måndag, maj 18, 2020

Solen skiner och det är måndag

Det är kallt så här på morgonen men det ser så lovande ut för dagen. Det ser ut som om det skulle bli en kanondag med sol och blå himmel. Men rapporterna säger annat, molnigt men inget regn. Man kanske får vara nöjd över att slippa regnet?

Helgen innehöll hårt arbete. Eller i alla fall lite arbete. Vi köpte ju en matta för ett par veckor sedan som vi skall ha i köket. Men i och med det så skaffar man sig ju lite jobb oxå. Eller man tänker att man skall passa på att göra vissa saker när man ändå behöver flytta undan bordet osv för att få mattan på plats. Så jag passade helt enkelt på att tvätta fönsterna i köket. Och det kan jag säga behövdes. Dessa gamla "ihåliga" fönster gör ju inte mycket jobb för att hålla damm och annat borta från dem. Det kommer in mer än vad man vill att det skall göra mellan fönsterna. Men fördelen med att man inte gör detta alltför ofta är ju att när man väl tvättar de så syns det! Det blir sån skillnad så man tror nästan inte att det är samma fönster....

Vi har funderat på om vi skall byta ut dessa fönster. Det är två fönster sen kommer en altandörr och lite längre bort så är det ett fönster till. De två första fönsterna skulle man ju nästan kunna byta ut till ett enda stort fönster som inte går att öppna. Vi öppnar ju aldrig dessa två fönster. De enda gångerna vi har öppnat dessa är när vi tvättar dem. Och vill vi öppna så har vi ju dörren bara 1-2 decimeter därifrån. Men vi får väl se. Vi bytte ju fönster i vardagsrummet för några år sedan och det var ju inte helt gratis....

Det har även blivit lite träning i helgen. I lördags blev det hela 14 km. Och det är det längsta jag sprungit sen hälen/foten började krångla. Det bästa var att det inte gjorde så jätteont heller. Det har ju de senaste försöken till lite längre pass börjat göra jäkligt ont efter ca 8 km. Men i lördags fick jag till 14 km utan den smärtan! Det är ju kanon!!
På söndagen var det ju Freddies friidrottsgrupp vi körde med i Rocklundaskogen. Vi tänkte att vi kör den där nya hinderbanan som de har byggt. Det verkade vara uppskattat av barnen. Dock så saknas det fortfarande ett gäng hinder. Och vissa hinder vill man inte ens försöka sig på då det är lite väl svåra. Och man är ju inte direkt tränad för att dessa hinder. Men kul hur som helst att dvärgarna verkade gilla det! Timmen gick väldigt fort!!
Lördagens pass:


Gårdagens träning med friidrotten:


Nåväl tredagarsvecka och sen fyradagarshelg!! Ha en fin måndag!!

Inga kommentarer: