fredag, september 09, 2022

Fredag!

 Det är ju aldrig fel. Två dagar att göra något annat på! Och dessutom några Lotto/Eurojackpot-dragningar som kan förlänga den lediga helgen till en "never ending weekend"! Hur svårt kan det varar?

Vet inte hur Freddie mår idag, men ska hon vara med i helgen så hoppas  jag att det är bättre än igår.

Igår körde jag gamla klassiska 240-bilen. Det skall sättas in laddstolpar för El-bilar i alla garage. Det betyder att vi måste kunna lämna utrymme för knegarna att göra sitt jobb. Så då blev vi ju tvungna att se till att vi kunde köra ut bilen som stått där i några år. Så under gårdagen så laddade och motionerade fru Blogg bilbatterier i en förhoppning att vi skulle kunna använda något av dessa. Och enligt laddaren så var det ena batteriet helt ok. Men det vet man ju aldrig... måste ju testa först. Nästa problem var ju att det var väldigt dåligt med luft i däcken. Så hem till mamma och hämta kompressorn som jag och pappa köpte för 15 år sedan minst. Tillbaka till garaget och pumpa. Det gick bra. Åka och ställa tillbaka kompressorn hos mamma. Hem igen. Och nu var det dags. Skulle vi få igång bilen? Första försöket.... nä.... Andra försöket, succé!

Så var det dags att backa ur garaget. Det gick lite tungt. Det hade väl säkert rostat fast lite. Men det funkade. Bromsen var rätt så seg men den funkade bättre för varje inbromsning jag gjorde. Så åkte runt garaget och ställde in den i garaget som vi hyr av en dam i samfälligheten. 

Så nu har vi möjlighet att komma åt de bråte som skall flyttas på. Dvs några däck och en dörr. Sen finns det även en hylla som hänger där och det kan ju bli spännande att försöka få bort. Man undrar ju lite hur tung den. Men det lär väl visa sig.

Kul hur som helst att köra ut bilen igår. Ha en fin helg nu vänner!!

Inga kommentarer: