vaknade jag för tidigt. Vilket gör mig något trött fortfarande. Men ska aktieägarna få en fin helg är det ju bäst att bjuda till och kanske förtjäna en klapp även på andra axeln!

Ikväll hoppas jag få till ett temoppass. Min förhoppning är att få ihop ca 9 km i ca 5:15-tempo. Men det blir på löpbandet på friskis då Ina ville dit och rehabba lite.

Ha en fin torsdag nu vänner!!

onsdag, februari 08, 2023

Vad börjar man dagen med?

 Exakt, KAFFE!





Sämre i natt

 Om det var en bra natt igår så var denna natten nattsvart... typ. Sov mycket sämre än i förra natten. Först kunde jag inte somna, sen vaknade jag flera gånger utan att somna om direkt. Jag vet inte om det var för att jag ställt klockan igen som gjorde att jag inte riktigt kom till ro? Låter ju långsökt men kommer inte på något annat.

Det blev ett löppass igår i alla fall. Körde ett intervallpass, samma som förra veckan, 4*800 i 4:50-tempo med 4*400 i 6-tempo. Sen märkte jag att jag lagt in fel på sista 400-hundringen då den sa 40 km. Lite väl långt så där en tisdagseftermiddag.... Men bra pass i alla fall!

Annars kan jag berätta för Coachen att om han behöver spelare så kan han åka till mitt jobb! Varje dag är det jäkla spelande vid pingisbordet. Säkert 15 pers som springer runt det där bordet på luncher och raster!

Ha en fin onsdag nu vänner!!

tisdag, februari 07, 2023

Rätt tid

 Japp! Idag kommer bloggen i rätt tid. Vad det nu är? Men det känns bäst när den är skriven direkt på morgonen. Så här är det, "the one and only", blogginlägget!!

Jag kan väl berätta att det känns som om jag sovit lite bättre i natt om någon bryr sig! Skönt! Det betyder ju inte att man är tokpigg men mycket mindre trött än vanligt. 

Idag, eller rättare sagt, nu på morgonen skall jag med Freddie till fysioterapeuten igen. Hoppas att hon tycker att det går åt rätt håll eller ännu hellre tycker att det är helt bra!! Men det visar sig. Freddie har inte klagat något på smärta på länge. Fast o andra sidan så var hon ju sjukt förra veckan så hon vilade ju mest. Kanske fick hon in lite rehabövningar ändå.

Själv har jag anmält mig till Stockholm marathon. Så nu har jag tre lopp inbokade under våren! Två halvor och en hel! Räknas väl nästan som träning bara det va?

Ha en fin tisdag nu vänner!!!

måndag, februari 06, 2023

Ny vecka

Återigen missar jag det viktigaste, bloggen. Men det är tydligen en sån period nu...

Hur som helst så har jag sett att Coachen tagit två segrar i helgen! Grymt imponerande! Och stort grattis! Det märks när ett lag har en bra Coach! 

Nä, måste fortsätta, ha en fantastisk dag!

fredag, februari 03, 2023

Starta hos Jenna

Dagen började med en promenad till Jenna och en med henne. Hjälpte mamma med lite tvätt när jag ändå var där. Sen blir dagen inte som vanligt och jag glömmer till och med att blogga. Och det blir inte mer än så här. 

Ha en fantastisk helg!

torsdag, februari 02, 2023

Tokkort inlägg

 Sorry för sent inlägg. Men var iväg och besiktade mammas bil på morgonen. Efter det så åkte jag hem till mamma och rastade hunden och gav den mat.

Ha en bra dag!

onsdag, februari 01, 2023

Ett kort inlägg idag...

 Jag har ju slutat att ställa klockan på morgonen så det är chefens klocka som gäller. Och "normalt"  så har jag dragit till jobbet när den ringer. Men med två halvtaskiga nätter så blir det så att även jag väcks av den klockan. 

Jag var i alla fall till gymmet och sprang igår. Ja, jag vet, jag har blivit bekväm och allergisk mot kyla. Och då är det ju inte ens kallt ute.... Men jag åkte till gymmet. Och jag kommer ju ihåg att jag skulle springa någonstans runt 5:15-5:25 tempo. Så jag hamnade på 5:18 tempo där jag ökade tempot eftersom. Jag är ganska nöjd med passet. 5:18 i snitt i 7,5 km är ett lyft för mig. Det var för en månad sen tungt med 6:00 tempo i 5 km. Så det går åt rätt håll.


Vilodag idag, skönt! För det känns i benen att man kört 4 pass på 3 dagar nu. Hade jäkligt ont under fötterna direkt jag klev upp ur sängen.

Igår var jag även till veterinären med lilla Jenna. Och hon var ju magisk när vi var där. Precis som om hon visste hur hon skulle uppföra sig. Inga problem med andra hundar i vänthallen. Klev själv upp och satte sig på vågen. Lät veterinären klämma, trycka och hantera henne utan det minsta gnället! Världsklasshund helt enkelt!!!

Ha en fin onsdag nu vänner!!!