fredag, oktober 30, 2020

Fredag!

 Japp, äntligen!!! Och igår fick jag veta att städveckan i samfälligheten börjar idag. Och då det skall röjas buskar så gäller det att vara ute i god tid så att man får plats med avfallet i kontainern. Så jag bestämde mig för att jag kör fram till lurren idag och sen sågar jag buskar innan jag åker iväg och tränar ungdomar i friidrott. De är inte så många idag, men det är inte mina medhjälpare heller så det blir nog ganska så intensivt. Vi brukar köra tre olika grenar samtidigt men det är omöjligt idag då vi bara är två tränare :-)

Skönt med helg i alla fall. Även om det blir jobb med trädgård så är det ju i alla fall annat jobb än att vara på jobbet och knega. Är det inte regn så kan det vara ganska skönt att vara ute i den friska luften och arbeta lite. 

Hur som helst och vad ni än tar Er för i helgen vill jag önska Er en riktigt trevlig helg!!

torsdag, oktober 29, 2020

Torsdagspasset

 Som ni alla vet så är ju torsdagen den dagen då jag kör samma sträcka varje vecka. Och för varje vecka så har jag ett tidsmål. Idag var det sista passet på 8 km och tidsmålet var 5:00 min/km. Jag lyckades över förväntan och snittade 4:50 min/km. Nu börjar en ny fyraveckorsperiod med en längre sträcka än 8 km. Och takten nästa vecka skall vara 5:30 min/km.

Dagens pass:

Det närmar sig

 Två dagar till sen så är det korthelg igen....

För så är det ju, tiden på helgen går så fruktansvärt fort. Man skulle nästan vilja ta ledigt varje måndag eller fredag bara för att få en ordentlig helg. Tyvärr så har man ju inte den tiden att ta ut. Men önska kan man väl?

Det blev en liten tur igår. 8 km till friidrottshallen för att möta upp Freddie efter träningen och åka med fru Blogg därifrån. Perfekt pass, nästan bara utförslöpning :-) När jag kom ner mot Mälaren så var månen på väg upp och det såg ut som om det skulle kunna bli ett bra foto mot Lillåudden med månen bakom. Men det är för kallt för att stanna och fota.... För övrigt så var det shortslöpning igår...

Här är passet:

Ha en fin torsdag nu vänner!!

onsdag, oktober 28, 2020

Promenad

 Igår lämnade jag Ina på friidrottsträningen. På tisdagar är det numera fysträning. Och vissa övningar kan hon ju vara med på igen. Så hon var riktigt glad när jag hämtade henne efter träningen. Och det är ju klart, det måste ju vara roligare att kunna träna med sina kompisar igen än att köra rehab ensam hemma. 

Jag var på massage/behandling för min axel igår så jag skulle inte köra någon träning den dagen. Så jag passade på att ta en liten promenad medans jag väntade. Det var inte igår man tog en promenad (ja, jag vet det är ju just det det var, igår alltså.... men ni fattar). En promenad bara för att. Den påminde mig lite om stegräknartävlingen vi hade under tre somrar. Hur som helst, det är jäkligt mörkt nu ute. Kom ihåg att ha reflex på Er när ni är ute i mörkret. 

Ha en fin onsdag nu vänner!!




tisdag, oktober 27, 2020

Dienstag

 Idag skall jag iväg en sväng för däckbyte på mammas bil. Men skönt att hon har däckhotell. Bara att åka dit, lämna in nyckeln, sätta sig och ta en kaffe och sen hämta ut bilen igen. Visst, det kostar ju en slant men däcken tar ju inte upp någon plats hemma i garaget eller förrådet. Man slipper bubba runt däcken och man slipper få träningsvärk :-)

Igår blev det måndagsintervaller medans Ina rehabbade. Det var sista passet på 4:45 min/km och det var därmed det längsta passet med 6 st intervaller. Körde 1,5 min joggvila mellan intervallerna. Det var jobbigt. Det var mörkt (dags att dra fram reflexer igen) och det var halt där det låg blöta löv, särskilt om det var mer än ett lager löv. 

Här är passet:

Idag blir det även lite massage för min del och jag hoppas att jag skall känna mig bättre i nacken och axel efter detta.

Ha en fin tisdag nu vänner!!

måndag, oktober 26, 2020

Måndagsmorgon

 Och jag börjar veckan med att känna mig sliten.... Känns som om det kan bli en lååång vecka. Vi får väl se.... Dvärgarna har ledigt från skolan i alla fall. Några aktiviteter har uppehåll men långt ifrån alla. Men det borde betyda lite mindre jobb på fritiden. Har i och för sig ett träningspass att planera tills på fredag...

Annars gick väl helgen alldeles för fort. Mammas bil blev besiktad i lördags morse kl 8. Den gick igenom utan anmärkning, Så halv nio så var bilen besiktad och veckohandlingen gjord. Handlingen gjorde vi i vanlig ordning kl 6 när Maxi öppnar. Inte så mycket folk där då.

Man undrar ju lite hur det kommer bli när/om Covid blåser över. Ibland känns det ju inte som om det någonsin kommer blåsa över. I och med att man bara verkar vara immun efter sjukdom en kortare tid så måste man väl pumpa i sig vaccin flera gånger om året om det kommer något vaccin och om man skall vara immun. Vi får väl se.....

Igår morse tog jag tag i löpningen igen. Jag brukar ju löpa lördagar men jag var så jäkla trött och sliten då. Och även igår kändes det inte hundra men fru Blogg sa att jag i alla fall skulle ut 5 km. Och väl ute så deala jag med mig själv och skulle i alla fall ta 8 km. Och sen 10 km, 12 km. Jag slutade på 14 km och det var ju bara en km mindre än vad jag minst planerat. Så helt ok. 14 är ganska mycket längre än 5.

Här är passet:

Ha nu en fin måndag vänner!!

fredag, oktober 23, 2020

Snart slut på veckan

 Japp, sista timmarna kvar nu bara sen är det helg! Det låter väl helt ok?

Körde mitt torsdagspass igår, dvs 8 km och igår var tänkte tempo 5:10 min/km. Det kom jag under och även denna torsdag kändes det jäkligt tungt. Jag hämtade mig inte riktigt på hela kvällen faktiskt, skumt.

Att det var så gör ju att man blir lite fundersam över hur helgens långpass skall vara. Kanske ska man inte köra för långt. Däremot väldigt lugnt.

Här är gårdagens pass:

Ha en riktigt skön och bra helg nu vänner!!

torsdag, oktober 22, 2020

Men jag har bara regn hos mig

 Japp, det var den låten av Orup jag kom och tänka på nu när jag sitter här i köket och väntar på att kaffet skall bli klart. Regnet smattrar, ganska mysigt, på altantaket utanför. Jag vet att det inte är skönt att gå ut nu men jag kan inte rå för att det låter lite mysigt. Och skulle man vara hemma och inte behöva jobba så kanske man till och med skulle kunna somna om till ljudet av regn. 

Men nu ska jag inte vara hemma. Och jag skall inte somna om, tyvärr... Men en kopp kaffe skall jag ta mig medans jag gör lite jobb hemifrån innan jag skjutsar Ina till sjukgymnasten. Idag skall hon tydligen göra något test för att se hur det verkar med läkningen och uppbyggnaden av knät. Hon hoppas till och med på att hon skall få ett löpprogram idag. Vi får väl se och framförallt hoppas att det ser bra ut så här långt att lätt jogg kan dras igång.

Själv har jag träningsvärk. Den lilla träningen jag gjorde i tisdags verkar visa sig nu. Eller jag började känna redan igår. Men på ett sätt är det rätt skönt att ha denna värk. Man vet ju att man har gjort någon form av träning i alla fall. Igår var jag dessutom med och körde med barnen i Freddies grupp. Igår körde vi backintervaller där det gällde att löpa på både uppför och nerför. Jobbigt men lite kul oxå.

Här är passet:

Ha en riktigt bra dag nu vänner!!


onsdag, oktober 21, 2020

Idag kändes det nästan skönt ute

 Om man jämför med gårdagens kyla så kändes det nästan lite skönt att gå ut idag. Det var nästan så man kände att man borde tagit en liten morgonjogg. Men påklädd för jobb och med datorn på ryggen så var det inte läge för att gå in och byta om igen.... Hoppas att det känns lika varmt i eftermiddag när Freddie skall springa i Rocklundaskogen. Vi får se hur jag gör...

Jag var ju på friidrottsträning igår. Och på tisdagar är det mest styrka. De äldre. 06:orna får gå in i gymmet och 07:orna får köra cirkelfys. Igår 10 stationer där en var 200 m. 45 s arbete 15-20 s vila. och så snurra runt på de 10 stationerna. Jag var med lite grann. Jag har ju en axel som inte mår så bra. Så dips på bänk var ingen hit. Armhävningar gick men inte smärtfritt. Hopp över häckar jämfota var inte heller så bra. Det verkar som om jag tar i rejält med axlarna då för jag fick ruggigt ont av häckhopp. Dunka medicinboll ner i backen från inkastläge typ gick inte heller så bra. Men springa i tjockmatta med höga knän, sittande släddragning, skriva siffror med benen liggandes på rygg, hoppa upp på plint och 200 m funkade i alla fall.

Annars är det väl inte så mycket att orda om, ha en fin onsdag!!

tisdag, oktober 20, 2020

Riktigt kallt idag

 Det är nog snart dags att ta fram vinterjackan för imorse var det kallt. Jag gillar inte kylan, jag gillar inte snö, regn och rusk. Men nu är vi här, höst och sen vinter. Det blir en utmaning :-)

Det blev ett pass igår medans Ina rehabbade på lasarettet. Planen var 5*1000 m. Och jag trodde att jag ställt om intervallerna till just detta. Men förmodligen så glömde jag att spara just distansen. Så 400 m låg kvar sen senast jag körde intervaller med klockan. Så något förvånad blev man ju när man drog igång första intervallen och ca 1:45 min senare så säger den att första intervallen är klar. Efter det är det 1,5 minuts joggvila. Och eftersom jag inte hade lust att stanna där och då för att göra om hela passet så körde jag på med 5*400 m. Och sen tänkte jag att jag kan väl ta ett par tusingar under "nerjoggen". Så fick det bli. Det blev i alla fall 8,5 km sprungna med ett snitt på 5 min/km. Får väl se om jag lyckas bättre nästa måndag...

Här är i alla fall passet:

Ni får ha en riktigt fin dag i kylan! Kom ihåg att klä på Er rejält om Ni skall ut!


måndag, oktober 19, 2020

Måndag!!!

 Ok, då börjar vi om med en ny vecka! Och med en ny vecka följer nya möjligheter. Dagens utmaning måste nästan vara att hålla sig vaken. Jag fattar inte hur jag kan vara så totalt slut! 

Hur som helst, i lördags blev det ett långpass på 22 km. Tempot var rätt så lugnt så hela dagen blev inte förstörd :-) Jag orkade till och med skifta till vinterdäcken på eftermiddagen.

Igår blev det en tidig handling på Maxi på Erikslund. Vi var väl där strax efter kl 6. Sen behövde jag nya brallor så kl 10 var jag på Dressman Hälla och köpte tre par byxor. Lika bra att passa på när man ändå är där. Ensam i butiken, klockrent! Kom och tänka på den gamla goda tiden när dom körde Hällatipset. Då kunde man ju vinna 700 kr och köpa ett par brallor. Det var tider det!!

På eftermiddagen var det träning för Freddie. På slutet skulle det köras lite stafetter och det saknades några barn för att få ihop jämna lag. Så klart att man ställer upp! Helt ouppvärmd går jag in och springer 400 m. Om ingen visste det tidigare så kan jag berätta att 400 m är en sjukt jobbig gren. Och svår. Jag gick ju dessutom ut som sista man en bra bit efter närmaste framför. Och dum som man är drar man ju på som om det vore 60 m man skulle springa. Det höll kanske 1 varv (dvs 200 m) men sen kom verkligheten ikapp. Jag var helt slut efter den där 400-ingen så jag kunde inte vara med på någon mer stafett :-)

Nåväl, här kommer lördagens pass om någon vill se:



Ha en fin måndag nu vänner!!

Btw så såg jag ett bekant efternamn i något friidrottsmail..... Frutis efternamn....

fredag, oktober 16, 2020

Fredag *klapp klapp klapp*

 Snart är det helg och två lediga dagar! Jag har en liten tanke på att byta däck i helgen. Då är ju det gjort sen liksom. Man kanske slipper stå där i blötsnö och blåst och tvingas byta till vinterdäcken. Det är ju inte alls kul. Det är ju i och för sig aldrig kul men det är mindre tråkigt att göra det om kanske tom solen lyser lite och det är några plusgrader..... Vi får se.....

Igår var det mitt 8 km pass som var tidsatt till 5:20 min/km i snitt. Det blev lägre än så. Men det var rätt så jobbigt igår oxå. Passet igår gick lite långsammare än förra torsdagen men mer rätt enligt plan :-)

Här är passet:


I eftermiddag är det friidrottsträning och jag skall göra det jag kanske tycker är roligast som tränare, köra intervaller med dvärgarna. Vet inte varför jag tycker det är roligast men kanske för att jag själv kan relatera till passet på ett bättre sätt? Kanske för att jag själv tycker det är kul att köra intervaller? Kanske för att det inte kräver så mycket förklaringar och det viktigaste är jobba med armarna och ha inte för låga knän......

Nåväl nu är det snart helg, ha en fin helg nu vänner!

torsdag, oktober 15, 2020

Det närmar sig...

 Torsdag och snart är det ju helg! Vet inte om det är bra eller dåligt.... För ska sanningen fram så har nog en av dagarna på helgen inneburit huvudvärk/migrän. Har varit så säkert 3/4 helger. Vet inte varför? Men det har varit jäkligt jobbigt. Det är precis som om man går på högvarv i veckorna och så kommer helgen och man kan slappna av lite, då kommer det som ett brev på posten.....

Nåväl, igår blev det pyramidintervaller med Freddies friidrottsgrupp. 30s- 45s- 60s-90s 90s- 60s- 45s- 30s och sen en gång till men med bara en 90 sekundare i mitten. Grymt imponerad av dvärgarna, de kämpar på bra! Freddie klagade till mig efter två intervaller att hon var helt slut så jag sa att hon skulle ta det lite lugnare men hon bara öste på! Grym tjej!!!

Här är gårdagens pass:



 Ha en trevlig torsdag!!

onsdag, oktober 14, 2020

Trött idag

 Det är märkligt hur man vissa dagar är så jäkla trött när man vaknar och andra dagar är man inte lika trött. Det verkar inte ha med hur mycket man har sovit heller. Man kan sova mycket men vara helt död och man kan sova lite och var nästintill levande..... :-)

Inatt sov jag ganska länge. Men jag vaknade i och för sig många gånger under natten men somnade snabbt om. Men trots rätt så mycket sömn så är jag toktrött idag. Märkligt hur det är.

Ikväll är det Rocklunda som gäller för Freddies friidrott. Det brukar vara tuffa pass och jag lurar på att vara med som idrottare idag mer än som tränare. Vi får väl se om jag blir lite piggare försts.


Ha en fin onsdag nu vänner!!!

tisdag, oktober 13, 2020

Veckan fortsätter

 Det var lite småkyligt imorse. Visserligen fortfarande shortsväder för Coach men vi övriga har till och med börjat med jacka och ibland, som imorse, mössa på huvudet.

Igår var jag dock ut och sprang i shorts. Men det var ju ganska skönt väder. Och när man springer blir man varm. Men långärmat var ett måste......

Gårdagens pass blev 4*1000 m med en km joggvila mellan intervallerna. Det gick väl helt ok. Och jag hade lite tur att jag hade lite utför vid någon intervall.

Här är passet:

Nä, dags att ge allt nu för aktieägarna så att det får ihop till brödfödan....

Ha en fantastisk tisdag!!


måndag, oktober 12, 2020

Börja om från början.....

 Ja, lite så känns det när man sitter här och ska dra igång en ny vecka. Efter en helg som försvann fortare än den borde.

Det blev i alla fall ett längre pass i lördags. 40 m från två mil. Tänkte ett tag att jag skulle ta ett varv runt huset men tänkte sen, vad spelar det för roll? Passet blev ju inte sämre för att jag hamnade på 19,96 km än om det hamnat på 20,00 km. När målet för dagen dessutom var att komma över 15 km.

Här är passet:

Ha nu en fin vecka vänner och kom ihåg att hålla distans och tvätta händerna!!

fredag, oktober 09, 2020

Fredag *klapp klapp klapp*

 Äntligen är viå framme vid fredag och snart två dagar med mindre jobb. Det är ju framförallt på helgerna mitt helt ideella jobb som friidrottslekledare är. Idag med de större barnen och på söndag med de mindre barnen.

Igår la jag ju in ett inlägg om att jag tränat. Och det finns ju en nackdel med att lägga in det redan på kvällen efter passet. Vad tusan ska jag nu skriva om? Ja, jag vet, "varför skriver du överhuvudtaget?". Och det kan man ju fråga sig. Särskilt de många dagar man inte har så mycket, om ens något, att skriva om. Idag är en sån dag. Att jag skriver om friidrottsträningen är ju bara för att jag inte har något annat att skriva om. Att jag skriver om min patetiska löpning är ju för att jag inte har något annat att skriva om. Att det trots detta har blivit ett par rader idag är ju ett mirakel!! För jag har ju bara skrivit om att jag inte har något att skriva om. Om det är ju i och för sig inte så dåligt gjort!! Klapp på axeln för mig, tack!

Nä, nu öser vi på sista arbetsdagen för att se till att även aktieägarna känner att det kan bli en bra helg. Så att vi kan dra in lite extra pengar till våra ägare så att de har råd att kanske gå på någon finare restaurant och därmed stödja de lokala krögarna så att de håller ut i dessa tider.


Trevlig helg vänner!!

torsdag, oktober 08, 2020

Dagens pass

 Då jag misstänker att Ni är många där ute som sitter och trycker på F5-tangenten för att uppdatera sidan i förhoppningen om att få se hur det har gått för mig på dagens pass, så kommer här facit. :-)

Tanken var att hålla ett snitt på 5:30 min/km men det gick lite fortare än så. Lite synd kanske. Jag har ju i min plan tänkt att det idag skulle ta 5:30 min/km i snitt på 8 km. Nästa vecka är tanken att det skall ta 5:20 min/km osv i 4 veckor. Efter 4 veckor skall jag köra 9 km och hålla 5:30 min/km i snitt första veckan osv.

Nåväl, här är dagens runda:


Ha en trevlig kväll!!

Tragiskt och skrämmande....

Det här tycker i alla fall jag.....

Jag sitter på parkeringen på lasarettet och väntar på mamma när det kommer ett par i en bil. Kliver ur bilen och hon är gravid. Båda tar fram en cigarett och börjar röka..... Jag blir så ledsen!!!! Stackars blivande barn :-(

Det närmar sig

 Japp, så är det! Bara två arbetsdagar kvar tills helgen.

Igår var jag med Freddie på friidrottsträning. Höjd och styrka stod på programmet. Innan dess hade jag hunnit med ett litet pass löpning. Körde uppjogg - 400 m intervaller i motlut - lite nerjogg. Det blev 5 st intervaller så med övrig jogg så fick jag ihop över 5 km.

Här är gårdagens pass:


Nä, dags att ge allt för aktieägarna nu!! Men först får dom bjuda på en kopp kaffe!!!

Ha en fin torsdag!!


onsdag, oktober 07, 2020

Mittvecka, dvs onsdag

 Då har man gått upp tidigt för tredje dagen denna vecka vilket betyder att man kommit mer än halvvägs till helgen. I alla fall vad det gäller att behöva gå upp på morgonen.....

Igår var jag rätt trött på eftermiddagen. Orkade inte så mycket mer än fixa pannkakor och äta glassbåt. Somnade tidigt och sov till nästan kl 5 idag. Eller jag sov ju inte i ett streck men ni fattar...

Så idag känner jag mig aningen piggare än igår. Men det är i och för sig inte så svårt :-)

I eftermiddag hoppas jag få till ett kortare pass. Tänker mig dryga kilometern i uppvärming innan jag drar igång med lite intervaller i motlut. Vi har ju en cykelbana vid oss som går upp mot Pettersberg. Där skulle man väl kunna få till lite intervaller. Borde ju kunna köra typ tvåhundringar. Det är ju inte jättebrant men det lär ju kännas ändå...... Vi får se vad jag får till.....

Ha en fin dag nu vänner!!


tisdag, oktober 06, 2020

Minne från senaste/sista(?) Londonresan


 

04:45

 Det kan man ju tro är tiden jag gick upp imorse. Men det är det inte. Det är tiden jag kommer till jobbet idag. Behöver jag tillägga att jag var först?

Det blev en liten vända igår medans Ina rehabbade på lasarettet. Jag hade tänkt att köra intervaller igår. 3 * 1000 m med lite vila mellan brukar ju vara ett sätt att lägga upp det på. Men igår hade jag inte så mycket tid på mig trodde jag. Så då tänkte jag att jag kör ingen vila utan det får bli joggvila. Men eftersom jag ville ha 4:45 på intervallerna så tänkte jag att det går ju inte bara att jogga några minuter och sen köra igen för då kommer jag inte ha koll på tiden riktigt. Så då fick det bli jogga 1 km, snabbare 1 km, jogga 1 osv... Så det blev strax över 6 km sprunget/joggat igår. Tyvärr blev intervallerna lite snbbare än tänkt men det är inte lätt att pricka rätt på tiden alla gånger.

Ha en fin tisdag vänner!!

Här är passet:

måndag, oktober 05, 2020

Då sitter man här igen

En riktigt snabb helg! Jag inser att nu när friidrotten är igång på riktigt igen så blir helgerna mycket kortare. Eller helgerna går mycket snabbare. Det är träning direkt på fredagen och sen är det träning söndag eftermiddag. Även om det ibland kan kännas jobbigt så är det även rätt så kul. 

I lördags så blev det även en kort vända till Bellevue. Jag sprang dit tills Freddie skulle hämtas från gymnastiken och sen åkte jag med tillbaka hem. Det blev ett, för mig, tufft pass. Jag ökade farten för varje kilometer jag sprang. Så det blev rätt så flåsigt på slutet.

Här är lördagens pass:


Annars så får ni ha en fin vecka!!         

fredag, oktober 02, 2020

Freitag

 Äntligen fredag igen! Jag är toktrött efter denna vecka. Jag vet inte vad det är som gör att jag är så trött. Men trött är jag!

Det blev en kort vända igår. Inte mycket att skriva om eller visa upp. Men eftersom att jag nu återigen kan skriva inlägget på datorn så kändes det som om jag skulle visa passet som jag gjorde förr...



Ni får ha en riktigt trevlig helg! Och bloggen önskar Coachen lycka till i pingishallen!

torsdag, oktober 01, 2020

Två dagar kvar!

Och just nu känns två dagars arbete jättemycket innan det blir helg. Och den startas med friidrottsträning som jag måste planera. Dags att ta tag i det....

Annars är det väl inte så mycket att orda om. Det händer inte så mycket i mitt patetiska liv.

Eller jag har en riktigt positiv sak att berätta!!! Jag kommer numera återigen in på bloggen från jobbet!!! Det betyder att jag förhoppningsvis kan skriva blogginläggen från datorn i framtiden och att det kommer gå något snabbare att skriva den då jag är usel på att skriva på telefonen. 

Ha en fin torsdag!